Razvan Lucescu III
Re: Razvan Lucescu III
Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, υπάρχει θέμα με την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.
Αυτό που λέει ο λουτσεσκου περί αφομοίωσης του τρόπου παιχνιδιού από τούς νέους παίκτες είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά.
Έμπειροι παίκτες με παραστάσεις δεν μπορεί να θέλουν 3-4 μήνες για να μάθουν το παιχνίδι της ομάδας.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις προπονήσεις, έχω εικόνα μόνο από τα παιχνίδια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τημ του είναι κατώτερο της ομάδας, και του ιδίου.
Τον Ρουμάνο που έφερε δεν μπορώ να τον κρίνω. Μπορεί να είναι κορυφή. Σίγουρα όμως δεν φτάνει...
Η εικόνα του λουτσεσκου να συνομιλεί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στην διάρκεια των αγώνων είναι απογοητευτική.
Δεν είναι θέμα αντιπάθειας. Ας τον κρατήσει στο πόστο που τον είχε.
Έπρεπε να έχει φέρει βοηθό με εξειδίκευση στην επιθετική ανάπτυξη. Όπως επίσης έπρεπε να έχει φέρει καλύτερο γυμναστή. Θεωρητική κουβέντα βέβαια γιατί το πιθανότερο είναι να είναι υπερσυγκεντρωτικος και να δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο και άτομα.
Αυτό που λέει ο λουτσεσκου περί αφομοίωσης του τρόπου παιχνιδιού από τούς νέους παίκτες είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά.
Έμπειροι παίκτες με παραστάσεις δεν μπορεί να θέλουν 3-4 μήνες για να μάθουν το παιχνίδι της ομάδας.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στις προπονήσεις, έχω εικόνα μόνο από τα παιχνίδια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τημ του είναι κατώτερο της ομάδας, και του ιδίου.
Τον Ρουμάνο που έφερε δεν μπορώ να τον κρίνω. Μπορεί να είναι κορυφή. Σίγουρα όμως δεν φτάνει...
Η εικόνα του λουτσεσκου να συνομιλεί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στην διάρκεια των αγώνων είναι απογοητευτική.
Δεν είναι θέμα αντιπάθειας. Ας τον κρατήσει στο πόστο που τον είχε.
Έπρεπε να έχει φέρει βοηθό με εξειδίκευση στην επιθετική ανάπτυξη. Όπως επίσης έπρεπε να έχει φέρει καλύτερο γυμναστή. Θεωρητική κουβέντα βέβαια γιατί το πιθανότερο είναι να είναι υπερσυγκεντρωτικος και να δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο και άτομα.
Χρησιμοποιεί περιορισμενο ροστερ και παικτες σε λαθος θεση;;;;AngelosMerkelidis91 έγραψε:Συμφωνώ. Ο μοναδικός αστερισκος είναι ότι δεν γνωρίζω αν κάποιος είναι τραυματίας κλπ.Jack_MeHoff έγραψε:Εγώ προσωπικά δεν θα μπω σε σύγκριση με τους προπονητές των χαβουζαίων.
Το αδιανόητο για εμένα είναι πως γίνεται να έχεις στο ρόστερ σου Μάρκος Αντόνιο, Μειτε, Οζντοεφ, Σβαμπ, Τσιγγάρα και παρόλα αυτά να επιμένεις σε έναν σχηματισμό με 2 κεντρικά χαφ, την ίδια στιγμή μάλιστα που το δεύτερο δεκαρι σου είναι ο Μουργκ.
Το ίδιο και στην θέση του φορ, όπου έχει 3 περιφερειακούς εν δυνάμει σέντερ φορ (Σαμάτα, Μπράντον, Ντεσποντοφ) και παιζει σχηματισμό με 1 φορ.
Αν αυτό δεν λέγεται εμμονή δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Ο κάθε προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται στο εκάστοτε ρόστερ και όχι να προσπαθεί να παίξει αυτά που θέλει ανεξαρτήτως της πραγματικότητας.
Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι δεν είναι καλός προπονητής ή ότι πρέπει να φύγει κτλπ.
Πάντως, ο τρόπος σκέψης του ειναι λάθος. Επίσης, χρησιμοποιει και περιορισμένο ροστερ, και κάποιους παίκτες σε λαθος θέση, με αποτέλεσμα όταν παίζουν να μην αποδίδουν.
