Paokmania: Αιώνια φοίτηση
Re: Paokmania: Αιώνια φοίτηση ..
Παοκακι,εισαι μεγαλος ρε φιλε.......Ακριβως το ιδιο σκεφτομουν περσι για το Μαθηματικο..........Και φετος θα δηλωσω εκει πιθανοτατα(γιατι ειμαι και λιγο ασταθης ο μαπας).........Τεσπα,καλη σου επιτυχια ο,τι κι αν επιλεξεις..........
Υ.Γ.Αυτη η Εφαρμοσμενη Πληροφορικη τι σχολη ειναι???????Ξερει κανεις???????????Ψιλοαχταρμας μου φαινεται.........Ετσι πιο πολυ για να πω οτι το εψαξα ενδελεχως το θεμα σχετικα με το ποια σχολη θα δηλωσω.........
Υ.Γ.Αυτη η Εφαρμοσμενη Πληροφορικη τι σχολη ειναι???????Ξερει κανεις???????????Ψιλοαχταρμας μου φαινεται.........Ετσι πιο πολυ για να πω οτι το εψαξα ενδελεχως το θεμα σχετικα με το ποια σχολη θα δηλωσω.........
- Paokintepo
Το εχω δει Ντεπιωτισσα το σαιτ.......Απλα μου φαινεται λιγο σαλατα,λιγο οικονομικα,λιγο πληροφορικη και δικαιωματα αντιστοιχα λιγο απο πληροφορικη και σχεδον τιποτα απο οικονομικα..........
Υ.Γ.Μεταξυ μας,οποιος βλεπει παιδακια και δεν ξυπναει μεσα του ο Χανιμπαλ ας παει στο Παιδαγωγικο.......Ευκολη σχολη,καλη επαγγελματικη αποκατασταση........
Υ.Γ.Μεταξυ μας,οποιος βλεπει παιδακια και δεν ξυπναει μεσα του ο Χανιμπαλ ας παει στο Παιδαγωγικο.......Ευκολη σχολη,καλη επαγγελματικη αποκατασταση........
- mesimvrinos
καλη αποκατασταση καποτε........φιλεMakis4444 έγραψε:Το εχω δει Ντεπιωτισσα το σαιτ.......Απλα μου φαινεται λιγο σαλατα,λιγο οικονομικα,λιγο πληροφορικη και δικαιωματα αντιστοιχα λιγο απο πληροφορικη και σχεδον τιποτα απο οικονομικα..........
- Paokintepo
επειδη παιδαγωγικο ειμαι η σχολη σαφως και ειναι ευκολη αλλα το προγραμμα της εξεταστικης και ο αριθμος μαθηματων που εχουμε σε καθε εξαμηνο ειναι αστα λαβιστα...ασε που αποκατασταση πια γιοκ..
Η κοπελα μου που ειναι στο Παιδαγωγικο λεει οτι ειναι αρκετα ευκολο.......Για αποκατασταση,ετσι ακουγεται......Μου το ειχαν προτεινει περσι επειδη βρισκεις ευκολα δουλεια σε ενα απο αυτα τα γραφεια που σε βοηθαν ταχα να διαλεξεις σχολη........
- Paokintepo
αν η κοπελα σου τελειωσει το πολυ σε κανα δυο χρονια και ειναι δημοτικης εκπειδευσης ισως μπει γρηγορα στο δημοσιο αλλα ακουω οτι εχει μπουκωσει πια και δεν υπαρχουν τοσες κενες θεσεις οπως παλιοτερα.εγω ειμαι νηπιαγωγων και επειδη δεν με ενδιαφερει και το δημοσιο δεν σκαω και τοσο.δικο μου νηπιαγωγειο θελω να ανοιξω 

Κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Gordon και τον Diniko για κάτι πληροφορίες που μου είχαν δώσει παλιότερα. Αν δεν τους ενοχλεί θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας, μιας και από ότι φαίνεται υπάρχουμε πολλοί που σε λίγο καιρό θα κληθούμε να αποφασίσουμε τι και πως.
