Ιβάν Σαββίδης VI

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
gika

Re: Ιβάν Σαββίδης VI

Δημοσίευση από gika »

Πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτούμε ότι ο Ιβάν πέρασε μία φάση όπου τα συμφέροντα του περιελάμβαναν μαζική επένδυση στην Ελλάδα σε τουρισμό, real estate, logistics, κανάλι, εφημερίδες και ποδοσφαιρική ομάδα, και τώρα βρίσκεται σε μία άλλη φάση που περιμένει να δει τις εξελίξεις, χωρίς να τα χώνει πια σε νέες αγορές και επενδύσεις;

Μπορεί να μείνει μαζί μας και να τα ξαναχώσει, μπορεί να φύγει και να πουλήσει, μπορεί να μείνει και στην τωρινή φάση άλλα 10 χρόνια. Όταν θα θελήσει να ξαναμπεί δυναμικά στην αγορά και θα θέλει να ασκήσει πίεση στην χ κυβέρνηση θα ξαναζεστάνει και τον κόσμο του ΠΑΟΚ με τίτλους και γήπεδα.

Όλες οι επιχειρήσεις έτσι δουλεύουν, δεν πάνε με πούτσα σούζα ασταμάτητα. Βγάζουν λίγο πόδια έξω από το πάπλωμα, σταθεροποιούνται, κάνουν διορθωτικές κινήσεις και μετά ξανά απλώνονται.

Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ για τον Ιβάν, είναι όλος ο όμιλος του. Ο ΠΑΟΚ για εμάς είναι το Α και το Ω. Ο ΠΑΟΚ για κάποιον που χώνει εκατομμύρια προσπαθώντας να μπει σε μία νέα αγορά είναι από μοχλός πίεσης μέχρι χόμπι. Αν βγάλουμε τις ασπρόμαυρες παροπίδες όλα θα πάνε καλύτερα.

Και λίγη πίεση από τον κόσμο προς τον Ιβάν, δεν βλάπτει. Αν δεν έχει αποφασίσει να φύγει, από το να βρει τον κόσμο απέναντι, θα προτιμήσει τα 10 που δίνει να τα κάνει 15. Ο Αλαφούζος έφυγε όταν τον κράζανε; Χαζός είναι; Δεν αφήνεις ένα "φιλέτο" για μια "αβαρεία" και ένα αυξημένο κόστος συντήρησης.
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

Συμφωνω μαζι σου απλα την "πιεση απο τον κοσμο" πως την οριζεις?
Συνθηματα στο γηπεδο?Ανακοινωσεις?

Εγω παντως δεν βλεπω "επιλογη" Ιβαν. Αναγκασμενος ειναι, δεν βλεπεις τι γινεται διεθνως, εχουμε νεο ψυχρο πολεμο ουσιαστικα, η Ρωσια εχει απομακρυνθει πληρως, η Ελλαδα ειναι πλεον αμερικη 100% ..
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

A όχι, πίεση από τον κόσμο εννοούσα μία πιο απελευθερωμένη γκρίνια.

Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚτσής σε γενικές γραμμές φοβάται να γκρινιάξει για τον Ιβάν, μην τυχόν χάσει τον καλύτερο πρόεδρο που είχε ποτέ και ξαναβρεθεί με Γούμενους και Μπατατούδηδες. Αντ' αυτού ξεσπαθώνει στους υπαλλήλους του. Όχι ο Μάκης έτσι, όχι ο ΚυρΚυρ αλλιώς, όχι το Μαράκι δεν ξέρει ποδόσφαιρο, όχι ο Λουτσέσκου είναι κολλημένος, όχι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, όχι το τμήμα σκάουτινγκ είναι αμούστακα παιδάκια κοκ, ενώ πραγματικά όλα αρχίζουν και τελειώνουν στον Ιβάν.

Νομίζω ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει αυτό που σκέφτεται, ότι έχει 4 γεμάτα χρόνια πλέον που ο Ιβάν δεν κάνει αρκετά για να έχει τον ΠΑΟΚ πρώτο.

