Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!!
Re: Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!!
[youtube]Xoc35BsY9Tc&feature=related[/youtube]
............
Άμα το χρήμα κυλούσε στις τσέπες ολονών,
όλοι θα είχαμε τα μούτρα μουράτων αφεντικών.
Φυσικά, κάποιοι στήνουν κόλο για αυτά,
σαν πουτανίτσες που θα κάναν τα πάντα για μετρητά,
γάμησε τους, άστους να σέρνονται χαμηλά,
χωρίς αυτούς δεν θα φαινόταν ποιοι έχουν το κεφάλι ψηλά.
............
Όσο κι αν σκεφτείς, όσο και να παιδευτείς,
όλα γίνονται για κάποιο λόγο και θα το δεις,
μη βιαστείς να κρίνεις το λάθος απ' το σωστό,
γιατί ένα συμπέρασμα ποτέ δεν είναι αρκετό.
.............
Αν οι γυναίκες δεν κρυβόντουσαν πισώ άπ' την πουτανιά,
δεν θα βρισκες στα μπαρ κάποιον σουρωμένο κερατά,
αν μέσα στις φυλακές είχε σαμπάνιες και χαλιά,
να ξέρεις δεν θα μπαίναν τα καλύτερα παιδιά.
............
Άμα το χρήμα κυλούσε στις τσέπες ολονών,
όλοι θα είχαμε τα μούτρα μουράτων αφεντικών.
Φυσικά, κάποιοι στήνουν κόλο για αυτά,
σαν πουτανίτσες που θα κάναν τα πάντα για μετρητά,
γάμησε τους, άστους να σέρνονται χαμηλά,
χωρίς αυτούς δεν θα φαινόταν ποιοι έχουν το κεφάλι ψηλά.
............
Όσο κι αν σκεφτείς, όσο και να παιδευτείς,
όλα γίνονται για κάποιο λόγο και θα το δεις,
μη βιαστείς να κρίνεις το λάθος απ' το σωστό,
γιατί ένα συμπέρασμα ποτέ δεν είναι αρκετό.
.............
Αν οι γυναίκες δεν κρυβόντουσαν πισώ άπ' την πουτανιά,
δεν θα βρισκες στα μπαρ κάποιον σουρωμένο κερατά,
αν μέσα στις φυλακές είχε σαμπάνιες και χαλιά,
να ξέρεις δεν θα μπαίναν τα καλύτερα παιδιά.
Πελίνα και Δωδέκατος:
[youtube]oYEsRricq3I[/youtube]
Πελίνα:
Τους βαρεθηκα(x6)
Τους βαρεθηκα ολους!!
Βαρεθηκα να τρεχω απο δω και απο 'κει
βαρεθηκα να ακουω του καθενως το βιολι
τα ιδια μουτρα ξανα στην TV ακριβως να βγει
sorry δεν ασχολουμαι με πολιτικη
εχω πολλα να κανω σ'αυτη τη ζωη
μα δεν μ' αφηνουνε παλι αυτοι
τι χρωσταω ρε συ!!!
12ος-Πιθηκος:
Εϊ εϊ πες μου τι γινεται ολοι μου τα 'χουν πριξει
τωρα εσκασε και κριση και ο κοσμακης θα δακρισει
θελεις λυση παρε λυση αναπτηρα και στουπι
ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ
Θελαν λεφτα κλεψαν λεφτα φαγαν λεφτα εχουν λεφτα
και γω να μην εχω στον ηλιο μοιρα κερατα
στην κρεμαλα βαρεθηκα ολοι θελουνε ρολους στηνουν κολους
πουλανε την ψυχη τους σε διαβολους πειτε ΟΧΙ
εγω δεν ειμαι απ'αυτους θα ζησω την ζωη μου με τους λιγους και τρελους
ελευθερος οδο δεν ημουνα ποτε χαμογελα αστα δηθεν και τα κιριλε εεεε
παρε μια μπιρα εξω και περπατα σταματα να χρυσωνεις κολομαγαζα σταματα
το μελλον σου το μελλον μου ολοι μιλαν για αυτο
κανει δεν βλεπει τι σαρεσει βλεπουν μονο το ρευστο
ισως αν σπουδαζα φιλολογος γιατρος
να 'μουνα στην κοινωνια λιγο πιο σημαντικος
εγω σηκωνω κολοδαχτιλο ψιλα σ'ολα τα προτυπα
μορφονω την νεολαια δωρεαν και ανωνυμα
βαρεθηκα να μου λεν τι δεν μπορω να κανω
εχω ονειρα και θα τα κυνηγαω οσπου να πεθανω
και θα πεσω μα επιβαλλεται να σικωθω
και να φτησω λαμογια που εκπρωσοπονε το Θεο
να ριξω μουτζα στους μπατσους στον ελληνικο στρατο
κανεις απ' αυτους ποτε δεν μου 'κανε καλο
γι' αυτο λοιπον η μονη λυση ο ανθρωπος για να ζησει
να'χει στυση με χασις και επιστροφη στη φυση.....
