Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
alexgarcia6
Σασταλεγάκιας 2025

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από alexgarcia6 »

Guitarman έγραψε:
JohnDag έγραψε:Οι αριθμοί είναι ο ευκολότερος τρόπος να πεις ψέματα.

Το έγραψα και στο τοπικ των μεταγραφών.

Είναι αδιανόητο να πιστεύει κάποιος ότι, την σεζόν 20-21 όπου τα έσοδα από πωλήσεις, Ευρώπη, διαρκείας και τηλεοπτικά προσέγγισαν τα 50Μ, η ομάδα μπηκε μέσα.

Και όλα αυτά ξοδεύοντας 300Κ για αγορές και περί των 18Μ για συμβόλαια.

Εντάξει ειπαμε, λογιστές δεν είμαστε αλλά κάποια πράγματα δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Είναι απλά θέμα λογικής.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν είναι προσωπικό John, αλλά αυτές οι λογικές δε μας οδηγούν πουθενά... δλδ τα νούμερα λένε ψέματα αλλά χρησιμοποιείς κάποια λίγα νούμερα που βολεύουν για να υποστηρίξεις την άποψη σου...
Δεδομενου των εσοδων σε συγκριση με αλλες ομαδες την τελευταια 5ετια και τον εξοδων που βλεπουμε εμεις (συμβολαια παικτων, αγορες παικτων, καποιοι καναν και γηπεδο), το να ξοδευουν οι αλλοι ΤΩΡΑ και εμεις να ειμαστε οριακα για χρεοκωπια εχει μονο ενα συμπερασμα: στελεχη και ιδιοκτητης ειναι ανικανοι να διοικησουν ποδοσφαιρικο κλαμπ. Διοτι αλλη εξηγηση δεν υπαρχει
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Εγώ δε καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Εντάξει στην αριθμητική δεν είμαι πολύ καλός, αλλά υπάρχει παε στο big 4 με κέρδη σε βάθος πχ 5αετιας;

Κι αντε και το ισιωνουμε αυτό, πουλώντας όλα τα ασημικά του ροστερ. Το γήπεδο πως θα φτιαχνοτανε , θα πουλάγαμε ένα νεφρό ο καθένας;

Κιθαρίστα σορυ φίλε, δεν είναι μομφή προς εσένα. Εσύ καλά τα είπες και κατανοητά χωρίς υφακι.

Απλά δε ξέρω τι σχέση έχει με την ενίσχυση της ομάδας. Πχ τη χρονιά του νταμπλ αναρωτήθηκε αν μπαίνει μέσα η ομαδα; Η λειτουργία της ομάδας, άμα είναι 40 χαρτιά το χρόνο τότε εξορισμου μπαίνεις μέσα. Όταν ο Σαββίδης αγόρασε τον ΠΑΟΚ προσδοκούσε κάτι διαφορετικό; Κι ναι, όταν άρχισαν οι αρνητικοί ισολογισμοί τι έκανε για να αναστρεψει τη κατασταση; Πούλησε Ακπομ πριν μπει τσουλου και γράψει +20;

Σορυ αλλά δε το καταλαβαίνω. Και υπόψη, δεν αναφέρω καν τις βαρυγδουπες εξαγγελίες πέρυσι του Σαββίδη για αήττητο πρωτάθλημα και φέτος του ΚΚ για ενίσχυση. Δε μπορώ να βρω σενάριο όπου η διοίκηση να μη κοροϊδεύει το κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Guitarman

Δημοσίευση από Guitarman »

JohnDag έγραψε:Δεν το συνεχίζω, ΟΚ.

Ξέρω και συμφωνώ ότι στην γενική εικόνα η ΠΑΕ είναι «μέσα». Απλά κάποια πράγματα προκαλούν την κοινή λογική.

Δικηγόρος είμαι και γνωρίζω κάποια πράγματα, χωρίς να είμαι ειδικός.

Όπως όλοι οι μη μισθωτοί στην Ελλάδα κάνουν φορολογικές δηλώσεις που ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα, το ίδιο ακριβώς γίνεται και στους ισολογισμούς των Ανώνυμων Εταιριών.

Και ο νοών νοείτω.

Δεν επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα.

Ρε Τζον, τι ακριβώς από αυτά τα νούμερα αμφισβητείς? Δε γίνεται η αγοραπωλησία παίχτη μεταξύ του Μπάμπη του ψιλικατζή και του Τάσου του γαλατά. Τα παραστατικά είναι εκεί και υπάρχουν. Για να υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι (που σίγουρα υπάρχουν) θα πρέπει αυτές να επιτρέπουν αυτόν που θα δώσει το χρήμα (άρα Ιβάν) να κινηθεί σε φορολογικούς παραδείσους κτ κτλ... Στο υπάρχον κλίμα, πιστεύεις ότι μπορεί? Δλδ κανείς δε βλέπει ότι οι αγορές από ανατολή γίνονται πάντα πιο ευκολά από ότι από τη δύση? Τυχαίο είναι αυτό? Εκεί πιυ θέλω να καταλήξω είναι ότι αυτό που λες ως επιχείρημα, είναι ουσιαστικά επιχείρημα που εξηγει τη δυσκολία του Ιβάν...
Άβαταρ μέλους
Guitarman

giapas έγραψε:Εγώ δε καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Εντάξει στην αριθμητική δεν είμαι πολύ καλός, αλλά υπάρχει παε στο big 4 με κέρδη σε βάθος πχ 5αετιας;

