Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!! II

AngelosMerkelidis91

Re: Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!! II

Δημοσίευση από AngelosMerkelidis91 »

Πριν εμφανιστώ εγώ, η συγκεκριμένη ενότητα ελενχόταν απο εσένα, όπως η Κόστα Ρίκα απο τις ΗΠΑ.

Αυτό μ αρέσει απο Κελαηδονη. Μου το τραγουδούσε η μάνα μου, γτ ο φαδερ μ ήταν ΓερμανοΣοβιετικοΑΝαθρεμενος :lol:

Έπαιζε πιάνο κ σαξόφωνο

[youtube]I4aC9veHigQ[/youtube]
Miles

Δημοσίευση από Miles »

:lol: :lol: :lol:
Κάτσε να σε περιλάβει ο Τάσος, που είναι επί της υποδοχής, και θα σου πω εγώ από ποιον ελεγχόταν το τόπικ και ποιος το ελέγχει τώρα!
Άβαταρ μέλους
Eagle1980

Δημοσίευση από Eagle1980 »

[youtube]ebXpKj5O4zQ[/youtube]
tasso85

Δημοσίευση από tasso85 »

Miles έγραψε:Κάτσε να σε περιλάβει ο Τάσος, που είναι επί της υποδοχής, και θα σου πω εγώ από ποιον ελεγχόταν το τόπικ και ποιος το ελέγχει τώρα!
βρε καλος ανθρωπος ειναι ο Μερκελιδης, τωρα οσον αφορα τη μουσικη του...
Εικόνα
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Ο Τάσος, σε αντίθεση με την ΠΑΕ, δεν κάνει αστεία.
AngelosMerkelidis91

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

Ο Άντονι Κουίν, λάτρευε την Ελλάδα, είχε πάθος με την Ελλάδα. Μάλιστα, στη Ρόδο, υπάρχει παραλία με το όνομα του! Νομίζω εκεί γύρισαν την ταινία: "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε" (The Guns of Navarone). Όταν γυριζόταν η ταινία ο Αλέξης Ζορμπάς, ο Μιχάλης Κακογιάννης, είχε νευριάσει αρκτές φορές με τον Άντονι Κουίν, γιατί αργούσε σε γυρίσματα, πολλές φορές περνούσε το βράδυ με διαφορετικές γυναίκες.

Ο Καζαντζάκης, ήταν αντιδραστικός σαν άνθρωπος. Γιαυτό άνοιγε "μέτωπα" με τους πάντες - και το μεγαλύτερο απ όλα με την Εκκλησία, και ήταν και η αιτία να μην πάρει το Νόμπελ - παρότι το άξιζε. Για να σκεφτείτε πόσο αντιδραστικός ήταν: Τον πρώτο του γάμο, πήγε και τον έκανε σε μια εκκλησία μέσα σε νεκροταφείο. Με το χωριό του στο Ηρακλειο, είχε μαλώσει με όλους. Τους έβλεπε στα καφενεία να παίζουν τάβλι και πήγαινε και τους το έκλεινε! γιατι θεωρούσε ό,τι είναι χάσιμο χρόνο. Αλλά - ακούστε - το περίεργο. Τον Ζορπά (πραγματικό όνομα Γεώργιος Ζορμπάς), τον ζήλευε! γιατί έβλεπε έναν άνθρωπο - φτωχό - αγράμματο - να γλεντά την ζωή του. Ο Γεώργιος Ζορμπάς, ήταν ΒορειοΕλλαδίτης (Κοζάνη ή Πιερία), αλλά ήταν αυτό που λέμε Πολυτεχνιτης και Ερημοσπιτης.

Η Ειρήνη Παπά, είχε πει ό,τι δεν υπήρχε πρόσωπο να "παίξει" καλύτερα τον Ζορμπά, απ ό,τι ο Άντονι Κουίν. Φωνακλάς - Γυναικάς - και του άρεσε να "ζεί" την ζωή του. Αλλά, ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ. Ο Φρέντυ Γερμανός είχε χαρακτηρίσει τον Αντονι Κουιν ως τον τέλειο Ζορμπά.

Το «στρώσε το στρώμα σου για δυο» είναι σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Είναι απο το Θεατρικό «Η γειτονιά των αγγέλων» του '63. Σε εκείνο το θεατρικό ο Καμπανέλλης, είχε πει ό,τι διάλεξε τους Καλύτερους: και είχε πάρει Νίκο Κούρκουλο, Τζένη Καρέζη και άλλους. Με την Καρέζη τα είχε πολύ καλά γιατί και οι δύο ήταν παιδιά της Μόσχας. Κουμουνιστές.