Αλλά στου Ραζβαν την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Μεχρι στιγμης εχουν παιξει ΟΛΑ τα στοπερ, ΟΛΟΙ οι μεσοι (και μαλιστα εχουν μοιραστει λεπτα), ΟΛΑ τα φορ, ΟΛΟΙ οι μεσοεπιθετικοι (με λιγοτερο τον Βρακα), ΟΛΟΙ οι αριστεροι μπακ. Οι μονοι 2 που δεν εχουν παρει ματς ειναι τα δυο δεξια μπακ (Λυρα και Σαστρε) για τους οποιους ομως δεν εχουμε εικονα σε τι κατασταση ειναι.
Το παραπανω δικαιολογει το "χρησιμοποιεί περιορισμενο ροστερ";;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nunies4 την Σάβ 23 Σεπ 2023, 11:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν και φέτος ξεθάψουμε την δικαιολογία του ''ελλιπές ρόστερ'', είμαστε για γέλια.
Στην μόνη θέση που είμαστε ελλιπείς, χωρίς εναλλακτική, είναι στον επιθετικό (δεν έχουμε ούτε βασικό) και στον προπονητή.
Στην μόνη θέση που είμαστε ελλιπείς, χωρίς εναλλακτική, είναι στον επιθετικό (δεν έχουμε ούτε βασικό) και στον προπονητή.
Ηρεμία λίγο
Καταρχάς το γεγονός ότι βελτιώθηκε το ρόστερ μας δεν σημαίνει ότι γίναμε γκαλακτικος.
Επίσης είναι Σεπτέμβριος και οι παίκτες που ανέβασαν την ομάδα στη θεωρία, δεν έχουν ούτε μήνα εδώ
Επίσης χρειάζεται χρόνος για ομοιογένεια
Και τέλος έχουμε σημαντικά ποιοτικά κενά και αριθμητικά κενά σε δεξί μπακ, φορ, εξτρέμ/δεκαρι (εδώ το αριθμητικό).
Συνεπώς το να λέμε την αλήθεια δεν σημαίνει ότι ξεθαβουμε δικαιολογίες.
Προφανώς όλοι έχουν ευθύνη να πάμε καλύτερα από πέρυσι.
Και να μη ξεχνάμε ότι το στόχο του πρωταθλητισμού ΜΟΝΟ ο Λουτσεσκου τον θέτει τόσα χρόνια και μόνο αυτός τον δικαιολόγησε έστω και αποτυχημένα για κάποια διαστήματα.
Να ξέρουμε τι λέμε.
Να ρολαρουν οι καινούριοι
Να παίξουν αγώνες
Να μπουν ΟΛΟΙ στην εξίσωση (Μαρκαντωνης)
Να δείξουν διάθεση και νοοτροπία
Να φέρουμε δεξί μπακ που όταν περνάει τη σέντρα δε τρέμουν τα πόδια του
Και μετά θα δούμε πόσα απιδια βάνει ο σακος
Καταρχάς το γεγονός ότι βελτιώθηκε το ρόστερ μας δεν σημαίνει ότι γίναμε γκαλακτικος.
Επίσης είναι Σεπτέμβριος και οι παίκτες που ανέβασαν την ομάδα στη θεωρία, δεν έχουν ούτε μήνα εδώ
Επίσης χρειάζεται χρόνος για ομοιογένεια
Και τέλος έχουμε σημαντικά ποιοτικά κενά και αριθμητικά κενά σε δεξί μπακ, φορ, εξτρέμ/δεκαρι (εδώ το αριθμητικό).
Συνεπώς το να λέμε την αλήθεια δεν σημαίνει ότι ξεθαβουμε δικαιολογίες.
Προφανώς όλοι έχουν ευθύνη να πάμε καλύτερα από πέρυσι.
Και να μη ξεχνάμε ότι το στόχο του πρωταθλητισμού ΜΟΝΟ ο Λουτσεσκου τον θέτει τόσα χρόνια και μόνο αυτός τον δικαιολόγησε έστω και αποτυχημένα για κάποια διαστήματα.
Να ξέρουμε τι λέμε.
Να ρολαρουν οι καινούριοι
Να παίξουν αγώνες
Να μπουν ΟΛΟΙ στην εξίσωση (Μαρκαντωνης)
Να δείξουν διάθεση και νοοτροπία
Να φέρουμε δεξί μπακ που όταν περνάει τη σέντρα δε τρέμουν τα πόδια του
Και μετά θα δούμε πόσα απιδια βάνει ο σακος
Οποιος και να μπει με βασικο δεξι μπακ Βιερινια και αλλαγη Κεντζιορα δεν πας πουθενα. 4ος θα εισαι
Πάντως με κάθε συμπάθεια στον σαστρε και τον λύρα που είναι ψιλοτιμιοι,ρεαλιστικά εκεί υπάρχει θέμα ποιοτικό,κανονικά θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές.
