Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί. Καταρχήν το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, οπότε δεν πρόκειται κανείς να μπει φυλακή ακόμα κι αν καταδικαστεί με αυτή την κατηγορία. Ο εισαγγελέας με τα στοιχεία που είχε εκείνη την ώρα έκρινε έτσι την πράξη. Αλλο όμως η δίωξη και άλλο η εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο. Είναι προφανές και βέβαιο ότι η κατηρορία θα μετατρατεί σε ελαφρά σωματική βλάβη από αμέλεια, οπότε θα του επιβληθεί ποινή φυλακισης 20 ημερών, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο της αθώωσης αν αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. (δύσκολο κατά τη γνώμη μου). Αυτά για το ποινικό σκέλος.goran 64 έγραψε:Μάλιστα...Ισχύει...Κινδυνεύει να μπει στο μπουντρούμι ένας άνθρωπος, επειδή πέταξε μια χαρτοκορδέλα...rainmaker έγραψε:Ερωτημάτων συνέχεια :
Τώρα για αυτό το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ασκήθηκε δίωξη για βαριά σωματική βλάβη και ένας άνθρωπος κινδυνεύει να μπεί φυλακή;;;
Ρε πόσο καρκίνοι είστε;![]()
![]()
Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιοι συνοπαδοί μας τον έστησαν ήδη στο εκτελεστικό απόσπασμα, δίχως καν να περάσει απ τον νου τους ότι μπορεί άνετα οι ίδιοι, τα αδέρφια ή τα παιδιά τους να ήταν ξέρω γω στην θέση του...
Σημεία των καιρών? Όχι βέβαια...
Σημεία του πόσο αλλάζουν οι άνθρωποι, μέσα στην σημερινή συγκυρία αίσχους-προπαγάνδας στην οποία ζουν...
![]()
Υ.Γ. Αλήθεια, θα είναι κανένας απ αυτούς τους "κατήγορους" αύριο στις 5 στο Υπουργείο Βορείου Ελλάδος?
Για την επικριτική συμπεριφορά απέναντί του από κάποιους εξ ημών, μεταξύ των οποίων και εμού, αυτή δεν έχει να κάνει με την επιθυμία εκτέλεσής του, αλλά με την κοινή λογική. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι κι ενώ γνωρίζουμε τις προθέσεις των αντιπάλων, δεν θα έπρεπε να πεταχτεί τίποτα προς τον πάγκο τους. Πολύ περισσότερο ενα ρολό ταμειακής, το οποίο αν 1% δεν ανοίξει, μπορεί όντως να προκαλέσει σωματική βλάβη, ίσως και επικίνδυνη. Σε αυτό θεωρώ ότι ευθύνη ίσως φέρει και η ΠΑΕ, η οποία θα μπορούσε να προστατεύσει τον πάγκο των φιλοξούμενων με ένα δίχτυ, έστω και λόγο του φοβου της προβοκάτσιας. Και μη μου πείτε ότι έτσι κι αλλιώς θα έβρισκαν αυτοί αφορμή να φύγουν κλπ, κλπ... αυτό είναι άλλο θέμα. Οσο για τη συγκεντρωση στο Υπουργείο, είμαι αντίθετος για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πριν έχουμε τελεσίδικη απόφαση. Πρέπει χωρίς καμία άλλη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς ακραίες εντάσεις που ενίοτε προκαλεί ο παραλογισμός του τυφλού οπαδισμού, να περιμένουμε την τελική απόφαση, η οποία, διαβάζοντας το κατηγορητήριο και εκφράζοντας τη νομική μου και όχι οπαδική άποψη, θεωρώ ότι θα είναι καλή για την ομάδα.