Δεν χρειάζονται ντου, πανό, φασαρίες, επισκέψεις κτλ σε καμία περίπτωση. Δεν παύει ο Ιβάν να είναι ο καλύτερος πρόεδρος που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια που ζω. Μπράβο και ευχαριστώ του αξίζουν για όσα μας έδωσε. Αλλά είναι νομίζω καιρός να μην εθελοτυφλούμε και να αναγνωρίσουμε πως η πτώση από την πρώτη θέση στην δεύτερη και τώρα στην τριτοτέταρτη, φέρει την υπογραφή του, όσο φέρει την υπογραφή του αήττητο νταμπλ.

Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι, αλλά δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε και με την μετριότητα, γνώμη μου. Ας ξεκινήσει ο κόσμος να μιλάει και να ρωτάει και να γράφει και να ζητάει, και θα το μυριστούν και οι δημοσιογράφοι, και οι υπάλληλοι του Ιβάν και ο Ιβάν.

Συντήρηση κάνει και αν η συντήρηση του κοστίσει 5 και 10 εκατομμύρια παραπάνω, λογικά θα την πληρώσει και εμείς θα χαρούμε μερικούς τίτλους ακόμα.

Λες και σε όλο τον κόσμο που πρόεδροι βάζουν εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια, οι οπαδοί δεν γκρινιάζουν.
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

Εγώ ένα ξέρω. Εαν ο τύπος που εισηγήθηκε Σαμάττα, Εκογνκ, Μ.Α είχε επαφή με το αντικείμενο τώρα θα ψάχναμε τους πιθανούς αντιπάλους για τα προκριματικά του Τσουλου αντι να συζητάμε για κατασχεμένα εργοστάσια και για λίστες φόρμπες. Βάλε και τα πέντε μυριάκια που πήγαν άκλαφτα με τους Φιλίπε και Κουαλιάτα.

Το πρόβλημα δεν ειναι το πόσα βάζει, το πρόβλημα είναι το πως διαχειρίζεται αυτά που βάζει. Να δω πότε θα το εμπεδώσουμε.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Απάντηση στο τελευταίο του gika (δεν κάνω quote γιατί είναι σεντονάκι):

Το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι την απόσταση μεταξύ των

i) κράζω και θέλω να φύγει ο Τσετσένος γιατί με φταίει για όλα τα κακά του ΠΑΟΚ
ii) δεν γουστάρω που είναι απ'έξω και ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο μ'αρχίδια
iii) προβληματίζομαι για τις σχέσεις του με Ρωσία και το πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν τον ΠΑΟΚ σε κάθε επίπεδο
iv) επισημαίνω τα λάθη του Ιβάν και προσδοκώ βελτίωση
v) αφού όλοι πληρώνονται 1 του μήνα και είμαστε τακτοποιημένοι σε όλα, μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε
vi) Ιβάν σ'αγαπώ και σε δίνω άφεση αμαρτιών για τα πάντα

Δεν είναι κάποιοι μόνο στο i) και κάποιοι μόνο στο vi) και ούτε αυτοί πρέπει να μαλώνουν μεταξύ των σε social, forum κτλ.

Λάθη έκανε ο Ιβάν και φυσικά κάνει και κατά πάσα πιθανότητα θα ξανακάνει. Το θέμα είναι να μαθαίνει από αυτά και να τα αποφεύγει στο μέλλον. Δεν σημαίνει ότι επειδή έκανε ένα λάθος είναι ακατάλληλος και να φύγει, ούτε επειδή πήραμε κάποιους τίτλους και κάναμε δυνατές πορείες στην Ευρώπη, ότι είναι τέλειος.
Άβαταρ μέλους
Metagrafakias

Δημοσίευση από Metagrafakias »

