Πλέον για να είμαστε ΟΚ με τον Σάλπι, θα πρέπει να φροντίζει τις μανάδες των συμπαικτών του όταν αρρωσταίνουν, να κουρεύει το γρασίδι στην Τούμπα μεσοβδόμαδα, να μοιράζει snacks στις κερκίδες στο ημίχρονο, να οδηγεί το πούλμαν στα εκτός έδρας παιχνίδια και να οργανώνει κάποιο συσσίτιο κάθε Κυριακή έξω από τη Λαμπράκη για αναξιοπαθούντες οπαδούς.
Μου φαίνεται περίεργο οι ίδιοι οπαδοί που έκαναν μόκο και τουμπεκί στην παρουσία του γλίτσα Γκαγκάτση στην ομάδα, που θα δέχονταν τον κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση Βατοπεδίου στη Διοίκηση (ουπς σόρρυ παιδιά, δεν έχει αποδειχθεί, θα αποφανθεί η αδιάβλητη ελληνική δικαιοσύνη

) μπας και καυλώσουν με καμιά μεταγραφή, να εξαντλούν την ηθική σε μία και μόνο υπόθεση. Η απάντηση έγκειται στο ότι το θέμα Σαλπιγγίδη έχει καταστεί βεντέτα, είναι ζήτημα
προσωπικό τους, το συντηρούν ως τέτοιο, οπότε τα επιχειρήματα περί περηφάνιας καταρρίπτονται αυτόματα.
Όπως και να έχει, συμφωνώ και επαυξάνω στο να θέλει κάποιος άσπιλη την τιμή του.
Μαζί σας επομένως, το θέμα είναι όμως ότι οι επιλεκτικές διακρίσεις περηφάνιας χτυπάνε άσχημα, πολύ άσχημα.
Για τον Σάλπι, έχω τελείως διαφορετική άποψη, δεν τον θεωρώ προδότη.
Την άποψη αυτή μπορώ ανετότατα να την τεκμηριώσω αλλά δεν πρόκειται ούτε να προπαγανδίσω ούτε θέλω να μπριζώσω κανέναν που έχει διαφορετική άποψη, είναι απολύτως δεκτό να πιστεύει ο καθείς ό,τι θέλει
Αν πάντως κάποιος νιώθει το αίμα του να βράζει λόγω Σαλπιγγίδη, ας απέχει για να δηλώσει την αποστροφή του και ας μην το θυμάται μόνο όποτε η ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά.
Ας κρατήσει τέλος πάντων μία συνεπή στάση, όχι, δεν θα πω τίποτα για το καλό της ομάδας και μετά αν κάνουμε κλαρίνα, μπάι δε γουέη "κοντοπούτανε είσαι προδότης" και τα ρέστα
Και ας λείπουν οι παραινέσεις μεθόδων εξιλέωσης, εκκλησία σε εποχή ιεράς εξέτασης καταντήσαμε, στο τέλος θα τον βάλουμε να τραγουδήσει 23 φορές ανάποδα το "Μαγκιά μου που 'μαι ΠΑΟΚτσής" για να αφεθεί των αμαρτιών του.
Οι ελπίδες για αντικειμενικές κρίσεις περί της αξίας του παίκτη έχουν σβήσει στο μυαλό μου.
Όταν υπάρχει εμπάθεια ή και υπερβολική διάθεση προστασίας ως αντίδραση, λέγεται ό,τι να ΄ναι.