Razvan Lucescu IV

Άβαταρ μέλους
joshua

Re: Razvan Lucescu IV

Δημοσίευση από joshua »

Δεν ειναι θεμα επιθυμιων για μενα.Ειναι θεμα απαιτησης και επιλογης συγκεκριμενων παικτων.Εγω εχω σχηματισει την εντυπωση πως ο Λουτσεσκου ειναι πολυ ανασφαλης στο να επιλεξει ο ιδιος παικτες και αυτο σε συνδιασμο με τον τουλαχιστον περιεργο τροπο που μοιαζει να λειτουργει η διοικηση στο συγκεκριμενο θεμα δημιουργει προβλημα.Ανανεωνει πχ Μπραντον και Μουργκ με δικη του εισηγηση.Στη θεση του πχ εγω θα ελεγα οχι δεν τον θελω τον Μπραντον,ποσα διαθετουμε 500.000,θα σας βρω εγω παικτη.Αυτο ο Λουτσεσκου δεν το εχει και συμβιβαζεται με μετριοτητες για να το καλυψει.Εγραψα και χτες πως το προβλημα του ΠΑΟΚ ειναι ενας συνδιασμος χαρακτηριστικων διοικησης και προπονητη.Ειλικρινα πιστευω πως με τον τροπο που λειτουργει η ΠΑΕ δεν υπαρχει καλυτερος προπονητης απο τον Λουτσεσκου.
samatta

Δημοσίευση από samatta »

Napoli4 έγραψε:
JohnDag έγραψε: Το πνεύμα σου είναι σωστό και πολλά που λες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.

Ο Λουτσεσκου κρίνεται σε ορίζοντα τριετίας και όχι μόνο για φέτος.

Αφού λοιπον παίζουμε με αριθμούς και ρόστερ ας δούμε και ότι πρόπερσι έχασε έναν τελικό απέναντι σε έναν αντίπαλο με εμφανώς μικροτερο μισθολογικό μπατζετ από αυτόν.

Και πέρσι έχασε πάλι έναν τελικό με αντίπαλο με το ίδιο μισθολογικό μπατζετ με αυτόν ο οποιος όμως έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 5’.

Αν, λοιπον, μιλούσαμε μόνο για φέτος θα ήμουν 100% μαζί σου.

Όμως το να μην έχεις πάρει ούτε έναν τίτλο την τριετία ενώ όλοι οι άλλοι ανεξαρτήτως μπατζετ έχουν πάρει έστω έναν και το να καταρρέει με μαθηματική ακρίβεια η ομάδα σου στο τέλος κάθε σεζόν σορρυ Napoli αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εδώ.
θα περίμενα να δω αν ο Ιβάν θα ανεβάσει το μπάτζετ που το χρειάζεται και ο Ρουμάνος και ο επόμενος για να πετύχει.
μια χαρα ειναι το μπατζετ, το προβλημα ειναι οτι τις μεταγραφες τις κανει ο μπροο στο ινστα που δεν το εχει ιδεα απο μπαλα και δεν υπαρχει καν χρονοδιαγραμα δηλ τις μεταγραφες τις φερνουν οποτε τελειωσει τις διακοπες ο μπρο και αφου ηδη εχουμε ξεκινησει τα ματς...με τετοιο μπαχαλο μονο ο λουτσεσκου θα μπορουσε να κανει πρωταθλητισμο
Άβαταρ μέλους
AlxNeapoli1

Δημοσίευση από AlxNeapoli1 »

Υποθετικη ερωτηση. Με ποιον αλλον προπονητη δε θα επαιζε ο Τζιμας? Πειτε μ εναν λογο που με τετοιο αορατο Σαματα δε θα επαιζε εστω 3-4 ημιχρονα παραπανω ο μικρος? Αν αυτο δεν ειναι εμπαθεια στους μικρους τι ειναι?
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Ναι δεν διαφωνώ.

Αλλά δεν το παίρνει ολο ο Λουτσεσκου. Πιο πολύ βαραίνει τη διοίκηση αυτό.

Δεν γίνεται να αναλαμβάνει και τις δικές του ευθύνες ο Λουτσεσκου, και των παικτών, και της διοίκησης.

