Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..
Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..
Κι εγώ συμφωνώ με τον giorgos_zaf ή σε κάποια φάση delpiero4!
- ta_myala_mas_ponane
Τι περιπετεια κι εκεινη φιλε μου Γιανκο!Προς στιγμην ειχα αγχωθει και νομιζα οτι δε θα ξαναϋπαρξω ως giorgos_zaf4 αλλα ευτυχως χαρη στου ξαγρυπνους mods επανηλθα δριμυτερος!

Εκπληκτική ανάλυση αδερφέ. Συμφωνώ απόλυτα. Εξάλλου έχω γράψει επανελλειμένα την άποψή μου παραπάνω.geoavr έγραψε:Ήθελα πολύ καιρό να γράψω γιά το νέο γήπεδο αλλά μετά την Τετάρτη στο sold out με το γαύρο το αποφάσισα.
Θα ξεκινήσουμε με μιά κοινή παραδοχή.Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ΠΑΟΚ Κέντρου όταν είχε το γήπεδο στο συντριβάνι και δεν έγινε ΠΑΟΚ Τούμπας όταν πήγε στην Τούμπα.Ο ΠΑΟΚ ήταν είναι θα παραμείνει ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ. Τέλος.
Όταν οι πατεράδες μας αποφάσισαν να φύγουν από το συντριβάνι πήγαν στην Τούμπα.Εκεί γύρω είχε ακόμα χωράφια και μόλις είχαν ξεκινήσει να χτίζονται πολυκατοικίες.Από την δυτική θεσσαλονίκη ήταν ολόκληρη οδύσσεια να φτάσεις στην Τούμπα.Αλλά αυτοί έβλεπαν 20-30 χρόνια μπροστά.Έκαναν το μεγαλύτερο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ελλάδα γιατί θέλανε και μέσω του γηπέδου να μεγαλώσουν την ομάδα. Φανταστείτε να έκαναν τότε ένα γήπεδο στυλ Χαριλάου ~20000 θέσεων.Από μόνη της η Τούμπα έχει κάνει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς.Και μου λέτε γιά 30-35000 χωριτικότητα ? Πήραμε γήπεδο 45000 θεατών και οφείλουμε να παραδόσουμε γήπεδο 50000+.Και θα σας αναλύσω το γιατί.
Η Τούμπα μιά ζωή ήταν γήπεδο ''ζόρικο''.Δεν τολμούσες να πάρεις μιά αδαή γκόμενα φοβούμενος το σοκ που θα πάθαινε.Εγώ την γυναίκα μου που με παρακαλάει χρόνια νσ έρθει με το παιδί στην Τούμπα και δεν τους παίρνω.Σε ένα σύγχρονο,ευρύχωρο,ασφαλές στάδιο θα βγάζαμε και οι δύο διαρκείας.Έτσι αυξάνεται αυτόματα ο μέσος όρος θεατών όπως δηλαδή γίνεται σε όλη την ποδοσφαιρικά αναπτυγμένη Ευρώπη.
Ακόμα η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.Αυτή τη στιγμή έχει 20000 διαρκείας.Αν βαδίσει με σταθερότητα τα επόμενα χρόνια εγώ νομίζω πως μπορεί να φτάσει άνετα τα 35000 διαρκείας και γιά τους λόγους που προανέφερα νωρίτερα.Αλλά γιά να δώσεις 35000 διαρκείας πρέπει να έχεις ένα γήπεδο τουλάχιστον 50000 θέσεων.
Σ'όλα αυτά θα πρέπει να αναφέρω γιά τις προβλέψεις γιά μιά μητροπολιτική Θεσσαλονίκη με πληθυσμό 3000000 τα επόμενα 20 χρόνια.
Και πάμε τώρα και στον τόπο του ''εγκλήματος΄'.Μερικοί λένε Τούμπα η θάνατος.Σαν να έλεγαν οι παλιοί η Συντριβάνι η πουθενά.Εγώ θα πω οπουδήποτε αλλού εκτός από Τούμπα.Και θα το εξηγήσω.Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Χαριλάου.Γέννημα θρέμμα χαριλιώτης γέννημα θρέμμα Παοκτσής.Τα 30 τελευταία χρόνια πηγαίνω ανελλιπώς Τούμπα.Σε ένα τέταρτο με τα πόδια οι παρέες βρισκόμασταν έξω από την 4.Αλλά τα τελευταία 6 χρόνια μετακόμισα δυτικά και από τότε άρχισε το πρόβλημα.Γιά να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος πρέπει να σας πω ότι στο ματς με το γαύρο πάρκαρα κοντά στο 424 στα πανεπιστήμια αφού έψαχνα 30 λεπτά γιά πάρκινγκ.Ευτυχώς πρόλαβα την είσοδο των ομάδων.Σαν και μένα είναι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς που πάνε γήπεδο. Η Τούμπα είναι κυριολεκτικά πνιγμένη στο τσιμέντο και στο θέμα της μετάβασης και της στάθμευσης δεν υπάρχει ελπίδα στο μέλλον.
