Μεταγραφές χειμώνα 2014-15

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Re: Μεταγραφές χειμώνα 2014-15

Δημοσίευση από Mīngus »

Demir έγραψε:Νομπόα, ο Τσάβι των... φτωχών!
Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, που μπορεί να αλλάξει μόνος του την ομάδα του Δικεφάλλου και να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα...

95
SHARES
FacebookTwitter
12
Print
A-
A+
noboa.jpg
Νομπόα, ο Τσάβι των... φτωχών!
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην είμαι και ο πλέον αντικειμενικός κριτής διότι σε αυτόν τον παίκτη έχω μεγάλη αδυναμία. Τον θεωρώ κάτι σαν δική μου ανακάλυψη αφού κάπου στο 2008 όταν τον είδα σε ένα ματς του Εκουαδόρ, έμεινα με ανοικτό το στόμα. Από τότε τον θεωρώ κάτι σαν δική μου ανακάλυψη και κάθε φορά που μπαίνει η κουβέντα για σύγχρονους κεντρικούς χαφ που μπορούν να κάνουν τα πάντα ως box to box μέσοι, τον φέρνω στο μυαλό μου.

Ο Κριστιάν Νομπόα είναι από εκείνους τους λίγους παίκτες που παίζουν πρώτα και πάνω απ' όλα με το μυαλό τους. Ο τύπος έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την μπάλα πριν αυτή έρθει στα πόδια του. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του, αυτό είναι το μεγάλο προσόν του. Είναι αλήθεια ότι έχει... καλά πόδια, ότι ξέρει να τελειώνει τις φάσεις με εκπληκτικά σουτ από μακρινή απόσταση, ότι έχει καλά στημένα, ότι δεν παραμελεί τα ανασταλτικά καθήκοντα του, αλλά αυτά είναι στοιχεία που τα έχουν πολλοί από τους box to box μέσους που κυκλοφορούν ανά την
Ευρώπη. Αυτό που έχουν ελάχιστοι είναι το “έχω αποφασίσει πριν πάρω την μπάλα στα πόδια μου τι θα κάνω με αυτήν όταν θα έρθει”. Ακούγεται εύκολο, δεν είναι. Σε παγκόσμια κλίμακα (φυσικά δεν κάνω συγκρίσεις) αυτό το κάνει ο Τσάβι και ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Και για αυτό το λόγο, ενώ σωματικά δεν σου γεμίζουν το μάτι ότι μπορούν να παίζουν στον άξονα, Τσάβι και Σεσκ είναι μάλλον οι καλύτεροι κεντρικοί χαφ στον κόσμο.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και με τον Νομπόα. Βλέποντας το πόσο μικροκαμωμένος είναι, έχεις την αίσθηση ότι είναι δύσκολο λόγω σωματικών προσόντων να τα καταφέρνει καλά παίζοντας στον άξονα. Η οξυδέρκειά του όμως είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Εκουαδόρ ο Ρουέδα τον λάτρευε τόσο πολύ που έλεγε “Στην Εθνική ομάδα παίζουν ο Νομπόα και 10 ακόμη παίκτες”.

Ο... ανθρωπός μας ήταν αχώριστο δίδυμο στη Ρούμπιν με τον Νάτχο που έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΟΚ και είναι πραγματικά παιχνίδι της μοίρας που θα τον διαδεχτεί επί της ουσίας στον ΠΑΟΚ. Αγνωστό πώς τα κατάφερνε ο προπονητής της Ρούμπιν και τους ταίριαζε, τους πάντρευε στην ενδεκάδα, αφού έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο που παίζουν. Οπως και να έχει ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν θα έχει τέτοια προβλήματα. Ο Νάτχο έχει επιστρέψει στην Ρωσία και ο Νομπόα θα πάρει την θέση του Τσανδάρη (λέει η λογική) στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Με
τον Κάτσε μία χαρά ταιριάζουν στον άξονα του ΠΑΟΚ και το μόνο που θα τους λείπει είναι το ύψος, ειδικά στις στημένες μπάλες που πρέπει να αμυνθούν.

