Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙV

Απάντηση
Panostas1995

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙV

Δημοσίευση από Panostas1995 »

marsantos έγραψε: Παρ 12 Ιουν 2026, 12:35
Panostas1995 έγραψε: Παρ 12 Ιουν 2026, 12:26 ...
Θα σου απαντήσω εδώ ...

Στο μυαλό μου όταν λέμε πάω σε σφικτή οικονομική πολιτική και σε μεγαλύτερη αξιοποίηση της Ακαδημίας....

Σε γενικές γραμμές θα πας με 14-15 παίκτες ξένους επιπέδου όμως , δλδ Ζιφκο, Μειτε, Κεντζιορα, μπαμπα κτλ ....

Εκεί που θα κάνεις την εξοικονόμηση είναι στις δεύτερες λύσεις (Λυραντζης αντί Σαστρε, μύθου αντί κάποιου άλλου ξένου , Μπαταουλας αντί Λοβρεν κτλ )

Πες ότι για φέτος η ομάδα είχε 40 μύρια μπάτζετ... εύκολα πάει στα 30 με τέτοιες λύσεις ....

Όταν λέμε σφικτή οικονομική πολιτική δε σημαίνει να έχουμε ταβάνι 600 χιλιάρικα....

Τώρα αυτά εγώ τα σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό έτσι....δε ξέρω στη πράξη πως βγαίνουν....

Σκέψου όμως πως ήδη στη πρώτη ομάδα έχουμε μύθου, Χατσιδη , Μιχαηλίδη (τον βάζω όχι ηλικιακά αλλά μισθολογικά σε αυτή τη κατηγορία) , αυτοί εύκολα θα μπορούν να γίνουν 6-7 φέτος και 10 την επόμενη χρονιά....δε γίνεται με τη μια να διώξεις το μισό ρόστερ και να ανεβάσεις μικρούς....

έρχονται ήδη Σαρρής, Ντουγκα, μπερδος κ.α.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν ξέρω πόσο μακριά κινείται η ομάδα από αυτό που περιγράφεις.
Anyway..
Ας δούμε τι θα γίνει με τον προπονητή γιατί νομίζω πως μετά από αυτό το ζήτημα θα αρχίσουν να κινούνται και τα υπόλοιπα.
Δεν είπα εγώ πως είναι μακριά αλλά για να φτάσουμε πιο κοντά σε έναν τέτοιο στόχο σίγουρα πρέπει αλλάξει ο προπονητής.....
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Panostas1995 έγραψε: Παρ 12 Ιουν 2026, 12:38 ...
Δεν είπα εγώ πως είναι μακριά αλλά για να φτάσουμε πιο κοντά σε έναν τέτοιο στόχο σίγουρα πρέπει αλλάξει ο προπονητής.....
Οκ, καταλαβαίνω (χωρίς να συμφωνώ) πολλούς από τους λόγους για να φύγει ο προπονητής.
Σε αυτό που παραθέτεις γιατί είναι εμπόδιο ο προπονητής;
Δεν δέχεται τη μείωση του κόστους κάποιων πρωτοδεύτερων παικτών;
Πχ. τον Γερεμέγεφ δεν τον ήθελε που ήταν πάμφθηνος; Αντί του ακριβού Όττο δεν ήρθε ο Κένι; Είχε θέμα με το χαμηλό κόστος των δανεικών Ιταλών;

Τώρα για το κομμάτι των μικρών, αφήνοντας στην άκρη πως σε σχέση με τον ανταγωνισμό είμαστε σε καλύτερη μοίρα, επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αναπόφευκτα με την υποχρεωτικότητα που υπάρχει στο κύπελλο, οι νέοι θα καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος του ρόστερ.
Τώρα αν θες ακόμα περισσότερα πράγματα, πχ. 10 μικροί να βρίσκονται συστηματικά στο ρόστερ όπως ανέφερες εγώ δεν έχω θέμα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αποδεχτούμε πως αν το 40% του ρόστερ είναι από τις ακαδημίες η λέξη πρωταθλητισμός στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον απομακρύνεται από την ατζέντα μας.
Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα καθώς μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπω την ασπρόμαυρη φανέλα στο χορτάρι δεν έχω. Όμως φοβάμαι πως η πλειοψηφία του κόσμου δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και αυτό δε θα αφήνει ανεπηρέαστη την ομάδα.
Panostas1995

Δημοσίευση από Panostas1995 »

marsantos έγραψε: Παρ 12 Ιουν 2026, 13:05
Panostas1995 έγραψε: Παρ 12 Ιουν 2026, 12:38 ...
Οκ, καταλαβαίνω (χωρίς να συμφωνώ) πολλούς από τους λόγους για να φύγει ο προπονητής.
Σε αυτό που παραθέτεις γιατί είναι εμπόδιο ο προπονητής;
Δεν δέχεται τη μείωση του κόστους κάποιων πρωτοδεύτερων παικτών;
Πχ. τον Γερεμέγεφ δεν τον ήθελε που ήταν πάμφθηνος; Αντί του ακριβού Όττο δεν ήρθε ο Κένι; Είχε θέμα με το χαμηλό κόστος των δανεικών Ιταλών;

Τώρα για το κομμάτι των μικρών, αφήνοντας στην άκρη πως σε σχέση με τον ανταγωνισμό είμαστε σε καλύτερη μοίρα, επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αναπόφευκτα με την υποχρεωτικότητα που υπάρχει στο κύπελλο, οι νέοι θα καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος του ρόστερ.
Τώρα αν θες ακόμα περισσότερα πράγματα, πχ. 10 μικροί να βρίσκονται συστηματικά στο ρόστερ όπως ανέφερες εγώ δεν έχω θέμα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αποδεχτούμε πως αν το 40% του ρόστερ είναι από τις ακαδημίες η λέξη πρωταθλητισμός στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον απομακρύνεται από την ατζέντα μας.
Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα καθώς μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπω την ασπρόμαυρη φανέλα στο χορτάρι δεν έχω. Όμως φοβάμαι πως η πλειοψηφία του κόσμου δε μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο και αυτό δε θα αφήνει ανεπηρέαστη την ομάδα.
Ακριβώς επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη μπορείς να κυνηγήσουμε πρωτάθλημα δε θα πρέπει να είναι ο Λουτσεσκου ο προπονητής γιατί ξέρουμε πως όταν δε μπορεί να φτάσει στο πρωτάθλημα χαλάει το μυαλό του και ξενερώνει
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”