Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 Ι
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 Ι
@gika
Μπορεις να ξοδευεις και το 60% των εσοδων και να μπαινεις μεσα.
Το νεο συστημα λεει οτι δεν μπορεις να ξοδευεις ανω του 70% και συναμα στην τριετια να μην εχεις ανω των 60εκ ζημιες. Υπαρχει μια εξαιρεση στις ζημιες σε ομαδες που εχουν υγιη οικονομικα. Αυτες μπορουν να εχουν εως 90εκ ζημιες στην τριετια. Δεν το εχω ψαξει πως οριζει η ΟΥΕΦΑ τα υγιη οικονομικα, αλλα δεν νομιζω να μας αφορα.
Οντως καθε ειδους οριζοντιου μετρου ειναι αδικο. Αλλα απο την αλλη, χωρις τετοιου ειδους μετρα πολλες ομαδες θα βαρουσαν κανονι. Πριν το FFP γινοταν τις τανας στις πτωχευσεις. Απο το FFP και μετα πανευρωπαικα συμμαζευτηκαν τα οικονομικα πολλων ομαδων και οι πτωχευσεις περιοριστικαν δραματικα.
ΥΓ1. Στο 70% μιλαμε παντα για τα εξοδα μισθων και μεταγραφων. Δεν συνυπολογιζονται τα εξοδα διοικησεως κτλ.
ΥΓ2. Το 22/23 οι ζημιες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ηταν 22.5εκ ΕΥΡΩ, τα εσοδα της περιπου 33εκ ΕΥΡΩ.
Μπορεις να ξοδευεις και το 60% των εσοδων και να μπαινεις μεσα.
Το νεο συστημα λεει οτι δεν μπορεις να ξοδευεις ανω του 70% και συναμα στην τριετια να μην εχεις ανω των 60εκ ζημιες. Υπαρχει μια εξαιρεση στις ζημιες σε ομαδες που εχουν υγιη οικονομικα. Αυτες μπορουν να εχουν εως 90εκ ζημιες στην τριετια. Δεν το εχω ψαξει πως οριζει η ΟΥΕΦΑ τα υγιη οικονομικα, αλλα δεν νομιζω να μας αφορα.
Οντως καθε ειδους οριζοντιου μετρου ειναι αδικο. Αλλα απο την αλλη, χωρις τετοιου ειδους μετρα πολλες ομαδες θα βαρουσαν κανονι. Πριν το FFP γινοταν τις τανας στις πτωχευσεις. Απο το FFP και μετα πανευρωπαικα συμμαζευτηκαν τα οικονομικα πολλων ομαδων και οι πτωχευσεις περιοριστικαν δραματικα.
ΥΓ1. Στο 70% μιλαμε παντα για τα εξοδα μισθων και μεταγραφων. Δεν συνυπολογιζονται τα εξοδα διοικησεως κτλ.
ΥΓ2. Το 22/23 οι ζημιες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ηταν 22.5εκ ΕΥΡΩ, τα εσοδα της περιπου 33εκ ΕΥΡΩ.
Για τους Έλληνες που λέτε πρέπει σίγουρα να πάρουμε 1-2, πχ Πέλκας και κάποιος αναπληρωματικός CB ή και Γιαννούλης, αλλά εγώ έχω και την ελπίδα ότι θα εμφανιστεί και κάποιος νέος από τις ακαδημίες που θα μπει στο γκρουπ.
Ντελιας, Κουλιε, Μιχαηλίδης, Τζίμας αν μείνουν όλοι θα έχουν ρόλο στην ομάδα, ο Τσιγγαρας πιο δύσκολα. Με 2 μεταγραφές και 1-2 από ακαδημίες άμα κάτσει θα είμαστε μια χαρά.
Ντελιας, Κουλιε, Μιχαηλίδης, Τζίμας αν μείνουν όλοι θα έχουν ρόλο στην ομάδα, ο Τσιγγαρας πιο δύσκολα. Με 2 μεταγραφές και 1-2 από ακαδημίες άμα κάτσει θα είμαστε μια χαρά.
Με την ψυχολογία στο διάστημα.
Με τον Λουτσέσκου στα καλύτερα του.