Τοποθεσίες όπως το στρατόπεδο στη Ν.Ευκαρπία (δυτικά)η τα οικόπεδα του ΙΚΑ δίπλα στο παλατάκι (ανατολικά)έχουν τις καλύτερες προυποθέσεις για μετάβαση και στάθμευση.Κια φυσικά σαν οικόπεδα είναι υπερτριπλάσια σε μέγεθος ~150 στρέμματα από την Τούμπα(45).
Και ερχόμαστε και στο κόστος.Αν γκρεμίσουμε την Τούμπα με τι κονδύλια θα χτίσουμε το νέο γήπεδο?Ποιά κατασκευαστική εταιρεία η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει ένα έργο 60-70 εκατ. ευρώ χωρίς ανταποδωτικά ωφέλη και με μηδαμινούς εμπορικούς χώρους προς εκμετάλευση?Καμμία. Αν όμως υπάρχουν 150 στρέμματα σου χτίζουν το γήπεδο (50000) στα 50, αφήνουν 50 στρέμματα κοινό πάρκινγκ και στα υπόλοιπα 50 στρέμματα κάνουν ένα εμπορικό κέντρο γιά απόσβεση + κέρδος της επένδυσης τους.Το γήπεδο πλέον είναι δικό σου,κάνεις ότι μαγαζιά θέλεις σ'αυτό και τα εκμεταλεύεσαι εσύ,υπάρχει ένα τεράστιο πάρκινγκ και κάπου στο βάθος υπάρχει και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο που δεν σε ενοχλεί.
Άρα δίνουμε την Τούμπα,παίρνουμε τουλάχιστον 3πλασια-4πλασια στρέμματα στον ιστό της πόλης και κάνουμε ένα σύγχρονο γήπεδο γιά τα επόμενα 50 χρόνια.Και μην μου πει κανένας ότι το παλατάκι είναι μακριά.Αν είχαμε ομάδα θα είμασταν κάθε μερά εκεί.Και το άλλο στην Ευκαρπία.Ανάμεσα σε Ευκαρπία-Πολίχνη-Νεάπολη-Σταυρούπολη.Ακόμα και από Κορδελιό μπορείς να πας με τα πόδια.
Έγραψε κάποιος ότι ο γαύρος έκανε γήπεδο 33000 θέσεων.Μα δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία θέση παραπάνω.Γιατί αυτοί δεν είχαν δικό τους χώρο και χαριστικά τους δόθηκε από το κράτος.Γι'αυτό έγινε το νέο όσο περίπου ήταν το παλιό Καραισκάκη(35000).Δεν μπορούσε την δεδομένη να κάνει μεγαλύτερο.Και τώρα κάθε φορά που παίζει ντέρμπι ο γαυρος ο κοκκάλ χτυπάει το κεφάλι στο τοίχο γιά την απώλεια εσόδων.
Γιά όλα αυτά η γνώμη μου είναι
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ) - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ( ΠΑΟΚ ) - ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ( 50000+ )
Με την Τούμπα υπάρχουν οι δύο περιπτώσεις που με φοβήζουν πάρα πολύ.
1. Θα γίνει τελικά μικρό γήπεδο
2. Θα μπλέξουμε πολύ άσχημα γραφειοκρατικά με προσφυγές και δικαστήρια. Το θεωρώ δεδομένο. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο θέμα λόγω επαγγέλματος.
Με όλα αυτά που λένε τα αδέρφια παραπάνω έχω αρχίσει τελικά να κλείνω προς την άποψη να γίνει το γήπεδο στην περιοχή της Πυλαίας.
