Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες - Paris 2024
- PAOK_Antarctica
Re: Ολυμπιακοί Αγώνες Paris 2024
Εγώ λέω και αν κάποιος γεννηθεί 2,40 να μην του επιτρέπεται να γίνει μπασκετμπολίστας γιατί είναι άδικο προς τους άλλους μπασκετμπολίστες.
Με δάκρυα και πόνο το λέω.
Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε.
Εσυ που ειδες οτι βγαλανε το αποτελεσμα του τεστ με το ΧΥ; Μπορεις να παραθεσεις το λινκ γιατι δεν το βρισκω πουθενα; Επισης, δεν ειναι απλα το dna, ειναι και ανατομικα χαρακτηριστικα. Αν εξεταστηκε και καταχωρηθηκε ως γυναικα τοτε «Αν όμως πρέπει να πεις ένα ναι ή ένα όχι τότε... πιθανότατα» ναι.apple64 έγραψε:Έχει γεννηθεί ως γυναίκα; Το DNA της δεν λέει ακριβώς αυτό. Έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει γυναίκα. Έχει κάθε δικαίωμα να λέει πως είναι γυναίκα. Θα έπρεπε να μπορεί να συμετέχει στους αγώνες ως γυναίκα; Δύσκολο να το απαντήσεις. Αν όμως πρέπει να πεις ένα ναι ή ένα όχι τότε... πιθανότατα όχι. Αυτό λέει άλλωστε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος της, η ΙΒΑ. Καταλαβαίνω πως αυτό θα προκαλέσει πόνο. Πολύ λυπάμαι γι' αυτό. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τις άλλες αθλήτριες που χάνουν από κάποια που γενετικά έχει ένα σαφέστατο πλεονέκτημα; Αυτός ο πόνος δεν είναι σημαντικός; Μακάρι να μπορούσαν όλοι να είναι ευχαριστημένοι αλλά αυτό δεν γίνεται. Οι κανόνες πρέπει να είναι απλοί. Άνθρωποι με χρωμόσωμα ΧΥ ή με υπερβολική τεστοστερόνη δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών. Αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με χρωμόσωμα ΧΥ αλλά κατά τα άλλα είναι και νιώθουν γυναίκες θα πρέπει δυστυχώς να αποκλείονται. Δεν θα είναι οι πρώτοι που δεν μπορούν να κάνουν κάτι που αγαπούν. Είμαι 1.93, όσο και να θέλω δεν χωράω σε μονοθέσιο.WeWillRockYou έγραψε:Η Imane Khelif έχει γεννηθεί (και εκπροσωπεί) την Αλγερία, όπου τόσο η ομοφυλοφιλία όσο και η αλλαγή φύλλου απαγορεύονται.
Έχει γεννηθεί ως γυναίκα και προσδιορίζει τον εαυτό της ως γυναίκα, οπότε είναι ξεκάθαρα παραπληροφόρηση το να αναφέρεται ως τρανς άτομο.
Έχει αναφερθεί πως έχει υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, το οποίο από μόνο του δεν λέει κάτι. Πολλές γυναίκες με ορμονικά θέματα έχουν.
Επίσης έχει αναφερθεί (δεν έχω δει ακόμα αν επιβεβαιώθηκε κάπου) πως μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των διαφυλικών ή intersex ατόμων, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό και πιο περίπλοκο βιολογικά θέμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά και αόριστα όμως για τόσο ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα ενός ανθρώπου.
Η συγκεκριμένη αθλήτρια έχει επίσης συμμετοχή και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες.Δεν έκλαψα γι' αυτό. Ούτε μπορώ να κάνω διπλά τόλουπ και τριπλά άξελ. Ούτε θα μπορούσα ποτέ να κερδίσω παγκόσμιο στις ασκήσεις εδάφους. Η φύση μου έθεσε περιορισμούς που απλά αποδέχθηκα. Leave with it and move on.