Κι αντε και το ισιωνουμε αυτό, πουλώντας όλα τα ασημικά του ροστερ. Το γήπεδο πως θα φτιαχνοτανε , θα πουλάγαμε ένα νεφρό ο καθένας;

Κιθαρίστα σορυ φίλε, δεν είναι μομφή προς εσένα. Εσύ καλά τα είπες και κατανοητά χωρίς υφακι.

Απλά δε ξέρω τι σχέση έχει με την ενίσχυση της ομάδας. Πχ τη χρονιά του νταμπλ αναρωτήθηκε αν μπαίνει μέσα η ομαδα; Η λειτουργία της ομάδας, άμα είναι 40 χαρτιά το χρόνο τότε εξορισμου μπαίνεις μέσα. Όταν ο Σαββίδης αγόρασε τον ΠΑΟΚ προσδοκούσε κάτι διαφορετικό; Κι ναι, όταν άρχισαν οι αρνητικοί ισολογισμοί τι έκανε για να αναστρεψει τη κατασταση; Πούλησε Ακπομ πριν μπει τσουλου και γράψει +20;

Σορυ αλλά δε το καταλαβαίνω. Και υπόψη, δεν αναφέρω καν τις βαρυγδουπες εξαγγελίες πέρυσι του Σαββίδη για αήττητο πρωτάθλημα και φέτος του ΚΚ για ενίσχυση. Δε μπορώ να βρω σενάριο όπου η διοίκηση να μη κοροϊδεύει το κόσμο.
Φίλε Γιαπα, έχεις δίκιο... οι ομάδες πάντα μέσα μπαίνουν. Απλά εμείς στη παρούσα φάση δε μπορούμε να βάλουμε νέο χρήμα γιατί ο Ιβάν είτε δε θέλει είτε δε μπορεί... Αυτό είναι. Με άλλα λόγια η εικόνα του ισολογισμού δε προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε τα δεδομένα με Ιβάν. Αυτό έγραψα από την αρχή
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από JohnDag »

Μα δεν είπα εγώ ότι δεν έχει δυσκολίες ο Ιβαν.

Και είμαι υπέρ του οικονομικού εξορθολογισμού, το έχω γράψει σε πολλά σχόλια.

Κάποια πράγματα όμως παραμένουν δυσνόητα σε επίπεδο που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα.

Δηλαδή αν κατάφερες να μπεις μέσα σε μια χρόνια με 50Μ έσοδα με μπατζετ συμβολαίων στα 20Μ και μηδενικά έξοδα για αγορές παικτών ε τότε κατι κανεις πολύ λάθος. Αλλά πολύ λάθος.

giapas

Δημοσίευση από giapas »

Τέλεια αδερφέ, συνεννοουμαστε.

Εγώ πιστεύω δε θέλει.

Thanks για τις πληροφορίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giapas την Σάβ 19 Αύγ 2023, 14:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Παρεμπιπτόντως κι εγώ thanks για τις εξηγήσεις και την παρέμβαση κιθαρίστα.

Τετοιες φωνές τις χρειάζεται το φορουμ.

giapas

Δημοσίευση από giapas »

Φωνές σωστές που δε κουνάνε το δάχτυλο στους άπιστους. Ωραιος ο κιθαριστας
Άβαταρ μέλους
Guitarman

JohnDag έγραψε:Μα δεν είπα εγώ ότι δεν έχει δυσκολίες ο Ιβαν.

Και είμαι υπέρ του οικονομικού εξορθολογισμού, το έχω γράψει σε πολλά σχόλια.

Κάποια πράγματα όμως παραμένουν δυσνόητα σε επίπεδο που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα.

Δηλαδή αν κατάφερες να μπεις μέσα σε μια χρόνια με 50Μ έσοδα με μπατζετ συμβολαίων στα 20Μ και μηδενικά έξοδα για αγορές παικτών ε τότε κατι κανεις πολύ λάθος. Αλλά πολύ λάθος.