Με το ταμείο να έχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, κατά 99% εξασφαλισμένα έσοδα.
Με την καύλα να επιστρέφει και να σπάει κάθε προηγούμενο επίπεδο, οπότε ο κόσμος αλήθεια πιστεύω πως είναι ικανός να κάνει ρεκόρ στα διαρκείας. Αν όχι κακό του κεφαλιού σας...
Με το Champions League να αλλάζει και να έχεις μπροστά σου τουλάχιστον 2 θεωρητικά εύκολες κληρώσεις και μία που δεν θα συναντήσεις ομάδα από Ελίτ Πρωτάθλημα.
Με την ΕΠΟ να είναι έτοιμη να αλλάξει και λογικά να μπει μπροστά ο Μάκης.
Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υπερβάσεις. Ούτε ανοίγματα, ούτε κλεισίματα, ούτε FFP, ούτε ιστορίες.
Τώρα πατάς γκάζι για να εξαντλήσεις τις πιθανότητες σου να εκτοξευθείς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τώρα. Ούτε χθες, ούτε αύριο.
Θέλω και Μπάμπα και Γιαννούλη. Θέλω και Μεϊτέ και ταχυδυναμικό δίπλα του.
Θέλω φορ από το πιο πάνω ράφι της ιστορίας μας.
Θέλω 2ο τέρμα πίσω από Κοτάρσκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν πουλήσεις Κουλιεράκη, θέλω αριστερό στόπερ να παίρνει ψυχές.
Αν πουλήσεις Κωνσταντέλια, θέλω δεκάρι βγαλμένο από τα όνειρα μας.
Οι συγκυρίες, οι καταστάσεις, τα οικονομικά, τα πάντα όλα είναι υπέρ σου. ΤΏΡΑ.
Συγνώμη για τον απόλυτο τόνο του σχολίου.

Με τον Λουτσέσκου στα καλύτερα του.
Με το ταμείο να έχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, κατά 99% εξασφαλισμένα έσοδα.
Με την καύλα να επιστρέφει και να σπάει κάθε προηγούμενο επίπεδο, οπότε ο κόσμος αλήθεια πιστεύω πως είναι ικανός να κάνει ρεκόρ στα διαρκείας. Αν όχι κακό του κεφαλιού σας...
Με το Champions League να αλλάζει και να έχεις μπροστά σου τουλάχιστον 2 θεωρητικά εύκολες κληρώσεις και μία που δεν θα συναντήσεις ομάδα από Ελίτ Πρωτάθλημα.
Με την ΕΠΟ να είναι έτοιμη να αλλάξει και λογικά να μπει μπροστά ο Μάκης.
Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υπερβάσεις. Ούτε ανοίγματα, ούτε κλεισίματα, ούτε FFP, ούτε ιστορίες.
Τώρα πατάς γκάζι για να εξαντλήσεις τις πιθανότητες σου να εκτοξευθείς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Τώρα. Ούτε χθες, ούτε αύριο.
Θέλω και Μπάμπα και Γιαννούλη. Θέλω και Μεϊτέ και ταχυδυναμικό δίπλα του.
Θέλω φορ από το πιο πάνω ράφι της ιστορίας μας.
Θέλω 2ο τέρμα πίσω από Κοτάρσκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Αν πουλήσεις Κουλιεράκη, θέλω αριστερό στόπερ να παίρνει ψυχές.
Αν πουλήσεις Κωνσταντέλια, θέλω δεκάρι βγαλμένο από τα όνειρα μας.
Οι συγκυρίες, οι καταστάσεις, τα οικονομικά, τα πάντα όλα είναι υπέρ σου. ΤΏΡΑ.
Συγνώμη για τον απόλυτο τόνο του σχολίου.

Το θέμα είναι να φύγουν όσοι αποδεδειγμένα δεν κάνουν και να μπουν παίκτες να βοηθήσουν.
Πέλκας είναι ταμάμ για πίσω από Ντέλια και Ταησον.
Γιαννούλης μου βγάζει λιγο τουπέ.
Μειτέ μέχρι 2εκ να μείνει, παρπάνω δεν είναι να δώσεις για μεταγραφή.