Η πληροφορία για το χρωμόσωμα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Παράδειγμα το wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Imane_Khelif
Σκέφτομαι πάντως τον πόνο που νιώθει η ίδια σήμερα και νιώθω άσχημα. Εύχομαι όλο αυτό να της βγει σε καλό.
Σκέφτομαι όμως και τις συναθλήτριες της. Πως νιώθουν άραγε;
Η ιστορία όμως πάει και παρακάτω. Αν αύριο γεννηθεί κάποιος με πόδια σαν βατραχοπέδιλα και κερδίζει για πλάκα στην κολύμβηση τι θα πρέπει να γίνει; Πως μπορείς να αποκλείσεις κάποιον για μία τυχαία γενετική μετάλλαξη; Εάν όμως το επιτρέψεις, τι θα γίνει αν γενετιστές δημιουργήσουν και άλλους; Τι θα συμβεί στα γυναικεία αθλήματα αν κατέβουν περισσότεροι άνθρωποι με ΧΥ χρωμόσωμα;
Η ΙΒΑ που προκαλεσε το θεμα, δεν ειναι αναγνωρισμενη απο την ΔΟΕ και εχει ανακοινωσει μονο ο Κρεμλεφ τα αποτελεσματα αλλα 1. Δεν εδειξε τα αποτελεσματα (αν καποιος τα βρει ας τα επισυναψει) 2. Δεν ανεφερε αν υπηρξαν αλλες εξετασεις που θα εδιναν σημαντικες πληροφοριες
Οποτε μεχρι τοτε δεν γινεται να αποκλειστει. Νετα σκετα
ΥΓ: πληροφορια δεν ειναι η wikipedia, ο καθενας ανεβαζει οτι θελει εκει. Πχ το αρθρο του reuters δεν παραθετει καμια πηγη με τα αποτελεσματα
- WeWillRockYou
Το ξανά γράφω γιατί μάλλον δεν έχει εύκολα κατανοητό.kastrakis έγραψε:A, ok. Αν προσδιορίζει τον εαυτό της ως γυναίκα, είναι οκ να βαράει στο πρόσωπο άλλες γυναίκες.
Η Ιταλίδα σίγουρα το χάρηκε το intersex ξύλο.
Αν έχω γεννηθεί ως άντρας και προσδιορίζω τον εαυτό μου ως άντρα ( με αυτή την φράση εννοώ πως δεν έχω εκφράσει κάποια δυσφορία σχετικά με το φύλο μου) , δεν μπορώ να χαρακτηριστώ ως τρανς.
Αυτό ανέφερα σχετικά με την συγκεκριμένη αθλήτρια.
Δεν προσδιορίζει τον εαυτό της ως γυναίκα, είναι.
Η ειρωνια ποια ειναι; Ειλικρινης ερωτηση.kastrakis έγραψε:Μάλιστα, ευχαριστώ για την ειρωνία.aivas19 έγραψε:Χαιρομαι πολυ που με ρωτησες, το διαβατηριο γραφει οτι ειναι γυναικα και μεγαλωσε ως γυναικα οποτε το να λες οτι ειναι αντρας πρεπει να το αποδειξεις εσυ. Αλλιως ο καθε ενας θα φερει τεστακι εδω μεσα και παντου.
Παμε: Το διαβατηριο γραφει οτι ειναι γυναικα ναι η οχι; Την ειχαν καταχωρησει ως γυναικα η αντρα οταν γεννηθηκε; Συμμετειχε το 21 στους Ολυμπιακους και την απεκλεισε η Ιρλανδη ναι η οχι; Ειναι η αλλαγη φυλου παρανομες στην Αλγερια; Αν ναι, γιατι η Αλγερινη Ομοσπονδια τη στηριζει;
Εσύ πως ξέρεις τι γράφει το διαβατήριο της? Πως γνωρίζεις πως καταχωρήθηκε όταν γεννήθηκε? έχεις αποδείξεις?
Για να χρησιμοποιήσω την δική σου λογική.
