20.Ricardo Costa

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Re: 20.Ricardo Costa

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

danirifle έγραψε:
GiorgosAtha έγραψε:...... από τα αθλήματα που η αντοχή και η φυσική κατάσταση παίζουν ισάξιο -ίσως και μεγαλύτερο- ρόλο από την δύναμη[/b]. ;)
συναθλητής? :)
για να μαθαινετε.....

στην Φ.Κ. ανοικουν και η αντοχη και η δυναμη

η μεγαλη διαφορα ειναι οτι στην πυγμαχια πρεπει να εχεις ανεπτυγμενη την ικανοτητα να παραγεις εργο απο ενα σημειο και μετα καιγοντας μονο γαλακτικο οξυ...οσοι ξερουν απο τον κυκλο του κρεπς καταλαβαινουν τι λεω...

δηλ. να παραγουν εργο σε διαρκεια μονο με αναεροβια καυση κατι που ο .....μπολτ.. μετα απο καποια λεπτα θα ξερασει γιατι πρεπει να δουλευεις κοντα στα ορια της καρδιακης αντοχης πανω απο 170-180 εως 200-210 σφιξης-παλμους το λεπτο

η διαφορετικοτιτα της πυγμαχιας καθως και καποιων ακομη αθληματων αλλα η πυγμαχια ειναι ο κυριος εκφραστης ειναι οτι αναπτυσεις μεγαλη αντοχη στην δυναμη

δηλ, παραγεις το μεγιστο εργο χρησιμοποιοντας μονο ταχυτητα

δεν πιανεις τα 50 κιλα και τα σηκωνεις 10 φορες σαν τον αρσιβαριστα και λες ...τα εχω...
αλλα πιανεις τα 50 κιλα και τα ανεβοκατεβαζεις με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα 10 φορες και αν το καταφερεις τοτε λες....το εχω

για αυτο οι δικοι μας μετα απο 10 σπριντ δεν μπορουν να μαζεψουν τα @@ τους και τους περναει και ο ......μπουρμπος....

για αυτο λεμε οτι ο αα τους εκαψε ........
ενω μπορουν να τρεξουν μετρα σε νορμαλ τεμπο 140-160 παλμους ...αεροβια καυση...

οταν ανεβαινουν τα κοζια ....μετα απο 10-15 σπριντ των 15-20-35 μετρων......εκει οπου πρεπει η καρδια να αρχισει να δουλευει πανω απο 160 παλμους μπαινοντας ο οργανισμος σε αναεροβια καυση ερχετε η κατάρρευση των μυων οι οποιοι γεμιζουν απο το γαλακτικο οξυ και επιδη ο οργανισμος δεν ειναι προετοιμασμενος να το καψει κρυσταλοποιητε μεσα στον μυ και μπλοκαρουν τα παντα

αυτα για τωρα τα υπολοιπα να παρετε να διαβασετε το......βιβλιο μου :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

και καλα :lol: :lol: :lol: :lol:

:pano: λεμε και σε θεματα Φ.Κ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος abc_o_ karpouzas την Δευ 01 Ιουν 2015, 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Amon Tobin

Δημοσίευση από Amon Tobin »

καρπουζάς for the win :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Π.Α.Ο.Κ βράστα,στη φυσική κατάστα :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
back in black

Δημοσίευση από back in black »

che4 έγραψε:
back in black έγραψε:Υστερεί τραγικά σε ταχύτητα. Δεν γνωρίζω αν αυτό σχετίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την προετοιμασια που έχει ή δεν έχει κάνει, καθώς και αν μπορεί να βελτιωθεί.Ντρέπομαι που το λέω αλλά αν ήμουν στη θέση να διαλέξω ανάμεσα σε αυτόν τον Κόστα και σε αυτόν τον Ταυλαρχίδη, θα διάλεγα το δευτερο.

η αμπαλοσυνη εχει και ορια αδερφε .... ο ενας εσβησε επιτελους το μπεργκ και ο αλλος το φακ και τον θυμιο...
Αδερφέ πρόσεξε τα bold γράμματα στο σχόλιο μου, έχουν τη σημασία τους, δεν εννοώ οτι ο Ταυλαρχίδης είναι καλύτερος, εννοώ ότι με τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν ό ένας δείχνει προφανώς καλύτερος και σιγουρα πιο αποτελεσματικός ως επένδυση.
ΥΓΔεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι, μπροστά σε αρκετούς απο εδώ μέσα, είμαι άμπαλος, ΔΕΝ ειμαι επαγγελματίας του χώρου και η η σχέση μου με το άθλημα είναι καθαρά αυτή του φιλάθλου- οπαδου.
Άβαταρ μέλους
GiorgosAtha