Είπαμε είναι ασπίδα για όλους, αλλά αυτήν την ασπίδα εμείς την πυροβολούμε. Εκεί φτασαμε
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ειναι πιο ευκολο να πυροβολησεις τον Λουτσεσκου παρα τον Ιβαν και οχι μονο πιο ευκολο αλλα και πιο λογικο.Στο θεμα του προπονητη λες που ξερεις μπορει να προκυψει κατι καλυτερο στο θεμα του Ιβαν ομως δυσκολα...
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Αυτό..
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Έχει πλάκα που έχουμε χωρίσει τη συζήτηση σε τεταρτημόρια και ο καθένας πιανει αυτό που του αρέσει, ανακηρύσσοντας όλους όσους έχουν άλλοι οπτική "ηλίθιους"

Τα κομμάτια στα οποία αναφέρομαι:

1. Η ομάδα δεν είναι κουρασμένη, άλλο φταίει ο ραζβαν δε τους εμπνέει
2. Η ομάδα είναι κουρασμένη, δε με νοιάζει αν πετούσε από Νοέμβρη ως Φλεβάρη, φταίει η εκγύμναση
3. Η ομάδα έχει παίκτες αλλά δε ξέρει να τους χρησιμοποιήσει ο ραζβαν
4. Η ομάδα δεν έχει παίκτες και τι να κάνει ο ανθρωπος

Ε τελικά τι συμβαίνει ρε παιδιά;

Τα πράγματα για μένα είναι απλά:

Ο σύλλογος ΠΑΟΚ έκανε με οποιοδήποτε τρόπο "δήλωση" απ' την αρχή της σεζόν ότι πάει φουλ για πρωταθλητισμό; Έβγαλε δυναμισμό, συνοχή, πάθος για τίτλο; Είπε ανοιχτά ότι το έβαλε στόχο; Υπήρχε κάποια ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ανάμεσα στον κόσμο ότι ναι η ομάδα το θέλει φέτος;

Η απάντηση, εύκολη. ΟΥΤΕ ΚΑΝ.

Οι απαισιόδοξοι μιλούσαν για διάλυση και απλήρωτους και εγκαταλειψη

Οι πιο αισιόδοξοι λέγαμε ότι θα στρώσει το πράγμα και θα πάμε καλά

Εν τέλει αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πήγε ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ' ότι ο καθένας περίμενε.

Γιατί απλούστατα ο ραζβαν αυτό είναι που κάνει καλά.

Αρνητικά βεβαίως και έχει, και για αυτό ακριβώς το λόγο εν τέλει ενώ ΜΠΟΡΟΥΣΕ το παραπάνω, απέτυχε η ομάδα.

Πάρα πολλά επιμέρους λάθη, για μένα το σημαντικότερο είναι ότι η θεωρία πως "πάμε για τρεις στόχους" με αυτό το ρόστερ και αυτούς τους παίκτες , είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ. προφανώς και δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο γιατί ούτε αριθμητικά ούτε ποιοτικά (ποιότητα στο πόδι αλλά και πνευματική) το αντέχεις. Και φάνηκε.

Συνεπώς λάθη μεν ο κοουτς, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε. Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ το ήθελε διακαώς.

Και όπως πολύ σωστά είπε ο Μαυρίδης στην κούπα του φούτσαλ προχτές, στο τέλος το σηκώνει αυτός που το θέλει πραγματικά

Ε ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε κανέναν μας πως το ήθελε εξ αρχής

Άρα;
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Αυτό το ασπίδα μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο γιατί το ακούω και το ακούω.

Πως είναι ασπίδα ο προπονητής που δεν τον κάνει κανένας κριτική, αλλά ολοι κανουν κριτική στον Ιβαν? Μιλάω για ΑΡΔ πάντα, που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Δηλαδη έχω μία εταιρεία, όλοι επευφημούν τον διαυθυντή που έχω προσλάβει και τα χώνουν σε εμένα. Πως ειναι ασπίδα ο διευθυντής της εταιρείας μου ακριβώς? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Συγγνώμη αλλά μόνο ως τέχνασμα παραπλάνησης πραγματικότητας μπορώ να το εκλάβω.

Ασπίδα-προπονητής θα ήταν αυτός ο οποίος θα τον έσκιζαν οι ΑΡΔ μέρα νύχτα (έχει γίνει απειρες φορες), βγαζοντας λάδι όλα τα άλλα. Αυτή τη στιγμή 3 χρόνια γίνεται ακριβως το αντιθετο.
Άβαταρ μέλους
NikLiverpool

Δημοσίευση από NikLiverpool »

Το ψειρίζουμε το θέμα ξανά και ξανά και μαλώνουμε μεταξύ μας ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Έχει ο Λουτσέσκου μερίδιο ευθύνης? Σαφώς και έχει.
Έχουν οι παίκτες μερίδιο ευθύνης? Σαφώς και έχουν.

Αλλά δεν έχουν το μεγαλύτερο. Όπως σε όλες μα όλες τις επιχειρήσεις στον κόσμο όταν υπάρχει πρόβλημα αυτό ξεκινάει από το πως διοικείται και πως είναι οργανωμένη μία εταιρεία.

