Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
καλημερα.
1) συμφωνω με τον μανιακο στο οτι χθες δεν μαθαμε τιποτα καινουργιο.
2) η ποινικη διωξη δεν λεει απολυτως τιποτα. ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας σε αυτη τη χωρα. ακομη.
οποτε θα περιοριστω σε ορισμενες αποριες και σε μια υπενθυμιση.
εαν καταλαβα καλα, και παρακαλω να με διορθωσει καποιος εαν κανω λαθος, η παε πληρωνε προμηθευτες με επιταγες βιολιδη. εδινε π.χ μια 3μηνη επιταγη και στην ληξη της εδινε τα χρηματα στον βιολιδη για να τα βαλει στον λογαριασμο και να εξοφληθει ο προμηθευτης.
η απορια μου ειναι η εξης. αυτο εγινε μια φορα ή ηταν μια επαναλαμβανομενη διαδικασια? οταν δηλαδη εδωσε την πρωτη φορα τα φραγκα και εσκασε η επιταγη επειδη τα χρηματα δεν πηγαν στον πιστωτη της παε γιατι δεν του το ξεκοψαν του βιολιδη?
εαν οταν εσκασε η πρωτη ειχαν ηδη φυγει επιταγες, γιατι στην επομενη δεν εδωσαν τα φραγκα απευθειας στον τελικο κατοχο της επιταγης. γιατι δεν πηγαν στον προσκομιζων την επιταγη στην τραπεζα να του πουν "φερε την επιταγη να παρεις τα χρηματα σου" και τα ξαναεδωσαν σε καποιν που την προηγουμενη φορα δεν ηταν συνεπης απεναντι στις υποχρεωσεις του?
μπορει την διαχειριση των οικονομικων να την ειχε ο ιδιος ο βιολιδης αλλα δεν μπορει να συμβαινουν τετοια πραγματα και να μην εχουν γνωση οι υπολοιποι της διοικησης. την πρωτη φορα την πατησες, την δευτερη????
επισης υπενθυμιζω οτι υπαρχει και το ηθικο κομματι στην ολη υποθεση. υπαρχει εγγυητης για χρηματα που λειπουν....οι ατακες μενουν....και οι εγγυησεις καταπιπτουν.
1) συμφωνω με τον μανιακο στο οτι χθες δεν μαθαμε τιποτα καινουργιο.
2) η ποινικη διωξη δεν λεει απολυτως τιποτα. ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας σε αυτη τη χωρα. ακομη.
οποτε θα περιοριστω σε ορισμενες αποριες και σε μια υπενθυμιση.
εαν καταλαβα καλα, και παρακαλω να με διορθωσει καποιος εαν κανω λαθος, η παε πληρωνε προμηθευτες με επιταγες βιολιδη. εδινε π.χ μια 3μηνη επιταγη και στην ληξη της εδινε τα χρηματα στον βιολιδη για να τα βαλει στον λογαριασμο και να εξοφληθει ο προμηθευτης.
η απορια μου ειναι η εξης. αυτο εγινε μια φορα ή ηταν μια επαναλαμβανομενη διαδικασια? οταν δηλαδη εδωσε την πρωτη φορα τα φραγκα και εσκασε η επιταγη επειδη τα χρηματα δεν πηγαν στον πιστωτη της παε γιατι δεν του το ξεκοψαν του βιολιδη?
εαν οταν εσκασε η πρωτη ειχαν ηδη φυγει επιταγες, γιατι στην επομενη δεν εδωσαν τα φραγκα απευθειας στον τελικο κατοχο της επιταγης. γιατι δεν πηγαν στον προσκομιζων την επιταγη στην τραπεζα να του πουν "φερε την επιταγη να παρεις τα χρηματα σου" και τα ξαναεδωσαν σε καποιν που την προηγουμενη φορα δεν ηταν συνεπης απεναντι στις υποχρεωσεις του?
μπορει την διαχειριση των οικονομικων να την ειχε ο ιδιος ο βιολιδης αλλα δεν μπορει να συμβαινουν τετοια πραγματα και να μην εχουν γνωση οι υπολοιποι της διοικησης. την πρωτη φορα την πατησες, την δευτερη????
