Ποιον παίκτη θα θέλατε να αποκτήσει η ΠΑΟΚΑΡΑ; II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
sporos123

Re: Ποιον παίκτη θα θέλατε να αποκτήσει η ΠΑΟΚΑΡΑ; II

Δημοσίευση από sporos123 »

Για αμυντικο χαφ,τον αρχηγο της Φενερ,αν και πιθανοτερο να παει Ισπανια.

http://www.transfermarkt.co.uk/mehmet-t ... rainer_id=
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

Cenio έγραψε:
goran 64 έγραψε: Καλώς όρισες παλίκαρε και ελπίζω να έχεις κάποια γνώση του σε πόσο δύσκολη περίοδο του έτους ξεκινάς να μας κάνεις παρέα εδώ στο PAOKmania forum... :D

Ελπίζω να μην παραξενευτείς λοιπόν αν διαβάσεις παρακάτω ότι, με τους παίχτες που παραθέτεις (δεν ξέρω καν αν τους έχεις δει να παίζουν, έτσι;) τον "προσωπικό πήχη" σου τον περνάει ακόμα κι ο 50άχρονος πλέον........ Σεργκέι Μπούμπκα................................................δίχως καν κοντάρι!!!! :D :opaokara: :opaokara: :nairepaok:
Κοίτα, προτιμώ να σκέφτομαι ρεαλιστικά δλδ προσγειωμένος στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Όσα και να ξοδέψει η ομάδα, ό,τι καλύτερο και ακριβότερο να αγοράσει, η καλύτερη προοπτική της ζήτημα να φτάνει το πολύ στην 8άδα του θεσμού. Σκέψου τώρα πως τα έσοδά της από μια τέτοια πορεία μετα βίας θα φτάσουν για να ξεχρεώσουν τη μία και μοναδική ακριβή μεταγραφή για ένα και μοναδικό χρόνο. Φυσικά τον επόμενο χρόνο θα αρχίσουν τα δύσκολα, μιας και η πανάκριβη "επένδυση" θα έχει γίνει καπνός και η ομάδα ουσιαστικά θα είναι στον ίδιο παρονομαστή δλδ ξεκρέμαστη και σε αναζήτηση νέων πόρων για την ενίσχυσή της... :cry:
Θέτεις πολύ σωστά το θέμα. Αλλά λίγοι μπορουν να το καταλάβουν.
Αντε και φετος θα πάρεις φραγκα από τον Λουκας, θα πουλησεις και κανα Μακ, θα ανεβάσεις κατα πολυ το μπατζετ θα κάνεις ακριβές μεταγραφές και όλα καλά.
Του χρόνου που δεν έχεις Λούκας τι θα κάνεις, πως διατηρήσεις το υψηλό μπατζετ, θα ψάχνεις παίκτες πάλι για να πουλήσεις ? Δεν μπορεί πάντα ο μεγαλομέτοχος να βάζει αβέρτα εκατομμύρια. Υπάρχει και το ffp της Ουέφα και θα πρέπει οι κινήσεις να είναι προσεκτικές και μελετημένες...
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Άνα γεια σου Άγιε μου, φέρε με λιγάκι στα συγκαλά μου... 8-)

Δανεικός, δανεικός (για αρχή), τι να κάνουμε? :shock:

Όπως λες και του λόγου σου τον αγοράζουμε αργότερα για να μην μας παραβαραίνει το παντεσπάνι... ;)

Όσο για το άλλο που λες, μην μασάς Άγιε μου..."Είναι πολλά τα.........................τσιγάρα" σε λέω... :)

Άσε που το 2015 είχε πολύ μεγάλη κεσάτια η δουλειά λέμε... :D :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:

Υ.Γ. Φίλτατε Cenio, κατάλαβα πως σκέφτεσαι εσύ (όπως κι ο Ettien και πιθανά αρκετοί άλλοι, αλλά ίσως και του λόγου μου ακόμα), για το τι θα διαβάζεις εν πολλοίς στο forum μας σε κατατόπισα λιγάκι αδερφέ μου... ;)
Άβαταρ μέλους
Cenio

Δημοσίευση από Cenio »