Πελινα:
Τους βαρεθηκα(x6)
Τους βαρεθηκα ολους!!
τι χρωσταω ρε συ!!!
[youtube]oYEsRricq3I[/youtube]
Πελίνα:
Τους βαρεθηκα(x6)
Τους βαρεθηκα ολους!!
τι χρωσταω ρε συ!!!
12ος-Πιθηκος:
Εϊ εϊ πες μου τι γινεται ολοι μου τα 'χουν πριξει
τωρα εσκασε και κριση και ο κοσμακης θα δακρισει
θελεις λυση παρε λυση αναπτηρα και στουπι
Θελαν λεφτα κλεψαν λεφτα φαγαν λεφτα εχουν λεφτα
και γω να μην εχω στον ηλιο μοιρα κερατα
στην κρεμαλα βαρεθηκα ολοι θελουνε ρολους στηνουν κολους
πουλανε την ψυχη τους σε διαβολους πειτε ΟΧΙ
εγω δεν ειμαι απ'αυτους θα ζησω την ζωη μου με τους λιγους και τρελους
ελευθερος οδο δεν ημουνα ποτε χαμογελα αστα δηθεν και τα κιριλε εεεε
παρε μια μπιρα εξω και περπατα σταματα να χρυσωνεις κολομαγαζα σταματα
το μελλον σου το μελλον μου ολοι μιλαν για αυτο
κανει δεν βλεπει τι σαρεσει βλεπουν μονο το ρευστο
ισως αν σπουδαζα φιλολογος γιατρος
να 'μουνα στην κοινωνια λιγο πιο σημαντικος
εγω σηκωνω κολοδαχτιλο ψιλα σ'ολα τα προτυπα
μορφονω την νεολαια δωρεαν και ανωνυμα
βαρεθηκα να μου λεν τι δεν μπορω να κανω
εχω ονειρα και θα τα κυνηγαω οσπου να πεθανω
και θα πεσω μα επιβαλλεται να σικωθω
και να φτησω λαμογια που εκπρωσοπονε το Θεο
να ριξω μουτζα στους μπατσους στον ελληνικο στρατο
κανεις απ' αυτους ποτε δεν μου 'κανε καλο
γι' αυτο λοιπον η μονη λυση ο ανθρωπος για να ζησει
να'χει στυση με χασις και επιστροφη στη φυση.....
Πελινα:
Τους βαρεθηκα(x6)
Τους βαρεθηκα ολους!!
τι χρωσταω ρε συ!!!
10 βασικότατοι κανόνες... Κι αν για τον 10ατο δεν συμφωνώ και τόσο, οι πρώτοι 9 είναι τρόπος ζωής. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ, Ή ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗΣ.
[youtube]3Pm9iIbZENo[/youtube]
Κανόνας πρώτος, ζούμε μονο μια φορα γι αυτό κοίτα τα χείλη σου να ναι χαμογελαστά, να ζεις την κάθε σου στιγμή, το κάθε σου λεπτό και όταν θα σου χαρίζουν κάτι ρε να λες ευχαριστώ.
Κανόνας δεύτερος, κανέναν δεν αξίζει να μιμείσαι να είσαι ότι νιώθεις και να μην γελοιοποίησε μην ακολουθείς μόδες είναι ρόδες που γυρνάνε αν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε δεν ξέρουμε που πάμε..
Τρίτος κανόνας και άκουσε τον καλά, μην το σκεφτείς ποτε σε φίλο σου να παίξεις πουστιά, γιατί γνωστοί είναι πολλοί μα φίλοι λίγοι τελικά όσο μεγαλώνω μου το θυμίζουνε καθημερινά.
Τέταρτος κανόνας και αφορά τα λεφτά, όλοι τα θέλουν τα ζητάν τα πούστικα είναι γλυκά, μα κοίτα μην πουλήσεις τα όνειρα σου γι αυτά γιατί μετά θα κλάψεις πικρά και θα ναι αργά..