επισης υπενθυμιζω οτι υπαρχει και το ηθικο κομματι στην ολη υποθεση. υπαρχει εγγυητης για χρηματα που λειπουν....οι ατακες μενουν....και οι εγγυησεις καταπιπτουν.
- Maximus
Μπήκα μετά από πολλές μέρες απουσίας για να υπερασπιστώ τον σκύλο μου...

-
toumpiotis35
[quote="xrisitsapa"]Τωρα ρε παιδια , αμα ειναι να βγαλουμε πορισμα και να αφηνουμε υπονοουμενα απο το φορουμ της Ασπιδος τοτε παω πασο..
Φιλε δεν καταλαβαινω για ποιον λογο αφηνεις σκιες για αυτο που λεω και με χαρακτηριζεις σαν καποιον που αφηνε υποννοουμενα.
Εκανες καποια αναζητηση να δεις αν αυτο που λεω εχει βαση ναι η οχι?
Φιλε δεν καταλαβαινω για ποιον λογο αφηνεις σκιες για αυτο που λεω και με χαρακτηριζεις σαν καποιον που αφηνε υποννοουμενα.
Εκανες καποια αναζητηση να δεις αν αυτο που λεω εχει βαση ναι η οχι?
-
toumpiotis35
[quote="kos"]καλημερα.
η Διωξη ειναι μια ενεργεια που γινεται αφου προηγηθουν τα εξης
1.Το ΣΔΟΕ ερευνα μια υποπτη υποθεση
2.Καλει τους εμπλεκομενους,θετει ερωτηματα,ζηταει χαρτια,τιμολογια,πληρωμες κτλ
3.Βγαζει πορισμα αν εισαι καθαρος φευγεις.Αν εχεις ατασθαλειες πληρωνεις προστιμο.Αν σκιαγραφειται ποινικη παραβαση μεταβιβαζει την υποθεση στον εισαγγελεα.
4.Ο εισαγγελεας κανει ερευνα ξανακαλει τους εμπλεκομενους,ρωταει ζηταει χαρτια βγαζει πορισμα και ειτε ασκει διωξη ειτε στελνει την υποθεση στο αρχειο.
Ενα το κρατουμενο λοιπον πως οποιος λεει θα παρουσιασω στοιχεια για την αθωοτητα μου ειχε τουλαχιστον δυο ευκαιριες να το κανει και δεν τα καταφερε.
Δευτερο σημειο ειναι οτι αν καποιος λεει εγω θελω να παω στα δικαστηρια για να καθαρισει το ονομα μου παει μονος του και δεν τον σερνει το ΣΔΟΕ σε δικαστηρια.
Παμε τωρα στις συνηθεις πρακτικες που ακολουθουνται στην αγορα
Εγω και εσυ kos εχουμε προβλημα ρευστοτητας.
Δεν εχουμε επιταγες πελατων να δωσουμε στην τραπεζα να τις βαλει στο πλαφον μας και να παρουμε το 70% τους σε ρευστο η οσες εχουμε τις εχουμε ηδη ρευστοποιησει μεσω πλαφον.
Πως βρισκουμε λεφτα?