Όταν είχα ρωτήσει τότε ο Gordon μου είχε προτείνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και κάποιες άλλες λύσεις. Είχαμε ανταλλάξει κάποια PMs και θα σας δημοσιεύσω μέρη από αυτά.
Και τώρα πάμε στο άλλο τσακαλάκι τον Dinikο Το παρακάτω κείμενο αφορά σε ερώτηση για το τι είναι καλύτερο μεταξύ πληροφορικής στο ΑΠΘ και εφαρμοσμένης πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Όταν είχα ρωτήσει τότε ο Gordon μου είχε προτείνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και κάποιες άλλες λύσεις. Είχαμε ανταλλάξει κάποια PMs και θα σας δημοσιεύσω μέρη από αυτά.
Αυτά από τον Gordon. Με είχε βάλει στο τρυπάκι να ψάξω, να ρωτήσω, να μάθω. Οι πληροφορίες του μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες και χρωστάω άλλο ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Ελπίζω τα παραπάνω λόγια του, να βοηθήσουν και εσάς!"Βγάλε όποια σχολή θέλεις σε Πληροφορική - ας είναι και ΤΕΙ - και στο καπάκι κάνε MSc (μεταπτυχιακό) σε Business Administration (το γνωστό MBA): ο συνδυασμός είναι sure bet, τουλάχιστον στη σημερινή αγορά και για αρκετά χρόνια ακόμη. Ο επαγγελματικός στόχος σου να μην είναι ο προγραμματισμός Η/Υ ή η υποστήριξη - έχει πολύ ανταγωνισμό και είναι δουλειά που δεν αμοίβεται τόσο καλά όσο ακούγεται.
Αν μάλιστα μπορείς να κάνεις το MBA σου εκτός Ελλάδος χίλιες φορές καλύτερα. Πήγαινε έξω, ακόμη κι αν δεν έχεις τα φράγκα: κυνήγησε υποτροφίες, βρες δουλειά εκεί που θα πας, οτιδήποτε...
Βάλε πλώρη για Διοίκηση Έργων Πληροφορικής - εκεί είναι τα λεφτά..."
Και τώρα πάμε στο άλλο τσακαλάκι τον Dinikο Το παρακάτω κείμενο αφορά σε ερώτηση για το τι είναι καλύτερο μεταξύ πληροφορικής στο ΑΠΘ και εφαρμοσμένης πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Και αργότερα, σε άλλο PM, καταλήγει ότι το Πολυτεχνείο είναι καλύτερο. Μεσολάβησαν κάποιες ερωτήσεις μου, αλλά θα βγάλετε άκρη:Προτιμώ το ΠΑ.ΜΑ...
Ο λογος για μενα ειναι καθαρα στη φιλοσοφια των δυο πανεπιστημιων και αρα των δυο σχολων.
η σχολη καταρχας περιμενει κανεις να ειναι εφαρμοσμενη και συγχρονη.
στο ΑΠΘ ειναι πιο μαθηματικη, δηλαδη θα ξεκινησεις ξανα απο τα βασικα και σε μεγαλο βαθμο νομιζω οτι το μοντελο αυτο εχει αποτυχει...δλδ ξενερωνει ο φοιτητης χανοντας χρονο για ουσιαστικη συγχρονη γνωση.
στο ΠΑ.ΜΑ. ειναι πιο κοντα η σχολη στο αγγλοσαξωνικο μοντελο μορφωσης.αυτο υπαγορευει τοσο τη συσχετιση της επιστημης τοσο με τα οικονομικα και τη διοικηση εφοσον το σοφτγουερ αναφερεται σχεδον απολυτα ειτε με ERP συστηματα, ειτε με e-commerce, μαθαινοντας ουσιαστικα να δομεις εφαρμογες μεσω αναλυσης προβληματων εφαρμοσμενων.
επισης εχει εξαιρετικα μεταπτυχιακα, επι πληρωμη ομως, που σου δινει τη δυνατοτητα να αναπτυξεις περαιτερω γνωσεις ωστε να γινεις μεσαιο και ανωτερο στελεχος επιχειρησεων.