Δημοσίευση από GiorgosAtha »

Dani... ναι, μπορείς να με πεις και έτσι, αν και είμαι αρχάριος (4 χρόνια κανω μόνο...) και μόνο για γυμναστική (λόγο ηλικίας...33 πλεον....).
Με κόλλησε ένας φίλος λίγο μεγαλύτερος που στην εφηβεία του είχε φτάσει μέχρι την Εθνική Ελπίδων.
Από τα πιο ωραία αθλήματα. Κακώς που είναι τόσο παρεξηγημένο.

abg... Ωραίος! Εγώ (αν και δεν ήξερα τόσα) το έγραψα για να αποφύγουμε την παρεξήγηση τού ότι επείδη μαμάει ο Costa στα εργομετρικά πρέπει να είναι και υπερ-γρήγορος.
touboflo4

Δημοσίευση από touboflo4 »

abg12d34 έγραψε:
danirifle έγραψε:
GiorgosAtha έγραψε:...... από τα αθλήματα που η αντοχή και η φυσική κατάσταση παίζουν ισάξιο -ίσως και μεγαλύτερο- ρόλο από την δύναμη[/b]. ;)
συναθλητής? :)
για να μαθαινετε.....

η μεγαλη διαφορα ειναι οτι στην πυγμαχια πρεπει να εχεις ανεπτυγμενη την ικανοτητα να παραγης εργο απο ενα σημειο και μετα καιγοντας μονο γαλακτικο οξυ...οσοι ξερουν απο τον κυκλο του κρεπς καταλαβαινουν τι λεω...

δηλ. να παραγουν εργο σε διαρκεια μονο με αναεροβια καυση κατι που ο .....μπολτ.. μετα απο καποια λεπτα θα ξερασει γιατι πρεπει να δουλευεις κοντα στα ορια της καρδιακης αντοχης πανω απο 170-180 εως 200-210 σφιξης-παλμους το λεπτο

η διαφορετικοτιτα της πυγμαχιας καθως και καποιων ακομη αθληματων αλλα η πυγμαχια ειναι ο κυριος εκφραστης ειναι οτι αναπτυσεις μεγαλη αντοχη στην δυναμη

δεν πιανεις τα 50 κιλα και τα σηκωνεις 10 φορες σαν τον αρσιβαριστα και λες ...τα εχω...
αλλα πιανεις τα 50 κιλα και τα ανεβοκατεβαζεις με την μεγιστη δυνατη ταχυτητα 10 φορες και αν το καταφερεις τοτε λες....το εχω

για αυτο οι δικοι μας μετα απο 10 σπριντ δεν μπορουν να μαζεψουν τα @@ τους και τους περναει και ο ......μπουρμπος....

ενω μπορουν να τρεξουν μετρα σε νορμαλ τεμπο 140-160 παλμους ...αεροβια καυση...

οταν ανεβαινουν τα κοζια ....μετα απο 10-15 σπριντ των 15-20-35 μετρων......εκει οπου πρεπει η καρδια να αρχισει να δουλευει πανω απο 160 παλμους μπαινοντας ο οργανισμος σε αναεροβια καυση ερχετε η κατάρρευση των μυων οι οποιοι γεμιζουν απο το γαλακτικο οξυ και επιδη ο οργανισμος δεν ειναι προετοιμασμενος να το καψει κρυσταλοποιητε μεσα στον μυ και μπλοκαρουν τα παντα

αυτα για τωρα τα υπολοιπα να παρετε να διαβασετε το......βιβλιο μου :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ο αερόβιος μεταβολισμός συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που απαιτεί μυϊκή σύσπαση. Απλά, η συμμετοχή του σε ενέργειες μεταξύ 2-10 δευτερολέπτων είναι περιορισμένη. Όσον αφορά την πυγμαχία, σκοπός των συγκεκριμένων αθλητών είναι η ανοχή στο γαλακτικό οξύ (buffering capacity). Ζητούμενο δηλαδή είναι τα επίπεδα ισχύος να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα καθόλι την διάρκεια των γύρων.

Ο αερόβιος μεταβολισμός είναι πολύ σημαντικός ακόμα και σε αγωνίσματα που απαιτούν μυϊκή σύσπαση για μικρό χρονικό διάστημα (πχ άρση βαρών). Αυτό διότι οι αποθήκες φωσφοκρεατίνης αναπληρώνονται γρηγορότερα μέσω του αερόβιου μεταβολισμού. Ο σκοπός όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή είναι να αναπτύξει το επίπεδο της αερόβιας ικανότητάς του (aerobic capacity), έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται το γλυκολυτικό σύστημα για την παραγωγή ενέργειας.