Γιάννη, τα νούμερα τα παράθεσα νωρίτερα. Οι 2 τελευταίες χρήσεις, δεν είχαν έσοδα 50 και δεν είχαν έξοδα ποδοσφαιρικού τμήματος 20. Μη ξεχνάμε και τη φορολογία... Με όποιο μαγείρεμα και να γινεται στα οικονομικά, η ουσια είναι οτί τα κουκιά είναι μετρημένα. Για αυτό λέω, ότι εγώ Μαξίμοβιτς δε θέλω... Θέλω να πάρω 5 πιτσιρικιά φέτος και άλλα 5 του χρόνου αντί για τον Μαξ και ας μη πάρω πρωτάθλημα και κύπελλο φέτος. Και αν μου βγουν 2-3 από αυτά συν τα παιδιά των ακαδημιών, μετά λογικά θα έχω το απαραίτητο λίπος για να πάρω Μαξιμοβιτς
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι βαθμό δεν μπορεί και σε τι δε θέλει για να μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοι στην οποία κριτικη.

Υ.Γ Κιθαρίστα 5-6 πιτσιρίκια στο τσάμπα με προοπτική να βγουν λαβράκια ούτε ο Θεός ο ίδιος...
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Napoli4 έγραψε:Λογικά ήταν ο μισθός του Μποτο και των συνεργατών; Δεν ξέρω..
Βρε ασε τα ποσα. Τους αριθμους τους ειδες? Ποσα στελεχη ειχαμε το 21 και ποσα προστεθηκαν το 22? Εμενα μ ψαινεται τρελο το νουμερο.
Άβαταρ μέλους
Guitarman

joshua έγραψε:Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι βαθμό δεν μπορεί και σε τι δε θέλει για να μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοι στην οποία κριτικη.

Υ.Γ Κιθαρίστα 5-6 πιτσιρίκια στο τσάμπα με προοπτική να βγουν λαβράκια ούτε ο Θεός ο ίδιος...
5 πιτσιρικια το χρόνο λέω Joshua. Πρέπει να έχεις πλάνο τουλάχιστον 3ετιας... εδώ κάθε 6 μηνες αλλάζουμε ιδέες... τι 6 μηνες... κάθε 6 ώρες....
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ρε συ Γκοσμπι 1,8Μ για προσωπικό γιατί σου φαίνεται πολύ.

100-120 βασικοί μισθοί είναι.

Τζον: Μια πώληση μπορεί να περιλαμβάνει 48 δόσεις, π.χ. Τζιόλη. Δε φαίνονται μπαμ.

Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι ότι το ταβάνι της ομάδας είναι τα 20Μ έσοδα (χωρίς Ευρώπη).
Κι αυτά σε περίοδο που θεωρητικά είμαστε δημοφιλή ομάδα.

ενδεχομένως σε άλλη κατάσταση να είναι και 15-17 το νούμερο αυτό, άπαξ και σημαίνει αγωνιστικό μπάτζετ στα 8Μ.
Αυτά για να ξέρουμε πως θα πορευτούμε την επόμενη μέρα, καθότι το διοικητικό καθεστώς με αυτό το κλίμα θεωρώ ότι θα αλλάξει.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Parolos την Σάβ 19 Αύγ 2023, 14:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

1. Ωραίο το ποστ του κιθαρίστα. Δεν χρειάζεται να τα πιστεύουμε και να τα δεχόμαστε όλα. Ο καθένας μπορεί να κρίνει. Ωστόσο, αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοια έγγραφα για να κάνουμε κουβέντα σε μια κοινή βάση, δεν θα καταφέρουμε να μιλήσουμε για τίποτα.

2. Συμφωνώ με johndag στο σημείο που λέει για την κακή διαχείριση. Δεν γίνεται να έχεις έσοδα από πωλήσεις, να ρίχνεις το μπάτζετ και πάλι να έχεις οικονομικό θέμα. Σίγουρα είναι ελαφρυντικό η Ευρώπη, αλλά ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε από αλλού μπας και ισορροπήσει το πράγμα.

3. Συμφωνώ επίσης με κιθαρίστα στην κριτική για τις δηλώσεις του κυρ². Δεν γίνεται τα πράγματα να είναι έτσι και να λες κάναμε προτάσεις 2 και 4 εκατομμύρια. Δηλαδή τι προσδοκίες δημιουργούνται στον κόσμο και πόσο προστατεύεις την ομάδα, τον πρόεδρο και τον προπονητή με αυτές τις δηλώσεις; Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι πως παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων και θέλει να εκπέμπει προς τα έξω έναν Ιβάν χωρίς προβλήματα, που έχει όρεξη να χώσει χρήμα. Αλλά και πάλι ο κόσμος δεν είναι χαζός. Αργά ή γρήγορα θα βρεθείς υπόλογος όσων είπες αν δεν συμβαδίζουν με αυτά που κάνεις.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Guitarman έγραψε:
joshua έγραψε:Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι βαθμό δεν μπορεί και σε τι δε θέλει για να μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοι στην οποία κριτικη.

5 πιτσιρικια το χρόνο λέω Joshua. Πρέπει να έχεις πλάνο τουλάχιστον 3ετιας... εδώ κάθε 6 μηνες αλλάζουμε ιδέες... τι 6 μηνες... κάθε 6 ώρες....
Μα αυτό σου είπα και εγώ. Τσάμπα θα τα πάρεις τα 5 πιτσιρίκια;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”