Ειδικά από την στιγμή που ο ραζβαν για συγκεκριμένο λόγο που είναι γνωστός στην ομάδα είχε απόφαση να αφήσει τον σαστρε ως τελευταία επιλογή
Πάντως εμένα δεν με νοιαζουν τα νούμερα,σε αυτή την φάση θέλουμε ουσία,που σημαίνει νίκες. Το ματς στα Γιάννενα πρέπει να βρει τρόπο να το παρει.
Ειδικά από την στιγμή που ο ραζβαν για συγκεκριμένο λόγο που είναι γνωστός στην ομάδα είχε απόφαση να αφήσει τον σαστρε ως τελευταία επιλογή
Πάντως εμένα δεν με νοιαζουν τα νούμερα,σε αυτή την φάση θέλουμε ουσία,που σημαίνει νίκες. Το ματς στα Γιάννενα πρέπει να βρει τρόπο να το παρει.
Η ομάδα θέλει χρόνο, είναι λογικό λόγω των πολλών μεταγραφών της τελευταίας στιγμής με παίκτες που ως επί το πλείστον ήταν ανέτοιμοι. Το 3-4 μήνες είναι υπερβολικό, εγώ θα έλεγα 1-1,5 μήνα.
Μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ως τότε, τα ματς με Γιάννενα και Βόλο πρέπει να κερδιθούν με κάθε τρόπο. Δεν έχω απαιτήσεις για το ματς με τον Παναθηναϊκό, αυτήν τη στιγμή είναι μπροστά από εμάς, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρθεί το αποτέλεσμα πάση θυσία εκεί μέσα και να πάμε διακοπές με 7 βαθμούς σε 3 ματς.
Μετά έχουμε Ατρόμητο (22/10) μέσα και Αεχ έξω (27/10). Δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένουμε την ομάδα να δέσει ως τον Νοέμβριο, πρέπει να γίνει η δουλειά μέσα στον Οκτώβριο.
Μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ως τότε, τα ματς με Γιάννενα και Βόλο πρέπει να κερδιθούν με κάθε τρόπο. Δεν έχω απαιτήσεις για το ματς με τον Παναθηναϊκό, αυτήν τη στιγμή είναι μπροστά από εμάς, αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρθεί το αποτέλεσμα πάση θυσία εκεί μέσα και να πάμε διακοπές με 7 βαθμούς σε 3 ματς.
Μετά έχουμε Ατρόμητο (22/10) μέσα και Αεχ έξω (27/10). Δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένουμε την ομάδα να δέσει ως τον Νοέμβριο, πρέπει να γίνει η δουλειά μέσα στον Οκτώβριο.
-
AngelosMerkelidis91
Έχεις δίκιο, η λέξη χρησιμοποιεί ήτανε λάθος. Εμπιστεύεται είναι η σωστή. Αν και π.χ με Σαστρε, κ Λυρατζη, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Έχει τα κολλήματα του. Εγώ τουλάχιστον αυτό αισθάνομαι, ότι χρησιμοποιεί παίκτες χωρίς να τους εμπιστευεται. Τεσπα, ας νικάει η ομάδα και βλέπουμε τι θα γίνει αργότερα.nunies4 έγραψε:Χρησιμοποιεί περιορισμενο ροστερ και παικτες σε λαθος θεση;;;;AngelosMerkelidis91 έγραψε:Συμφωνώ. Ο μοναδικός αστερισκος είναι ότι δεν γνωρίζω αν κάποιος είναι τραυματίας κλπ.Jack_MeHoff έγραψε:Εγώ προσωπικά δεν θα μπω σε σύγκριση με τους προπονητές των χαβουζαίων.
Το αδιανόητο για εμένα είναι πως γίνεται να έχεις στο ρόστερ σου Μάρκος Αντόνιο, Μειτε, Οζντοεφ, Σβαμπ, Τσιγγάρα και παρόλα αυτά να επιμένεις σε έναν σχηματισμό με 2 κεντρικά χαφ, την ίδια στιγμή μάλιστα που το δεύτερο δεκαρι σου είναι ο Μουργκ.
Το ίδιο και στην θέση του φορ, όπου έχει 3 περιφερειακούς εν δυνάμει σέντερ φορ (Σαμάτα, Μπράντον, Ντεσποντοφ) και παιζει σχηματισμό με 1 φορ.