Ας μου επιτρεπεί να μιλήσω με βάση προσωπική εμπειρεία. Είμαι MD σε μια αρκετά μεγάλη εταιρεία για τον χώρο που εργάζομαι, με 5000 εργαζόμενους και γραφεία, εργαστήρια σε πάνω απο 30 χώρες στον κόσμο. Η εταιρεία ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 170 χρόνια και είναι εξαιρετικά επιτυχημένη.
Λοιπόν ο τωρινός ιδιοκτήτης έχει να εμφανιστεί εδώ και 5 χρόνια. Είναι 65 χρονών και πλέον άραξε. Έχει βάλει τους 2 γυιούς στην εταιρεία αλλά σε χαμηλά πόστα και μαθαίνουν την δουλειά.
Υπάρχει το Board με ανθρώπους άρτια καταρτισμένους στο αντικείμενο που διαχειρίζονται την εταρεία εν λευκώ. Αυτοί θα μας δώσουν budget και targets κάθε χρόνο και απο κεί και πέρα λειτουργούμε στα πλαίσια των ρόλων μας για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς.

Στον ΠΑΟΚ τώρα. Όσο η λειτουργία της εταιρείας θυμίζει σοβιετ στα fifties και για να παρθεί η παραμικρή απόφαση πρέπει να δώσει το πράσινο φως ο Ιβάν απο το Ροστώφ, όσο στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν άνθρωποι που οι γνώσεις τους στο ποδόσφαιρο ως επιχείρηση παίζει να είναι ίδιες με τις δικές μου, όσο οι στρατηγικές και τα πρόσωπα αλλάζουν ως πουκάμισα τότε προκοπή δεν θα υπάρξει.

Όσον αφορά τον Λουτσέσκου, εγώ προσωπικά τώρα που έχω ηρεμήσει κάπως είτε μείνει είτε φύγει δε μου λέει τίποτα. Με τις παραπάνω καταστάσεις να διαιωνίζονται όποιος και να αναλάβει τα ίδια ακριβώς θα δούμε. Η μόνη διαφορά είναι ότι ένας άλλος προπονητής θα μας έφτυνε και θα έφευγε μόλις καταλάβαινε τι συμβαίνει όπως έκανε έμμεσα ο Φερέιρα.

Και επειδή τίποτα απο τα παραπάνω δεν πρόκειται να αλλάξει και λεφτά πλέον γιοκ (με την έννοια της ασσύμετρης σπατάλης για να καλυφθεί η άγνοια) καλύτερα να μείνει ο Λούτσε απο το να έρθει ο οποιοσδήποτε και στο τρίμηνο να πει άντε γεια σας.
Άβαταρ μέλους
AlxNeapoli1

Δημοσίευση από AlxNeapoli1 »

Οχι, ειναι ωρα να ανανεωθει ο ΠΑΟΚ. Δε θα βγουν ολοι οι παικτες αχρηστοι γιατι ο προπονητης δε μπορει να γινει ευελικτος και ανοιχτομυαλος.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Η αλήθεια είναι πως ότι και να λέμε και να γράφουμε εδώ μέσα, το πιθανότερο σενάριο είναι η παραμονή του Ραζβαν και την επόμενη χρόνια.

Η μόνη περίπτωση να τεθεί σοβαρά ενδεχόμενο απομάκρυνσης του είναι στην περίπτωση που δεν θα βγούμε Ευρώπη.

Βέβαια αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν θέλω καν να το σκέφτομαι.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Δηλαδή συγνώμη,η ομάδα το καλοκαίρι έφερε 7 παίκτες ( εκογκ,μπαμπα,κετζιορα,μειτε, οζντοεφ,ντεσσποντοφ,σαματτα) με συμβόλαια γύρω στο εκατομμύριο και θα πρέπει να βγει και να πει ότι πάει για πρωτάθλημα?
Ε γιατί πηγαίνει για να περάσει τον Ιούλη ή για την χαρά του παιχνιδιού?