Τέλος, δεν πρεπει να ξεχνάμε οτι το μεταβολικό κόστος σε αθλήμα όπως το ποδοσφαιρο (όπου περιέχουν αλλαγή κατεύθυνσης) είναι μεγαλύτερο, ακόμα και σε μικρές ταχύτητες
παοκαρα23

Δημοσίευση από παοκαρα23 »

αλλο ταχυτητα αλλο αντοχη.ειναι σαν να συγκρινουμε μαραθωνοδρομο με σπριντερ..ωραια η αναλυση του abg.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

ρε λέμε το PAOKMANIA Είναι πολύ μπροστά ρε
Άβαταρ μέλους
che4

Δημοσίευση από che4 »

back in black έγραψε:
che4 έγραψε:
back in black έγραψε:Υστερεί τραγικά σε ταχύτητα. Δεν γνωρίζω αν αυτό σχετίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την προετοιμασια που έχει ή δεν έχει κάνει, καθώς και αν μπορεί να βελτιωθεί.Ντρέπομαι που το λέω αλλά αν ήμουν στη θέση να διαλέξω ανάμεσα σε αυτόν τον Κόστα και σε αυτόν τον Ταυλαρχίδη, θα διάλεγα το δευτερο.

η αμπαλοσυνη εχει και ορια αδερφε .... ο ενας εσβησε επιτελους το μπεργκ και ο αλλος το φακ και τον θυμιο...
Αδερφέ πρόσεξε τα bold γράμματα στο σχόλιο μου, έχουν τη σημασία τους, δεν εννοώ οτι ο Ταυλαρχίδης είναι καλύτερος, εννοώ ότι με τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν ό ένας δείχνει προφανώς καλύτερος και σιγουρα πιο αποτελεσματικός ως επένδυση.
ΥΓΔεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι, μπροστά σε αρκετούς απο εδώ μέσα, είμαι άμπαλος, ΔΕΝ ειμαι επαγγελματίας του χώρου και η η σχέση μου με το άθλημα είναι καθαρά αυτή του φιλάθλου- οπαδου.

πλακιτσα κανουμε ρε φιλε εγω πιο πολυ για το φακ το εγραψα που ετσι οπως ειναι τον σβηνω και εγω ;) ;)
Άβαταρ μέλους
che4

Δημοσίευση από che4 »

touboflo4 έγραψε:
abg12d34 έγραψε:
για να μαθαινετε.....

η μεγαλη διαφορα ειναι οτι στην πυγμαχια πρεπει να εχεις ανεπτυγμενη την ικανοτητα να παραγης εργο απο ενα σημειο και μετα καιγοντας μονο γαλακτικο οξυ...οσοι ξερουν απο τον κυκλο του κρεπς καταλαβαινουν τι λεω...

Ο αερόβιος μεταβολισμός συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που απαιτεί μυϊκή σύσπαση. Απλά, η συμμετοχή του σε ενέργειες μεταξύ 2-10 δευτερολέπτων είναι περιορισμένη. Όσον αφορά την πυγμαχία, σκοπός των συγκεκριμένων αθλητών είναι η ανοχή στο γαλακτικό οξύ (buffering capacity). Ζητούμενο δηλαδή είναι τα επίπεδα ισχύος να διατηρούνται στα ίδια επίπεδα καθόλι την διάρκεια των γύρων.

Ο αερόβιος μεταβολισμός είναι πολύ σημαντικός ακόμα και σε αγωνίσματα που απαιτούν μυϊκή σύσπαση για μικρό χρονικό διάστημα (πχ άρση βαρών). Αυτό διότι οι αποθήκες φωσφοκρεατίνης αναπληρώνονται γρηγορότερα μέσω του αερόβιου μεταβολισμού. Ο σκοπός όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή είναι να αναπτύξει το επίπεδο της αερόβιας ικανότητάς του (aerobic capacity), έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται το γλυκολυτικό σύστημα για την παραγωγή ενέργειας.

