Ο κόσμος παίζει μπάλα II

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
john4serres

Re: Ο κόσμος παίζει μπάλα II

Δημοσίευση από john4serres »

Istanbul Başakşehir have walked off the pitch and refusing to play their game vs PSG following accusations of racist remarks by an official.
:shock:
Άβαταρ μέλους
gk.box16

Δημοσίευση από gk.box16 »

john4serres έγραψε:Istanbul Başakşehir have walked off the pitch and refusing to play their game vs PSG following accusations of racist remarks by an official.
:shock:

Καλώς έπραξαν αν όντως ο τέταρτος είπε τον βοηθό προπονητή νέγρο...
Shaman4

Δημοσίευση από Shaman4 »

Ναι, ειπε στον συναδελφο του διαιτητη να παει να δει ποιος ειναι αυτος ο "μαυρος" στον παγκο της ιστανμπουλ γιατι ηθελε να μαθει την ταυτοτητα του νομιζω για να τον αποβαλει. Ομως ειναι ρουμανος ο τεταρτος, και στα ρουμανικα, το μαυρος λεγετε νεγρου...
Άβαταρ μέλους
ramboutla

Δημοσίευση από ramboutla »

Ειλικρινά τώρα, αν μας αποκαλεσει εμάς κάποιος από άλλη φυλή "λευκους" θα παραξηγηθουμε; Θα πούμε οχι ειμαι μπεζ; Το έγχρωμος δεν τους αρέσει, το νεγρος οχι αλλα ούτε και το μαύρος. Τελικά ας κάνουν ένα δημοψήφισμα και ας μας ενημερώσουν. Και τα γράφω αυτά έχοντας την αποψη πως έχουν ιστορικα ολα τα δικιά με το μέρος τους και ακόμη και σήμερα είναι κατατρεγμενοι και θυματα ρατσισμού σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Ακόμη και σε αφρικανικες χώρες. Αλλά, αντί να είσαι περήφανος γι αυτό που είσαι και να θίγεσαι διότι κάποιος απευθύνθηκε σε εσένα με το χρώμα σου νομιζω ότι είναι υπερβολή.
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Κ τα γράφει αυτά ο Raboutla :lol: Μην παρεξηγηθεί αδερφέ, δε διαφωνώ η' συμφωνώ μ αυτά που λες απλά το βρήκα αστειο :D
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Στα σοβαρά τώρα το θέμα είναι ότι ποτέ κανείς δε θα λεγε ποιος είναι αυτός ο λευκός στον πάγκο να του βγαλω καρτα. Δεν έχει να κάνει με το πως τον είπε, μαύρο, νεγρο, έγχρωμο κ ο χαρακτηρισμός αυτός καθαυτό μπορεί να μην είναι κακός. Θα πρεπε να ναι πιο προσεκτικός ο Ρουμάνος
Άβαταρ μέλους
ramboutla

Μα γιατί να θιχτω; Πολύ ευστοχο σχόλιο. Γελασα κομματάκι. Και να συμπληρώσω, αν πει κάποιος 4ος, "ο ψηλός στον πάγκο έβρισε, να τον αποβαλουμε", σημαίνει πως υπάρχει ρατσισμός για τους ψηλους; Δεν ξέρω, πολύ υποκριτικό μου φαίνεται όλο αυτό.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Εγώ έχω απορία με το πως θα το χειριστεί η ουεφα όλο αυτό.
Λογικά ο 4ος δεν πρόκειται να ξαναδεί Ευρώπη, αλλά το ματς κανονικά θα πρπει να συνεχιστεί με άλλο διαιτητή..
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Έλα μου ντε...

Όπου θελουν πάντως είναι καθώς πρέπει κι όπου θέλουν τα στραβά μάτια.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

Τρίχες κατσαρές. Άκου εκεί κατσαρή. Γιατί με είπες κατσαρή ρε ρατσιστή? Πρέπει να είμαστε όλες ίσιες?

Έχει παραγίνει αυτό με το αντιρατσιστικό και καλά παραμύθι δημοσιότητας.