Οταν αυτος ο τυπος εχει εντολη να φερει παικτες στο τσαμπα για να παρει το πρωταθλημα τετοιους και χειροτετους θα φερει...Οι ομαδες σπαταλανε λεφτα για μεταγραφες για να μειωσουν το ρισκο του να βγει ενας παικτης...Ο Δεσποτης αποκτηθηκε με 3εκ και βγηκε,ο Σαματα ηρθε ελευθερος και δεν βγηκε,το φυσιολογικο να συμβει ηταν αυτο...Γιατι μαντεψτε τους παικτες που οι ομαδες τους ,τους δινουν ελευθερους ειναι γιατι απλα θελουν να τους ξεφορτωθουν...Ο ΠΑΟΚ ποιους παικτες δινει ελευθερους για δειτε...Τον σαματα,τον φελιπε,τον τειλορ,τον νινουα,τον κουαλιατα...Υπαρχει περιπτωση να βγει κανενας απο αυτους σε σοβαρη ομαδα???Αρα δεν φταιει αυτος ο αγνωστος που διαλεγει παικτες αλλα η επενδυση που δεν ειναι για ομαδα που θελει να παρει πρωταθλημα...
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Έχω πει και έχω γράψει εκατό φορές ότι εγώ κακό πράμα για τον Σαββιδη δεν θα πω ποτέ. Άγαλμα πρέπει να του κάνουμε. Αλλά, λιγη πίεση προς την μεριά του, δεν νομίζω ότι κάνει κακό. Ίσα ίσα μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις. Μπορεί τα λεφτά πιυ βάζει να είναι αρκετά, μπορεί και όχι. Μπορεί τα στελέχη πιυ τα διαχειρίζονται να είναι ικανά, μπορεί και όχι. Αν χειροκροτάμε την ομάδα μετά από 4 γκολ στην τουμπα από τον γαύρο (δεν ξέρω αν έγινε, σαν παράδειγμα το γράφω), όλοι, και ο Ιβαν, μπορεί θεωρούν ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, όποτε δεν υπάρχει και λόγος να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Τώρα τι είδους πίεση; Αυτό είναι λίγο δύσκολο να απαντηθεί.
Άβαταρ μέλους
PAOK1LIFE

Δημοσίευση από PAOK1LIFE »

Δεν είναι μόνο ο Ιβαν που δεν βάζει λεφτά στο ποδόσφαιρο σύμφωνα με το μέγεθός του. Είναι και ο χοντρός (που με λίγα παραπάνω θα είχε τώρα καθαρίσει είδη πρωτάθλημα , κύπελο και ευρωπαϊκό τίτλο) . Είναι ο τίγρης που μαζί με τον χοντρό και τον Αλαφούζο έχουν πάρει τεράστια δώρα από την ΝΔ και σε σχέση με αυτά που πήρανε δεν βάλανε τίποτα. Είναι γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φτάσαμε στο σημείο το τοπ 4 να χάνει βαθμούς συνέχεια από τον παλέτα που δεν βάζει τίποτα και αυτός αλλά κάνει έξυπνη πολιτική και πηδάει από καράβι σε καράβι και εκμεταλλεύεται τα πάντα.

Πρέπει στο οπαδικό να οριστεί αντιπροσωπεία οπαδών που να μιλάει με τον Γιώργο και να ασκεί πίεση για το κάτι παραπάνω με παρακάλια και γκρίνια καλοπροαίρετη και διάφορα κόλπα . Δηλαδή δες παράδειγμα στο μπασκετ. Είπαμε να μαζέψουμε λεφτά και ντράπηκε ο Σαββίδης και είπε όσα μαζέψετε άλλα τόσα βάζω εγώ.

Το μεγαλύτερο λάθος είναι για εμένα ότι έχουμε αφήσει τον ΠΑΟΚ στην μοίρα των ΑΡΔ. Αυτοί με λίγο χαρτζιλίκι σου λένε ο ΠΑΟΚ έχει τρύπα, αυτάρκεια, πόλεμος και λοιπά κλισε και στο βουλώνουνε.

Μόνο το λιμάνι Θεσσαλονίκης πέρσι αύξησε τα έσοδα σε 86 εκ ευρώ τον χρόνο. Για αυτό πήγε και πήρε και άλλο λιμάνι και δίνοντας τα τριπλάσια από τον μπροστινο της Μπακογιάνη τον Βασιλακη της Aegean Airlines (που για τραγική ειρωνεία υπόγραψε μεγάλη σύμβαση με πολλά λεφτά για προμήθεια ΣΟΥΡΩΤΗΣ του Σαββίδη στο παρελθόν για πολλά χρόνια) . Ο Μυστακίδης τον δίνει χρυσάφι να πουλήσει το λιμάνι και δεν τον δίνει. Μιλάμε για ένα λιμάνι που σε 5 χρόνια θα κάνει μισό δις έσοδα τον χρόνο. Πόσο θα το πουλούσατε ? Απάντηση δεν θα το πουλούσα ποτέ!