Πέμπτος κανόνας και απ τους πιο σημαντικούς η οικογένεια σου είναι πάνω απ όλα ρε με ακούς? Το άλφα και το ωμέγα αγάπη που δεν συγκρίνεται. Το αίμα νερό δεν γίνετε.
Έτσι, κανόνας νούμερο έξi, μην αφήσεις κανέναν με συναισθήματα να παίξει, αν πισώπλατα σε χτυπήσουν να σφύξεις τα δόντια σου και γάμησε τους όλους να πατάς πάντα στα πόδια σου.
Έβδομος κανόνας υγεία πάνω απ όλα, όλοι κρεπαλιαζουμε το ξέρω ρε ξεκόλλα, τι να κανείς, το κεφάλι πρέπει να γεμίσει μην φέρεσαι σαρκικά η ψυχή μόνο θα ανθίσει.
Οκτώ εδώ σε θέλω προσεχτικό μείνε μακρυά απ το πιο πούστικο ναρκωτικό, αν είσαι έμπορος ηρωίνης απλά θα σου το πω εύχομαι όταν πεθάνεις να μην αντικρίσεις Θεό.
Νούμερο εννιά μην την ρωτήσεις γιατί δεν είναι κοντά σου τώρα την βλέπεις και γυρνάν τα σωθικά σου να της πεις σε ποιον σατανά πούλησες τα όνειρα σου? Σε ποια κόλαση τώρα λιώνει η καρδια σου ?
Στάσου ένα λεπτό, μην με πεις κομπλεξικό, έχω μάθει να πιστεύω στους ανθρώπους να αγαπώ παρόλα αυτά είμαι εδώ και δεν ξεχνώ τον κανόνα νούμερο δέκα, ποτέ μην εμπιστεύεσαι γυναίκα..
.................................
Μιλούσα με μια φίλη μου και μου λέγε "τι ακούς χιπχοπ; όλο ντάπαντούπα. ούτω μελωδία, ούτε φωνή." Η απάντηση μου; "ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Η μουσική από πάντα όφειλε να έχει διδακτικό χαρακτήρα. Όχι σ' αγαπάω, μ' αγαπάς και γιατί με άφησες, λιώνω. Στίχοι με νόημα. Στίχοι μέσα από τη ζωή. Το ραπ είναι το ρεμπέτικο της εποχής.
[youtube]3Pm9iIbZENo[/youtube]
Κανόνας πρώτος, ζούμε μονο μια φορα γι αυτό κοίτα τα χείλη σου να ναι χαμογελαστά, να ζεις την κάθε σου στιγμή, το κάθε σου λεπτό και όταν θα σου χαρίζουν κάτι ρε να λες ευχαριστώ.
Κανόνας δεύτερος, κανέναν δεν αξίζει να μιμείσαι να είσαι ότι νιώθεις και να μην γελοιοποίησε μην ακολουθείς μόδες είναι ρόδες που γυρνάνε αν δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε δεν ξέρουμε που πάμε..
Τρίτος κανόνας και άκουσε τον καλά, μην το σκεφτείς ποτε σε φίλο σου να παίξεις πουστιά, γιατί γνωστοί είναι πολλοί μα φίλοι λίγοι τελικά όσο μεγαλώνω μου το θυμίζουνε καθημερινά.
Τέταρτος κανόνας και αφορά τα λεφτά, όλοι τα θέλουν τα ζητάν τα πούστικα είναι γλυκά, μα κοίτα μην πουλήσεις τα όνειρα σου γι αυτά γιατί μετά θα κλάψεις πικρά και θα ναι αργά..
Πέμπτος κανόνας και απ τους πιο σημαντικούς η οικογένεια σου είναι πάνω απ όλα ρε με ακούς? Το άλφα και το ωμέγα αγάπη που δεν συγκρίνεται. Το αίμα νερό δεν γίνετε.
Έτσι, κανόνας νούμερο έξi, μην αφήσεις κανέναν με συναισθήματα να παίξει, αν πισώπλατα σε χτυπήσουν να σφύξεις τα δόντια σου και γάμησε τους όλους να πατάς πάντα στα πόδια σου.
Έβδομος κανόνας υγεία πάνω απ όλα, όλοι κρεπαλιαζουμε το ξέρω ρε ξεκόλλα, τι να κανείς, το κεφάλι πρέπει να γεμίσει μην φέρεσαι σαρκικά η ψυχή μόνο θα ανθίσει.