Γενικά ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Νομπόα στο ρόστερ του κάνει μία σπουδαία επιλογή. Αν ο λατίνος προσαρμοστεί γρήγορα και κάνει το 60 ή το 70% όσων έκανε στη Ρούμπιν ή την Ντινάμο Μόσχας τότε μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για αυτό...

Και η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι φανερό ότι πρέπει να αλλάξει και μάλιστα δραματικά. Οπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ πλέον δεν φτιάχνει φάσεις και αυτό για μία ομάδα που θέλει να πάρει πρωτάθλημα είναι μεγάλο πρόβλημα.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από την Κέρκυρα, που ήρθε να προστεθεί σε αυτόν από την Γκινγκάμπ από την Ευρώπη. Σήμερα μπορεί οι κραδασμοί από αυτή τη νέα αποτυχία να είναι ελάχιστες. Αύριο, μεθαύριο, όμως αν τυχόν και ο ΠΑΟΚ δεν πάρει πρωτάθλημα όλοι θα θυμηθούν τις προγενέστερες αποτυχίες, όλοι θα θυμηθούν ότι αυτή η ομάδα αποκλείστηκε απ' όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Γεννάρη. Και τότε η ένταση και η μουρμούρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη...

Διάβασε περισσότερα στο: Νομπόα, ο Τσάβι των... φτωχών! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Τσόχο η μόνη δική σου ανακάλυψη είναι το ''μικροκαμωμένος''. 1,83 είναι ο παίκτης.
makispaspartou

Δημοσίευση από makispaspartou »

Εχουμε και λεμε....Ο Νομποα εκλεισε...Μιλαμε για τον ορισμο του συγχρονου box to box χαφ...Πραγματικα μεγαλη μεταγραφη που προκαλει αισθηση....
Στα επομενα....
Θες μεσοεπιθετικους(δύο) με ατομική ενέργεια...Μπλανκο ο ενας...Ο δευτερος ........νομιζω ειλημμενη αποφαση για γιγαντωση του ΠΑΟΚ..αρα Αντελινο...
Τελος σεντερ μπακ...μμμ..Πιστευω οτι θελεις Έλληνα εκει...Άρα Κούλης!!
Σούμα...Νομποα-Μπλανκο-Βιειρινια-Κούλης
Προβλεπονται πολλα εγκεφαΛΙΚΑ!!!
Demir

Δημοσίευση από Demir »

παντως την τελεταια 5ετια το κυπελλο εφερε μονο ντου-στεναχωρια-εκ ευρω σε προστημα και χαμενα εσοδα απο κεκλεισμενων και 2 βα8μους μειον με καλλονη :x
α και ενα επικο ταξιδι στο οακα... :cry:
Asimos

Δημοσίευση από Asimos »

Τι το ήθελες το επικό ταξίδι στο ΟΑΚΑ;
Άβαταρ μέλους
Pa0ki

Δημοσίευση από Pa0ki »

Rolson έγραψε:να πάρουμε 6-7 παίχτες να είστε όλοι ευχαριστημένοι?
Υπερβολές
Με Νομπόα, Ουσέρο, ένα ποιοτικό εξτρέμ και αρχιδάτο μπακ εγώ είμαι κομπλέ :opaokara:
Demir

Δημοσίευση από Demir »

xaxa η tuttomercatoweb λεει σαν αποκλειστικο οτι μεσω ραιολα θελει ο γαυρος δανεικο τον μπαλοτελι.... και δινει 2,5 μισθο ...οτι να ναι,...
Άβαταρ μέλους
gergeo4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gergeo4 »

με μπλανκο -πιαττι-μορενο ειμαι ευχαριστημένος 8-) :D
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