Προχθές είμουνα και σε μία συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος της Εγνατίας Οδού όπου συζητήσαμε την προοπτική της εξωτερικής περιφερειακής. Εκεί κατάλαβα πόσο μεγάλη θα είναι η ανάπτυξη σε όλες τις ανατολικές περιοχές οικιστικά. Πρώτα θα γεμίσει η ανατολή δηλαδή ενώ δυτικά η ανάπτυξη θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς.
Γήπεδο στην Πυλαία δηλαδή. Μεγάλο, φωτεινό να στεγάσει τα όνειρά μας για τα επόμενα 50 χρόνια. Το όνομά του θα συνεχίσει να είναι Τούμπα για να μας θυμίζει το παρελθόν. Εξάλλου 3 χιλιόμετρα απόσταση είναι από το παλιό
αρκετά σημαντικό αν και αρκετοί το ξεχνάνε...vanroy έγραψε:...
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι:
...
- Χώρους που θα στεγάσουν τα υπόλοιπα αθλήματα του ερασιτέχνη ώστε το γήπεδο να γίνει η κυψέλη του ΠΑΟΚ και θα ωθήσει πολλά παιδιά να αθλούνται σε κατάλληλους χώρους.
...
Δεν είναι δυνατόν οι ακαδημίες σου να αγωνίζονται σε ερείπια, να συντηρούν ουσιαστικά οι ίδιοι τις εγκαταστάσεις και να χεις απαιτήσεις για να πας μπροστά...
Άποψη μου είναι πως το νέο γήπεδο θα πρέπει να χτιστεί ανατολικά και δη δίπλα στο Παλατάκι.
Μένω κέντρο και η Τούμπα για μένα είναι 10 λεπτά απόσταση.Δεν τόλμησα και δν χρειάστηκε φυσικά ποτέ να πάρω αμάξι μαζί μου αλλά απο όσα ακούω το θέμα του πάρκινγκ είναι φλέγον.
Επίσης μιλάμε για ενιαίο Π.Α.Ο.Κ. κι έτσι έχοντας τις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις δίπλα δίπλα είναι πολύ εύκολο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όλων των τμημάτων μας.
Η περιοχή έχει εύκολη πρόσβαση απο όλες τις μεριές της πόλης και είναι άκρως αναπτυσσόμενη όσον αφόρα νέες κατοικίες και οικισμούς.Η πόλη πλέον εξαπλώνεται προς εκείνες τις περιοχές.
Ένα πάντως είναι σίγουρο...όπου και να γίνει το νέο γήπεδο εμείς πάλι εκεί θα΄μαστε και θα φωνάζουμε για την ομαδάρα μας.
Εμείς μαζί για μιά ζωή αετέ δικέφαλε!http://paokmania.gr/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=225&sid=df36b8c1f169cc539112ba2517a37c15#
Μένω κέντρο και η Τούμπα για μένα είναι 10 λεπτά απόσταση.Δεν τόλμησα και δν χρειάστηκε φυσικά ποτέ να πάρω αμάξι μαζί μου αλλά απο όσα ακούω το θέμα του πάρκινγκ είναι φλέγον.
Επίσης μιλάμε για ενιαίο Π.Α.Ο.Κ. κι έτσι έχοντας τις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις δίπλα δίπλα είναι πολύ εύκολο να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όλων των τμημάτων μας.
Η περιοχή έχει εύκολη πρόσβαση απο όλες τις μεριές της πόλης και είναι άκρως αναπτυσσόμενη όσον αφόρα νέες κατοικίες και οικισμούς.Η πόλη πλέον εξαπλώνεται προς εκείνες τις περιοχές.
Ένα πάντως είναι σίγουρο...όπου και να γίνει το νέο γήπεδο εμείς πάλι εκεί θα΄μαστε και θα φωνάζουμε για την ομαδάρα μας.
Εμείς μαζί για μιά ζωή αετέ δικέφαλε!http://paokmania.gr/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=225&sid=df36b8c1f169cc539112ba2517a37c15#
επειδη δεν ειμαι και πολυ ενημερωμενος υπαρχη περιτωση να φυγει η ΔΕΘ απο την Θεσσαλονικη και να παει Αθηνα?
αν ισχυει κατι τετοιο μου φαινεται πολυ καλη περιπτωση να γινει το γηπεδο στη ΔΕΘ γιατι ειναι στο κεντρο της πολης και θα αποτελει ενα απο τα στιλιδια της αλλα και γιατι ειναι πολυ ευκολα προσβασιμο για ολους μας απο ολες τις περιοχες...