στο ΑΠΘ θα πρεπει να ξερεις να οτι μπορεις να κανεις ως μεταπτυχιακο ή πτυχιακη εργασια καποια συνδεδεμενη εργασια με καποια αλλη σχολη, πχ την ιατρικη οπου μπορεις να προσωμοιωνεις καταστασεις εργαστηριου και να αναλυεις μεσω μοντελων που αναπτυσεις καποιες καταστασεις και να εξαγεις συμπερασματα....
γενικα ως ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ πληροφορικης θα πρεπει να ξεφυγεις απο τη λογικη οτι απλα προγραμματιζεις....αυτο το κανει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ξερει προγραμματισμο και συνηθως αυτοι ειναι οι καμμενοι στα πισι που ολοι μερα ψαχνονται μεσω περιοδικων κλπ κλπ...η δουλεια του ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ειναι η αναλυση και σχεδιασμος μοντελων υπολογιστικων, ο προγραμματισμος, το τραμπλσχουτιγκ , ηεξελιξη και αλλα.....
προσωπικη εμπειρια.οταν εκανα ενα σεμιναριο στο ΠΑ.ΜΑ με θεμα αναπτυξη διαδικτυακων εφαρμογων και ηλεκτρονικο εμποριο με php kai MySQL, ειδα οτι υπηρχαν 4-5 πτυχιοιχοι στελεχη και πολλοι ηταν αποφοιτοι ΙΕΚ ή απλα τρελαμενοι με αλλα πτυχια.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΣΑΙΤ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.σε καθε περιπτωση πρεπει να ξερεις οτι το πτυχιο ειναι σημαντικο αλλα στη πληροφορικη το δια βιου εκπαιδευση ειναι μονοδρομος. καλα μυαλα ευχομαι και τπτ δε τελειωνει σε μια σχολη ή ενα πανεπιστημιο...
εχω πολλες ιστοριες απο παραδειγματα παιδιων απο τη σχολη μου σε τι κατεληξαν και τα περισσοτερα ειναι πραγματικα ασχετα μεταξυ τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Diniko... Ελπίζω να μην σας ενοχλεί (Diniko, GORDON) η δημοσίευση αυτών των μηνυμάτων. Πιστεύω ότι όπως με βοήθησαν θα βοηθήσουν κι άλλους...!!!αταρχας, ημουν στην ξανθη ΗΜ & ΜΥ.
2) το ΠΑ.ΜΑ ειναι πιο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. δεν εχει καταληψεις ενω το αΠΘ ειναι πιο πανηγυρτζιδικο αρα και πιο "cool". αναλογα λοιπον τι ψαχνεις. συνηθως καποιος ψαχνεια αλλα πραγματα στα 18 και αλλα στα 23 (αυτο στο λεω ως σημειωση)
3) απο το πολυτεχνειο μαθαινεις και για λογισμικο και για υλικο, ουτως ή αλλως ο προγραμματισμος στο Πανεπιστημιο φτανει σε σημειο που υπολειπεται εξαιρετικα της αγορας εργασιας.μια συγκριση προγραμματων σπουδψν και αγγελιων εργασιας θα σε πεισει..
ο λογος που προτεινω Πολυτεχνειο ειναι οτι στη πορεια μπορεις να ανακαλυψεις πιο ενδιαφεροντα πραγματα και το Πολυτεχνειο σου δεινει την ευκαιρι πχ να δουλεψεις ως Μηχανικος Τηλεποικινωνιων, Δικτυων, Βιομηχανιας, Παραγωγης, να δουλεψεις σε ΔΕΗ ΟΤΕ, σε τεχνικες υπηρεσιες ως ΗΜ, αδειοδοτησεις Βιοτεχνιων, ελετες και Κατασκευες ΗΜ εργων (με τα τελευταια ασχολουμα εγω) και γενικα ειναι ευρυτερο αντικειμενο. Εχω φιλη που δουλευει ως διαχειρηστρια της ιστοσελιδας και του κομβου του ΑΠΘ (ειναι ηλεκτρολογος μηχανικος).αρα το που θα καταληξεις εξαρταται απ οσενα. εχω φιλο που δουλευει σε βιομηχανια ξεκινησε απο σχεδιασμο ηλεκτρικων κυκλωματων και προγραμματσιμο για PLC (ειναι ελεγκτες σε γλωσσα μηχανης για ββιομηχανικες εφαρμογες πχ το προγραμμα που ανεβοκατεβαζει τα ασανσερ) και τωρα ειναι στο τομεα των νεων πελατων (ασχετο δηλαδη αλλα ως μηχανικος, ειναι ειδικος στο θεμα και πειθει τους πελατες ή παρουσιαζει τα νεα προιοντα σε εκθεσεις)....
