interad έγραψε:
όσο για το πρώτο, να με σχωρνάς αλλά το να αλλάξουμε έναν ειδικό και πετυχημένο (Παπ) με κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα (Βιολ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ, με αποτέλεσμα να έχουμε άνοιγμα Χ εκ. το βρίσκω λίγο λαλακία...
τέσπα... ο χρόνος θα δείξει...
Τα bold τα έβαλα εγώ στο ποστ σου γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως συνδέονται το άνοιγμα με τις αλλαγές στον υπεύθυνο για τα οικονομικά.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πολυεθνική τύπου Fortune 500 για να θέλει οικονομικό διευθυντή από το Χάρβαρντ. Είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα με πολύ χαμηλό προυπολογισμό και πολύ συγκεκριμένα έσοδα έξοδα και ταμείο. Δεν έχει αποθεματικά εκατομμυρίων για να χρειάζονται γνώσεις για τη διαχείρισή τους.
Έναν καλό λογιστή χρειάζεται που να είναι και λίγο σκύλος ώστε να μην μπαινοβγαίνουν λεφτά χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις.
Το να συνδέεις τα συγκεκριμένα πρόσωπα με το άνοιγμα είναι άκυρο. Ο Παπαδόπουλος τα πήγε καλά όπως λες γιατί τον πρώτο χρόνο κάναμε πωλήσεις παικτών που έφεραν πολλά έσοδα (συν τα λεφτά του Σικαμπάλα) και τον δεύτερο κάναμε μηδενικές πωλήσεις και πολλές αγορές. Αυτές τις αποφάσεις δεν τις πήρε ο όποιος οικονομικός διευθυντής αλλά ο Πρόεδρος και ο Τεχνικός διευθυντής υποθέτω.
Έφυγε ο Βρύζας για να πάει στον επόμενο σταθμό της επαγγελματικής του καριέρας και η γνώμη μου είναι ότι για συναισθηματικούς λόγους το έχουμε ξεχειλώσει το πράγμα.
Μπορεί να μη θυμάμαι καλά αλλά σχετικά με το άνοιγμα η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν πριν από 6 μήνες περίπου και βέβαια πριν από playoff αυξήσεις και διαρκείας. Όλα τα άλλα νούμερα που έχω διαβάσει εγώ τουλάχιστον είναι από αρδ και όχι από επίσημες ανακοινώσεις. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Αν όμως δεν κάνω λάθος τότε αυτά τα νούμερα (και είναι πολλά και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους) είναι ότι ναναι.
Τον συμπαθούσα και τον συμπαθώ τον Βρύζα (γιατί ας μην γελάμε τους εαυτούς μας... γι αυτόν είναι η συζήτηση) και ότι έκανε όταν το έκανε με έβρισκε σύμφωνο, κυρίως γιατί δεν είχα τις γνώσεις να κρίνω και εμπιστευόμουν πλήρως το ένστικτό του. Εκ των υστέρων όμως και εκ του αποτελέσματος έκανε και κάποια λάθη τη δεύτερη χρονιά που ήταν και η χρονιά που δημιουργήθηκε το άνοιγμα. Έφερε Σαβίνι, Τσιρίλο, αμπουμπακαρί, που στην πράξη δεν απέδωσαν με βάση το μισθό τους και με βάση τα οικονομικά της ομάδας που χρειάζονται έξυπνες κινήσεις. Την πρώτη χρονιά έφερε Γκαρσία, Μούσλι, Κοντρέρας αλλά με συμβόλαια που πιθανώς δεν θα έβρισκαν σε άλλες ομάδες. Παρόλαυτά του πιστώνω τις κινήσεις αυτές. Επίσης τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη χρονιά δεν θυμάμαι να έχει φέρει κανένα λαβράκι. Καλούς παίχτες πήραμε από τις ακαδημίες της γειτονιάς που όμως τους ξέραμε όλοι μας και ήταν ελεύθεροι.
Τη μόνη πραγματικά έξυπνη κίνηση της ομάδας που είναι ο Βιερίνια η λογική λέει και με βάση τα όσα διαβάζαμε τότε (ταξίδια σαντος κλπ) ότι πρέπει να την πιστωθεί στον Σάντος.
Σχετικά με το μεγάλο ερωτηματικό των μεταγραφών του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα που είναι ο Κουτσιανικούλης (και πάλι χωρίς να ξέρω τι παιζόταν μέσα στην διοίκηση τότε) με βάση τα γεγονότα όπως τα ξέρουμε από τις εφημερίδες θυμάμαι τον Ζαγοράκη να έχει τις αμφιβολίες του και τον Βρύζα με τον Γκαγκάτση να επιμένουν. Επίσης θυμάμαι ότι ήταν οι δύο τελευταίοι που κατέβηκαν στην Κρήτη να κλείσουν τη συμφωνία και τον Βρύζα μόνο του να εμφανίζεται στην παρουσίαση του παίχτη και να μιλάει.
Άρα στο μυαλό το δικό μου αν δεν βγει ο Κούτσια και φέτος μεγάλο μέρος της ευθύνης θα βαραίνει και τον Βρύζα (όπως φυσικά και τον Ζαγόρ που ανεξάρτητα αν ήταν ζεστός ή όχι τελικά είπε και αυτός το ναι).
Γιατί άραγε δεν έχει βρεθεί ούτε μία ομάδα σε ολόκληρο τον κόσμο να μας κάνει πρόταση για έστω έναν παίκτη μας??? Κανέναν δεν ανησυχεί το γεγονός? Μα ούτε για έναν? ούτε μία ομάδα? Έστω τζάμπα βρε αδερφέ? Φτύσαμε αίμα να πείσουμε κάτι πουθενάδικες ομάδες να μας απαλλάξουν από μερικά παλτά και ίσα που τα καταφέραμε και πληρώσαμε και από πάνω. Αν δεν έχει ευθύνη (έστω μερική) ο τεχνικός διευθυντής γι αυτό τότε για τι έχει ευθύνη?
Αυτά
ΥΓ θα μου πεις μετά Χριστόν προφήτης, Ναι, έτσι είναι η γαμημένη η ζωή ειδικά όταν μπλέκονται λεφτά μέσα. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι και όχι εκ των προθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για τον πολυαγαπημένο μου/μας Ζήση.