Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
giapas

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από giapas »

Sick Bastard έγραψε:
giapas έγραψε:Κάτσε να γκουγκλάρω και τις τσούσκες.
Ε φίλος απο πού είσαι;
Απ τον γαμημένο Άρη;
Στον Άρη δεν έχει ανακαλυφθεί ζωή.

Ουγράντισα ξέρεις τι σημαίνει ;
Άβαταρ μέλους
milhouse777

Δημοσίευση από milhouse777 »

Γιατι δεν καταλαβα...προκειται για μαγαζια ,συνταγες ή και τα δυο εδω μεσα?? Να ξερω τι λεμε!! Προσφατα έφαγα στην ταβερνα Καθολικη στη Ροδο...η χαρα του σκορδου! Ζορικη παντσετα!
:opaokara:
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

Για φαγητό μιλάμε.Κατευθυνουμε τα αδέρφια στην ποιότητα για να μην τρώνε φολες.
Ότι έχει να καταθέσει ο καθένας χρήσιμο είναι.
Επίσης άνετα μπορούμε να σκοτωθούμε κ σε αυτό το τοπικ.
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

pfpfpfpfpf

:twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

ffp ειναι πατερ και αντι για καντέ παιρνουμε εσιτι.
Αλλά αραξε εσυ στις συνταγες σου.Ουτε η βεφα τοση προσηλωση στη συνταγη :P
υγ.Δεν αμφιβαλλω καθολου ουτε για το γαλακτομπουρεκο ουτε για τα μαγικα που κανεις στον ξυλοφουρνο.αλλωστε σε αυτο το νημα , τσιμπας περισσοτερο απο τον καθενα.
Για ολους τους υπολοιπους εχω υπονοιες βηγκανισμου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος barlow4 την Τρί 15 Οκτ 2019, 12:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

Besuch 2 έγραψε:Μάλλον εμείς οι παραδοσιακοί κρεατοφαγοι θα είμαστε οι κυνηγημένοι σε βάθος χρόνου, όπως "εξελίσσεται" η κοινωνία μας αλλά δε βαριέσαι. Εγώ πάντως φτιάχνω και κάναν φαγοπυρο που κ που οπότε ισως με δουν με άλλο μάτι οι οχτροί...(άσχετα αν βαζω μέσα κι ένα ψιλοκομμένο καραμανλίδικο και γα**ει)

Θα δοκιμάσω τσιμενι στη φασολάδα barlow. Καλό μου ακούγεται.
Τσιμενι αν ζεις βόρεια Ελλάδα βρίσκεις παντού σε παραδοσιακά μαγαζιά/αποθηκες (αυτά που έχουν όσπρια, μπαχάρια, ξηρούς καρπούς) αλλά λογικά και σε πιο σύγχρονα μαγαζιά με μπαχαρικά αφού πολύς κόσμος φτιάχνει μόνος του παστουρμά.
Τώρα νοτιότερα δεν ξέρω. Εμείς μόλις μάθαμε τη μπουγάτσα και τη διαφορά της από την τυρόπιτα...λογικά οι περισσότεροι αν τους πεις θα σε ρωτήσουν γιατί τον λέτε παστουρμά κι όχι σαλάμι. (Αθήνα έχουν διαφημίσει πολύ τον Μιράν , οπότε κάτι μαθαίνεται σιγά σιγά).

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ακου να δεις τωρα πως προεκυψε το τσιμενι στη φασολαδα.
Πριν μερικα χρονια ειχαμε παει ταξιδι κωνσταντινουπολη.Και πηγαμε για βολτα στην αιγυπτιακη αγορα.Εκει σε εναν παγκο με μπαχαρια κλπ ειχε και διαφορους πελτεδες ντοματας.Ειχε και εναν σχεδον μαυρο.Ρωτησα και μου ειπε οτι ειναι πολυ καυτερο.Βαλε του λεω και το φερνω ελλαδα.Ηταν λοιπον πολυ καυτερος πελτες με τσιμενι και ποιος ξερει τι αλλο.Και το εβαλα σε φασολαδα, γιγαντες λαχανορυζο και πρασορυζο.Ειδικα στα δυο τελευταια βαρετα φαγητα εδωσε λογο υπαρξης.Εκτοτε προτεινω ανεπιφυλακτα.Μπορεις να αναμιξεις το τσιμενι με εναν καλο πελτε και να το χρησιμοποιεις.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Και που στο κόρακα το αγοράζουμε αυτό το τσιμένι , να μελώσει και το δικό μας αντεράκι λίγο ;
Σουπερ μαρκετ ( καρυπίδη ) , λαικές , πού ;
Besuch 2

Δημοσίευση από Besuch 2 »

Ωραίος. Πελτέ έχω κι εγώ μπόλικο από τη μάνα από δικό μας μπαχτσέ - εστω κι αν δεν είναι καυτερος στην αρχική του μορφή - οπότε θα δοκιμάσω εκεί να κάνω την ανάμειξη με το τσιμενι. Θα προσθεσω και το κλασικό έξτρα καυτερό μπουκοβο που το βάζω μέχρι κ στο πρωινό εγώ, και νομίζω ότι θα προσεγγίσω μια χαρά τη "συνταγή" σου.

