14.Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Re: 14.Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Συγνωμη παιδες αλλα κατι δεν το καταλαβα καλα.....αποφασισε λεει ο Σαλπι να θεσει τον εαυτο του εκτος ομαδας επειδη δεν ειναι καλα ?????? ο ιδιος μονος του αποφασισε να μην μπει στην αποστολη??????? και σημερα ειμαι στο γραφειο μου κανονικα και δουλευω? να παω να πω στο αφεντικο μου οτι αποφασισα για ψυχολογικους λογους οτι σημερα δεν θα δουλεψω?????? και μην μου πει κανεις οτι και να ερχοταν με την αποστολη δεν θα μπορουσε να προσφερει και θα ηταν καλο για την ομαδα να μεινει εκτος !!!!!! οχι δημητρακη πληρωνεσε ακομα και τα μπινελικια σου θα ακους και τα παντα, και να βαλεις κατω το κεφαλι και αποδειξης το αντιθετο....οπωσ εμεισ σε ακουσαμε να λεσ μετα τον ημιτελικο με τον γαυρο οτι σε κανμε ρεζιλι στην ευρωπη, και τι καλα λαλιστατος ησουν μετα την νικη ετσι επρπε να βγεις και μετα τον τελικο να ζητησεις συγνωμη που μας εκανες εσυ ρεζιλι στην ελλαδα αλλα κρυφτικες οπως κρυφτικες και εχθες και το χειροτερο ειναι οτι το αποφασισες εσυ κιολας ο μισθωτος επαγγελματιας ποδοσφαιριστης
- koylispontios
Ας βγει και ας δηλώσει επίσημα ότι αποχωρεί από τον Π.ΑΟ.Κ. ώστε να αποφορτιστεί το κακό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τον τελικό της ντροπής.
δυστυχως για εσας ο ιβαν με πραξεις και λογια οπως και οι σφ με πραξεις και λογια ειναι ΕΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕeorptol έγραψε:Να φανταστώ οτι θα εχουν βρει το επόμενο επενδυτή ; Έστω έναν Καμπάνη καπετάνιο η έναν Φλω ;abg12d34 έγραψε:αντε ρε..... προβατο...
τι θες τωρα να τον μπερδεψεις???
αφου αυτος ξερεις....
καρπουζας σπικινγκ......σημερα
η επομενη μεγαλη μαχη των συνδεσμων ειναι να απαιτησουν απο τον ιβαν να την κανει...
λευτερια στον ΠΑΟΚ μετα τα αδερφια μας
μεινετε στα σεναρια τρομου που ποτιζουν οι εχθροι μας
σας διαψευδει ο ιδιος ο ιβαν και με τις χθεσινες δηλωσεις του
τα πρεζακια στεκονται στο πλευρο του ιβαν και θα συνεχισουν ο ιβαν γουσταρει
ο ιδιος ο ιβαν εκραξε παιχτες και τους λεει 4 -5 μερες τωρα να παρουν το μπουλο
συνεχιστε να βλεπετε φαντασματα η οτι αλλο θελετε
εμεις προχωραμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Σωστός ο Makiz, έστω και χωρίς το ιστορικό άβαταρ.makiz έγραψε:Συγνωμη παιδες αλλα κατι δεν το καταλαβα καλα.....αποφασισε λεει ο Σαλπι να θεσει τον εαυτο του εκτος ομαδας επειδη δεν ειναι καλα ?????? ο ιδιος μονος του αποφασισε να μην μπει στην αποστολη??????? και σημερα ειμαι στο γραφειο μου κανονικα και δουλευω? να παω να πω στο αφεντικο μου οτι αποφασισα για ψυχολογικους λογους οτι σημερα δεν θα δουλεψω?????? και μην μου πει κανεις οτι και να ερχοταν με την αποστολη δεν θα μπορουσε να προσφερει και θα ηταν καλο για την ομαδα να μεινει εκτος !!!!!! οχι δημητρακη πληρωνεσε ακομα και τα μπινελικια σου θα ακους και τα παντα, και να βαλεις κατω το κεφαλι και αποδειξης το αντιθετο....