Βέβαια ακόμα και ο πολύ προσεκτικός και πάντα πολιτικός Κ.Κ από τον Ιούνιο δήλωσε το παρακάτω
Η συμφωνημένη στρατηγική εντός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν είναι η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ. Ήμουν παρών στην συνομιλία και τη συμφωνία όλων όσων εμπλέκονται στις μεταγραφές για εύρεση και απόκτηση έτοιμων παικτών για πρωταθλητισμό.
Άρα ΝΑΙ η διοίκηση δήλωσε ξεκάθαρα ότι μοναδικός στόχος είναι ο πρωταθλητισμός
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Δηλαδή τον άχρηστο (βάση απόδοσης) παίκτη, πρέπει με το στανιό να πάρουμε τη θεωρία πως με άλλον προπονητή θα πετάει και να τη κρατήσουμε ως δεδομένη;;

Και όχι δεν θα βγάλουμε άχρηστους όλους τους παίκτες. Μόνο αυτούς που πραγματικά παίζουν ως άχρηστοι.
Και μιλάμε για τουλάχιστον 10 τέτοιους:

Ζίφκο Ζίφκοβιτς,
Έκονγκ,
Ράφα,
Νάσμπεργκ,
Μάρκος Αντόνιο,
Σαμάττα,
Μπράντον

Βάλε και τους δεδομένα μέτριους: Τσιγγάρα, Μουργκ, Σβαμπ, Οζντόεφ, Βιερίνια (πλέον), Μιχαηλίδη και το συμπέρασμα πως το ρόστερ χωλαίνει, προκύπτει πανεύκολα.

Μακάρι να απολυθεί ο Λουτσέσκου και αυτοί που ανέφερα να πετάνε με τον επόμενο. Να γίνει ο Σαμάττα ξαφνικά Μπατιστούτα. Μακάρι.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Η λέξη πρωταθλητισμός είναι εξαιρετικά παρεξηγημένη και συνήθως χρησιμοποιείται όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει μια ασάφεια.

Αν πάντως υπάρχει μια κοινά αποδεκτή σημασία της λέξης , αυτό κάναμε φέτος.
alexgarcia6

Δημοσίευση από alexgarcia6 »

Ακολουθεί σεντόνι

Καταρχήν, για την οικονομία της συζήτησης, αφήνω έξω όλες τις ακραίες θέσεις και θα ασχοληθώ μόνο με τα μεστά επιχειρήματα. Έχω γράψει αρκετές φορές οτι η στάση του οπαδού μετράει και επηρεάζει τον σύλλογο, και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τον ωχαδερφισμό του “έλα μωρέ τώρα ποιος διαβάζει ΠΑΟΚμάνια;”. Όλοι όσοι κάθονται να γράψουν την άποψη τους έχουν μια Χ επιρροή σ’αυτόν που την διαβάζει και επηρεάζουν έστω και λίγο το συνολικό κλίμα σε έναν λαό.

Με λυπεί που το μεγαλύτερο μέγεθος επιρροής είναι αποτέλεσμα πρωτίστως βολεμένων αρθρογράφων, και σε δεύτερο βαθμό αφοριστές των λαοφιλέστερων Social Media με τις προσβολές τους να φτάνουν τα εκατοντάδες και χιλιάδες Like. Αυτό που θεωρώ σωστό να κάνω εγώ, είναι αυτη η απειροελάχιστη σταγόνα που εχει ο καθένας μας ως επιρροή, να την κάνω εποικοδομητική.

Κατα γενική ομολογία, η τριετία Λουτσέσκου χαρακτηρίζεται απο καθίζηση σωματική και ψυχική στα τελευταία 100/200/400 μέτρα της σεζόν. Ασχέτως ποιότητας ρόστερ, αριθμού παικτών, Ευρώπης η μη Ευρώπης. Σίγουρα, αυτή η καθίζηση μπορεί να αιτιολογηθεί με χίλιους διαφορετικούς τρόπους για καθεμία απ’τις 3 σεζόν. Παραμένει όμως ένα γεγονός. Συνεπώς, έχει λογική ακολουθία να ζητάει κάποιος να απαλλαγούμε απο αυτό το χαρακτηριστικό. Ειδικά αν κάποιος θεωρεί οτι αυτα τα τελευταία μέτρα είναι πιο σημαντικά.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε οτι ο εντοπισμός χαρακτηριστικών του προπονητή είναι διαφορετική κουβέντα απο την συζήτηση περι επίτευξης στόχων. Δηλαδή εγώ μπορώ να αναγνωρίσω οτι το παραπάνω ισχύει και ταυτόχρονα η ομάδα έχει πετύχει αυτό που στόχευσε.