Σου δινω εγω μια επιταγη δικια μου πχ 100 χιλιαρικα με ημερομηνια ληξης σε 6 μηνες
Μου δινεις και εσυ μια επιταγη ιδιας ημερομηνιας ληξης η κοντινης και ιδιου ποσου
Παω στην τραπεζα λεω ο kos ειναι πελατης μου την βαζω στο πλαφον και παιρνω 70χιλιαρικα cash
Kανεις και εσυ το ιδιο και παιρνεις τα 70
Η συναλλαγης μας ειναι εικονικη δεν εχουμε κανει δουλεια δεν συνοδευεται απο τιμολογια
Την ημερομηνια ληξης των επιταγων πληρωνεις εσυ τα 100 χιλιαρικα στην επιταγη και εγω παω τα εισπραττω τα υπολοιπα 30χιλιαρικα που δεν εχω παρει μειον εναν τοκο πανω απο 12%
Κανω και εγω το ιδιο και εισπρατεις και εσυ
Αν ενας απο τους δυο εχει προβλημα και δεν βαλει λεφτα στην επιταγη του δινει ο αλλος για να μη σφραγιστει με μετα τα λεφτα αλλαζουν χερι με χερι
Το προβλημα δημιουργειται οταν και οι δυο δεν εχουν χρηματα να καλυψουν τις επιταγες
Η οταν η συναλλαγη ειναι μονη.Δηλαδη σου δωσω μονο εγω επιταγη για να σε βοηθησω επειδη εισαι εμπιστος μου
Αλλα αν εσυ δεν καλυψεις την επιταγη και με πουλησεις αρχιζει το προβλημα
Εγω εμφανιζομαι να σου χρωσταω ενω εσυ με εχεις πουλησει
η Διωξη ειναι μια ενεργεια που γινεται αφου προηγηθουν τα εξης
1.Το ΣΔΟΕ ερευνα μια υποπτη υποθεση
2.Καλει τους εμπλεκομενους,θετει ερωτηματα,ζηταει χαρτια,τιμολογια,πληρωμες κτλ
3.Βγαζει πορισμα αν εισαι καθαρος φευγεις.Αν εχεις ατασθαλειες πληρωνεις προστιμο.Αν σκιαγραφειται ποινικη παραβαση μεταβιβαζει την υποθεση στον εισαγγελεα.
4.Ο εισαγγελεας κανει ερευνα ξανακαλει τους εμπλεκομενους,ρωταει ζηταει χαρτια βγαζει πορισμα και ειτε ασκει διωξη ειτε στελνει την υποθεση στο αρχειο.
Ενα το κρατουμενο λοιπον πως οποιος λεει θα παρουσιασω στοιχεια για την αθωοτητα μου ειχε τουλαχιστον δυο ευκαιριες να το κανει και δεν τα καταφερε.
Δευτερο σημειο ειναι οτι αν καποιος λεει εγω θελω να παω στα δικαστηρια για να καθαρισει το ονομα μου παει μονος του και δεν τον σερνει το ΣΔΟΕ σε δικαστηρια.
Παμε τωρα στις συνηθεις πρακτικες που ακολουθουνται στην αγορα
Εγω και εσυ kos εχουμε προβλημα ρευστοτητας.
Δεν εχουμε επιταγες πελατων να δωσουμε στην τραπεζα να τις βαλει στο πλαφον μας και να παρουμε το 70% τους σε ρευστο η οσες εχουμε τις εχουμε ηδη ρευστοποιησει μεσω πλαφον.
Πως βρισκουμε λεφτα?
Σου δινω εγω μια επιταγη δικια μου πχ 100 χιλιαρικα με ημερομηνια ληξης σε 6 μηνες
Μου δινεις και εσυ μια επιταγη ιδιας ημερομηνιας ληξης η κοντινης και ιδιου ποσου
Παω στην τραπεζα λεω ο kos ειναι πελατης μου την βαζω στο πλαφον και παιρνω 70χιλιαρικα cash
Kανεις και εσυ το ιδιο και παιρνεις τα 70
Η συναλλαγης μας ειναι εικονικη δεν εχουμε κανει δουλεια δεν συνοδευεται απο τιμολογια
Την ημερομηνια ληξης των επιταγων πληρωνεις εσυ τα 100 χιλιαρικα στην επιταγη και εγω παω τα εισπραττω τα υπολοιπα 30χιλιαρικα που δεν εχω παρει μειον εναν τοκο πανω απο 12%
Κανω και εγω το ιδιο και εισπρατεις και εσυ
Αν ενας απο τους δυο εχει προβλημα και δεν βαλει λεφτα στην επιταγη του δινει ο αλλος για να μη σφραγιστει με μετα τα λεφτα αλλαζουν χερι με χερι
Το προβλημα δημιουργειται οταν και οι δυο δεν εχουν χρηματα να καλυψουν τις επιταγες
Η οταν η συναλλαγη ειναι μονη.Δηλαδη σου δωσω μονο εγω επιταγη για να σε βοηθησω επειδη εισαι εμπιστος μου
Αλλα αν εσυ δεν καλυψεις την επιταγη και με πουλησεις αρχιζει το προβλημα
Εγω εμφανιζομαι να σου χρωσταω ενω εσυ με εχεις πουλησει
Re: Απ: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Ειμαστε στην ελλαδα ολα κουκουλονονται.Η διωξη και η συνεχεια της δεν μου λεει τιποτα. Εγω σαν ενας οπαδος που πηρε καποια διαρκείας νιώθω προδομενος .Χαζός δεν ειμαι δεν χρειάζομαι κανεναν εισαγγελεα και να μπει κανενας φυλακη, μου φτανει το πορισμα.