εταιριες χαρντγουερ στην ελλαδα δεν υπαρχουν. στη γαλλια και στη γερμανια υπαρχουν σιγουρα.....εταιρειες πληροφορικης υπαρχουν πολλες. η επιλογη δικη σου.
ουτε απο τη μια σχολη χανεσαι ουτε απο την αλλη....πιστεψε με
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gika την Παρ 25 Ιουν 2010, 16:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παιδιά υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τα περί εισαγωγής σε πανεπιστήμια της Γερμανίας?? 

-
Της Ιταλίας αμα θες, κάτι μπορώ να σου πω..
Αν δε σου απαντήσει κάποιος, δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνο στο γερμανικό προξενείο ή στην πρεσβεία. Αυτοί σίγουρα θα ξέρουν, γιατί έτσι κι αλλιώς από κει θα κάνεις τα χαρτιά σου σε περίπτωση που θελήσεις.
Αν δε σου απαντήσει κάποιος, δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνο στο γερμανικό προξενείο ή στην πρεσβεία. Αυτοί σίγουρα θα ξέρουν, γιατί έτσι κι αλλιώς από κει θα κάνεις τα χαρτιά σου σε περίπτωση που θελήσεις.
Οκ..
Απλά καλό είναι να εξετάζω εναλλακτικές,σαν πρώτη επιλογή έχω Γαλλία αλλά έχω μερικές αμφιβολίες όσον αφορά τις λεγόμενες classes preparatoires (τάξεις προετοιμασίας)..
Απλά καλό είναι να εξετάζω εναλλακτικές,σαν πρώτη επιλογή έχω Γαλλία αλλά έχω μερικές αμφιβολίες όσον αφορά τις λεγόμενες classes preparatoires (τάξεις προετοιμασίας)..

πω ρε μαγκες πραγματικα χρησιμο το τοπικ ειδικα για μας που φετος εχουμε να διαλεξουμε σχολη!!ενα ευχαριστω σε ολα τα αλανια για τις συμβουλες τους
μεγαλο repsect στον μακη τον ομοιοπαθη

μεγαλο repsect στον μακη τον ομοιοπαθη

- DaFFy_NaSH
yiannisPAOKitalia έγραψε:Της Ιταλίας αμα θες, κάτι μπορώ να σου πω..
Εμένα με ενδιαφέρει. Εγω σπουδάζω λογιστική εδω στο Ελλάντα σε ΤΕΙ, αλλα έχω σκεφτεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να πάω εξωτερικό για σπουδες αν δεν κάνω κάτι δουλειές που έχω τώρα στα σκαριά..
gika θα συμφωνήσω 100% και με τα δυο παιδιά που σε συμβουλεύσανε. Απόλυτα σωστή ανάλυση και μακάρι να την είχα κι εγώ όταν στο μηχανογραφικό μου πριν κάμποσα χρόνια έβαλα Πληροφορική ΑΠΘ αντί για Πολυτεχνείο και ΠΑ.ΜΑΚ. ενώ έπιανα και τα τρία.
Αν μου ξαναζητούσαν τώρα να κάνω το ίδιο θα πήγαινα 1231414% για Πολυτεχνείο και σαν δεύτερη επιλογή ΠΑ.ΜΑΚ., τους λόγους τους εξήγησαν ήδη τα παιδιά.
Αν μου ξαναζητούσαν τώρα να κάνω το ίδιο θα πήγαινα 1231414% για Πολυτεχνείο και σαν δεύτερη επιλογή ΠΑ.ΜΑΚ., τους λόγους τους εξήγησαν ήδη τα παιδιά.