Τότε, η ατάκα, «στρώσε το στρώμα σου για δυο», έπαιζε πολύ! και μάλιστα, στο καλλιτεχνικό χώρο, όταν ήθελε κάποιος να ρίξει μια γυναίκα. Και αμα το σκεφτείτε, έχει ενα ερωτισμό και ταυτόχρονα όχι πολύ προστιχο, και την είχε μάθει και ο Άντονι Κουίν! (άλλο που δεν ήθελε). Λενε, όταν ήθελε να ρίξει μια Ελληνίδα, τις έπιανε τον καρπό, της χαμογελούσε, την κοίταζε στα μάτια και της έλεγε «στρώσε το στρώμα σου για δυο»... και μετά ξεκίνησαν να το κάνουν και άλλοι (χαχαχα)

Λέγεται, οτι η Ειρηνη Παπά, είχε πει κάπου: "Στο μυαλό σου Καζαντάζακης - Στην ψυχή σου Θεοδωράκης - Στη ζωή σου Ζορμπάς" :P χαχα

Εδώ, στο Μόναχο το 1995! Κάντε pause στο 2:32, έτσι έκανε ο Άντονι Κουίν, όταν αργούσε στο γύρισμα (χαχα) και ήξεραν ό,τι γυναικα ήταν ο λόγος - και όλοι γελούσαν (εκτός απο τον σκηνοθέτη). Εν τω μεταξύ, απο το 2:30 δεν ξερω τι χορευουν χαχαχαχαχα με τον Μικη...

[youtube]6qCJVUbl3ic[/youtube]
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Τουλάχιστον ο "άλλος" τα έγραφε στο καφενείο :mrgreen:
tasso85

Δημοσίευση από tasso85 »

Μερκελιδη τιμης ενεκεν
[youtube]jM43uyY99os[/youtube]
AngelosMerkelidis91

[youtube]4Gtkgh1MHts[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

[youtube]Hgf2ueZQDzo[/youtube]
AngelosMerkelidis91

Γεια σ Σωτηρία Μπελλου!
[youtube]rY5qpxazNec[/youtube]
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Τα βλεπω και κανω raise Μερκελιδη

https://youtu.be/0d5LUfJmmQU?si=pYWxrmv0viWEaKbU

Τι να πεις γι αυτο το τερας του ελληνικου τραγουδιού .
Να πεις για τη φωναρα της,την αγωνιστικη της δραση η την ατελειωτη μαγκια και την αξιοπρεπεια της.Ποσο ΠΑΟΚ ησουν ρε Σωτηρια...

Και μια ιστορια για το "Δε λες κουβεντα"

https://menshouse.gr/istories/170488/ti ... to-akoysei
AngelosMerkelidis91

Ναι φωνάρα. Αξεπέραστη. Διαχρονική. Βέβαια, ήταν ΑΕΚ (αλλά δεν πειράζει).

Το "Σαν απόκληρος γυρίζω", είναι το αγαπημένο μου, γιατί νιώθω ό,τι με εκφράζει.. που γυρίζα τα τελευταία 10 χρόνια συνεχώς τον πλανήτη.

Επίσης, αγαπημένο μου, απο Σωτηρία Μπέλλου, το "Μην Κλαίς".

[youtube]umzN2ujyARY[/youtube]

Ακόμα, ένα: "Το Μεταξουργείο".

Μου αρέσει πολύ το σημείο - και ο στίχος που λέει:

Κι έγινε η Ελλάδα
όπως του Σπαθάρη
ο παλιομπερντές

[youtube]ozyL62ZyTQg[/youtube]

Βέβαια, υπάρχουν πολλά ... "Πλατεία Βάθης", "Χωρίσαμε ένα δειλινό", "Μη μου ξαναφύγεις πια", και άλλα πολλά

----

Όσον αφορά το Ζειμπέκικο. Αγαπημένη εκτέλεση είναι το Μητροπάνος - Μπάσης (ΠΑΟΚτσακι) - Αδαμαντίδης...

Τα ακούω όταν είμαι Ελλάδα, αλλά αν είσαι πολύ μακριά απο την Ελλάδα, π.χ στην Shanghai - και δεν βλέπεις ή νιώθεις τίποτα ελληνικό, αυτά τα τραγούδια σου φέρνουν όλη την Ελλάδα στο μυαλο σου. Απο τα πιο αγαπημένα μου.

[youtube]GHUCCjArutQ[/youtube]

------

Πάρε, και ένα απο ΠΑΟΚτσακι γνήσιο. Αυτό, το έχω βάλει σε ταξιτζή στη Γουχάν (εκεί που ξεκίνησε η πανδημία χαχα) και του έμαθα να λέει "ελα λεπτο περιπτερα" :lol:
Πρέπει να το κόψω να το ανεβάσω ytube μια μέρα. :P

[youtube]AvXnEP4XbsA[/youtube]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”