Οκτώ εδώ σε θέλω προσεχτικό μείνε μακρυά απ το πιο πούστικο ναρκωτικό, αν είσαι έμπορος ηρωίνης απλά θα σου το πω εύχομαι όταν πεθάνεις να μην αντικρίσεις Θεό.
Νούμερο εννιά μην την ρωτήσεις γιατί δεν είναι κοντά σου τώρα την βλέπεις και γυρνάν τα σωθικά σου να της πεις σε ποιον σατανά πούλησες τα όνειρα σου? Σε ποια κόλαση τώρα λιώνει η καρδια σου ?
Στάσου ένα λεπτό, μην με πεις κομπλεξικό, έχω μάθει να πιστεύω στους ανθρώπους να αγαπώ παρόλα αυτά είμαι εδώ και δεν ξεχνώ τον κανόνα νούμερο δέκα, ποτέ μην εμπιστεύεσαι γυναίκα..
.................................
Μιλούσα με μια φίλη μου και μου λέγε "τι ακούς χιπχοπ; όλο ντάπαντούπα. ούτω μελωδία, ούτε φωνή." Η απάντηση μου; "ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Η μουσική από πάντα όφειλε να έχει διδακτικό χαρακτήρα. Όχι σ' αγαπάω, μ' αγαπάς και γιατί με άφησες, λιώνω. Στίχοι με νόημα. Στίχοι μέσα από τη ζωή. Το ραπ είναι το ρεμπέτικο της εποχής.
- buffalobill4
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος buffalobill4 την Δευ 25 Ιούλ 2011, 10:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
gika έγραψε:
Θα σε συμβουλευα τοτε να αρχισεις να ακους ολιγη απο Smiths,Morissey,RATM,Doors,Smashing Pumpkins,Rory,Marley,Neil Young,Pink Floyd και μερικα ακομα...Στιχοι με νοημα χωρις νταμπαντουμπα ΜΕ μελωδια και φωνες

1) Δεν γουστάρω η μουσική που ακούω να είναι εμπορική. Όσο πιο underground, τόσο πιο αυθεντική.
2) Προτιμώ την ελληνική μουσική σκηνή. Τον ελληνικό στίχο. Αρκεί βέβαια να υπάρχει ποιότητα.
3) Προσωπικά το ραπ και το breakdancing με έχουν κερδίσει. Με γοητεύει πλέον το "ντάμπαντούμπα"
4) Μ' αρέσει η ιδέα του να μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκφραστεί μέσα από ένα μουσικό κατά κύριο λόγο κίνημα.
5) Σ' όποια γειτονειά κι αν βρεθείς, θα βρεις ένα αλάνι που θα χώνει ρήμες, έναν παλαβό που θα χορεύει break στα πάρκα, και ένα crew που θα βάζει λίγο χρώμα στους γκρίζους τοίχους. Μ' αρέσει η κουλτούρα του δρόμου.
6) Αγαπάω τη ραπ μουσική και για έναν λόγο ακόμα. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις εξοπλισμούς και ακριβά μουσικά όργανα για να την κάνεις. Τρέλα και όρεξη θέλει. Και φυσικά σκεπτόμενο μυαλό.
Είναι πιο απλή μουσική, χωρίς στολές και τρελά μέικ απ, χωρίς ακριβές παραγωγές, φτιαγμένη από τη γειτονιά κι όχι από κάποιον αστέρα που βγάζει εκατομμύρια και λειτουργεί σαν τρόπος έκφρασης.
2) Προτιμώ την ελληνική μουσική σκηνή. Τον ελληνικό στίχο. Αρκεί βέβαια να υπάρχει ποιότητα.
3) Προσωπικά το ραπ και το breakdancing με έχουν κερδίσει. Με γοητεύει πλέον το "ντάμπαντούμπα"
4) Μ' αρέσει η ιδέα του να μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκφραστεί μέσα από ένα μουσικό κατά κύριο λόγο κίνημα.
5) Σ' όποια γειτονειά κι αν βρεθείς, θα βρεις ένα αλάνι που θα χώνει ρήμες, έναν παλαβό που θα χορεύει break στα πάρκα, και ένα crew που θα βάζει λίγο χρώμα στους γκρίζους τοίχους. Μ' αρέσει η κουλτούρα του δρόμου.
6) Αγαπάω τη ραπ μουσική και για έναν λόγο ακόμα. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις εξοπλισμούς και ακριβά μουσικά όργανα για να την κάνεις. Τρέλα και όρεξη θέλει. Και φυσικά σκεπτόμενο μυαλό.