Τέλος, δεν πρεπει να ξεχνάμε οτι το μεταβολικό κόστος σε αθλήμα όπως το ποδοσφαιρο (όπου περιέχουν αλλαγή κατεύθυνσης) είναι μεγαλύτερο, ακόμα και σε μικρές ταχύτητες

το τερματισατε το μηχανημα αδερφια....εργοφυσιολογοι οπαδοι μονο στον ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
pisakaipoupoula

Δημοσίευση από pisakaipoupoula »

σα να βλέπουμε συζήτηση Ιωάννη Μελισσανίδη με Πύρρο Δήμα..
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

touboflo4 έγραψε:(buffering capacity)
εγώ που κατάλαβα μόνο αυτό, τι να πω; :P :D 8-) :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

ο ....κοστας.....και γενικα ολη η αμυντικη γραμμη εχουν καλη ταχυτητα
απο αλλο πραγμα πασχουν

δεν ειναι.....ομαδα....δεν εχουν αυτο που ειχε η αμυντικη γραμμη επι σαντος

οποιος νομιζει οτι η αμυνα επι σαντος ηταν ποιο γρηγορη απο την τωρινη βλεπει αλλο πραγμα

η τωρινη η γραμμη εχει προβλημα κατανομης θεσεων.....
επι σαντος τα χθεσινα σουτ του νινη δεν θα γινοτανε γιατι τα 6ρια θα τον ειχαν φαει.....
ενω τωρα τα 6ρια κατσε και μαντουρο......ο μεν κατσε τρεχει ασταματητα χωρις νοημα και ειναι επικινδυνος στο παραλληλο παιχνιδι ο δε μαντουρο ηταν φανερο οτι δεν ηξερε βαση εντολης ποιος ηταν ο χωρος ευθυνης του
για αυτο ο γκαρσια και ο βιτολο δυσκολα ....κατα κολκα ευαγγελιο.....πατουσαν περιοχη
γιατι ειχαν εντολη να κινουντε μεσοαμυντικα .....αυτος ειναι και ο ρολος του 6ριου...και οποιος σκεφτοταν το σουτ ετρωγε το τακλιν πριν ακομη δωση εντολη το μυαλο τους στα ποδια τους
τον αλαβαντα να ειχαμε εαν η κινηση του ηταν προς τα εμπρος και τον επιανε η μπαλια πισω στην πλατη του με τον επιθετικο να ειχε ηδη ξεκινηση δεν θα μπορουσε να κανει τιποτα

εκει κολαει το 6ρι το οποιο δεν θα αφησει να γινοντε τετοιες τρυπες
τωρα εαν ολοι εχουν την εντολη να ανεβουν ψιλα να βαλουν 10 γκολ στον αντιπαλο οσο καλα 6ρια και σεντερ μπακ καλα εχουμε ολοι στο τελος θα ειναι.....παλτα.....

δεν γινετε μεσα στην ξανθη να κανεις το 1-1 και να περνουν παλι εντολη να ανεβουν ψιλα
φαε το 4μπαλο να βαλεις μυαλο

μετα το 1-1 πεστε μου ενας εαν ο σαντος το εχανε αυτο το παιχνιδι
για αυτο οταν εκανε το μισο μηδεν ολοι γυρνουσαν πισω απο την μπαλα κερδιζε το παιχνιδι και εμεις νομιζαμε οτι μας....πονουσανε τα ματια......

ο ....κοστας .....ειναι παικτουρα αλλα σαν τελευταίοι αμυντικοι που ειναι μαζι με τον αλλον τον σεντερ μπακ εαν δεν υπαρχουν παικτες να δυσκολεψουν τους επιθετικους στην κινηση τους προς τα εμπρος δυσκολα να σκουπισει τις φασεις
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

K_geo έγραψε:
touboflo4 έγραψε:(buffering capacity)
εγώ που κατάλαβα μόνο αυτό, τι να πω; :P :D 8-) :lol: :lol:
Ότι είσαι καλύτερος από μένα!
Επί του θέματος: Βλέποντας πόσο χάλια είναι η ομάδα (τραγική) σταματάω να κρίνω του παίκτες σε ατομικό επίπεδο. Μέχρι τώρα ο Ricardo είναι μεγάλη απογοήτευση για μένα, κάτι σαν τον Martens δηλαδή, αλλά θα περιμένω να τον δω του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
Φοίνικας

Δημοσίευση από Φοίνικας »

Σύνελθε ρε Ριχάρδε, επιτέλους.
mbison

Δημοσίευση από mbison »

Eίναι ξεκαθαρα στοπερ ειδικων αποστολών, στο να σβήνει αντιπάλους.
Με τη μπάλα κάτω είναι άμπαλος με την έννοια να φτιάξει παιχνίδι, άρα επικίνδυνος στις μεταβιβάσεις.
Αν πάρουμε ένα καλό λίμπερο να παίξει τελευταίος στο 3-5-2, τότε χωράει στα στόπερ, γιατί έχει γρήγορες αντιδράσεις στο να κόβει και υποτίθεται εμπειρία.

Υ.Γ.
ο Ζαγοράκης ήταν χτες στο ΕΚ?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”