Κεντζιόρα 3ετες.
Σβαμπ ανανέωση.
Βιερίνια να αναλάβει πόστο μέσα στην ομάδα. Ζίβκοβιτς να γίνει προπονητής τερματοφυλάκων, ότι πρέπει είναι.
Εκόγκ όντως έχει πολύ τουπέ και δεν μ αρέσει, στο καλό.
Τσιγγάρας κάπου δανεικός, μήπως σώσει κάτι και ανέβει επίπεδο. Το ίδιο και ο μικρός.
Σαμάτα δεν, θές παίκτη.
Ράφα, Νασμπεργκ, δεν. Φελίπε, Κουαλιάτα στο καλό.
Επίσης αρκετοί και από τον ΠΑΟΚ Β είναι να φεύγουν, ας μπούν μικρά παιδιά να παίξουν.
Άρα θέλουμε, 1 τέρμα, 1 αριστερό μπακ, 2 κεντρικούς αμυντικούς, 2 χαφ, ένα αριστερο εξτρεμ 10 και έναν επιθετικό.
Άρα 8 παίκτες
Πέλκας είναι ταμάμ για πίσω από Ντέλια και Ταησον.
Γιαννούλης μου βγάζει λιγο τουπέ.
Μειτέ μέχρι 2εκ να μείνει, παρπάνω δεν είναι να δώσεις για μεταγραφή.
Κεντζιόρα 3ετες.
Σβαμπ ανανέωση.
Βιερίνια να αναλάβει πόστο μέσα στην ομάδα. Ζίβκοβιτς να γίνει προπονητής τερματοφυλάκων, ότι πρέπει είναι.
Εκόγκ όντως έχει πολύ τουπέ και δεν μ αρέσει, στο καλό.
Τσιγγάρας κάπου δανεικός, μήπως σώσει κάτι και ανέβει επίπεδο. Το ίδιο και ο μικρός.
Σαμάτα δεν, θές παίκτη.
Ράφα, Νασμπεργκ, δεν. Φελίπε, Κουαλιάτα στο καλό.
Επίσης αρκετοί και από τον ΠΑΟΚ Β είναι να φεύγουν, ας μπούν μικρά παιδιά να παίξουν.
Άρα θέλουμε, 1 τέρμα, 1 αριστερό μπακ, 2 κεντρικούς αμυντικούς, 2 χαφ, ένα αριστερο εξτρεμ 10 και έναν επιθετικό.
Άρα 8 παίκτες
Ο Κεντζιόρα ζητάει 1.3 καθαρά τον χρόνο. Δεν το βλέπω να πηγαίνει και τόσο καλά αυτό.
Αν ισχυει, να τσονταρει το 1/3 ο Εκονγκ. Γιατι εξαιτιας του ο Κετζιορα εγινε μονος αναντικατάστατος στην ομαδα μαζι με τον Κοταρσκι. Και ειναι λογικο να τα ζηταει.
Μόλις άρχισε να τη γυρίζει την μπιφτέκα ο Κόλκας στο ραδιόφωνο. Ότι ντεμεκ υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον αλλά κανείς δεν έχει μπει σε νούμερα κλπ.gergeo4 έγραψε:Ο κολκας το διεψευσε!
Aν αποφασίσουμε ότι θα είναι ο βασικός δεξιός στόπερ, τότε λογικά θα πάρει ποσο εκεί κοντά, ίσως λίγο λιγότερα.
Έχει και το βιογραφικό αλλα και την απόδοση για να το ζητήσει.
Οποτε όταν φύγει Ekong θα πρέπει να βρούμε κάποιον για δεύτερο
Έχει και το βιογραφικό αλλα και την απόδοση για να το ζητήσει.
Οποτε όταν φύγει Ekong θα πρέπει να βρούμε κάποιον για δεύτερο
Μα γι' αυτό τα ζητάει. Σου λέει ο άλλος ο τουρίστας παίρνει 1.1 τον χρόνο και όσο έπαιζε ήταν μόνιμα τρύπα.