αν ισχυει κατι τετοιο μου φαινεται πολυ καλη περιπτωση να γινει το γηπεδο στη ΔΕΘ γιατι ειναι στο κεντρο της πολης και θα αποτελει ενα απο τα στιλιδια της αλλα και γιατι ειναι πολυ ευκολα προσβασιμο για ολους μας απο ολες τις περιοχες...
Θα μπορούσα αγαπητέ Ολλανδέ να απαντήσω ένα προς ένα σε αυτά που παραθέτεις, αλλά παραπέμπω σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου στο θέμα (αν δεν βγαίνουν με ιερογλυφικά). Μένω μόνο σε ένα κομμάτι που θεωρώ έως και επικίνδυνο να βγαίνει προς τα έξω.vanroy έγραψε: - Αν χτίσουμε το γήπεδο θα πρέπει να βρουμε εμείς τα κονδύλια ,ενώ αν πουλήθεί το οικόπεδο ( αποτιμάται 200 μύρια;) τα έσοδα πάνε στην αγορά άλλου πολύ μεγαλύτερου οικοπέδου εκτός κέντρου (όπου οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ μικρότερες) και στην χρηματοδότηση του νέου γηπέδου, Αν δεν χρειαστεί η αγορά νέου οικοπέδου αφού η πολιτεία και οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής οφείλουν να μας βρουνε χώρο όπως στην περίπτωση του Βοτανικού τότε με τα χρήματα πώλησης μπορεί (;) να γίνει και εξώφληση των χρεών ΠΑΕ και ΚΑΕ .
Από που κι ως που ακούστηκε να πουλήσουμε την Τούμπα για να εξοφλήσουμε τα χρέη των ανωνύμων εταιρειών? Εκτός από καινοφανές, είναι αρκούντως επικίνδυνο. Σκέψου πως το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη, ενώ οι ΠΑΕ, ΚΑΕ είναι ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Ποια λογική υπαγορεύει να πουλήσει ο ερασιτέχνης περιουσιακά του στοιχεία ΓΕΝΕΩΝ για να εξοφλήσει χρέη που δημιουργήθησαν με αλχημείες από "μάγους" της λογιστικής (για να μην πω τίποτε χοντρό) και που κανείς δε διασφαλίζει ότι δε θα ξαναδημιουργηθούν στο μέλλον??
Στο προκείμενο, ακόμη περιμένω από τους διάφορους "σοφούς" των ΜΜΕ της πόλης που έντεχνα επαναφέρουν το θέμα από καιρό σε καιρό, καθώς και από όσους διακηρύττουν πως δεν μπορεί να γίνει γήπεδο στην Τούμπα, να παρουσιάσουν επιτέλους αναλυτικές μελέτες από υπεύθυνα γραφεία και μηχανικούς (υπαρκτούς) που να βεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους. Εκτός βέβαια αν όλοι εσείς που αντιγράφετε τους ισχυρισμούς των γνωστών ΜΜΕ, έχετε ως βάση τη γνωστή "μελέτη" του Τζον Γου....
Το ότι δε γίνεται γήπεδο στη τούμπα η ότι είναι δύσκολο τέλος πάντως το είπε ο παπαδόπουλος τελευταία σε συνέντευξη.
Εγώ επιμένω να λέω ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει εκτος κέντρου και κατά τι γνώμη μου στη πυλαία θα ήταν η καλύτερη λύση.Το πρόβλημα του parking είναι τεράστιο στη τούμπα και το μποτιλιάρισμα δε παίζεται.
Τώρα για χωρητικότητα θα έλεγα το πολύ 35000 αφού όπως επεσήμαναν πολλοί φίλοι φέτος που κάνουμε πολύ καλή πορεία στα περισσότερα mats δεν έχουμε πάνω από 20000.
Εγώ επιμένω να λέω ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει εκτος κέντρου και κατά τι γνώμη μου στη πυλαία θα ήταν η καλύτερη λύση.Το πρόβλημα του parking είναι τεράστιο στη τούμπα και το μποτιλιάρισμα δε παίζεται.
Τώρα για χωρητικότητα θα έλεγα το πολύ 35000 αφού όπως επεσήμαναν πολλοί φίλοι φέτος που κάνουμε πολύ καλή πορεία στα περισσότερα mats δεν έχουμε πάνω από 20000.