Και πραγματικά εκτιμώ ότι, αν στον πάγκο ήταν δέκα μαύροι (πως σκατά να τους περιγράψω αλλιώς) και έκανε μανούρα ένας λευκός, πραγματικά παίζει η υπόδειξη να ήταν "ο λευκός" την έκανε και να μην έδινε κανείς σημασία
gpap

Δημοσίευση από gpap »

ramboutla έγραψε:Ειλικρινά τώρα, αν μας αποκαλεσει εμάς κάποιος από άλλη φυλή "λευκους" θα παραξηγηθουμε; Θα πούμε οχι ειμαι μπεζ; Το έγχρωμος δεν τους αρέσει, το νεγρος οχι αλλα ούτε και το μαύρος. Τελικά ας κάνουν ένα δημοψήφισμα και ας μας ενημερώσουν. Και τα γράφω αυτά έχοντας την αποψη πως έχουν ιστορικα ολα τα δικιά με το μέρος τους και ακόμη και σήμερα είναι κατατρεγμενοι και θυματα ρατσισμού σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Ακόμη και σε αφρικανικες χώρες. Αλλά, αντί να είσαι περήφανος γι αυτό που είσαι και να θίγεσαι διότι κάποιος απευθύνθηκε σε εσένα με το χρώμα σου νομιζω ότι είναι υπερβολή.
Η λέξη ''νέγρος'' είναι υποτιμητική. Δηλώνει τον υποτελή. Τον σκλάβο.
Θα μπορούσε να πει δεκάδες άλλες λέξεις από αυτή.

Κανένας μαύρος δεν πρέπει να νιώθει περήφανος αν τον χαρακτηρίσουν νέγρο.

Εμένα, αν κάποιος με έλεγε ''Γκιαούρη'' θα του έσπαζα το κεφάλι και θα του έχωνα το πόδι μου στον κώλο του.
Άβαταρ μέλους
ramboutla

Πραγματικά, έφτασα 40 χρονών για να μάθω ότι στα αγγλικά είναι υποτιμητική η χρήση της λέξης νέγρος. Είναι δύσκολο να το φανταστείς αυτό, ειδικά όταν στις ταινίες και τις τηλεοποτικές σειρές παρακολουθείς του μαύρους να αποκαλουν ο ένας τον άλλον νέγρο. Και στην αργκό τους θεωρείται και μαγκιά η χρήση του όρου. Βέβαια, μπορώ να κατανοήσω πως αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό μεταξύ τους, αλλά όταν χρησιμοποιείτε από λευκούς να είναι υποτιμητικό. Όπως για εμάς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί φιλικά η λέξη "μ@λ@κ@ς" μεταξυ δύο φίλων αλλά μεταξύ δυο ξένων αποτελεί βρισιά. ΟΚ, το κρατάω και διευκρινίζω πως για εμένα πάντα η λέξη νέγρος ήταν συνώνυμη του μαύρος και με μάλλον πιο εξευγενισμένη χροιά.
Από την άλλη μεριά πάντως και βλέποντας το σκηνικό με τον τέταρτο ακουσα-διάβασα πως εξήγησε ότι στα ρουμανικα η λέξη negru=μαύρος. Επομένως, την χρησιμοποιησε καθαρά προσδιοριστικά και όχι υποτιμητικά. πχ αν έλεγε οτι την παραβαση την έκανε αυτός με το μουστάκι, θα έπρεπε να θιχτεί όποιος έχει μουστάκι; Και κάπου εδώ καταλήγω σε αυτό που έγραψε ο seaman. Αν η υπόδειξη ήταν "ο λευκός έκανε παραβαση", θα είχαμε φασαρίες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ramboutla την Τετ 09 Δεκ 2020, 09:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Νομίζω πως καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να αποχωρήσει αν δεν πάρει άδεια από τον διαιτητή.
mpafos4

Δημοσίευση από mpafos4 »

Luigi Vampa έγραψε:Στα σοβαρά τώρα το θέμα είναι ότι ποτέ κανείς δε θα λεγε ποιος είναι αυτός ο λευκός στον πάγκο να του βγαλω καρτα. Δεν έχει να κάνει με το πως τον είπε, μαύρο, νεγρο, έγχρωμο κ ο χαρακτηρισμός αυτός καθαυτό μπορεί να μην είναι κακός. Θα πρεπε να ναι πιο προσεκτικός ο Ρουμάνος
Στην Αφρική το λένε και το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό.Φυσικα,κανένας λευκός δεν θα παρεξηγηθεί....Αυτό θα συνέβαινε εάν οι λευκοί είχαν την μεταχείριση που είχαν οι μαύροι για αιώνες...
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Τελικά το ματς έγινε;;

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”