Τέλος πάντων με κάλυψαν με τις απαντήσεις άλλοι συνομιλητές. Η γνώμη μου είναι ότι δεν έπρεπε να συμμετέχει
Το παράδειγμα είναι λάθος. Ο Μουρεσάν ήταν 2,31. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο παράδειγμα που δίνεις. Το πλεονέκτημα του ύψους φέρνει άλλα μειονεκτήματα. Το πλεονέκτημα του ανδρικού χρωμοσώματος δεν φέρνει κανένα μειονέκτημα στο άθλημα που ασκεί. Είναι άδικο για τις συναθλήτριες της.PAOK_Antarctica έγραψε:Εγώ λέω και αν κάποιος γεννηθεί 2,40 να μην του επιτρέπεται να γίνει μπασκετμπολίστας γιατί είναι άδικο προς τους άλλους μπασκετμπολίστες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Παρ 02 Αύγ 2024, 02:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Μαυρο Χιονι
- Moderator
Βασικά αποτι διάβασα η ΔΟΕ δεν αναγνωρίζει πλέον την ΙΒΑ σαν αρχή στους αγώνες της.
- Μπαρκαρούτσος
Μιλήσαμε για θρησκείες, μιλάμε για φυλετικές διακρίσεις, περιμενω αύριο-μεθαύριο να μιλήσουμε για αριστερούς και δεξιούς!
Τρέμε Κοινωνία Ώρα Μηδέν
Τρέμε Κοινωνία Ώρα Μηδέν
Αν δεν γραφονταν fake news δε θα μαθαιναμε τιποτε απο ολα αυτα [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
- figurehead4
Sorry που επανέρχομαι στην πουστροτελετή, αλλά μόλις χθες διάβασα τις εξυπνάδες των υπερασπιστών της και μου ήρθε κάπως.PAOK_Antarctica έγραψε:Εμένα μπορεί κάποιος από όλους αυτούς που μιλάνε για "προσβολή" να μου εξηγήσει τι το προσβλητικό είχε η εικόνα;
Μέχρι τώρα ούτε ένας δεν έχει πει "είναι προσβλητικό γι'αυτόν και γι'αυτόν τον λόγο".
Ας απαντήσω με ένα παραδειγμα. Βγαίνει κάποιος στο Mega και αναπαριστά τη φωτογραφία του Ιβάν πάνω στο άλογο με το πρωτάθλημα αγκαλιά. Αντί του Ιβάν όμως υπάρχει ένας τρελός από την Πάνια ή ένας καραβλαχος σαν τον τράμπακούλα του Χάρι Κλυν και αντί για κύπελλο ένα ομοίωμα πέους.
Εμεις θα εκραγουμε και θα ζητήσουμε το λογο Αυτοί θα έχουν εκ των προτέρων βρει κάποια άλλη παρόμοια φωτογραφία, για να συνεχίσουν το τρολαρισμα.
Τα νεύρα μας θα είχαν τσιτώσει, με τους πιο θερμοαιμους να είναι έτοιμοι να ανταποδωσουν στην πρώτη ευκαιρία
Και όλα αυτά στο πλαίσιο της.. ανεκτικότητα και της συμπερίληψης;
Δεύτερο παράδειγμα. Παίρνει ένας φίλος σου μια χαρακτηριστική φωτογραφία του γάμου σου ή μια φωτογραφία των γονιών σου και στη θέση της γυναικας/ μάνας σου βάζει μια μαϊμού και στη δική σου/πατέρα σου ο, τι εσύ θεωρείς γελοίο. Τη στέλνει σε όλους τους φίλους σου και γελάνε μαζί σου, αλλά όταν του την πεις σου δείχνει μια παρόμοια και κάνει τον ανηξερο. Οπότε γελάνε περισσότερο μαζί σου
Ειναι προσβλητικό για καθε Χριστιανό αυτό που έγινε και ακόμη πιο προσβλητικό να συζητιέται το αν είχε αυτό το σκοπό ο καραγκιόζης που το σχεδίασε.