Ettien έγραψε: Θέτεις πολύ σωστά το θέμα. Αλλά λίγοι μπορουν να το καταλάβουν.
Αντε και φετος θα πάρεις φραγκα από τον Λουκας, θα πουλησεις και κανα Μακ, θα ανεβάσεις κατα πολυ το μπατζετ θα κάνεις ακριβές μεταγραφές και όλα καλά.
Του χρόνου που δεν έχεις Λούκας τι θα κάνεις, πως διατηρήσεις το υψηλό μπατζετ, θα ψάχνεις παίκτες πάλι για να πουλήσεις ? Δεν μπορεί πάντα ο μεγαλομέτοχος να βάζει αβέρτα εκατομμύρια. Υπάρχει και το ffp της Ουέφα και θα πρέπει οι κινήσεις να είναι προσεκτικές και μελετημένες...
Νομίζω πως, δεδομένων των μνημονιακών συνθηκών που διάγει η χώρα, το καλύτερο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν μια αποφασιστική αλλαγή πλεύσης στη νοοτροπία δλδ να μην επιδιώκουμε να επενδύσουμε σε παίχτες-κράχτες δαπανώντας τεράστια ποσά που θα βυθίσουν στα χρέη τις ομάδες, αλλά να επενδύσουμε συνετά και έξυπνα σε νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες ικανούς να συμβάλλουν στο χτίσιμο δυνατών και αξιόμαχων ελληνικών ομάδων. Αντί να βυθίζονται οι ομάδες στα χρέη, αντιθέτως θα κερδίζουν από τη μεταπωλητική αξία των μεταγραφών τους. Προτείνω δλδ αλλαγή μοντέλου: από τον παίκτη-κράχτη να περάσουμε στην ομάδα-κράχτη, που θα χαίρεσαι να τη βλέπεις να χτίζεται βήμα-βήμα, με νεανική ορμητικότητα να μάχεται και να προχωρά... και χωρίς οι πρόεδροι να παθαίνουν εγκεφαλικά!
Άβαταρ μέλους
Cenio

Δημοσίευση από Cenio »

goran 64 έγραψε:Άνα γεια σου Άγιε μου, φέρε με λιγάκι στα συγκαλά μου... 8-)

Υ.Γ. Φίλτατε Cenio, κατάλαβα πως σκέφτεσαι εσύ (όπως κι ο Ettien και πιθανά αρκετοί άλλοι, αλλά ίσως και του λόγου μου ακόμα), για το τι θα διαβάζεις εν πολλοίς στο forum μας σε κατατόπισα λιγάκι αδερφέ μου... ;)
No problem φίλε μου. Σεβαστές από εμένα όλες οι απόψεις. Μπορεί ορισμένες φορές να μας χωρίζει η λογική αλλά σίγουρα μας ενώνει το συναίσθημα... ;)
:pano:
Άβαταρ μέλους
goran 64

Cenio φίλε μου, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, μιας και διαχρονικά σε εποχές κρίσης "τα λεφτά βγάζουν λεφτά" και μάλιστα πολλά ακόμα περισσότερα (λόγω "αποκλειστικότητας" στην δυνατότητα-ρευστότητα για επενδύσεις) απ ότι σε νορμάλ οικονομικές περιόδους... ;)

Υ.Γ. Άσε που από υπομονή, χτίσιμο και βήμα-βήμα...έχουμε όλοι δώσει ήδη δείγματα γραφής μας με πρώτον και καλύτερο τον Ιβάν!!! :roll:
Άβαταρ μέλους
Cenio

Δημοσίευση από Cenio »

goran 64 έγραψε:Cenio φίλε μου, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, μιας και διαχρονικά σε εποχές κρίσης "τα λεφτά βγάζουν λεφτά" και μάλιστα πολλά ακόμα περισσότερα (λόγω "αποκλειστικότητας" στην δυνατότητα-ρευστότητα για επενδύσεις) απ ότι σε νορμάλ οικονομικές περιόδους... ;)

Υ.Γ. Άσε που από υπομονή...έχουμε όλοι δώσει ήδη δείγματα γραφής μας με πρώτον και καλύτερο τον Ιβάν!!! :roll:
Goran, τα λεφτά βγάζουν λεφτά μόνο όταν χρησιμοποιούνται με σύνεση και λογική, η οποία θα σταθμίσει το επενδυτικό ρίσκο σε συνάρτηση με την προοπτική της κερδοφορίας (εάν υπάρχει και πού υπάρχει). Ειδάλλως, τα λεφτά εκτός του ότι φέρνουν χρέη, συχνά οδηγούν και στην μπουζού...
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Άβαταρ μέλους
goran 64

Cenio έγραψε:
goran 64 έγραψε:Cenio φίλε μου, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, μιας και διαχρονικά σε εποχές κρίσης "τα λεφτά βγάζουν λεφτά" και μάλιστα πολλά ακόμα περισσότερα (λόγω "αποκλειστικότητας" στην δυνατότητα-ρευστότητα για επενδύσεις) απ ότι σε νορμάλ οικονομικές περιόδους... ;)

Υ.Γ. Άσε που από υπομονή...έχουμε όλοι δώσει ήδη δείγματα γραφής μας με πρώτον και καλύτερο τον Ιβάν!!! :roll:
Goran, τα λεφτά βγάζουν λεφτά μόνο όταν χρησιμοποιούνται με σύνεση και λογική, η οποία θα σταθμίσει το επενδυτικό ρίσκο σε συνάρτηση με την προοπτική της κερδοφορίας (εάν υπάρχει και πού υπάρχει). Ειδάλλως, τα λεφτά εκτός του ότι φέρνουν χρέη, συχνά οδηγούν και στην μπουζού...
Φίλε μου, στο επενδυτικό-οικονομικό επίπεδο Ιβάν, ειδικά στην Ελλάδα αλλά και αναλογικά ανά τον κόσμο, την σύνεση την "διασφαλίζουν"-αντικαθιστούν τα κονέ και με το παραπάνω μάλιστα!!! :shock:

