Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Οντως αυτό είναι γεγονός και εγώ μιλάω για ένα μπάτζετ 10 εκ. χωρίς εφορία.
Τώρα πλέον η εφορία φτάνει το 40% από 20% που ήταν...και θεωρώ δύσκολο να δεχτεί παίκτης να πάρει π.χ. 300 χιλ και να πληρώσει 120χιλ. στην εφορία...
Πάντως στην Ελλάδα είμαστε..κάποια αλχημεία θα γίνει είμαι σίγουρος :mrgreen:
Υπάρχει άλλωστε και το φημισμένο ΙΕΚ βάζελος με εξειδίκευση στα θέματα των μηδενικών ή συμβολαίων του χιλιάρικου. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

ετσι εχει το θεμα αλλα νομιζω το μπατζετ μας φετος ειναι 8,5 +εφορια= 10,8...
αποκλειω το ενδεχομενο αυξησης του, κατι που σημαινει οτι κοιταμε σε μια ορθολογικοποιση των εξοδων......
αυτη περιλαβανει το -350, το -180 των βερον μουν.....τη μειωση ή εξαλειψη βαριων συμβολαιων που δεν αγωνιζονται πχ φιλομενο -350 σορλεν -400 (αγωνιζεται αλλα μπορεις με τα ιδια λεφτα να παρουμε εναν καλυτερο παικτη)

σε περιπτωση αλλαγης της φορολογισης που θεωρω πιθανη η μεθοδος των ιδιωτικων συμφωνητικων και τα μπονους (που ισως διαφυγουν) ειναι μια λυση αλλα δυσκολη....τοτε βλεπω:

μειωση λειτουργικων εξοδων ΠΑΕ και μη επενδυσης στο προπονητηριο
αυξηση τιμης εισητηριων διαρκειας
Άβαταρ μέλους
Olorin

Δημοσίευση από Olorin »

Εγω παλι γιατι νομιζω οτι το θεμα με την εφορια αφορα μονο τους παικτες και οχι τις ομαδες? Αυτο ειναι και το λογικο. Τα υπαρχοντα συμβολαια δεν προκειται να επιβαρυνουν τον ΠΑΟΚ η οποιαδηποτε αλλη ομαδα παραπανω απο οτι τωρα. Την εφορια την πληρωνει ο παικτης.

Το προβλημα για τις ομαδες θα ειναι στα καινουρια συμβολαια που θα υπογραφουν απο εδω και περα, γιατι το λογικο ειναι οι παικτες να ζητανε κατι παραπανω σε σχεση με αυτα που παιρνουν τωρα. Οποτε η αυξηση στα μπατζετ αναμενεται να γινει αισθητη σταδιακα, καθως σιγα σιγα ληγουν τα υπαρχοντα συμβολαια.
Άβαταρ μέλους
nikos55

Δημοσίευση από nikos55 »

