JohnDag έγραψε:Ε άμα είναι πιο εύκολο να παίξεις άμυνα ας παίξει άμυνα ρε Napoli.
Και ας χτυπήσει στις αντεπιθέσεις καθώς ταχύτητα έχουμε πλέον ξεκάθαρα.
Θέλω κάποιος να μου δώσει εξήγηση σε ένα πολύ απλό ερώτημα. Εγώ αδυνατώ να δώσω απάντηση.
Ποιος ο λόγος να έχω την ομάδα μου στημένη ψηλά και να μην γεμίζω την περιοχή με παίκτες;
Βρείτε μου ένα λόγο γιατί εγώ πραγματικά αδυνατώ.
Για την αμυντική μετάβαση; Αφού είσαι ήδη ψηλά. Ο ΟΦΗ με μια μακρινή μπαλιά σε έκοψε στα δύο.
Ή κάτσε πίσω, πίεσε χαμηλά και βγες γρήγορα στην κόντρα εκμεταλλευόμενος τα γρήγορα άκρα σου (όπως κάνει πχ η Μπράιτον) ή αν θες να το παίξεις Σιτυ αφού μένεις και πιέζεις ψηλά γέμιζε την περιοχή με παίκτες. Γιατί από την στιγμή που μένεις ψηλά έχει και ο αντίπαλος 7-8 παίκτες μέσα σε αυτή.
Εγώ με τις ελάχιστες γνώσεις ποδοσφαίρου που έχω δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που παίζουμε. Αν κάποιος με περισσότερες μπορεί πολύ θα χαρώ να τον ακούσω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Έλεγε ένας προπονητής μου, είναι πιο εύκολο να γκρεμίσεις παρά να χτίσεις...
Άμυνα έπαιξε, κράτησε το 0.
Επίθεση προσπάθησε να παίξει, ανεπιτυχώς, γι'αυτό και η κριτική.
Τώρα το να λες να παίξει αντεπιθέσεις τον ρουλη στην Τούμπα, που ήρθε να ταμπουρωθει, σόρρυ δεν το καταλαβαινω.
Αν οι άλλοι σου αφήνουν την μπάλα και είναι στο δικό τους μισό, πως ακριβώς θα βγάλεις αντεπίθεση; αν στις επιθέσεις ανεβάζουν 3 παίκτες, πως θα τους πιάσεις απροετοίμαστους;
Πήγε η ομάδα με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ πρεσινγκ σε 2-3 φάσεις να βγάλει φάση και μπουρδουκλωθηκαν μεταξύ τους. Σε αυτό δεν φταίει. Ίσα ίσα, σε αυτό του αξίζει ένα μπράβο.
Εκεί που φταίει είναι πως στα στημένα βγάζουμε ελάχιστες φάσεις, ενώ δεχόμαστε εύκολα. Και φταίει ως έναν βαθμό που δεν είμαστε απειλητικοί στο τελευταίο τρίτο.
Αλλά σόρρυ, λες πιο πάνω για ποιότητα, εγω δεν είδα ποιότητα από τους 4 που έπαιξαν. Είδες κάτι από τον Ζιφκο; είδες από Ντελια; είδες από Σαματα; κάτι λίγα από Τάισον.
Ακόμα και ο Μπάμπα που είναι εξαιρετικός, τόσες φορές βρέθηκε στην περιοχή και έκανε ζεμπεκιες. Που είναι η ποιότητα του Μάτος εκεί; που είναι ο νέος Βιειρινια να κάνει την ατομική ενέργεια; Που είναι ο νέος Πριγιο να βρεθεί στη σωστή θέση; ή πρέπει κάθε δευτερόλεπτο να δίνει οδηγίες στον Σαματα που να κάθεται;
Ας δουλέψει την ομάδα, κι ας ανακατέψει την τράπουλα. Συνήθως βρίσκει την λύση όταν την ανακατέψει... ευτυχώς έχουμε Ευρώπη