Είναι πιο απλή μουσική, χωρίς στολές και τρελά μέικ απ, χωρίς ακριβές παραγωγές, φτιαγμένη από τη γειτονιά κι όχι από κάποιον αστέρα που βγάζει εκατομμύρια και λειτουργεί σαν τρόπος έκφρασης.
1)Και οι underground θα τα παρουν αν μπορεσουν.Και οι Nirvana σαν underground ξεκινησαν.
2)Ενταξει αυτο ειναι γουστο του καθενος μας.
3)Το ιδιο.
4)Αυτο δεν το καταλαβα καλα...Δηλαδη δεν μπορει ο καθενας να εκφραστει μεσω της ροκ?
5)Οπως και εναν κλασσικο 50αρη chopperα,τυπους με σκισμενα τζιν και πετσινα,και μερικα 16χρονα wannabe Axl Rose. Δεν νομιζω πως η κουλτουρα τους ειναι του σαλονιου...
6)Ο Hendrix εφτιαχνε μονος τις κιθαρες του και ο Sambora οταν ξεκινησε επαιζε με δανεικες.Τρελα και ορεξη θελει
Φιλικα παντα ετσι?Ο,τι αρεσει στον καθενα,απλα κουβεντα να γινεται
Παρε και ενα κομματι χωρις στολες,μεικ απ και ακριβες παραγωγες απο καποιον που οντως λειτουργησε σαν τροπος εκφρασης
http://youtu.be/tIekamBDiAw
2)Ενταξει αυτο ειναι γουστο του καθενος μας.
3)Το ιδιο.
4)Αυτο δεν το καταλαβα καλα...Δηλαδη δεν μπορει ο καθενας να εκφραστει μεσω της ροκ?

5)Οπως και εναν κλασσικο 50αρη chopperα,τυπους με σκισμενα τζιν και πετσινα,και μερικα 16χρονα wannabe Axl Rose. Δεν νομιζω πως η κουλτουρα τους ειναι του σαλονιου...
6)Ο Hendrix εφτιαχνε μονος τις κιθαρες του και ο Sambora οταν ξεκινησε επαιζε με δανεικες.Τρελα και ορεξη θελει

Φιλικα παντα ετσι?Ο,τι αρεσει στον καθενα,απλα κουβεντα να γινεται

Παρε και ενα κομματι χωρις στολες,μεικ απ και ακριβες παραγωγες απο καποιον που οντως λειτουργησε σαν τροπος εκφρασης
http://youtu.be/tIekamBDiAw
[youtube]b278g3vsiuE&feature=related[/youtube]
[youtube]jqXADS55ATc[/youtube]
[youtube]jqXADS55ATc[/youtube]
Καλά γούστα είναι αυτά...
Όσο για τα underground συγκροτήματα που αν τους δοθεί η ευκαιρία να τα πάρουν, μην είσαι απόλυτος. Ναι υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι.
Αλλά πχ οι FF.C. όταν πια αηδίασαν με την ελληνική σκηνή όπου υπήρχε λογοκρισία, λεφτά, χορηγοί κτλ που σε ανάγκαζαν να φέρεις τη μουσική σου από το δρόμο στα σαλόνια αν θες να συνεχίσεις να υπάρχεις, προτίμησαν να το σταματήσουν τελείως.
Ο τραγουδιστής μετά για ένα διάστημα πήγε στο άγιο όρος, και εν συνεχεία γύρισε και δούλευε σαν σεκιουριτάς σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.
Άμα έχεις χρόνο και σ' αρέσει να διευρίνεις τον ορίζοντα σου και σε είδη μουσικής που δεν τα προτιμάς θα στο πρότεινα άφοβα αυτό το συγκρότημα. (το πιο γνωστό τους τραγούδι είναι το "παραμύθι")..
Από εκεί και πέρα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...!!
ΥΓ: Πάντως αυτό που λες ότι ο άλλος έφτιαχνε τις κιθάρες μόνος του, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας έτσι;
ΥΓ2: Επίσης αυτό το είδος μουσικής δεν μπορείς να το παράγεις -κυρίως για τεχνικούς λόγους- στα διάφορα πάρκα...
Όσο για τα underground συγκροτήματα που αν τους δοθεί η ευκαιρία να τα πάρουν, μην είσαι απόλυτος. Ναι υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι.