Με αφορμη και τη συνεντευξη Σαντος θελω να πω οτι το κρατος με την εκκρεμοτητα των χρεων μας κραταει ομηρους. Δεν ξερω αν αυτο γινεται επιτηδες ή οχι, αλλα ειναι το μεγαλο εμποδιο στην εξελιξη του ΠΑΟΚ. Σε καποια topics αναφερονται καποιοι για επενδυτες και αν/ποιοι/ποτε/πως θα ερθουν. Θεωρητικα εστω καποιος οντως ενδιαφερεται να παρει τον ΠΑΟΚ. Αυτη τη στιγμη -και γω να ημουν στη θεση του- δεν θα εκανα καμια κινηση, θα περιμενα την διευθετηση των χρεων, γιατι αλλιως θα μου τα φορουσαν καπελο. Οσα λεφτα κι αν εχει καποιος ή ειναι διαθετημενος να επενδυσει, δεν ειναι κοροϊδο να πληρωνει μερικα εκ. ευρω τζαμπα.
Κι εδω βρισκεται η χαωτικα διαφορετικη αντιμετωπιση του κρατους σε μας και στις ομαδες του. Οταν ο gay χρωστουσε 11 δις δραχμες το 90 (επι Μανου υπ. οικονομικων εγινε αυτο), το ιδιο το κρατος βρηκε τον Κροκαλη του εσβησε το μεγαλυτερο κομματι των χρεων ενω ηδη απο πριν ειχε αρχισει να του ανοιγει τα ποδια δινοντας του ενα σωρο εργολαβιες-φιλετα. Το ιδιο κρατος εχασε το δρομο για το δικαστηριο για να βοηθησει τον αντρα της Βανδη, ετσι οι ξαδερφες καθαρισαν με το μεγαλυτερο κομματι του απιστευτου χρεους το οποιο δεν ξερω ποσο πανω απο 100 εκ. ευρω ηταν. Μαζι με το αρθρο44 και το χανουμι βολευτηκαν και κατι αλλοι κακομοιρηδες (βλεπε ρουληδες).
Το ιδιο κρατος (τωρα ερχομαστε στον ΠΑΟΚ) μας κρατα ομηρους χρονια τωρα, τη στιγμη που εμεις ζηταμε να πληρωσουμε το πρωτογενες χρεος και να απαλλαχτουμε μονο απο τις προσαυξησεις. Μεχρι τωρα το μονο που ειδαμε ηταν ταξιματα, προεκλογικες φωτο διπλα στον Ζαγορακη και τη συνεχιση του εκβιασμου, που σε λιγο θα πειστω οτι δεν ειναι τυχαιος. Ο ΠΑΟΚ πρεπει να κυνηγησει πιο δυναμικα την υποθεση. Ισως ενα νεο συλλαλητηριο πριν απο εναν σημαντικο αγωνα (π.χ. play-off) αναθερμανε την κατασταση και πιεζε λιγο. Δεν ξερω βεβαια τι γινεται στο παρασκηνιο ή τι αλλο θα μπορουσε να γινει. Αλλα στην παρουσα φαση ειναι το πιο σημαντικο θεμα για μας και πρεπει να πιεσουμε με καθε τροπο, ειναι θεμα ζωης και θανατου.
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Olorin έγραψε:Εγω παλι γιατι νομιζω οτι το θεμα με την εφορια αφορα μονο τους παικτες και οχι τις ομαδες? Αυτο ειναι και το λογικο. Τα υπαρχοντα συμβολαια δεν προκειται να επιβαρυνουν τον ΠΑΟΚ η οποιαδηποτε αλλη ομαδα παραπανω απο οτι τωρα. Την εφορια την πληρωνει ο παικτης.

Το προβλημα για τις ομαδες θα ειναι στα καινουρια συμβολαια που θα υπογραφουν απο εδω και περα, γιατι το λογικο ειναι οι παικτες να ζητανε κατι παραπανω σε σχεση με αυτα που παιρνουν τωρα. Οποτε η αυξηση στα μπατζετ αναμενεται να γινει αισθητη σταδιακα, καθως σιγα σιγα ληγουν τα υπαρχοντα συμβολαια.
Το λογικό είναι η ομάδα να πληρώνει ένα παίκτη-υπάλληλο μεικτά. Η εφορία είναι θέμα του παίκτη και όχι της ομάδας. Στην Ευρώπη παίζουν παρόμοιοι συντελεστές.

Ωστόσο, διαβάζουμε συχνά για συμφωνίες που περιλαμβάνουν ως υποχρέωση της ομάδας και την πληρωμή της εφορίας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να αυξηθεί το μπάτζετ λόγω της αύξησης της φορολογίας. Αν θέλει ο οποιοσδήποτε να του μένουν περισσότερα στο χέρι, ας πάει να παίξει στο Ντουμπάι, στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.
Άβαταρ μέλους
Thanos4

Δημοσίευση από Thanos4 »

http://www.paokfc.gr/swift.jsp?CMRCode= ... 0&extLang=
μπραβο στην ΠΑΕ που μπλοκαρει τα σχεδια καποιων και εξασφαλιζει εσοδα...

οσο για το μπατζετ αν υποθεσουμε οτι το προπονητικο τελειωνει το καλοκαιρι θα υπαρχει ελευθερος χωρος στο μπατζετ για καποιες μεταγραφες ενω αν φυγουν και καποια μεγαλα και αχρηστα συμβολαια μπορει να γινει πραξη η επιθυμια του δον...