Πιέστε σας παρακαλώ να βάλει κάτι και στον ΠΑΟΚ παραπάνω και μόλις ακούτε ΑΡΔ για αυτάρκεια και άρθρα τον καημένο τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο κτλ κλείστε τα αυτιά σας και μην τρώτε σανό.
papwolf

Δημοσίευση από papwolf »

Βλέπω ότι ο κόσμος αρχίζει σταδιακά να βγαίνει από τον λήθαργο και να καταλαβαίνει ότι μπορεί και πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της ομάδας του. Σιγά σιγά ξεπερνά το σύνδρομο των "Γουμενο-παγώνιδων" κι αρχίζει να διαμορφώνει κριτική άποψη. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στον ΠΑΟΚ, αρκεί ο οπαδός να έχει στο μυαλό του ότι είναι αυτό ακριβώς και μόνο, "οπαδός" κι όχι ιδιοκτήτης, διαχειριστής ή αφεντικό.

Μην ξεχνάμε ότι "κι ο άγιος φοβέρα θέλει"...!

Και κάτι τελευταίο, ο ΠΑΟΚ για τον Ιβάν ήταν και πολύ περισσότερο τώρα είναι αναγκαιότητα κι όχι "βαρίδι".
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Φίλε doomlord4

Αυτή τη στιγμή που συζητάμε η είσοδος του ΠΑΟΚ στο τσ λ ήταν πάντα ζαριά παρά στοχευμένη στρατηγική.

Να μην σου πω ότι και η είσοδος μας σε γιουρόπα και κονφερενς περισσότερο στηρίχτηκε σε αυτό το στοιχείο .

Ακόμα και έτσι την θέλω , την μια ζαριά.

Δεν μου απάντησες στο πιο κύριο ερώτημα μου προς εσένα .

Ποια είναι τα έσοδα μιας ομάδας .

Μου μίλησες για τους άλλους, την δική σου άποψη θέλω.

Όσο αφορά αν είμαστε δόξα δράμας ή ηρακλής . Όχι δεν είμαστε όμως ανάμεσα στο big 4 της Ελλάδος ερχόμαστε ως μέγεθος 4οι , τίτλοι, υποδομές και κυρίως έδρα δράσης.

Πρέπει να δημιουργήσεις συγκριτικά πλεονεκτήματα ως ομάδα για να μπορείς να τους κοντράρεις στα ίσια.

Θα σου αναφέρω μερικά, ο Ιβαν καθιέρωσε την οικονομική φερεγγυότητα . Όποιος παίκτης έρθει στον ΠΑΟΚ ξέρει ότι θα πληρωθεί.

Δημιούργησε συνθήκες τέτοιες ώστε να μας επιλέγουν οικογενειάρχες, βρίσκεται δίπλα στους παίκτες ο ίδιος προσωπικά.

Επένδυσε στις ακαδημίες, οι υπόλοιποι τώρα ακολουθούν το παράδειγμα του. Δεν μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Έτσι είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις έναν γονιό.

Ο γονιός βλέπει και κρίνει...γνωρίζει ότι το παιδί του δεν θα αδικηθεί , θα προωθηθεί θα πάρει ευκαιρίες.

Η αχίλλειος πτέρνα μας αυτή τη στιγμή είναι τα περιορισμένα μας έσοδα λόγω της έδρας ( Θεσσαλονίκη) ένα μεγάλο χωριό...επιχειρηματίες και επιχειρήσεις μικρούς βεληνεκούς.

Ο Ιβαν το έχει καταλάβει καλύτερα απ όλους μας αυτό το δεδομένο.

Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος και ίσως πιο εύκολος τρόπος αύξησης των εσόδων είναι η πώληση παικτών.

Η είσοδος στους ομίλους σίγουρα αποτελεί μια σταθερή πηγή εσόδων και με άμεσες συνέπειες στη γενικότερη αύξηση των εσόδων της ομάδας, καλύτερες χορηγίες , καλύτερες διαφημίσεις, περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων με ακριβότερη τιμή, πωλήσεις ειδών με το brandname ΠΑΟΚ .