Αν αυτό δεν λέγεται εμμονή δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Ο κάθε προπονητής πρέπει να προσαρμόζεται στο εκάστοτε ρόστερ και όχι να προσπαθεί να παίξει αυτά που θέλει ανεξαρτήτως της πραγματικότητας.
Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι δεν είναι καλός προπονητής ή ότι πρέπει να φύγει κτλπ.
Πάντως, ο τρόπος σκέψης του ειναι λάθος. Επίσης, χρησιμοποιει και περιορισμένο ροστερ, και κάποιους παίκτες σε λαθος θέση, με αποτέλεσμα όταν παίζουν να μην αποδίδουν.
Αλλά στου Ραζβαν την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.![]()
Μεχρι στιγμης εχουν παιξει ΟΛΑ τα στοπερ, ΟΛΟΙ οι μεσοι (και μαλιστα εχουν μοιραστει λεπτα), ΟΛΑ τα φορ, ΟΛΟΙ οι μεσοεπιθετικοι (με λιγοτερο τον Βρακα), ΟΛΟΙ οι αριστεροι μπακ. Οι μονοι 2 που δεν εχουν παρει ματς ειναι τα δυο δεξια μπακ (Λυρα και Σαστρε) για τους οποιους ομως δεν εχουμε εικονα σε τι κατασταση ειναι.
Το παραπανω δικαιολογει το "χρησιμοποιεί περιορισμενο ροστερ";;
Ο σαμπρακος για το τι "βλέπουμε" φέτος σε σχέση με περσυ κ αν υπάρχει πρόοδος αλλά κ για το ματς στο Ελσίνκι.
Υ. Γ. Δεν ήξερα σε ποιο τοπικ να το ανεβασω αλλά εδώ μου φαίνεται πιο σχετικό
Το κομμάτι που μας αφορά είναι από το 5:37 ως το 8:40
https://youtu.be/gn4kK57LfJw?si=Pfgc08TVvZoh4F0Q
Κ για το ματς στο Ελσίνκι
Από 3:30 ως 5:20
https://youtu.be/bhfejS_WA84?si=fdccoor0JEJq7Njb
Υ. Γ. Δεν ήξερα σε ποιο τοπικ να το ανεβασω αλλά εδώ μου φαίνεται πιο σχετικό
Το κομμάτι που μας αφορά είναι από το 5:37 ως το 8:40
https://youtu.be/gn4kK57LfJw?si=Pfgc08TVvZoh4F0Q
Κ για το ματς στο Ελσίνκι
Από 3:30 ως 5:20
https://youtu.be/bhfejS_WA84?si=fdccoor0JEJq7Njb
-
papwolf
Πολύ ενδιαφέροντα τα βιντεάκια για τη βελτίωση της ομάδας. Μια παρατήρηση μόνο, στα heatmap και πέρσι και φέτος η περιοχή του αντιπάλου φαίνεται εντελώς άδεια. Κι αυτό δικαιολογεί τη μέχρι τώρα ανικανότητα της ομάδας να παράγει φάσεις και κατά συνέπεια να σκοράρει όταν αγωνίζεται με "λεωφορεία".
-
papwolf
Μπορεί να υποθέσει κάποιος (μιας και δεν παρίσταται κανείς στις προπονήσεις) ότι το κύριο μέλημα είναι πως θα φτάσει η μπάλα με ατελείωτο πασιγκ γκέϊμ στην αντίπαλη περιοχή κι από κει και πέρα έχει ο θεός.
Αν ψάξετε τις δηλώσεις Μπάμπα στο Ελσίνκι, θα δείτε οτι είπε οτι στο ημίχρονο αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Δηλαδή λέει ξεκάθαρα οτι ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αλλάξει τακτική στο β ημίχρονο στο οποίο είδαμε άλλον ΠΑΟΚ.
Βασικά τί ακριβώς άλλαξε; Ο Λουτσέσκου λατρεύει την κατοχή ώστε ο αντίπαλος να μην παίρνει την μπάλα και να μην δημιουργεί. Με απλά λόγια ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν παίζει άμεσα, κάθετα, με αντεπιθέσεις 5 δευτερολέπτων, εκτός εάν βρεί χώρους φυσικά. Άρα απέναντι σε λεωφορεία παίζει γύρω γύρω, το εκνευριστικό παιχνίδι που είδαμε με άρη, όφη κλπ.