Όσο για την υπόνοια του τι είναι ο Χριστός και γιατί να αντιδρά κάνεις έτσι, όλοι εσείς οι καλοί και ανεκτικοί άνθρωποι, που απεχθανεστε τους διαχωρισμούς και το μίσος, σας παρακαλώ αποδεχτείτε πως για κάποιους κατά τη γνώμη σας κατώτερους, αφού γράφτηκε πως ανήκουν στο μεσαίωνα, διαβάζουν ελεύθερη ώρα και πολλές ακόμη... ανεκτικές προσβολές, πως κάποιος σαν εμενα μπορει πιο εύκολα να μου διακωμωδουν τη μάνα ή τον πατέρα, πάρα το Χριστό.
Ελευθερία σημαίνει να έχεις εσύ το δικαίωμα να μην κάνεις κι εσύ το ίδιο κι ακόμη ακόμη να με θεωρείς εμένα ηλιθιο Δικαίωμα σου.
Ελευθερία δεν σημαίνει ότι μπορείς να με προσβαλλεις στα μούτρα και μετά να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου αναμένοντας την αντίδραση μου για να... δείξεις και το πόσο φανατικός είμαι και πως εγώ φέρνω διαμάχες.
- ΑποστόληςΑ
σδνα
Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν τελειωμό για το μετάλλιο του Θεοδώρου Τσελίδη και σε αυτούς πρωταγωνίστησε και ο... Νόβακ Τζόκοβιτς. Το SDNA ήταν εκεί... ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Οι διαδικασίες μετά την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι (απονομή, συνέντευξη Τύπου, έλεγχος αντιντοπινγκ κλπ) είχαν μόλις ολοκληρωθεί.
Ο ολυμπιονίκης μας με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος αποχωρούσε για το ολυμπιακό χωριό, αλλά λίγο πιο πριν βγήκε εκτός του venue για να φωτογραφηθεί με τους Έλληνες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποθεώσουν, κατά βάση συγγενείς και φίλοι της Ελισάβετ Τελτσίδου.
Παρών και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο προπονητής του Νίκος Ηλιαδης, ο παλιός πρωταθλητής και μέλος του προπονητικού τιμ Αλέξης Ντανατσίδης, ο φυσικοθεραπευτής της ελληνικής αποστολής Γρηγόρης Κονιδάκης αλλά και ένας προσωπικός φίλος του «Τσε».
Και ενώ όλοι έβγαζαν φωτογραφίες, ξαφνικά άρχισε να προκαλείται... πανικός. Από το σημείο, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, περνούσε ο Νόβακ Τζοκοβιτς, μια ημέρα πριν τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπα.
Αμέσως όλοι έπεσαν πάνω του και ο Νόλε βγήκε με χαρα φώτο και με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, αλλά και με τον πατέρα του Γεωργιανού Ολυμπιονίκη που μάλιστα χάρισε στον Σέρβο τενίστα και μια εικόνα της Παναγίας.
Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν τελειωμό για το μετάλλιο του Θεοδώρου Τσελίδη και σε αυτούς πρωταγωνίστησε και ο... Νόβακ Τζόκοβιτς. Το SDNA ήταν εκεί... ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Οι διαδικασίες μετά την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι (απονομή, συνέντευξη Τύπου, έλεγχος αντιντοπινγκ κλπ) είχαν μόλις ολοκληρωθεί.
Ο ολυμπιονίκης μας με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος αποχωρούσε για το ολυμπιακό χωριό, αλλά λίγο πιο πριν βγήκε εκτός του venue για να φωτογραφηθεί με τους Έλληνες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποθεώσουν, κατά βάση συγγενείς και φίλοι της Ελισάβετ Τελτσίδου.