Όμως αυτοί που χαράσσουν την οικονομική πολιτική οφείλουν να προστατεύουν το μέλλον και την ανάπτυξη της ομάδας.

Δηλαδή το τσ λ ας πούμε ότι είναι το ελ ντοράντο....Το BONUS.

Δεν μπορεί η οικονομική πολιτική της ομάδας μας να κρίνεται απο την συμμετοχή μας στο τσ λ και μόνο.

Όταν φτάσεις στο επόμενο επίπεδο που θα θεωρούμαστε ομάδα τσ λ τότε η οικονομική πολιτική της ομάδας προσαρμόζεται σε άλλα δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Δημοσίευση από Doomlord4 »

Ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε

Εσύ λες

Δεν μπορεί η οικονομική πολιτική της ομάδας μας να κρίνεται απο την συμμετοχή μας στο τσ λ και μόνο.

Εγώ λέω

Δεν μπορεί η οικονομική πολιτική της ομάδας μας να κρίνεται απο την πώληση 2 παικτών ανά 3ετία και μόνο.
Δεν γίναμε ξαφνικά Άγιαξ
Άβαταρ μέλους
van rooy

Doomlord4 έγραψε:Ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε

Εσύ λες

Εγώ λέω

Δεν μπορεί η οικονομική πολιτική της ομάδας μας να κρίνεται απο την πώληση 2 παικτών ανά 3ετία και μόνο.
Δεν γίναμε ξαφνικά Άγιαξ

:mrgreen: με προκαλείς :mrgreen: Ο Αγιαξ και τσ λ μπαίνει σχεδόν κάθε χρόνο και πωλήσεις παικτών κανει ...απο παντου κονομάει η εβραική αυτή επιχείρηση. :mrgreen: ατυχές το παράδειγμα ομάδας. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Ο μονος δρομος για την κατακορυφη αυξηση των εσοδων χωρις την αναγκη εξοδου στο τσουλου ειναι αυτος που απαιτει απο τον Ιβαν την μεγαλυτερη οικονομικη θυσια εως τωρα. Η Νεα Τουμπα.
Μια απλη μελετη στα εσοδα της χαρτινης απο το νεο γηπεδο κανει κατανοητο ποσο κομβικο σημειο στην ιστορια της ομαδας θα ειναι κατι τετοιο.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Nunies αν ο Ιβαν έβαζε τιμές εισιτηρίων Μελισσανίδη, έκοβε αυτούς που μπαίνουν 2-2 και ακύρωνε διαρκείας όσων προσπαθούσαν να βάλουν δεύτερο μαζί τους κτλ, θα άκουγε τα μπινελικια του αιώνα. Εμείς θελουμε 100 ευρώ διαρκείας, το Wembley για γήπεδο, την city σαν ρόστερ και τους τζαμπατζήδες να αλωνίζουν.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Πιστεύω στην διασπορά των επενδύσεων - εσόδων , είναι βασικός και απαράβατος κανόνας της οικονομικής επιστήμης.

Μοιράζεις τον κίνδυνο και την έκθεση σου σε αυτόν.

Συμφωνώ ότι το νέο γήπεδο είναι απαραίτητο και αυτό στην ανάπτυξη της ομάδας.

Κύριες πηγές εσόδων μιας ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τηλεοπτικά δικαιώματα.

Εισιτήρια

Γήπεδο

brand name φανέλες κτλ.

Διαφημίσεις

Χορηγοί

Παίκτες

Έσοδα απο ευρωπαική παρουσία σε ομίλους

Αυτό είναι το κύριο μίγμα εσόδων.

Το μίγμα των εσόδων σου - η έκθεση σου σε μια < ριψοκίνδυνη > επένδυση πρέπει να μεταβάλλεται αναλόγως του γενικότερου κλίματος. Πχ σε εποχές κρίσης....προτιμάται να επενδύεις σε πιο < σίγουρες> πηγές εσόδων .

Επίσης καθοριστικός παράγοντας είναι και το επενδυτικό προφιλ του επενδυτή...δηλαδή το προφίλ του Ιβαν στη προκειμένη.

Η πρώτη απόπειρα αύξησης των εσόδων είχε γίνει με το PAOK TV.

Δυστυχώς απέτυχε.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”