Ακομα και αυτοι που τον υπερασπιζιντε το κανουν απο εγωισμό ξέρουν την αληθεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λεω οτι εφαγε λεφτα ,αλλα το δούλευε σαν του μπαμπα του το μαγαζί.
Τα νομικα δεν τα γνωρίζω αλλα μπράβο στον τουμπιωτη που με κατατωπησε
@lefis
Αλλο συμφωνημένη αμοιβη κσι αλλο αναδρομική αμοιβη .Υποτίθεται ολα γινόντουσαν γα το καλο της ομαδας
Ακομα και αυτοι που τον υπερασπιζιντε το κανουν απο εγωισμό ξέρουν την αληθεια.
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λεω οτι εφαγε λεφτα ,αλλα το δούλευε σαν του μπαμπα του το μαγαζί.
Τα νομικα δεν τα γνωρίζω αλλα μπράβο στον τουμπιωτη που με κατατωπησε
@lefis
Αλλο συμφωνημένη αμοιβη κσι αλλο αναδρομική αμοιβη .Υποτίθεται ολα γινόντουσαν γα το καλο της ομαδας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karlat85 την Παρ 07 Σεπ 2012, 13:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτό με το διαρκείας που ακούω συνέχεια έχει κουράσει.karlat85 έγραψε:Η διωξη και η συνεχεια της δεν μου λεει τιποτα. Εγω σαν ενας οπαδος που πηρε καποια διαρκείας νιώθω προδομενος .Χαζός δεν ειμαι δεν χρειάζομαι κανεναν εισαγγελεα και να μπει κανενας φυλακη, μου φτανει το πορισμα.
Με το διαρκείας δεν κάνατε καμιά χάρη στον ΠΑΟΚ,τον Ζαγοράκη,τον Βρύζα ή στον Πρέλεβιτς!
Την είσοδό σας στο γήπεδο αγοράζετε και συμφέρει και οικονομικά. Δηλαδή αν αγοράζετε εισιτήριο κάνετε χάρη στον ΠΑΟΚ? ακόμα κι όταν βλέπουμε ''σαρδέλες'' επιλογή μας είναι. Ακόμα κι αν δεν πηγαίνουμε στο γήπεδο,τα ίδια λεφτά δίνουμε στις καφετέριες και συγχυζόμαστε και περισσότερο...
Άλλο αν μένει κάποιος μακριά και πηγαίνει λίγες φορές στο γήπεδο.Αυτός ναι, το κάνει από αγάπη, για να νιώθει πως έκανε το ''χρέος'' του και μπορείς να πεις ότι κάνει χάρη στην ομάδα.
Ή αν πάρει διαρκείας πχ στο χάντμπολ που ίσως να μη πάει και καθόλου...
Θες να μαθεις ποσες φορες πηγα στο γηπεδο με τα τελευταια 3 διαρκειας που αγορασα λογω απόστασης ,ποιο ειναι το εισόδημα μου τι υποχρεωσεις εχω και τι καυγάδες εκανα με την γυναικα μου για να τα παρω;
Πίστεψε με εκανα πολυ μεγαλη χαρη
Πίστεψε με εκανα πολυ μεγαλη χαρη
Σε ποιόν έκανες χάρη αδερφέ;
Με την λογική αυτή όσοι πήρανε μετοχές τι κάνανε, μνημόσυνο γαι τα πεθαμένα τους;
Με την λογική αυτή όσοι πήρανε μετοχές τι κάνανε, μνημόσυνο γαι τα πεθαμένα τους;
Δεν νομιζω να ειναι το ιδιο οι μετοχες .Αν εσυ δεν νιωθεις χαλασμενος απο ολα αυτα τι να πω.