οπωσ εμεισ σε ακουσαμε να λεσ μετα τον ημιτελικο με τον γαυρο οτι σε κανμε ρεζιλι στην ευρωπη, και τι καλα λαλιστατος ησουν μετα την νικη ετσι επρπε να βγεις και μετα τον τελικο να ζητησεις συγνωμη που μας εκανες εσυ ρεζιλι στην ελλαδα αλλα κρυφτικες οπως κρυφτικες και εχθες και το χειροτερο ειναι οτι το αποφασισες εσυ κιολας ο μισθωτος επαγγελματιας ποδοσφαιριστης

- hasio_john
Ελάτε ρε παιδιά, σιγά μην αποφάσισε ΜΟΝΟΣ ο Σάλπι να μην παίξει στον αγώνα! Ποιος είναι ο Ρονάλντο ή ο Μέσι και έχει το πάνω χέρι να παίρνει αποφάσεις! Η διοίκηση αποφάσισε να τον θέσει εκτός αποστολής (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ) για ευνόητους λόγους καφρίλας της εξέδρας! (χωρίς παρεξήγηση, αλλά ξέρετε ποιους εννοώ!) Εδώ οι άλλοι χθες έβριζαν τον τερματοφύλακα μας, έβριζαν τους πάντες, έβριζαν την μάνα του Σάλπι (δεν τα λέω γώ, τα λένε σε διάφορα ποστ όσοι ήταν στον αγώνα)...., φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπαιζε κιόλας!
Πρώτα απ' όλα θα φόρτωναν ΜΟΝΟ σε αυτόν την χθεσινή ισοπαλία! Και αν ήταν αυτός στην θέση του Αθανασιάδη στο τετ α τετ, τώρα απλά θα τον είχαν λιθοβολήσει στο κέντρο της Τούμπας! Εγώ θα τον ήθελα άλλον έναν χρόνο σαν παγκίτη/αλλαγή σε ειδικές περιστάσεις, αλλά με τέτοιο κλίμα το καλύτερο που έχει να κάνει είναι πάει αλλού και όταν βρει ευκαιρία να μας χώσει και κάνα γκολάκι για να κλείσει μερικά στόματα! Κρίμα!
Πρώτα απ' όλα θα φόρτωναν ΜΟΝΟ σε αυτόν την χθεσινή ισοπαλία! Και αν ήταν αυτός στην θέση του Αθανασιάδη στο τετ α τετ, τώρα απλά θα τον είχαν λιθοβολήσει στο κέντρο της Τούμπας! Εγώ θα τον ήθελα άλλον έναν χρόνο σαν παγκίτη/αλλαγή σε ειδικές περιστάσεις, αλλά με τέτοιο κλίμα το καλύτερο που έχει να κάνει είναι πάει αλλού και όταν βρει ευκαιρία να μας χώσει και κάνα γκολάκι για να κλείσει μερικά στόματα! Κρίμα!

hasio_john έγραψε:Ελάτε ρε παιδιά, σιγά μην αποφάσισε ΜΟΝΟΣ ο Σάλπι να μην παίξει στον αγώνα! Ποιος είναι ο Ρονάλντο ή ο Μέσι και έχει το πάνω χέρι να παίρνει αποφάσεις! Η διοίκηση αποφάσισε να τον θέσει εκτός αποστολής (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ) για ευνόητους λόγους καφρίλας της εξέδρας! (χωρίς παρεξήγηση, αλλά ξέρετε ποιους εννοώ!) Εδώ οι άλλοι χθες έβριζαν τον τερματοφύλακα μας, έβριζαν τους πάντες, έβριζαν την μάνα του Σάλπι (δεν τα λέω γώ, τα λένε σε διάφορα ποστ όσοι ήταν στον αγώνα)...., φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπαιζε κιόλας!
μονος αποφασισε να μην παιξει δες και δηλωσεις γχ οπως επισης και μονος του θελει να φυγει
για ποιους καφρους μιλας? οχι δεν ξερω ποιους εννοεις για πες μας σε παρακαλω
ο γλυκος αποδοκιμαστικε για την πατατα του γκολ τι θες να του ελεγαν μπαραβο φαε ακομα ενα
σε διαψευδει η περιπτωση λινο σου χαλαει το σεναριακι?
εγω θελω ακομα 5 χρονια να μεινει στην ομαδα δεν εχω προβλημα
αλλα προς το παρον προστιμο και αν δεν ζητησει συγγνωμη διακοπη συμβολαιου και καταγγελια στην ουεφα για αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα
υγ ο σεναριακι τις καφριλας χαθηκε νωρις φιλε δεν περναει πλεον μεινετε κολλημενοι στις επιθυμιες σας και στα φαντασματα σας ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ιβαν κρατα γερα ειμαστε μαζι σου
- hasio_john
Μια χαρά τα λες marley , ΕΜΕΙΣ και ΕΣΕΙΣ! Μια χαρά...
Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε! Είπαμε τις γνώμες μας και τέλος!!
Υ.γ. ... όσο είμαστε "εμείς" και "εσείς" και δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .., τότε δεν υπάρχει σωτηρία!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε! Είπαμε τις γνώμες μας και τέλος!!

Υ.γ. ... όσο είμαστε "εμείς" και "εσείς" και δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .., τότε δεν υπάρχει σωτηρία!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ναι βεβαια δεν χρειαζεται
πεταξες την λασπη σου μιλησες για καφρους
εκανες εσυ πρωτος διαχωρισμο
και τωρα βγαινεις θιγμενος
τους παντες κραξαμε ειπες
απαντηση μου λινο ναχτο κατσε στοχ βιτορ θελεις και αλλους?
στο θεμα γλυκος απαντησα
δηλωσεις ιβαν γχ αρδ για το θεμα σαλπι
εσυ ξερεις οτι εχεις αδικο πεταξες οτι σε συμφερει
αν δεν μπορεις να αφησεις πισω τα στερεοτυπα και πιθανον τις επιθυμιες
δεν ευθυνομαι εγω
οταν θες να μιλησεις με πραγματικα γεγονοτα εδω θα ειμαι ηρεμα και χαλαρα να κουβεντιασουμε
πεταξες την λασπη σου μιλησες για καφρους
εκανες εσυ πρωτος διαχωρισμο
και τωρα βγαινεις θιγμενος
τους παντες κραξαμε ειπες
απαντηση μου λινο ναχτο κατσε στοχ βιτορ θελεις και αλλους?
στο θεμα γλυκος απαντησα
δηλωσεις ιβαν γχ αρδ για το θεμα σαλπι
εσυ ξερεις οτι εχεις αδικο πεταξες οτι σε συμφερει
αν δεν μπορεις να αφησεις πισω τα στερεοτυπα και πιθανον τις επιθυμιες
δεν ευθυνομαι εγω
οταν θες να μιλησεις με πραγματικα γεγονοτα εδω θα ειμαι ηρεμα και χαλαρα να κουβεντιασουμε
αυτά είναι!hasio_john έγραψε: το καλύτερο που έχει να κάνει είναι πάει αλλού και όταν βρει ευκαιρία να μας χώσει και κάνα γκολάκι για να κλείσει μερικά στόματα!
Είχα χαρακτηρίσει αυτοκαταστροφικό τον χαρακτήρα του Σαλπιγγίδη σε παλαιότερο ποστ μου, επειδή μόνος του φρόντισε να αφαιρέσει κάθε "δικαιολογία" για τυχόν μειωμένη απόδοσή του. Λυπάμαι που μάλλον επαληθεύεται η εκτίμησή μου.
Και για να εξηγηθώ, υπενθυμίζω πως αφότου επέστρεψε στην ομάδα, διακήρυττε σε κάθε συνέντευξή του ανεπηρέαστος και αδιάφορος για την αποδοκιμασία μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, δηλώνοντας «επαγγελματίας» (η ιστορία έδειξε πως ο τίτλος αυτός ήταν περισσότερο επιθυμία του παρά πεποίθησή του). Μετά από τέσσερα χρόνια όχι μεν μηδενικής, αλλά σίγουρα δυσανάλογα υπολειπόμενης ως προς την αμοιβή του (ακόμα και ως προς την αξία του) προσφοράς και κατόπιν της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ εμφάνισης ΚΑΙ συμπεριφοράς του στον τελικό έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα. Δηλώνει πως τώρα πλέον επηρεάζεται ψυχολογικά από τις αποδοκιμασίες (μάλλον πήρε σύνταξη ως "επαγγελματίας" κι επανεγγράφηκε ως ερασιτέχνης με μισθό επαγγελματία) και αποφασίζει να μην συμμετάσχει στην αποστολή για εντός έδρας αγώνα play off! Ειλικρινά, όσο με εξοργίζει με τις δηλώσεις και τις πράξεις του, τόσο τον λυπάμαι ύστερα, γιατί πραγματικά πιστεύω πως με έναν δικό του απολύτως αυτοκαταστροφικό τρόπο θέλει να ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ!
Φοβάμαι όμως, πως αυτό το δικαίωμα το έχει χάσει οριστικά. Και σε αυτό δεν φταίει κανείς άλλος παρά ο ίδιος. Μετά από τέσσερα χρόνια έχει κατορθώσει να στρέψει εναντίον του και τους περισσότερους από όσους τον στήριζαν ή έστω τον ανέχονταν. Δημόσιες σχέσεις με όλους και τελικά η μόνη περίπτωση που έδειξε εγωισμό, επιμονή και αδιαλλαξία ήταν απέναντι σε όσους τον κατηγόρησαν όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ.
Κρίμα για κάποιον που πέρασε από τα τσιμέντα και το χορτάρι της Τούμπας.
ΥΓ. Στον επόμενο αγώνα θα είναι στις κερκίδες ΜΟΝΟΝ «αυτοί που τον χειροκροτούν». Θα ζητήσει άραγε να αγωνιστεί ενώπιόν τους, για να κλείσει στόματα με την απόδοσή του και το πάθος του? Νομίζω ότι εδώ γελάνε και αυτοί που τον στηρίζουν (ακόμα ?!).
Και για να εξηγηθώ, υπενθυμίζω πως αφότου επέστρεψε στην ομάδα, διακήρυττε σε κάθε συνέντευξή του ανεπηρέαστος και αδιάφορος για την αποδοκιμασία μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, δηλώνοντας «επαγγελματίας» (η ιστορία έδειξε πως ο τίτλος αυτός ήταν περισσότερο επιθυμία του παρά πεποίθησή του). Μετά από τέσσερα χρόνια όχι μεν μηδενικής, αλλά σίγουρα δυσανάλογα υπολειπόμενης ως προς την αμοιβή του (ακόμα και ως προς την αξία του) προσφοράς και κατόπιν της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ εμφάνισης ΚΑΙ συμπεριφοράς του στον τελικό έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα. Δηλώνει πως τώρα πλέον επηρεάζεται ψυχολογικά από τις αποδοκιμασίες (μάλλον πήρε σύνταξη ως "επαγγελματίας" κι επανεγγράφηκε ως ερασιτέχνης με μισθό επαγγελματία) και αποφασίζει να μην συμμετάσχει στην αποστολή για εντός έδρας αγώνα play off! Ειλικρινά, όσο με εξοργίζει με τις δηλώσεις και τις πράξεις του, τόσο τον λυπάμαι ύστερα, γιατί πραγματικά πιστεύω πως με έναν δικό του απολύτως αυτοκαταστροφικό τρόπο θέλει να ανήκει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ!
Φοβάμαι όμως, πως αυτό το δικαίωμα το έχει χάσει οριστικά. Και σε αυτό δεν φταίει κανείς άλλος παρά ο ίδιος. Μετά από τέσσερα χρόνια έχει κατορθώσει να στρέψει εναντίον του και τους περισσότερους από όσους τον στήριζαν ή έστω τον ανέχονταν. Δημόσιες σχέσεις με όλους και τελικά η μόνη περίπτωση που έδειξε εγωισμό, επιμονή και αδιαλλαξία ήταν απέναντι σε όσους τον κατηγόρησαν όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ.
Κρίμα για κάποιον που πέρασε από τα τσιμέντα και το χορτάρι της Τούμπας.
ΥΓ. Στον επόμενο αγώνα θα είναι στις κερκίδες ΜΟΝΟΝ «αυτοί που τον χειροκροτούν». Θα ζητήσει άραγε να αγωνιστεί ενώπιόν τους, για να κλείσει στόματα με την απόδοσή του και το πάθος του? Νομίζω ότι εδώ γελάνε και αυτοί που τον στηρίζουν (ακόμα ?!).
- Metagrafakias
δεν με νοιαζει αν ειναι καλο παιδι(που ειναι),δεν με νοιαζει αν μιλαει ωραια,δεν με νοιαζει αν δηλωνσει ΠΑΟΚ(που ειναι),δεν με νοιαζει τιποτα απο αυτα ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΛΠΙ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ!!!!και εκει πλεον ΔΕΝ.......ο σαλπι εκανε καριερα γιατι τον χαρακτηριζε η ταχυτητα,η δυναμη και το παθος του....μπαλαδορος δεν ηταν ποτε!!!!πλεον δεν εχει τιποτα απο αυτα και δεν κανει ουτε για ομαδα που παλευει για την σωτηρια της.....παλια γυαλιζε το ματι του, πλεον ολο χαμογελακια και δημοσιες σχεσεις με τους αντιπαλους....τα εχει παρατησει, δεν τον νοιαζει και δικαιωμα του, αλλα εγω τετοιον παικτη δεν τον θελω στον ΠΑΟΚ που ονειρευομαι.....εγω θελω σκυλια μεσα,να τρωνε λαρυγγια,να ειναι νικητες στη νοοτροπια, να τα δινουν ολα,να ματωνουν.....ειμαι απο αυτους που τον στηριξαν οσο δεν πηγαινε τον σαλπι αλλα τα τελευταια 2 χρονια δεν εχει ουτε ενα ματς καλο....επειδη εβαλε 9-10 γκολ με καλλονες και πλατανιαδες δεν ξεγελιεμαι.....στα σηματνικα παιχνιδια ηταν αφαντος με αποκορυφωμα στον τελικο.....δεν μιλαω για το δοκαρι που ηταν οντως ηταν ατυχια, αλλα για την συνολικη του παρουσια που εδειχνε αδιαφορια λες και ηταν ενα απλο παιχνιδι και φορουσε και το περιβραχιονιο...οταν ο αρχηγος σου ειναι αδιαφορος, οι αλλοι και ιδιως οι ξενοι τι περιμενεις??? να τα δωσουν ολα????σαλπι αγορι μου εισαι πρωην ποδοσφαιριστης πια και μονος σου πρεπει να το καταλαβεις και να πας να παιξεις στο επιπεδο που αξιζεις πια δλδ στη Β εθνικη......
Εδώ είναι που λένε «δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα».The_Stalker έγραψε:Ο καθένας, με ήδη διαμορφωμένη προσωπική άποψη για τον Σαλπιγγίδη, τραβάει τα διάφορα περιστατικά σύμφωνα με τα πιστεύω του, φτάνοντας σε ακρότητες αδικαιολόγητες.
Για εμένα ο Σάλπι δεν είναι βάζελος, κλικαδόρος, προδότης, αδιάφορος εκτός αν πρόκειται για την εθνική. Ούτε είναι παικτάρα, ηγέτης, ψυχάρα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι ΠΑΟΚ, είναι ένας παίκτης που προσπαθεί πάντα όσο μπορεί ασχέτως τι του βγαίνει, είναι ένας παίκτης που ποδοσφαιρικά δεν μπορεί πλέον να προσφέρει σαν βασικός αλλά ταυτόχρονα είναι κι ένας παίκτης ήδη στοχοποιημένος πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Δέν κάνει για αρχηγός, δεν το έχει λόγω χαρακτήρα. Συνολικά δεν θα μηδενίσω αλλά ούτε και θα υπερθεματίσω την προσφορά του στον ΠΑΟΚ, ακόμα κι αυτή μετά την επιστροφή του.
Τα όσα έγιναν, γράφτηκαν, λέχθηκαν από τη μέρα που γύρισε στον ΠΑΟΚ (καθρέφτης των οποίων είναι αυτό το τόπικ), έκαναν κακό στον Σάλπι, έκαναν κακό σ' εμάς και πάνω απ' όλα έκαναν κακό στον ΠΑΟΚ.
Πιστεύω ότι μετά τον τελικό, ο Σάλπι τελείωσε από τον ΠΑΟΚ οριστικά, ακόμα και στο απίθανο σενάριο να μας βγάλει πρώτους στα πλέι οφ με χατ τρικ σε κάθε ματς (προσωπική εκτίμηση χωρίς να έχω κάποια πληροφόρηση). Έτσι θα κλείσει επιτέλους κι αυτή η στείρα αντιπαράθεση. Ελπίζω μόνο όταν φύγει οι μεν να μην πουν "τον διώξατε" και οι δεν να μην πουν "πάλι έφυγε ο λιγόψυχος". Ας τελειώσει μια και καλή κι ας κοιτάξουμε μπροστά για τον ΠΑΟΚ ΜΑΣ.
ΥΓ: Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι. Μέχρι ΠΡΟΧΤΕΣ λέγαμε «δεν θέλω να τον ξαναδώ με την ασπρόμαυρη» κλπ. Μένει λοιπόν εκτός αποστολής. Το ζήτησε ο ίδιος ή το σκέφτηκε ο ΓΧ, λίγη σημασία έχει, πάντως το χατήρι μας έγινε. Και σήμερα αρχίσαμε τα «γιατί δεν παίζει»; Σαν γκόμενες κάνουμε ώρες-ώρες.
- kataramenos5
Απειρα ++++ σε Stalker και Στέφανο.Ο τελευταίος να μη χάνεται πολύ πολύ γιατι... βαριέμαι να τα γράφω εγώ. 

- ΑποστόληςΑ
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Μάγκες μάλλον έχει πέσει αμνησία ο Δημητράκης της καρδιάς σας έβγαζε φωτογραφίες στο κότερο του καπετάν Γιαννούλη και λέγανε για το νέο πρότζεκτ (sic) που θα έκανε τον ΠΑΟΚ Ρεάλ Μαδρίτης όχι τα "πρεζάκια". Α και τον Φλω όπως λες δεν τον έφεραν τα "πρεζάκια" αλλά τα καλά παιδιά της εθνικής ΖΖ και ΖΒ που έφεραν και τον Μητσάρα μας. Οπότε πριν πείτε κάτι σκεφτείτε πρώτα τι λέτε!!eorptol έγραψε:Να φανταστώ οτι θα εχουν βρει το επόμενο επενδυτή ; Έστω έναν Καμπάνη καπετάνιο η έναν Φλω ;abg12d34 έγραψε:αντε ρε..... προβατο...
τι θες τωρα να τον μπερδεψεις???
αφου αυτος ξερεις....
καρπουζας σπικινγκ......σημερα
η επομενη μεγαλη μαχη των συνδεσμων ειναι να απαιτησουν απο τον ιβαν να την κανει...
λευτερια στον ΠΑΟΚ μετα τα αδερφια μας