Παρών και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζούντο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο προπονητής του Νίκος Ηλιαδης, ο παλιός πρωταθλητής και μέλος του προπονητικού τιμ Αλέξης Ντανατσίδης, ο φυσικοθεραπευτής της ελληνικής αποστολής Γρηγόρης Κονιδάκης αλλά και ένας προσωπικός φίλος του «Τσε».
Και ενώ όλοι έβγαζαν φωτογραφίες, ξαφνικά άρχισε να προκαλείται... πανικός. Από το σημείο, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, περνούσε ο Νόβακ Τζοκοβιτς, μια ημέρα πριν τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπα.
Αμέσως όλοι έπεσαν πάνω του και ο Νόλε βγήκε με χαρα φώτο και με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, αλλά και με τον πατέρα του Γεωργιανού Ολυμπιονίκη που μάλιστα χάρισε στον Σέρβο τενίστα και μια εικόνα της Παναγίας.
-
xrisitsapa
Αν σου κάνει το Reuters, διάβασε παρακάτω. Τα εξήγει μια χαρά και το θεωρώ πολύ αξιόπιστο.aivas19 έγραψε:Xrisitsapa δειξε μου το αποτελεσμα του τεστ αυτου. Το ειδες εσυ; Γιατι μεχρι τωρα μονο ενας το εχει αναφερει χωρις να επισυναψει τα αποτελεσματα του τεστ (αυτος που αναφερει ο Ρενε). Προσπαθησα να βρω το ποστ του αλλα δεν μπορεσα. Το 21 που συμμετειχε κερδισε η την κερδισε η Ιρλανδη; Επισης, για την Ταιβανεζα γιατι πεφτει μουγκα; Απο 2 πηγαμε στη 1 μποξερ; Αφου εκαναν τεστ και εχει η ομοσπονδια τα αποτελεσματα ας τα βγαλει να το αποδειξει.
https://www.reuters.com/sports/olympics ... 024-07-31/
-
xrisitsapa
Η ουσία στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι στην σεξουαλικη ταυτότητα.xrisitsapa έγραψε:Αν σου κάνει το Reuters, διάβασε παρακάτω. Τα εξήγει μια χαρά και το θεωρώ πολύ αξιόπιστο.aivas19 έγραψε:Xrisitsapa δειξε μου το αποτελεσμα του τεστ αυτου. Το ειδες εσυ; Γιατι μεχρι τωρα μονο ενας το εχει αναφερει χωρις να επισυναψει τα αποτελεσματα του τεστ (αυτος που αναφερει ο Ρενε). Προσπαθησα να βρω το ποστ του αλλα δεν μπορεσα. Το 21 που συμμετειχε κερδισε η την κερδισε η Ιρλανδη; Επισης, για την Ταιβανεζα γιατι πεφτει μουγκα; Απο 2 πηγαμε στη 1 μποξερ; Αφου εκαναν τεστ και εχει η ομοσπονδια τα αποτελεσματα ας τα βγαλει να το αποδειξει.
https://www.reuters.com/sports/olympics ... 024-07-31/
Είναι στο ότι η αυξημένη τεστοστερόνη την κάνει επικίνδυνη για τις συναθλήτριές της και άδικο τον αγώνα, λόγω δύναμης, αντοχής και αερόβιας δυνατότητας ( αν κατάλαβα κι εγώ καλά, γιατρός δεν είμαι)
Μακάρι να ήταν μόνο η τεστοστερόνη. Όλη η μυοσκελετική ανάπτυξη είναι διαφορετικη
-
k_1_episkeptis
η ιστορια του ολμπιονικη Χρηστου ειναι ενα μαθημα ζωης....
ηταν ετοιμος να τα παρατησει γιατι εχασε το χαλκινο για εκατοστα του δευτερολεπτου στα 100 υπτιο...
τελικα ασημενιος στα 200 με πανελληνιο ρεκορ
ηταν ετοιμος να τα παρατησει γιατι εχασε το χαλκινο για εκατοστα του δευτερολεπτου στα 100 υπτιο...
τελικα ασημενιος στα 200 με πανελληνιο ρεκορ