Δεν άκουσα τον μεσιέ Παπαδόπουλο, αλλά θα δεχτώ ότι το είπε. Και τι μ' αυτό? Αν δεν κάνω λάθος είναι οικονομολόγος και όχι μηχανικός-πολεοδόμος-αρχιτέκτονας κτλ. Αν έχει αναθέσει ο ίδιος ή ο ΑΣ σε γνώστες του αντικειμένου συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας ας μας την παρουσιάσει (στα μέλη του ΑΣ προφανώς) επιτέλους.Johnys έγραψε:Το ότι δε γίνεται γήπεδο στη τούμπα η ότι είναι δύσκολο τέλος πάντως το είπε ο παπαδόπουλος τελευταία σε συνέντευξη.
Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά από το "δε γίνεται" μέχρι το "δύσκολα γίνεται". Και το μετρό ήταν "πολύ δύσκολο να γίνει" κι όμως έχει αρχίσει να γίνεται.
Αξιότιμε Fuzztone όταν γράφω ένα κατεβατό και προσπαθώ να συκεντρώσω τι έχει ακουστεί από ΜΜΕ και στο τόπικ αλλά και δικές μου σκέψεις επέτρεψε μου να γράψω και άστοχα πράγματα . Όντως πολύ άστοχο το σχόλιο μου που υπογραμίζεις αλλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα οικόπεδο με τεράστια αξία το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί και συ πρόλαβες να το απομονώσεις και να το βάλεις σε bold γράμματα μέσα από ένα σύνολο γραφομένων ,παραποιώντας έτσι το νόημα και τους προβληματισμούς του κειμένου 1 σελίδας. Πολύ θα ήθελα να δώ στην φυλακή λαμόγια που κατασπάραξαν τις σάρκες του ΠΑΟΚ, και μακρυα από μένα να δοθεί αφεση αμαρτιών .
Τώρα για το αν ανακινείται το θέμα του γηπέδου από ΜΜΕ και βλεπουμε καχυποψία και συμφέροντα σε κάθε vanroy που απλά ως ένας οπαδός της επαρχίας ( ούτε μέλος του ΑΣ, ούτε τίποτα περισσότερο) θέλει να πάει σε καινούριο ανθρώπινο γήπεδο τότε ας μην ξαναγράψει κανείς τίποτα γιάυτό ας κλειδωθεί το τόπικ και καμία κουφάλα δημοσιογράφος να μην ξαναμιλήσει ποτέ και να συνεχίζουμε εσαεί να παίζουμε στο παλιό γήπεδο. Σε τελική ανάλυση ίσως και να μην μας αξίζει κάτι καλύτερο σε αυτή την πόλη που έχουμε συνηθίσει να βολευόμαστε με τα λίγα και μίζερα.
Αν νομίζεις ότι καίγομαι για το που και πως θα γίνει πλανάσαι είς πλάνη οικτρά. Μόνο το πότε με ενδιαφέρει. Απλά να «φουντώσω» την συζήτηση ήθελα μπας και ξυπνήσουν οι κρατούντες τα αξιώματα αλλά με τέτοια καχυποψία καλά κάνουν οι άνθρωποι και δεν το ανακινούν αφού στο τέλος θα τους κρεμάσουμε στην πλατεία αριστοτέλους επειδή τόλμησαν να μιλήσουν για το νέο γήπεδο.
Αντίθετα πολύ ωραία τα σχόλια του giorgos_zaf4 και του geoavr που συνέχισαν με εποικοδομητικά σχόλια και επί της ούσιας του θέματος τους προβληματισμούς που παρέθεσα.
Τώρα για το αν ανακινείται το θέμα του γηπέδου από ΜΜΕ και βλεπουμε καχυποψία και συμφέροντα σε κάθε vanroy που απλά ως ένας οπαδός της επαρχίας ( ούτε μέλος του ΑΣ, ούτε τίποτα περισσότερο) θέλει να πάει σε καινούριο ανθρώπινο γήπεδο τότε ας μην ξαναγράψει κανείς τίποτα γιάυτό ας κλειδωθεί το τόπικ και καμία κουφάλα δημοσιογράφος να μην ξαναμιλήσει ποτέ και να συνεχίζουμε εσαεί να παίζουμε στο παλιό γήπεδο. Σε τελική ανάλυση ίσως και να μην μας αξίζει κάτι καλύτερο σε αυτή την πόλη που έχουμε συνηθίσει να βολευόμαστε με τα λίγα και μίζερα.