Αλλά πχ οι FF.C. όταν πια αηδίασαν με την ελληνική σκηνή όπου υπήρχε λογοκρισία, λεφτά, χορηγοί κτλ που σε ανάγκαζαν να φέρεις τη μουσική σου από το δρόμο στα σαλόνια αν θες να συνεχίσεις να υπάρχεις, προτίμησαν να το σταματήσουν τελείως.
Ο τραγουδιστής μετά για ένα διάστημα πήγε στο άγιο όρος, και εν συνεχεία γύρισε και δούλευε σαν σεκιουριτάς σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.
Άμα έχεις χρόνο και σ' αρέσει να διευρίνεις τον ορίζοντα σου και σε είδη μουσικής που δεν τα προτιμάς θα στο πρότεινα άφοβα αυτό το συγκρότημα. (το πιο γνωστό τους τραγούδι είναι το "παραμύθι")..
ΥΓ: Πάντως αυτό που λες ότι ο άλλος έφτιαχνε τις κιθάρες μόνος του, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας έτσι;
ΥΓ2: Επίσης αυτό το είδος μουσικής δεν μπορείς να το παράγεις -κυρίως για τεχνικούς λόγους- στα διάφορα πάρκα...
ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΑΚΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.

http://metalheadradio.com/
http://208.53.138.151:8032/listen.pls <--> (Με Winamp απευθείας)
ΚΑΙ ΑΚΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.

http://metalheadradio.com/
http://208.53.138.151:8032/listen.pls <--> (Με Winamp απευθείας)
- PAOK_NORTH_ARMY
gika έγραψε:Καλά γούστα είναι αυτά...
gika όταν σου λέει ότι είναι στο ίδιο μουσικό στυλ με σένα, λίγο δύσκολο να μη γνωρίζει τους ff.c. Οι πρωτεργάτες του hip-hop στην Ελλάδα, μακρυά από ηλιθιότητες τύπου battle rap που ξεκίνησε από την αρχή ακόμα του ελληνικού rap κινήματος (βλ. ΖΝ vs Βαβυλώνα, Άλφα-Γάμα (πρώην άγνωστοι-γνωστοί) vs Active member (σε μικρότερο βαθμό). Για μένα ότι καλύτερο υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει είναι οι txc (αρτέμης-ευθύμης πλέον) κι ας έκαναν στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τα πολιτικά τους πιστεύω.
Δεν ακούω ραπ πλέον. Από πολύ μικρή ηλικία σταμάτησα γιατί με τσάτιζε όσο τίποτα η εμπορευματοποίηση ΚΑΙ αυτού του είδους. Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογα group ακόμα, κυρίως underground πάντως κάτι family και ξυσ'τα @@ς με γκασμά χάλασαν όλη τη σκηνή. Και αν σκεφτείς ότι έχουν μπει μέσα σε αυτούς κάτι πρώην "αυθεντικοί και καλά" τύπου ταραξία, θηρίου, ΝΕΒΜΑ σε πιάνει μεγαλύτερη αηδία. Από το πεζοδρόμιο, στο σαλόνι με συνοπτικές διαδικασίες και το χειρότερο είναι ότι το πλασάρουν και σαν must εξέλιξη....
Προσωπικά είμαι λάτρης των 80's (heavy metal, hard rock), χωρίς να λέω όχι και σε κάτι καλό (στα αυτιά μου) άλλου είδους. Βγήκαν τόσα πολλά αξιόλογα group εκείνη την χρυσή 10ετία και δε ξέρεις τι να πρωτοακούσεις. Twisted Sister, W.A.S.P και Skid Row οι αδυναμίες. Τους 2 πρώτους κατάφερα να τους δω live, τo ΠΑΟΚτσάκι τον Blackie Lawless ειδικά 3 φορές, βαρέθηκα να τον βλέπω. Τους skid row δυστυχώς ποτέ, αν και το γύρισαν πλέον σε πολύ punk rock κατάσταση και με γείωσαν.
Μπα μαλλον στο δικο σου μουσικο στιλ ειμαι...Και αφου μιλας για 80's Hard Rock προσθεσε και Motley 

Πάντα μου άρεζαν και οι TXC αλλά δεν ήταν ποτέ οι αγαπημένοι μου (όπως οι FF.C.). Οι Α/Ε δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τους TXC. Εμένα με ξενέρωσαν όταν με το που γίνανε Α/Ε αρχίσανε τις συνεντεύξεις σε περιοδικά και βιντεάκια στο MAD.