απορω πως εχουμε ακομα στο μυαλο μας τον πιαττι που ειναι 11αδατος στη βαλενθια..... :roll: :roll:

επισης για μορενο, οσο το εψαξα, μαγκες, ο τυπος θα παει σε μεγαλη ομαδα. ισως και πρεμιερ. τι ψαχνουμε; πιο πιθανο πχ να παρουμε μουνιοζ (που παρεπιπτοντως Δεμιρη, τον θελει η Μιλαν για καλοκαιρι... )
Άβαταρ μέλους
gergeo4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gergeo4 »

paoktzis έγραψε:
gergeo4 έγραψε:paoktzh τι γινεται με μπλανκο ?χαλαει?
o ΠΑΟΚ περιμενε μεχρι χθες απαντηση απο γουεστ μπρομ αλλα δεν την πηρε. ο ΠΑΟΚ θελει μεχρι την κυριακη να εχουν κλεισει ολοι οι παιχτες. το βαρος ειχε πεσει ολο πανω στον νομποα. τωρα που εκλεισε απο χθες ειναι ετοιμοι να κλεισουν και τους αλλους τρεις.
[/quote]

το παοοκ24 λεει τα βρηκαμε με γουεστ μπρομ αλλα κλωτσαει ο μπλανκο .πριν μερες λεγαν κλωτσαει η ομαδα ..τι συμβαίνει ?ειναι δυνατον να πηγαμε στημ μπρομ χωρις να εχει συμφωνησει ο μπλανκο ?πφφφφφφφ
Άβαταρ μέλους
ilovegame27

Δημοσίευση από ilovegame27 »

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση?Πως βγήκε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει και θα αποκτήσει τον Munoz?Δεν έχω δει πουθενά τον όνομα του γραμμένο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ!Είναι παιχτάρα δύσκολη περίπτωση και αυτός όπως και ο Μορένο ο οποίος δεν έρχεται γενικά στην Ελλάδα!Παρά μόνο γα διακοπές!
Demir

Δημοσίευση από Demir »

επειδη ειπαν λατινος -νεος-μενει ελευθερος το καλοκαιρι -κοντος(σχετικα)-γρηγορος ..
αυτος τα εχει ολα ...αλλα μαλλον οχι για εμας.. :D
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

καθαρα υποθετικα μιλαμε για Μουνιοθ , οι λατινοι στοπερ ειναι αρκετοι , εμεις πιασαμε ισως τον καλυτερο :)
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

τπτ. τουτοι ειναι "ονειρα". καμια σχεση με τον ΠΑΟΚ. :roll: 8-)

ρε μαγκες, ποιος πραγματικα μπορει να μου πει ποτε στον μπεο ληγει το συμβολαιο του Παπαδοπουλου; γιατι το ειχε πει ενα παλικαρι αλλα το περασαμε στο ντουκου οτι ληγει καπου 16-17 και οτι στο τρανσφερμαρκτ μιλαει για το δανεισμο του στη μπαγερ.

επισης, κατι μου λεει οτι σεντερ μπακ θα παρουμε τελευταιο και οτι επομενη μας μεταγραφη θα ειναι το εξτρεμ.

μη σου πω οτι πρωτα μπορει να παρουμε αριστερο μπακ και μετα σεντερ μπακ. ΠΑΟΚ εισαι. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Ακάλυπτος

Δημοσίευση από Ακάλυπτος »

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να πάρουμε τον Μουνιόζ. Έχει βγάλει μάτια μέχρι τώρα, με την Παλέρμο οπότε είτε μείνει είτε όχι, σίγουρα θα τον πάρει ομάδα της Ιταλίας είτε θα λέγεται Φιορεντίνα είτε Μίλαν.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

Μιλαν.

κυρ Ξερολα, μπετς για μεταγραφες αλλων ομαδων περνανε;; μπας και μαζεψουμε κανα πονταλακι εξτρα και τσιμπησουμε φανελα Νομποα... :lol: :lol:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”