Αν νομίζεις ότι καίγομαι για το που και πως θα γίνει πλανάσαι είς πλάνη οικτρά. Μόνο το πότε με ενδιαφέρει. Απλά να «φουντώσω» την συζήτηση ήθελα μπας και ξυπνήσουν οι κρατούντες τα αξιώματα αλλά με τέτοια καχυποψία καλά κάνουν οι άνθρωποι και δεν το ανακινούν αφού στο τέλος θα τους κρεμάσουμε στην πλατεία αριστοτέλους επειδή τόλμησαν να μιλήσουν για το νέο γήπεδο.
Αντίθετα πολύ ωραία τα σχόλια του giorgos_zaf4 και του geoavr που συνέχισαν με εποικοδομητικά σχόλια και επί της ούσιας του θέματος τους προβληματισμούς που παρέθεσα.
Καταρχάς Van Roy δε σου επιτέθηκα. Αναφέρθηκα σε ένα κομμάτι μόνο από αυτά που παρέθεσες γιατί το θεώρησα πιο σημαντικό. Ούτε ανέφερα πουθενά ότι έχεις συμφέροντα κτλ. Αντιλήφθηκα πολύ καλά ότι πολλά από αυτά που έγραψες τα έχεις ακούσει ή διαβάσει κάπου, γι' αυτό και η αναφορά μου στα ΜΜΕ.
Σε αυτό που γράφεις περί καχυποψίας και κρεμάσματος, απαντώ συγκεκριμένα. Όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο που είναι σε άμεση σχέση με την ύπαρξη της ομάδας, το να ζητάς τα αυτονόητα (διαφανείς διαδικασίες, μελέτες από γνώστες του αντικειμένου κ.α.) δεν είναι καχυποψία αλλά υπεύθυνη στάση. Το μόνο εύκολο για μένα είναι να κάτσω και να γράψω "θέλω γήπεδο 100000 θέσεων" ή να φωνάξω το γραφικό "είναι μικρό το γήπεδο" ή να πω χωρίς να υπάρχουν σχετικές μελέτες (παρά μόνο "εκτιμήσεις" διαφόρων) ότι "δε γίνεται γήπεδο στην Τούμπα".
Φιλικά πάντα.
Σε αυτό που γράφεις περί καχυποψίας και κρεμάσματος, απαντώ συγκεκριμένα. Όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο που είναι σε άμεση σχέση με την ύπαρξη της ομάδας, το να ζητάς τα αυτονόητα (διαφανείς διαδικασίες, μελέτες από γνώστες του αντικειμένου κ.α.) δεν είναι καχυποψία αλλά υπεύθυνη στάση. Το μόνο εύκολο για μένα είναι να κάτσω και να γράψω "θέλω γήπεδο 100000 θέσεων" ή να φωνάξω το γραφικό "είναι μικρό το γήπεδο" ή να πω χωρίς να υπάρχουν σχετικές μελέτες (παρά μόνο "εκτιμήσεις" διαφόρων) ότι "δε γίνεται γήπεδο στην Τούμπα".
Φιλικά πάντα.
Λοιπόν διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το διάλογο που γίνεται σχετικά με το γήπεδο και έχοντας παραθέσει τις απόψεις μου λίγο παραπάνω βρήκα κάποιους να συμφωνούν και κάποιους να διαφωνούν.Αποδεκτό και άκρως επιθυμητό.Να το θυμάστε ότι τέτοιες συζητήσεις θα γίνουν πάρα πολλές στο άμεσο μέλλον.Μέχρι να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Εγώ δεν μιλάω σαν ειδικός πάνω σε κάποιο θέμα η είμαι γνώστης παντός επιστητού αλλά απλά κινούμαι σε ένα χώρο που μπορώ να ξέρω από το πως κτίζεται ένα αυθαίρετο σε ένα βράχο μέχρι πως γίνονται μεγάλα κομμάτια της Εγνατίας.
Και θα θέσω ένα πολύ απλό ερώτημα σ'αυτούς που επιθυμούν διακαώς την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα.Με τι χρήματα-πόρους-κονδύλια θα γίνει το έργο ? Γιατί οι πατεράδες -παππούδες μας μπορεί να το έκτισαν πέτρα -πέτρα αλλά σήμερα τέτοιο έργο θα κοστίσει 50-60-70 εκατ.ευρώ.(40 εκατ.ευρώ θα κοστίσει το γήπεδο της αελ χωρητικότητας 16000 θεατών ).