Εγώ που έβγαλα 5 μήνες σερί, ήμουν πάντα σταθερός, κούμπωσα και 2-3 τρομερά σημαντικά γκολ, πόσα να πάρω;
Γενικά το 1 χαρτί νομίζω πως είναι το λιγότερο που περιμέναμε πως θα ζητήσει.
Και αν του δώσουν κάτι εκεί γύρω, δηλαδή 1 + bonus, νομίζω θα μείνει.
Βέβαια εννοείται πως θες και 2ο δεξί στόπερ, με συμβόλαιο όπως το φετινό του Κεντζιόρα.
Εγώ που έβγαλα 5 μήνες σερί, ήμουν πάντα σταθερός, κούμπωσα και 2-3 τρομερά σημαντικά γκολ, πόσα να πάρω;
Γενικά το 1 χαρτί νομίζω πως είναι το λιγότερο που περιμέναμε πως θα ζητήσει.
Και αν του δώσουν κάτι εκεί γύρω, δηλαδή 1 + bonus, νομίζω θα μείνει.
Βέβαια εννοείται πως θες και 2ο δεξί στόπερ, με συμβόλαιο όπως το φετινό του Κεντζιόρα.
Δηλαδη ο Κουλιερακης ποσα πρέπει να παρει αν δινεις πχ 1.3 σε Κετζιορα και 1εκ σε Ενκογκ;
Που ειναι και ο μονος που εχει potential για το μελλον απο τους 3.
Που ειναι και ο μονος που εχει potential για το μελλον απο τους 3.
- Μπαρκαρούτσος
Μάλιστα... Ήδη 22 σελίδες και διαβάζω ονόματα όπως του κυρίου Σταύρου Κόλκα.
Ειναι δυσκολη περιοδος για τα μεσα της πολης μας. Το πρωταθλημα τελειωσε παρα πολυ νωρις, απο την αποψη οτι δεν υπαρχει το ναι μεν αλλα. Δεν υπαρχει κατι να πουνε. Ο ΠΑΟΚ πηγε ευθεια και το σηκωσε. Να το πουν μια, να το πουν δυο, την τριτη χανει την ομορφια του.
Ειμαι σιγουρος οτι επαγγελματικα πολλοι (για να μην τους αδικω προφανως και οχι οι δικοι μας αρδ) πονταραν το να το χασουμε εκει μεσα. Θα ειχαν υλικο για εβδομαδες.
Οι δικοι μας απο την αλλη ειναι σε μια περιεργη κατασταση. Ναι μεν χαρηκαν, αλλα επαγγελματικα υπαρχει ενα τεραστιο κενο τωρα.
Ειμαι σιγουρος οτι επαγγελματικα πολλοι (για να μην τους αδικω προφανως και οχι οι δικοι μας αρδ) πονταραν το να το χασουμε εκει μεσα. Θα ειχαν υλικο για εβδομαδες.
Οι δικοι μας απο την αλλη ειναι σε μια περιεργη κατασταση. Ναι μεν χαρηκαν, αλλα επαγγελματικα υπαρχει ενα τεραστιο κενο τωρα.
Σχώρα μας που είμαστε αχόρταγοι για παπά Μπάρκα.Μπαρκαρούτσος έγραψε:Μάλιστα... Ήδη 22 σελίδες και διαβάζω ονόματα όπως του κυρίου Σταύρου Κόλκα.
- thomas Murg
Συγνώμη που θα χαλάσω το κλίμα αλλά έχοντας πια γνώση του τρόπου σκέψης του Λούτσε, ο Σαμάτα όχι μόνο θα μείνει αλλά θα είναι και καθοριστικός τη χρονιά που έρχεται. Για τον Εκόνγκ δεν μπορώ να εικάσω κάτι γιατί νομίζω ότι εκνεύρισε πολύ κόσμο μέσα στην ομάδα.
- Patricio_4
Ο Σαματτα δεν ήταν ποτέ καλό φορ, ήταν απλά μια πιο παλιά φούσκαPAOK1LIFE έγραψε:panpangr77
Το άλλο πάλι είναι να κυνηγάς ένα φορ που κάποτε ήταν καλό φορ και να ελπίζεις ότι θα αναστηθεί πάλι σε εσενα όπως κάναμε με Σαματα.
Στάλθηκε από το SM-M336B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk