Φιλε gash, πολύ ενδιαφέροντα όσα παραθέτεις και είμαι σίγουρος πως έχεις δίκιο, παρότι ομολογώ ότι σε παρασκηνιακά θέματα διαιτησίας δεν έχω και πολύ ιδέα για το τι συμβαίνει.
Ο κίνδυνος όμως που ελλοχεύει, κατά τη γνώμη μου, από τη συνεχή ενασχόληση με τη διαιτησία είναι ότι εστιάζουμε σε δευτερεύον ζήτημα, σε ο,τι αφορά τη δικη μας αποτελεσματικότητα και παρουσία ως ομάδα. Για μένα η διαιτησία είναι δευτερεύουσα στην προσπάθεια μας να ξαναγίνουμε μεγάλη ομάδα. Θα γίνει ίσως σημαντική, όταν αγωνιστικά θα είμαστε ικανοί να χτυπήσουμε osfp και παο και όταν πραγματικά τα φαλτσοσφυρίγματα θα κρίνουν τους τίτλους. Εμείς όμως απέχουμε ακόμη αρκετά από αυτό το στάδιο. Έχουμε περάσει xρονιά και χρονια μιζέριας και η διατησία αποτελούσε πάντα το άλλοθι και το συγχωροχάρτι για τις αποτυχίες μας. Γενιές Παοκτσήδων "γαλουχήθηκαν" οπαδικά με την προπαγάνδα του Μπούζα και των ομοιων του. Πρέπει να το σπάσουμε αυτό το απόστημα και χαίρομαι που ο Ζαγοράκης κρατα σοβαρή στάση επί του θέματος.
Προσοχή, δε θεωρώ τον παράγοντα διατησία ασήμαντο για τη διαμόρφωη αποτελεσμάτων και σε προλαβαίνω πριν μου απαριθμήσεις γεγονότα που όντως η ομάδα αδικήθηκε σε παιχνίδια με τους τρεις της αθηνας. Και επίσης συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να πιέζει εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει, για να εξασφαλίζει την ισονομία από τα κοράκια! Αλλα αυτό πρέπει να το κάνει η διοίκηση αθόρυβα και μεθοδευμένα (όσο για το γκαγκάτση, είπαμε από την αρχή κρατήστε μικρό καλάθι, σίγουρα κάποιοι αφελώς ονειρεύονταν παρασκηνιακή κυριαρχία!).
Οι παίχτες, ο προπονητής και ακόμη κι εμείς οι οπαδοί θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας και να επιζητούμε τη βελτίωση μας. Δε λέω να φτιάξουμε ομάδα που θα νικα τους διαιτητές και ανάλογες γραφικότητες (ο διατητής εάν εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα), αλλα εάν παίζεις ποδόσφαιρο και φαίνεται ότι αξίζεις τη νίκη, πίστεψε με ότι πολύ δύσκολα θα σε αδικήσουν. Η' έστω θα το κάνουν όταν πραγματικά αισθανθούν ότι
αγωνιστικά απειλούνται από σένα!
Κι άλλωστε, κατά τη γνώμη μου, δεν είδα πέρυσι τη διατησία να μας παίζει τόσο άσχημα, πλην των συγκεκριμένων 2-3 παιχνιδιών, που όντως αδικηθήκαμε, αλλα δε μας σφάξανε κιόλας! Έχουμε ζήσει αληθινές σφαγές στα χρονια που διεκδικούσαμε ισότιμα τον τίτλο. Εκείνες μάλιστα, ήταν σφαγές!
edit: με πρόλαβε κι ο φίλος Maximos!