renegade έγραψε:
Υπάρχουν patterns. Όποιος θέλει τα εκλαμβάνει σοβαρά υπόψη του, όποιος άλλος θέλει βασίζεται στην αποκλειστική τυχαιότητα.
Εσύ πίστευε αν θέλεις ότι αν κάθονται στην εξέδρα 5 παίκτες του εκατομμυρίου ότι ο ιδιοκτήτης σου θα σου φέρει άλλους πέντε ανάλογου κόστους
Πότε είχες στη κερκίδα 5 παίκτες του εκατομμυρίου; Αυτό υπόθεση δεν είναι; Δεν υποθέτεις πως αν δώσει 1.5 χαρτί στον Πούκι (αυτό ήταν το παράδειγμα μου) δεν θα αποτελεί "έξυπνη αγορά" και μπορεί να κάθεται στη κερκίδα;
Να στο πω αλλιώς μήπως καταλάβεις τι λέω; Ποιος σου λέει πως αν δώσει 600 χιλιάρικα για φορ που θα καταλήξει στη κερκίδα, θα δώσει άλλα τόσα για να φέρει άλλον; Ακόμα και αυτό υπόθεση είναι.
Μπορεί και τότε να μην τα δώσει και να πει εγώ σας έφερα κάποιον με 600, κόψτε το λαιμό σας τώρα.
Ρεαλιστικά ναι, αν ποτέ συνέβαινε το σενάριο που αναφέρεις, το πιο πιθανό είναι να μην έδινε άλλα 5 συμβόλαια εκατομμυρίου. Αλλά είναι τόσο υποθετικά όλα αυτά, που δεν έχει νόημα (για μένα ξαναλέω) να αναλύσω 100 φορές κατά πόσο αξίζει να δώσει 1.5 στον Πούκι ή 500 στον Κρμέντσικ.
Με νοιάζει πολύ περισσότερο να συζητήσω για το κατά πόσο αυτός που θα έρθει έχει τα ποδοσφαιρικά στοιχεία να προσφέρει στην ομάδα μας, παρά να αναλύσω τα ευρώ που θα τσεπώσει.
Αν μου έλεγες δεν θέλω τον Πούκι για τους χ-ψ ποδοσφαιρικούς λόγους, πχ δεν έχει νούμερα, δεν ταιριάζει στο σύστημα μας, τα νούμερα του είναι εικονικά πχ σκοράρει μόνο με πέναλτι κλπ κλπ, θα κάναμε μια ωραία συζήτηση.
Αυτό το "δεν αξίζει 1.5 χαρτί στα 33 του" δεν λέει τίποτα απολύτως. Μπορεί να έρθει κάποιος σε προχωρημένη ηλικία με τεράστιο συμβόλαιο και να κάνει παπάδες όπως έκανε ο Ελ Αραμπί.
Μπορεί να έρθει και μια ταλεντάρα από την Ουρουγουάη όπου ο ΤΔ σου θα τον έπαιρνε και στη Σαχτάρ, κοστίζοντας 2 εκατομμύρια στον σύλλογο και να μη πιάσει καθόλου.
Άρα τι να αναλύσω και τι να συζητήσω τόσο πολύ για τα οικονομικά; Θέλει να τα δώσει; Ας τα δώσει. Δεν θέλει και θέλει να δώσει λιγότερα; Κανένα πρόβλημα. Να ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ όποιος έρθει. Μόνο αυτό με νοιάζει.