Θα ήθελα μία σοβαρή απάντηση για να προχωρήσει ίσως και ο διάλογος. Θα γελούσα και θα προχωρούσα παρακάτω με ''παοκτσήδικη'' απάντηση του στυλ '' Έλα μωρέ ΠΑΟΚ είσαι θα την βρεις την άκρη.Τούμπα ή θάνατος ''

Εγώ δεν μιλάω σαν ειδικός πάνω σε κάποιο θέμα η είμαι γνώστης παντός επιστητού αλλά απλά κινούμαι σε ένα χώρο που μπορώ να ξέρω από το πως κτίζεται ένα αυθαίρετο σε ένα βράχο μέχρι πως γίνονται μεγάλα κομμάτια της Εγνατίας.
Και θα θέσω ένα πολύ απλό ερώτημα σ'αυτούς που επιθυμούν διακαώς την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα.Με τι χρήματα-πόρους-κονδύλια θα γίνει το έργο ? Γιατί οι πατεράδες -παππούδες μας μπορεί να το έκτισαν πέτρα -πέτρα αλλά σήμερα τέτοιο έργο θα κοστίσει 50-60-70 εκατ.ευρώ.(40 εκατ.ευρώ θα κοστίσει το γήπεδο της αελ χωρητικότητας 16000 θεατών ).
Θα ήθελα μία σοβαρή απάντηση για να προχωρήσει ίσως και ο διάλογος. Θα γελούσα και θα προχωρούσα παρακάτω με ''παοκτσήδικη'' απάντηση του στυλ '' Έλα μωρέ ΠΑΟΚ είσαι θα την βρεις την άκρη.Τούμπα ή θάνατος ''

Τον πρώτο λόγο για άλλη μια φορά θα τον έχει ο ερασιτέχνης.
Ο οποίος που είναι?(απορία μιας ζωής για τον ερασιτέχνη και τον ρόλο του)
Κάποτε ήμουν υπέρμαχος για την Θέρμη σε παλιότερα κατεστραμένα πόστ.
Κάποια στιγμή σκέφτηκα γιατί να μην μπορεί να γίνει και 80 και 100 και 250 χιλιάδες θέσεις στην Τούμπα?
Η αλλαγή αυτή γνωρίζοντας πολύ καλά την εξέλιξη της Μηχανικής την σήμερον ημέρα.
Σόρυ κιόλας άλλοι κατασκευάζουν τεχνητά νησία εκεί που δεν έχουν, χιονοδρομικά κέντρα στην μέση της ερήμου και ξενοδοχεία θαύματα.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γκρεμιστεί ή να πουληθεί τίποτα αν δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει σε κανένα πλάνο όποιο και να είναι αυτό.
Συμφωνώ με τον fuzz ότι πρέπει να δοθούν μελέτες (αμφιβάλω αν υπάρχουν και εκτιμώ πως είναι άλλο ένα παραμύθι).
Πλεον πρέπει να κοιτάμε σε μια κατεύθηνση.
ΓΗΠΕΔΟ ακόμα και στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ πέρα απο συναισθηματισμούς και πίεση προς μόνο αυτή την κατεύθηνση χωρίς κανένα συναισθηματισμό.
ΤΩΡΑ πριν είναι αργά και θρυνήσουμε μερικούς δεκάδες ή εκαντοντάδες φίλους μας μετά απο καμιά κατάρευση κερκίδας.
Ο οποίος που είναι?(απορία μιας ζωής για τον ερασιτέχνη και τον ρόλο του)
Κάποτε ήμουν υπέρμαχος για την Θέρμη σε παλιότερα κατεστραμένα πόστ.
Κάποια στιγμή σκέφτηκα γιατί να μην μπορεί να γίνει και 80 και 100 και 250 χιλιάδες θέσεις στην Τούμπα?
Η αλλαγή αυτή γνωρίζοντας πολύ καλά την εξέλιξη της Μηχανικής την σήμερον ημέρα.
Σόρυ κιόλας άλλοι κατασκευάζουν τεχνητά νησία εκεί που δεν έχουν, χιονοδρομικά κέντρα στην μέση της ερήμου και ξενοδοχεία θαύματα.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γκρεμιστεί ή να πουληθεί τίποτα αν δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει σε κανένα πλάνο όποιο και να είναι αυτό.