Αιγυπτιακή αγορά έχω πάρει κάτι απίστευτους συνδιασμούς μπαχαρικών (ανάλογα τη χρήση που θες) που βγάζουν τρελές γεύσεις στα φαγητά κι ούτε που έχω καταλάβει τα περισσότερα υλικά που έχει μέσα ο καθένας.
Είχα, μετά από κάμποσα χρόνια, στο πρόγραμμα ταξιδι στην Πόλη μέσα στο Νοέμβρη που θα ανανεωνε ταυτόχρονα και τα αποθέματα μου στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά έχει παγώσει για την ώρα λόγω των εξελίξεων στη γείτονα...ενας συμμετέχων έχει μουδιάσει λίγο γιατί οποτε ανεβαίνει η ένταση με Κούρδους την πληρώνει η πλατεία Ταξίμ.
Είμαστε σε διαπραγματεύσεις ...η δικιά μου είναι ποντιάρα κ ΠΑΟΚ και δε μασάει...αλλά ο τρίτος της εκδρομής είναι Χαρτί...κι αυτοί ως γνωστόν τρομοκρατούνται εύκολα και κλείνονται στα αποδυτήρια :D

@giapas έγραψα και πιο πάνω. Δεν ξέρω από πού είσαι , από αυτό εξαρτάται πόσο εύκολα θα το βρεις. Όσο πιο "παραδοσιακή" η αγορά τόσο πιο εύκολα το βρίσκεις πιστεύω.
Και το νου σας γιατί δεν σας τα είπαν όλα...το τσιμενι δίνει ιδιαιτερη γευση...μπορεί να σε απογειώσει και σε "άλλους" τομείς (δεν ενδείκνυται λοιπόν για ελεύθερους και συζηγους με "πονοκέφαλο") αλλά έχει και μια ανεπιθύμητη παρενέργεια που τη μεταδίδει και στον παστουρμά. Μυρίζεις ολίγον μετά για καμμία μερα...ειδικά όλα τα σωματικα σου υγρά (το πρόβλημα είναι στον ιδρώτα).

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Besuch 2 την Τρί 15 Οκτ 2019, 13:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
zissos

Δημοσίευση από zissos »

Έχει σε μπαχαρτζήδικα και καφεκοπτεία, καπάνι, β. Ηρακλείου και βαρδάρι
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Αθήνα....
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

στην αθηνα δεν ξερω τι παιζει.καλα καλα ρετσινα δε βρισκεις εκει.
δεν ειναι παντως κ τιποτα εξωτικο.ουτε τιποτα σπανιο.
αν γκουγκλαρεις 100 θα βρεις.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Στην Ευρπίδου βρίσκεις τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Barlow και λοιποι, θελω προτασεις για σχετικα οικονομικο φαγητο σε Εδεσσα/Βεροια/Γρεβενα/Καστορια, οτι απο αυτα εχετε να μου κανετε προτασεις. Δε θα παω και στα 4 μερη αλλα δε ξερω ακομα απο που θα περασω, εκτος απο Καστορια που εχω σιγουρη. Επισης μιας και θα γινει ενα μικρο τουρ Δυτικης Μακεδονιας, και προτασεις σχετικες με την εποχη για μερη να δω μου κανουν
Άβαταρ μέλους
dikomou01

Δημοσίευση από dikomou01 »

Για Καστοριά καλό και φθηνό φαι στην μυλόπετρα στον προϊστορικό οικισμό στο Δισπηλιό.(αν πας σκ καλό να κλείσεις τραπέζι). Μέσα στην πόλη μου αρέσει η παλιά πόλη στην Νότια παραλία, και το στέκι της παρεας στην είσοδο της πόλης.
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

Προσδιόρισε το σχετικά οικονομικό.
Πέλλα γενικότερα η Έδεσσα?
Δυτική Μακεδονία λέγοντας?
Μέχρι να δεις το νήμα προτείνω τα εξής:
Εντός Έδεσσας οι ταβέρνες είναι απλά αξιοπρεπείς χωρίς τρομερές συγκινήσεις.Εντος πόλης έχω να σου προτείνω σουβλατζίδικο "τα Βλαχάκια".τα κρέατα του είναι τοπ.Αν είσαι μερακλής προτείνω κ το εξαιρετικό πατσαζιδικο Αλή πατσάς.Για ταβέρνα, ακριβώς δίπλα στην Έδεσσα (1,5 χιλιόμετρο) είναι το χωριό Μεσημέρι στο οποίο υπάρχει μια ταβέρνα.λεγεται "ο πλατανος" κ ο ιδιοκτήτης είναι μερακλής κ μεγάλος μάστορας.Αξιζει με τα 1000 κ είναι αυτή που προτείνω.Επισης πάρα πολύ καλή ταβέρνα υπάρχει στο χωριό Καλλίπολη έξω από τα Γιαννιτσά .Δεν περιμένεις σε ένα ανύπαρκτο χωριο τέτοιο μαγαζί.τσεκαρε το στα φεησμπουξ.βασιλικος λέγεται.
Αυτά για αρχή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”