Οι ΝΕΒΜΑ ήτανε πολύ αξιόλογο συγκρότημα. Αυτό το αποδεικνύει και το ότι έχουν κάνει συνεργασίες μέχρι και με FF.C. Το ίδιο ισχύει και για τον Ταραξία.
Το θηρίο ποτέ δεν το πήγαινα. Ακόμα και σαν low bap ποτέ δε μ' άρεζε. Αργότερα στο φάμιλι το ξευτέλησε τελείως. Το αποκορύφωμα ήταν μια συνέντευξη του που διάβασα στο sporty στο οποίο ουσιαστικά λέει "σιγά τους FF.C" και ότι το "Family είναι το μονο label που το κρατάει αληθινό".
Το battle rap ποτέ δεν το πήγαινα. Και παρ' όλες τις "κόντρες" για το ποιος την έχει πιο μεγάλη μεταξύ HipHop και LowBap, μπορώ να πω ότι τους άκουγα και τους 2. Για παράδειγμα, οι Active Member παρ' όλα τα στραβά του χοντρού, πάντα είχαν όμορφες μουσικές παραγωγές και φοβερούς στίχους.
Ακόμα και oι Goin' Through τα πρώτα χρόνια (μέχρι αρχές της νεας χιλιετίας) ήταν πολύ καλοί. Αργότερα, κηνυγώντας τη δόξα ξευτηλίστικαν και το ξευτέλισαν.
Πηγαίνοντας στο σήμερα, πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα πολύ αξιόλογα συγκροτήματα.
Κατ' αρχήν ως συνέχεια των FF.C. υπάρχουν οι Αντίξοες Παραγωγές. Ο Σκηνοθέτης, ο Εκπτωτος Άγιος και κάποιοι ακόμα από εκείνη την εποχή το δίνουν ακόμα αληθινό.
Σε πολλούς αρέσουν οι Α/Ε -εμένα δεν με ενθουσιάζουν πια- αλλά σίγουρα είναι ένα σοβαρότατο συγκρότημα. Κοντά σε αυτούς βάζω και τους "Στίχοιμα" οι οποίοι από low bap το γυρίσανε στο hip hop αλλά πάντα με σεβασμό στο είδος.
Πολύ καλός επίσης είναι και ο Sifu Versus ο οποίος παρά τα λάθη του ξαναγύρισε στο σωστό δρόμο. Κοντά του και όλα τα συγκροτήματα-καλλιτέχνες που προωθούνται από τον Ζόλταν, όπως οι Ραψωδός Φιλόλογος και Περιπλανώμενος, Λόγος Απειλή και Απέχεις, Κριτής αλλά και σαν LADOSE όλοι μαζί κ.α.
Εν συνεχεία και πηγαίνοντας σε κάτι πιο "βρώμικο" θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για Βήτα Πεις, 12ο πίθηκο, Ψυχόδραμα και πιο συγκεκριμένα ΔΠΘ, Phyrosun κτλ.
Στη σκηνή υπάρχουν και τα καινούργια συγκροτήματα όπως οι Fullface, οι DFC και αρκετοί ακόμα. Σοβαροί, και με μέλλον.
Φυσικά στη σκηνή της Θεσσαλονίκης σαν "αφεντικά" θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα ΒΟΡ.ΑΣ. οι οποίοι πλέον με τη συνεργασία τους με την Ηχοκρατορεία του ALX έχουν εκτινάξει την αξία τους. Δεν είναι όσο underground ήτανε, αλλά σίγουρα δεν το πουλήσανε παρ' ότι είχαν άπειρες ευκαιρίες. Βέβαια με τα Βορ.Ας. πηγαίνουμε σε λίγο πιο battle rap που όπως ξεκαθάρισα δεν είναι τόσο του στυλ μου.
Προσωπικά αγαπάω και στηρίζω και το Female rap το οποίο θέλει πραγματικά αρχίδια μέσα σε μια τόσο ανδροκρατούμενη σκηνή. Για αυτό γυναίκες όπως η Alicia, η Dogmother, η ΜΑΤΑ κτλ πάντα θα τις ακούω...
To Hip Hop δυστυχώς δεν έχει το επίπεδο που είχε παλιά. Σίγουρα όμως συνεχίζει να είναι αξιόλογο αν κινείσαι στα σωστά μέρη.
Και πάντα κοντά σε DJs που ξέρουν να το δίνουν όπως πρέπει και στα live και στα Mixtapes τους....!
