Καφενείο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
- ΑποστόληςΑ
- Dinos_Liverpool
Re: Καφενείο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
Αποστόλη, νεότατος είσαι! Για πιο Χουφταλίξ σε είχα!
Δηλαδή, ρε μπαγάσα, είσαι κοντοσειρά με τον Καποδίστρια;
Δηλαδή, ρε μπαγάσα, είσαι κοντοσειρά με τον Καποδίστρια;
Ντίνο, μόλις 61 χρόνια προγενέστερος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο πρωτευουσιάνος μας κι ας μην του φαίνεται...
Κατ, άσε που (κατά δήλωση του) πάει με τον ηλεκτρικό (όπως παραπροχθές στο γήπεδο) κι όχι με λεωφορεία...
Υ.Γ. Τελικά η ρίγανη πειράζει μόνο όταν είναι καπνιστή ή κι όταν ρίξεις πάνω στην σαλάτα, ωμή?

Κατ, άσε που (κατά δήλωση του) πάει με τον ηλεκτρικό (όπως παραπροχθές στο γήπεδο) κι όχι με λεωφορεία...
Υ.Γ. Τελικά η ρίγανη πειράζει μόνο όταν είναι καπνιστή ή κι όταν ρίξεις πάνω στην σαλάτα, ωμή?
- ΑποστόληςΑ
- Dinos_Liverpool
Καμία σχέση η κλασσική με το κιθαρόνι.nasos66 έγραψε:
Ρε φιλε Guitarman αν θελεις λυσε μου μια απορια.Η λαικη κιθαρα(η ελληνικη λαικη κιθαρα) είναι ιδια με την κλασικη,κατασκευαστικα, η εχουνε διαφορες?
Το κιθαρόνι έχει 6 μεταλλικές χορδές ενώ η κλασσική έχει 3 και 3. Επίσης έχει πολύ διαφορετικό σχήμα. Αν προσέξεις οι καμπύλες της είναι πιο φαρδιές και είναι πιο λεπτή στη μέση. Βασικά είναι πανομοιότυπες με τις κιθάρες Parlor που χρησιμοποιούν στη folk και αλλού. Βέβαια οι Έλληνες οργανοποιοι έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στο ελληνικό κιθαρόνι. Ας πούμε μία κιθάρα των αδελφών Απαρτιάν κοστολογείται πολλά.
Η κιθάρα στο ρεμπέτικο είναι ένα μεγάλο όμορφο κεφάλαιο. Οπότε ας ακούσουμε και ένα αριστούργημα από τότες:
[youtube]OAwHtxJEAlA[/youtube]
Μπραβο φιλε μου.Πολυ καιρο ειχα αυτή την απορροια.Εχω μια παλια ακουστικη και με εχει πιασει εδώ και λιγο καιρο μια λοξα να μαθω.Και ετσι από το ψαξιμο στο διαδυκτιο μου γεννηθηκε αυτή η απορροια.
- Dinos_Liverpool
Εγώ ξέρω πολύ καλό cd. Τελευταία και mp3!
Πριν από ...ανταδυο χρόνια, προσπάθησα να μάθω κιθάρα, αλλά μιλάμε ντιπ κατά ντιπ ανεπίδεκτος! Και από μουσικό αυτί, σα να λέμε ούζο Ταϋλάνδης! Βουνό με φάνηκε και εγκατέληψα μέσα σε 15 μέρες.
Αυτό το κιθαρόνι ( ούτε που ήξερα ότι το λένε έτσι) είναι αυτό που ακούμε στα νησιώτικα ή εκείνο είναι το λαούτο;
Πριν από ...ανταδυο χρόνια, προσπάθησα να μάθω κιθάρα, αλλά μιλάμε ντιπ κατά ντιπ ανεπίδεκτος! Και από μουσικό αυτί, σα να λέμε ούζο Ταϋλάνδης! Βουνό με φάνηκε και εγκατέληψα μέσα σε 15 μέρες.
Αυτό το κιθαρόνι ( ούτε που ήξερα ότι το λένε έτσι) είναι αυτό που ακούμε στα νησιώτικα ή εκείνο είναι το λαούτο;
Αν ξέρεις και τα Mp3 είσαι πολύ μπροστά.
Έχω την υπόνοια ότι κάποιοι ανάμεσά μας (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) ακούνε ακόμη ράδιο με το τραντζιστορακι τους.
Το κιθαρόνι είναι κιθάρα κανονικότατη. Διαφέρει κατασκευαστικά από τις υπόλοιπες αλλά είναι κιθάρα. Ούτε μουσικό πριόνι είναι, ούτε ηλεκτρικό μπουζούκι
Έχω την υπόνοια ότι κάποιοι ανάμεσά μας (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) ακούνε ακόμη ράδιο με το τραντζιστορακι τους.
Το κιθαρόνι είναι κιθάρα κανονικότατη. Διαφέρει κατασκευαστικά από τις υπόλοιπες αλλά είναι κιθάρα. Ούτε μουσικό πριόνι είναι, ούτε ηλεκτρικό μπουζούκι
Ντίνο το κιθαρόνι το ακούμε στα ρεμπέτικα. Το λαούτο είναι εγχορδο μουσικό όργανο με κοίλο ηχείο, με διαφορετικό ήχο απο αυτόν της κιθάρας. Και ναι, το ακουμε στα νησιώτικα, καθώς και σε μερικά εντεχνα π.χ χαίνηδες
- ΑποστόληςΑ
- ΑποστόληςΑ
Καλημέρα σε όλους και καλό ΠΣΚ να περάσουμε (δίχως στενοχώριες)!
χρόνια πολλά στον Νικήτα που γιορτάζει σήμερα!
χρόνια πολλά στον Νικήτα που γιορτάζει σήμερα!
- Dinos_Liverpool
- ΑποστόληςΑ