Στο β ημίχρονο τους είπε να παίξουν άμεσα, κάθετα και να αφήσουν το build up. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στο πλαστικό χόρτο. Δεν θέλω να επεκτείνω, απλά παρατηρώ οτι ο Λουτσέσκου ακόμα μαθαίνει την ομάδα του και το μάθημα που πήρε στο Ελσίνκι είναι οτι με υποδεέστερους αντιπάλους αξίζει τον κόπο να αφήσει το ταλέντο που έχει στο ρόστερ λίγο πιό ελεύθερο να δείξει τί μπορεί να κάνει. Το να είσαι στην περιοχή του αντιπάλου και αντί να σουτάρεις ή να σεντράρεις να γυρίζεις την μπάλα στον ... Κοτάρσκι για να μήν χάσεις την κατοχή, είναι καλή ιδέα όταν παίζεις με την Άιντραχτ. Όχι με τους Φινλανδούς.
Βασικά τί ακριβώς άλλαξε; Ο Λουτσέσκου λατρεύει την κατοχή ώστε ο αντίπαλος να μην παίρνει την μπάλα και να μην δημιουργεί. Με απλά λόγια ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν παίζει άμεσα, κάθετα, με αντεπιθέσεις 5 δευτερολέπτων, εκτός εάν βρεί χώρους φυσικά. Άρα απέναντι σε λεωφορεία παίζει γύρω γύρω, το εκνευριστικό παιχνίδι που είδαμε με άρη, όφη κλπ.
Στο β ημίχρονο τους είπε να παίξουν άμεσα, κάθετα και να αφήσουν το build up. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στο πλαστικό χόρτο. Δεν θέλω να επεκτείνω, απλά παρατηρώ οτι ο Λουτσέσκου ακόμα μαθαίνει την ομάδα του και το μάθημα που πήρε στο Ελσίνκι είναι οτι με υποδεέστερους αντιπάλους αξίζει τον κόπο να αφήσει το ταλέντο που έχει στο ρόστερ λίγο πιό ελεύθερο να δείξει τί μπορεί να κάνει. Το να είσαι στην περιοχή του αντιπάλου και αντί να σουτάρεις ή να σεντράρεις να γυρίζεις την μπάλα στον ... Κοτάρσκι για να μήν χάσεις την κατοχή, είναι καλή ιδέα όταν παίζεις με την Άιντραχτ. Όχι με τους Φινλανδούς.
-
papwolf
Άρα οι παίκτες ούτε κοιμόντουσαν, ούτε αδιαφορούσαν, ούτε υποτίμησαν τον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο, απλά ακολουθούσαν τις οδηγίες που είχαν. Και με τον τρόπο παιχνιδιού αυτό όχι μόνο δε προηγήθηκαν αλλά δέχτηκαν γκολ από στημένο (τα οποία φαίνεται δε πολυδουλεύουμε).
Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν το τρόπο παιχνιδιού τους και κέρδισαν τον αγώνα. Αυτό ισχυρίστηκε ο Μπάμπα τουλάχιστον.
Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν το τρόπο παιχνιδιού τους και κέρδισαν τον αγώνα. Αυτό ισχυρίστηκε ο Μπάμπα τουλάχιστον.
Μιά χαρά είναι οι παίκτες. Απλά καμιά φορά το παρακάνουμε σαν να παίζουμε με κανένα θηρίο. Φυσικά τον αντίπαλο δεν τον ξέραμε και το γήπεδο είναι προβληματικό. Βασικά το παπούτσι κολλάει αφού δεν υπάρχει χώμα και η δύναμη στην μπάλα είναι εντελώς απρόβλεπτη (αν δεν το συνηθίσεις). Πολλές φορές οι παίκτες σκοντάφτουν αφού το πόδι δεν τσουλάει (ούτε μπαίνει κάτω απο την μπάλα).
Κοιτα μια υποθεση που μπορει να γινει ειναι οτι προφανως ειναι λατρης του balance (το ξερουμε) και επισης οτι ακομα και αυτος ειναι σε διαδικασια του να μαθει το ροστερ του και τις δυνατοτητες του.Magpies4 έγραψε:Αν ψάξετε τις δηλώσεις Μπάμπα στο Ελσίνκι, θα δείτε οτι είπε οτι στο ημίχρονο αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Δηλαδή λέει ξεκάθαρα οτι ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αλλάξει τακτική στο β ημίχρονο στο οποίο είδαμε άλλον ΠΑΟΚ.
Για αυτο ισως παει τα ματς τωρα στο ξεκινημα της σεζον συντηρητικα. Πιστευω σιγα σιγα με το συγκεκριμενο ροστερ θα αφησει το ποδι απο το φρενο και θα βλεπουμε πολυ απο ΠΑΟΚ Β ημιχρονου στο Ελσινκι.