Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.DC έγραψε:Τσακ, για μηχανάκια ότι θες εδώ.
Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο από αυτά που αναφέρεις: τα μηχανάκια ΕΙΝΑΙ επικίνδυνα. Στο γράφει αναβάτης που ΔΕΝ διαθέτει αυτοκίνητο παρά μόνο μηχανή, συνειδητά, τα τελευταία 30 χρόνια.
Πέφτεις; Πονάς. Τρακέρνεις; Πονάς. Σε τρακάρουν; Πονάς. Γενικώς, πόνος.
Αν το εμπέδωσες, πάμε παρακάτω.
Από τα 3 που γράφεις θα διάλεγα το MT: πιο σύγχρονο σχεδιαστικα από το CBF, πιο όμορφο και ελαφρώς πιο δυνατό. Τελευταίο το ΚΤΜ. Λόγω αξιοπιστίας και μεταπώλησης.
Θα βοηθούσε αν έγραφες μπάτζετ, χρήση και διαδρομές που θα κάνεις.
Αν πχ θα κυκλοφορίσεις αρκετά εθνική ή περιφερειακή, και τα τρία τα θεωρώ ακατάλληλα λόγω ασθενικών επιδόσεων. Δεν ξέρω τι θέμα θα έχεις με δίπλωμα αλλά αν μπορείς να ανέβεις σε κυβικά, ανέβα.
Για πόλη, αυτά που έγραψες, φτάνουν και περισσεύουν. Για πανεπιστήμια-Σίνδο, όχι. Θα πηγαίνεις συνέχεια τελικιασμένος στα 100-110, θα αποχαιρετίσεις την χαμηλή κατανάλωση, την αξιοπιστία (θα το λιώνεις το μηχανάκι) και θα αποκτήσεις γνωριμίες με μηχανικούς. Δαπανηρές γνωριμίες.
Μέρος του μπάτζετ σου θα το διαθέσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε ένα καλό κράνος (με 100-200 βρίσκεις αξιοπρεπή κράνη, εννοείται ότι ξεχνάς λιντλ και πράκτικερ), μπουφάν 4 εποχών και γάντια.
Αν "μείνεις" στις 2 ρόδες για χρόνια, επένδυσε και σε καλό μπουφάν. (το δικό μου το έχω από το '98, Dainese με goretex). Αν είναι να το γυρίσεις σε αυτοκίνητο σε 2-3 χρόνια, κινήσου πιο συντηριτικά στις αγορές σου. Κράνος θα πάρεις ΚΑΛΟ γιατί το κεφάλι είναι πολύ δυσεύρετο ανταλλακτικό.
Από κει και πέρα, εχθές έχει ξεκινήσει έκθεση σκούτερ στην ΔΕΘ. Δεν πήγα ακόμα. Θα πάω μάλλον σήμερα. Εκεί εκτός από σκούτερ, νομίζω ότι έχουν στήσει και μερικοί αξεσουαράδες με προσφορές. Μάλλον θα πάρω κανένα καλοκαιρινό μπουφάν γιατί το παλιό μου έχει στενέψει υπερβολικά.![]()
Ότι άλλο θες για μοτό, ρώτα. Υπομονή να έχεις να με διαβάζεις.
Δίπλωμα δεν έχω ακόμα άμα το πάρω απόφαση θα το βγάλω το καλοκαίρι, είμαι 19 οπότε μπορώ να βγάλω μέχρι 125ρι νομιζω.
Οι διαδρομές που θα κάνω είναι κατά 60-70% μέσα στην πόλη , αλλά και 3-4 φορές την εβδομάδα θα πηγαίνω στην κολασμένη γη της Σίνδου. Το σκεφτόμουν και εγώ πως τα 125 ειναι πολύ λίγα για να βγαίνω στον περιφερειακό .
Η άλλη λύση που έχω είναι να κάνω υπομονή μέχρι τον επόμενο φλεβάρη ωστε να μπορώ να βγάλω δίπλωμα Α2 να μπορώ να πάρω κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά και να έχω και περισσότερο καιρό να δουλέψω ωστε να μαζεψω λεφτά για κάτι καλύτερο. Όσον αφορά το κράνος και το μπουφάν εννοείται πως δεν θα κάνω εκπτώσεις στην ασφάλεια! Πόσα κυβικά πιστεύεις οτι θα ήταν τα ιδανικά για τις αποστάσεις που θέλω να κάνω ?