Και εξηγούμαι:

Απο την πρώτη χρονία που ανέλαβε ο Ιβάν (2013-14), μέχρι και το τέλος της προπερσινής σεζόν (2021-22) ο ΠΑΟΚ είχε είτε το πρώτο είτε το δεύτερο σε μισθολογικό κόστος ρόστερ μαζί με τον Ολυμπιακό, μάλιστα με διαφορά απο τον εκάστοτε τρίτο. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα ξόδευε τα περισσότερα σε αγορές, πλην Ολυμπιακού. Τα πρώτα χρόνια έδειξαν οτι αυτό πολυ απλά δεν αρκεί για να κάνει τον ΠΑΟΚ οχι απλά πρωταθλητή, αλλα έστω πρωταγωνιστή. Στο διάστημα 2016-2020 αυτό άλλαξε, αλλα και πάλι η πραγματικότητα μας έδειξε οτι σ’αυτη την χώρα δεν θα πάρεις όλα όσα αξίζεις, ακόμα και αν έχεις το μεγαλύτερο μπάτζετ και την καλύτερη ομάδα.

Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν, όλοι γράφαμε για τα κενά, τις αποδεσμεύσεις και όλες τις κινήσεις που χρειαζόμασταν για να καλύψουμε το έδαφος που είχαμε χάσει έχοντας βγει 4οι.

Φέτος ξεκινάει η χρονια Ιούλιο με 3 προκριματικούς-Τελικούς για να μπώ ομίλους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή έχω πουλήσει/αφήσει Ντάγκλας, Ίνγκασον (€5.50m + €4.00m), Ολιβέιρα και έχουν έρθει Εκόνγκ, Σαμάτα, Οζντόεφ, Μπάμπα. Ελάχιστα χαμηλότερα συμβόλαια δηλαδή, πάνω-κάτω τα ίδια. Ποιός διακρίνω οτι έιναι ο μοναδικός στόχος μέχρι στιγμής; Να μπούμε Ομίλους.

Το πετύχαμε, και με τα διαφαινόμενα έσοδα του Κόνφερενς φέρνουμε Μειτέ, ΜΑ, Ντεσπόντοφ. Οι κινήσεις αυτές σε τι στόχο παραπέμπουν (και με βάση πάντα το παραπάνω επιχείρημα οτι ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει πρέπει να ξοδέψει αδρά); Εξασφάλιση ευρωπαικής θέσης μέσω πρωταθλήματος, Κύπελλο και πορεία στην Ευρώπη

Η πορεία της ομάδας μέχρι τον Γενάρη είναι μέσα και στους 3 στόχους, μέσα και το overachieve της 1ης θέσης απέναντι στην Άιντραχτ. Μάλιστα, η ομάδα είναι 1η στο πρωτάθλημα και δείχνει οτι θα μπορέσει να το χτυπήσει.

Ο βάζελος αλλάζει προπονητή και φέρνει έναν με τεράστιες παραστάσεις, και κάνει 3-4 βαρβάτες μεταγραφές. Η κόυλα έχοντας μια μόνο διοργάνωση, φέρνει Λιούμπισιτς στο ήδη αναβαθμισμένο ρόστερ που πέρσι της έφερε πρωτάθλημα. Ο Γαύρος, αλλάζει 2 προπονητές και φέρνει 8 (!) παίκτες για να ενισχύσει την ομάδα του και να κυνηγήσει οτι του αναλογεί.

Εμείς; Τι κάναμε όντας πρώτοι; 1)Γιόνι Ότο 2) Ανανέωση του Προπονητή 3) Ανανέωση Μουργκ

Εμένα αυτές οι κινήσεις μου δείχνουν απόλυτη ευχαρίστηση με αυτά που ήδη πέτυχε, και όχι ζήλο για την κατάκτηση τροπαίων.

Άρα, για να συνοψίσω

1) Αποδεκτό κάποιος να μην είναι ευχαριστημένος με ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ του προπονητή, όπως διαχείριση δυνάμεων και συγκεκριμένων παικτών, αλλα και τον τρόπο παιχνιδιού

2) Λάθος να λέμε οτι ο προπονητής απέτυχε να φέρει εις πέρας τους στόχους του όταν η ίδια η διοίκηση των επιβράβευσε για την κατάκτηση αυτών, και γνωρίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση με την ενδυνάμωση των ανταγωνιστών.

3) Αποδεκτό κάποιος να μην είναι ευχαριστημένος με την οριοθέτηση των στόχων απο την διοίκηση

Το ζουμί είναι το πως σχετίζεται το 1 με το 3. Εγώ, δηλαδή, θεωρώ οτι εαν δεν αλλάξει το 3 δεν παίζει και πολυ ρόλο το 1. Άλλοι στηρίζουν οτι πρέπει να αλλάξουν και τα δύο μαζί. Άλλοι μονο το 1, να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε με άλλα χαρακτηριστικά προπονητή έχοντας το 4ο σε κόστος ρόστερ. Νομίζω όμως οτι σίγουρα πρέπει να αναγνωριστεί το 2
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”