Συμφωνώ με τον fuzz ότι πρέπει να δοθούν μελέτες (αμφιβάλω αν υπάρχουν και εκτιμώ πως είναι άλλο ένα παραμύθι).
Πλεον πρέπει να κοιτάμε σε μια κατεύθηνση.
ΓΗΠΕΔΟ ακόμα και στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ πέρα απο συναισθηματισμούς και πίεση προς μόνο αυτή την κατεύθηνση χωρίς κανένα συναισθηματισμό.
ΤΩΡΑ πριν είναι αργά και θρυνήσουμε μερικούς δεκάδες ή εκαντοντάδες φίλους μας μετά απο καμιά κατάρευση κερκίδας.
Ακουω πολλους να εκφραζουν παραπονα σχετικα με την προσβαση στο γηπεδο της Τουμπας , σε μια περιοχη δηλαδη που εχει τακτικοτατη συγκοινωνια κ εξυπηρετηται απο τις γραμμες 14,37,30,11,12,58 κ 10 .Κατανοω το γεγονος οτι υπαρχει ελλειψη παρκινγκ κ δημιουργειται κυκλοφοριακο χαος πριν κ μετα απο καθε παιχνιδι αλλα δεν νομιζω οτι το προβλημα αυτο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο.
Κατα την αποψη μου το σημαντικοτερο μειονεκτημα που παρουσιαζει η κατασκευη νεου γηπεδου στην Τουμπα ειναι οτι η ομαδα θα αναγκαστει να αγωνιζεται σε αλλη εδρα για τουλαχιστον μια τριετια.
Κατα την αποψη μου το σημαντικοτερο μειονεκτημα που παρουσιαζει η κατασκευη νεου γηπεδου στην Τουμπα ειναι οτι η ομαδα θα αναγκαστει να αγωνιζεται σε αλλη εδρα για τουλαχιστον μια τριετια.
- ta_myala_mas_ponane
geoavr έγραψε:Λοιπόν διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το διάλογο που γίνεται σχετικά με το γήπεδο και έχοντας παραθέσει τις απόψεις μου λίγο παραπάνω βρήκα κάποιους να συμφωνούν και κάποιους να διαφωνούν.Αποδεκτό και άκρως επιθυμητό.Να το θυμάστε ότι τέτοιες συζητήσεις θα γίνουν πάρα πολλές στο άμεσο μέλλον.Μέχρι να βρεθεί η καλύτερη λύση.
![]()
![]()
Το γηπεδο φιλε μου θα χτιστει στην Τουμπα με δανειο που θα παρει ο ερασιτεχνης απο την Τραπεζα που θα κανει την πιο συμφερουσα προσφορα.Οι εμπορικοι χωροι που μπορουν να κατασκευαστουν στην Τουμπα και η εκμεταλλευση τους απο την ΠΑΕ και τον Α.Σ. θα αποφερουν εσοδα με τα οποια θα αποπληρωθει αυτο το δανειο σε βαθος χρονου και μαλιστα δεκαετιων.Και αν πιστευεις οτι η εκταση ειναι μικρη για να φτιαχτουν επαρκεις εμπορικοι χωροι για την αποπληρωμη του δανειου δες με τι καταστηματα και μαγαζια ξεπληρωνει ο κοκκαλης του καραϊσκακη.
Αυτα ολα αν μας καιει να βρουμε τους πορους για την δημιουργια ενος υπερσυγχρονου γηπεδου στην Τουμπα.
Αν παλι θελουμε να στηριξουμε ολες μας τις ελπιδες για την αναταση της ομαδας στα εμπορικα κεντρα και τα καθε λογης μπακαλικα που απαιτουν εκατονταδες στρεμματα τοτε ναι δεν αρκει αυτη η εκταση.
Πρωτο μας μελημα νομιζω οτι ειναι η δημιουργια ενος καινουργιου και συγχρονου γηπεδου ανταξιου του λαου και της ομαδας του ΠΑΟΚ και για τα χρηματα που απαιτει αυτο το εργο η εκταση της Τουμπας φτανει και περισσευει!
Υ.Γ. Αρκει οι μελετες που θα γινουν,να γινουν απο σοβαρους ανθρωπους που νοιαζονται και κοπτονται μονο για το καλο του ΠΑΟΚ και οχι της τσεπης τους ή αλλων πολιτικων συμφεροντων.Μεχρι τωρα καμια τετοια μελετη δεν εχει γινει...