Προσωπικα απλως δωριζα καποια λεφτα που δεν μου περίσσευαν για το καλο της ομαδας.Κσι ειμαι χαλασμενος που τα κακοδιαχειριστικαν
Edit να διευκρινίσω κατι δεν ειπα οτι πηρα μονο τρια χρονια διαρκεια αλλα οτι τα τελευταια 3 που αγορασα ημουν με τεραστια οικονομικα προβληματα.Και οκανα επειδη πίστεψα σε κατι.Νιώθω προδομενος
Προσωπικα απλως δωριζα καποια λεφτα που δεν μου περίσσευαν για το καλο της ομαδας.Κσι ειμαι χαλασμενος που τα κακοδιαχειριστικαν
Edit να διευκρινίσω κατι δεν ειπα οτι πηρα μονο τρια χρονια διαρκεια αλλα οτι τα τελευταια 3 που αγορασα ημουν με τεραστια οικονομικα προβληματα.Και οκανα επειδη πίστεψα σε κατι.Νιώθω προδομενος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karlat85 την Παρ 07 Σεπ 2012, 10:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το ιδιο και χειροτερο ειναι οι μετοχες αδερφε...Τουλαχιστον αυτος που πηρε ενα διαρκειας - παει στο δια@λο- μπορει να πηγε και να δει μια φορα την ομαδα... Αυτος που μενει π.χ. στη Σπαρτη 'η στην Κρητη και πηρε μετοχες , τι να πει...
Εκει και αν επεσαν λεφτα που πηγαν στον ¨γαμο του καραγκιοζη".... Λες και ολοι εμεις που πηραμε μετοχες ειδαμε καποιο χαϊρι....Ή λες και νιωσαμε μετοχοι της ομαδας .... Εδω και αν βιωσαμε την απατη....Περα απο ενα κ@λοχαρτο της Μαρφιν , τιποτε αλλο....
Τελος παντων..Εχεις δικιο να τα χωνεις ....Η ουσια ειναι οτι ειτε ειναι μετοχες ειτε εισιτηριο , αυτο αποτελει προσωπικη επιθυμια και δικαιωμα...Σε καμμια περιπτωση υποχρεωση...
Εκει και αν επεσαν λεφτα που πηγαν στον ¨γαμο του καραγκιοζη".... Λες και ολοι εμεις που πηραμε μετοχες ειδαμε καποιο χαϊρι....Ή λες και νιωσαμε μετοχοι της ομαδας .... Εδω και αν βιωσαμε την απατη....Περα απο ενα κ@λοχαρτο της Μαρφιν , τιποτε αλλο....
Τελος παντων..Εχεις δικιο να τα χωνεις ....Η ουσια ειναι οτι ειτε ειναι μετοχες ειτε εισιτηριο , αυτο αποτελει προσωπικη επιθυμια και δικαιωμα...Σε καμμια περιπτωση υποχρεωση...
Την λεξη χαρη την χρησιμοποιησε ι brigate απλως πατησα πανω στην εκφραση του οτι δν εκανα καμια χαρη στο ΠΑΟΚ
καλά οκ μπορεί ο βρύζας να τον γείωσε (αν θες μου λες ποια ειναι η γείωση) αλλά εκείνος βγηκε στη ΓΣ και ειπε ξερω εγω που πηγαν τα λεφτα (αυτα τα 320000).είσαι σίγουρος ότι θέλουμε να μάθουμε πού πήγαν αυτά τα 320? πιστεύεις ότι σε τζίρο 100εκ σε 4 χρόνια αν ηθελε 320χιλ θα τα επερνε ετσι απο το ταμείο και δεν θα έβρισκε ένα νομιμοφανή τρόπο?
επίσης καλό θα ήταν χαρακτηρισμοί όπως αλήτη κλπ να αποφεύγονται
επίσης καλό θα ήταν χαρακτηρισμοί όπως αλήτη κλπ να αποφεύγονται