Οι ΝΕΒΜΑ ήτανε πολύ αξιόλογο συγκρότημα. Αυτό το αποδεικνύει και το ότι έχουν κάνει συνεργασίες μέχρι και με FF.C. Το ίδιο ισχύει και για τον Ταραξία.
Το θηρίο ποτέ δεν το πήγαινα. Ακόμα και σαν low bap ποτέ δε μ' άρεζε. Αργότερα στο φάμιλι το ξευτέλησε τελείως. Το αποκορύφωμα ήταν μια συνέντευξη του που διάβασα στο sporty στο οποίο ουσιαστικά λέει "σιγά τους FF.C" και ότι το "Family είναι το μονο label που το κρατάει αληθινό".
Το battle rap ποτέ δεν το πήγαινα. Και παρ' όλες τις "κόντρες" για το ποιος την έχει πιο μεγάλη μεταξύ HipHop και LowBap, μπορώ να πω ότι τους άκουγα και τους 2. Για παράδειγμα, οι Active Member παρ' όλα τα στραβά του χοντρού, πάντα είχαν όμορφες μουσικές παραγωγές και φοβερούς στίχους.
Ακόμα και oι Goin' Through τα πρώτα χρόνια (μέχρι αρχές της νεας χιλιετίας) ήταν πολύ καλοί. Αργότερα, κηνυγώντας τη δόξα ξευτηλίστικαν και το ξευτέλισαν.
Πηγαίνοντας στο σήμερα, πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα πολύ αξιόλογα συγκροτήματα.
Κατ' αρχήν ως συνέχεια των FF.C. υπάρχουν οι Αντίξοες Παραγωγές. Ο Σκηνοθέτης, ο Εκπτωτος Άγιος και κάποιοι ακόμα από εκείνη την εποχή το δίνουν ακόμα αληθινό.
Σε πολλούς αρέσουν οι Α/Ε -εμένα δεν με ενθουσιάζουν πια- αλλά σίγουρα είναι ένα σοβαρότατο συγκρότημα. Κοντά σε αυτούς βάζω και τους "Στίχοιμα" οι οποίοι από low bap το γυρίσανε στο hip hop αλλά πάντα με σεβασμό στο είδος.
Πολύ καλός επίσης είναι και ο Sifu Versus ο οποίος παρά τα λάθη του ξαναγύρισε στο σωστό δρόμο. Κοντά του και όλα τα συγκροτήματα-καλλιτέχνες που προωθούνται από τον Ζόλταν, όπως οι Ραψωδός Φιλόλογος και Περιπλανώμενος, Λόγος Απειλή και Απέχεις, Κριτής αλλά και σαν LADOSE όλοι μαζί κ.α.
Εν συνεχεία και πηγαίνοντας σε κάτι πιο "βρώμικο" θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για Βήτα Πεις, 12ο πίθηκο, Ψυχόδραμα και πιο συγκεκριμένα ΔΠΘ, Phyrosun κτλ.
Στη σκηνή υπάρχουν και τα καινούργια συγκροτήματα όπως οι Fullface, οι DFC και αρκετοί ακόμα. Σοβαροί, και με μέλλον.
Φυσικά στη σκηνή της Θεσσαλονίκης σαν "αφεντικά" θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα ΒΟΡ.ΑΣ. οι οποίοι πλέον με τη συνεργασία τους με την Ηχοκρατορεία του ALX έχουν εκτινάξει την αξία τους. Δεν είναι όσο underground ήτανε, αλλά σίγουρα δεν το πουλήσανε παρ' ότι είχαν άπειρες ευκαιρίες. Βέβαια με τα Βορ.Ας. πηγαίνουμε σε λίγο πιο battle rap που όπως ξεκαθάρισα δεν είναι τόσο του στυλ μου.
Προσωπικά αγαπάω και στηρίζω και το Female rap το οποίο θέλει πραγματικά αρχίδια μέσα σε μια τόσο ανδροκρατούμενη σκηνή. Για αυτό γυναίκες όπως η Alicia, η Dogmother, η ΜΑΤΑ κτλ πάντα θα τις ακούω...
To Hip Hop δυστυχώς δεν έχει το επίπεδο που είχε παλιά. Σίγουρα όμως συνεχίζει να είναι αξιόλογο αν κινείσαι στα σωστά μέρη.
Και πάντα κοντά σε DJs που ξέρουν να το δίνουν όπως πρέπει και στα live και στα Mixtapes τους....!