Θαρρώ πως το έχεις υπ όψιν σου... ;)
Άβαταρ μέλους
Cenio

Δημοσίευση από Cenio »

Τα "κονέ" ως μοντέλο χρηματοοικονομικής μεθοδολογίας μπήκαν πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Δεν μπορούν να σου εξασφαλίσουν ούτε έναν πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό. Τα πάντα εποτπεύονται... και ουχί by Greeks!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δεν μιλάω για δουλειές ψιλικατζήδων...Για "θηρία" μιλάμε...Άλλαξαν οι καιροί... :)

Τα μεγάλα deals γίνονται πλέον από Έλληνες εκτός Ελλάδας...εποπτευόμενα αλλά και ευλογούμενα ταυτόχρονα πλέον από "not Greeks"... ;)
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

Cenio έγραψε:
Ettien έγραψε: Θέτεις πολύ σωστά το θέμα. Αλλά λίγοι μπορουν να το καταλάβουν.
Νομίζω πως, δεδομένων των μνημονιακών συνθηκών που διάγει η χώρα, το καλύτερο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν μια αποφασιστική αλλαγή πλεύσης στη νοοτροπία δλδ να μην επιδιώκουμε να επενδύσουμε σε παίχτες-κράχτες δαπανώντας τεράστια ποσά που θα βυθίσουν στα χρέη τις ομάδες, αλλά να επενδύσουμε συνετά και έξυπνα σε νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες ικανούς να συμβάλλουν στο χτίσιμο δυνατών και αξιόμαχων ελληνικών ομάδων. Αντί να βυθίζονται οι ομάδες στα χρέη, αντιθέτως θα κερδίζουν από τη μεταπωλητική αξία των μεταγραφών τους. Προτείνω δλδ αλλαγή μοντέλου: από τον παίκτη-κράχτη να περάσουμε στην ομάδα-κράχτη, που θα χαίρεσαι να τη βλέπεις να χτίζεται βήμα-βήμα, με νεανική ορμητικότητα να μάχεται και να προχωρά... και χωρίς οι πρόεδροι να παθαίνουν εγκεφαλικά!
Εγω θα το πω πιο μπακαλίστικα και θα είμαστε και εντός μεταγραφικής ενισχυσης και .... εντός προϋπολογισμού.
Χοντρικά βέβαια, μεσες - άκρες.
Το ιδανικό θα είναι το κέρδος από συμβολαία να πάει σε νέα συμβόλαια ελευθερων παικτων.
Και οι πωλήσεις να γίνουν μεταγραφές. Συν ότι παραπάνω θελει να βάλει ο Ιβαν.
Δηλαδή για παραδειγμα το κέρδος από το συμβολαιο του Μπερμπατοφ και κάποιων άλλων που θα αποχωρησουν μπορεί άνετα να πάει για 2-3 11αδατους ελευθερους και εμπειρους παίκτες.
Και οι μεταγραφές που θα προκύψουν από τις όποιες πωλήσεις (π.χ. Λούκας, Μακ. Κατσε) να πάνε για κανονικές μεταγραφές καλών και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών που μπορουν όμως να προσφέρουν άμεσα με ακριβό μεν μεταγραφικό κόστος αλλά με σχετικά χαμηλά συμβολαια, βλέπε περίπτωση Τσιμιροτ. Κατ' αυτον τον τρόπο, μπορουμε να φερουμε 3-4 ποιοτικούς παίκτες με προδιαγραφές και για το παρόν αλλά και το μέλλον.
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

goran 64 έγραψε: Υ.Γ. Φίλτατε Cenio, κατάλαβα πως σκέφτεσαι εσύ (όπως κι ο Ettien και πιθανά αρκετοί άλλοι, αλλά ίσως και του λόγου μου ακόμα), για το τι θα διαβάζεις εν πολλοίς στο forum μας σε κατατόπισα λιγάκι αδερφέ μου... ;)
Κοιτα τα ονοματα που έβαλε ο Cenio ουτε και εμενα μου άρεσαν, αλλά το σκεπτικό του είναι σωστό.
Θα μπορουσε βεβαια αντί για Ρώσους να βάλει τίποτε Λατίνους για να ταιριαζε και περισσότερο με το πνεύμα του φορουμ. :D
Άβαταρ μέλους
paoki_

Δημοσίευση από paoki_ »

Τα λεφτα που θα παρουμε απο τις πωλησεις θα ηθελα να τα επενδυσουμε ολα σε αυτον τον παικτη και μονο. Για παρα πολλους λογους πιστευω οτι δεν υπαρχει καλυτερη κινηση που μπορει να γινει. Βεβαια δεν πιστευω οτι θα γινει με τιποτα.
http://www.transfermarkt.co.uk/kevin-mi ... eler/33639
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Καλά αυτόν παραλίγο να του βγάλουμε το μάτι.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”