παντως η κινηση ματ για να σταματησουμε να κοιταμε εμεις οι απεξω τα λογιστικα θα ειναι να βγουμε πρωτοι η δευτεροι στα πλει οφ ετσι ωστε να εχουμε νεες μεγαλες χορηγιες,μπονους,περισσοτερα εσοδα απο τηλεοπτικα κλπ...
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Mπράβο σωστή κίνηση.
Πάντως ιδίως για τους ξένους αποκλείω να πληρώνουν μόνοι τους το ΦΠΑ.Χρόνια τώρα οι ομάδες το πληρώνουν.
Άβαταρ μέλους
brigate4

Sera4 για το θέμα στην ενδεχόμενη αύξησης των τιμών στα διαρκείας

Η Ελλάδα δεν έχει και πολύ μεγάλο αγοραστικό κοινό.Τα 21.000 διαρκείας -που αν είχες μεγαλύτερο γήπεδο θα μπορούσαν να φάσουν και τα 25.000 έστω και δύσκολα- δεν είναι μικρός αριθμός.Μη ξεχνάς πως πριν 2-3 χρόνια αν φτάναμε τα 6000 πανηγυρίζαμε.Στα @@ μου με γούμενομπάτμαν.Δηλ αν φύγει ο Τέο πάλι εκεί θα πέσουμε?
Ή μήπως είσαι σίγουρος πως αν αυξήσουμε τις τιμές και λίγο το μπάτζετ ( λέω λίγο γιατί τα έσοδα θα είναι περισσότερα αλλά ίσως τα διαρκείας λιγότερα) θα πει πως πάμε για πρωτάθλημα του χρόνου? Το καλό σε μια τέτοια υπόθεση είναι πως θα πουλάς περισσότερα εισιτήρια.
Λύσεις δεν μπορώ να σου βρω εγώ δεν έχω τις γνώσεις.Θα μπορούσαν ίσως να βγάλουν πχ 18000 διαρκείας με μικρή αύξηση και πιο ακριβά κανονικά εισιτήρια για να έχουν και ρευστό μέσα στη χρονιά, χάνοντας όμως κόσμο με ό,τι συνεπάγεται από κάτι τέτοιο.
Για τις μετοχές τι περιμένατε μέσα σε 2 βδομάδες? Γύρω στα 12000 άτομα από πέρσι έχουν χαρίσει λεφτά στον ΠΑΟΚ αφού αγοράζεις αέρα και το κάνεις από αγάπη και μόνο.Λίγο είναι? Ίσως θα μπορούσε να γίνεται αυτό 2 φορές το χρόνο δεν ξέρω πότε θα γίνει η επόμενη.Αν δεν βρεθούνε 3-4 άνθρωποι που να μπορούν το κάτι παραπάνω δύσκολα.
Στο φινάλε αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

αδερφε δεν ειναι θεμα πρωταθλητισμου πλεον ειναι θεμα επιβιωσης και σταθεροποιησης της ομαδας....καπως πρεπει να μπουν λεφτα...τωρα χορηγιες θα ειναι διαρκειας θα ειναι τηλεοπτικα θα ειναι εσοδα απο ευρωπη που θα ειναι και τα πιο σημαντικα θα ειναι απο καπου παντως πρεπει να μπουν...τα 2 πρωτα δυσκολα να αυξηθουν υπρβολικα πιστευω(αν και θα αυξηθουν) οποτε πιθανοτατα να υπαρξει και μια αυξηση στα διαρκειας...οσο για την ΑΜΚ διαφωνω καθετα δεν παιρνεις αερα αν εσυ το θεωρεις το να γινεις κομματι του ΠΑΟΚ αερα οκ εγω το θεωρω πολυ σημαντικοτερο απο διαρκειας μπουτικ εισητηρια κλπ....
kos

Δημοσίευση από kos »

μην περιμενει κανεις να καλυφθει το ανοιγμα και να μεγαλωσει το μπατζετ της επομενης χρονιας απο αυξηση στην τιμη των διαρκειας. τα διαρκειας εφεραν εσοδα 8εκ φετος. για να φερουν 10 εκ την νεα χρονια πρεπει να εχουν σημαντικη αυξηση στην τιμη τους. το θεωρω αδυνατο και θα ειναι τεραστιο λαθος εαν η παε κανει κατι τετοιο. υπαρχει κινδυνος να γυρισει μπουμερανγκ. να εχουμε μειωση εσοδων, γιατι για να γινουν τα 8 εκ, 10 πρεπει να αυξηθουν τα διαρκειας κατα 25% και να πουληθουν παλι 21,000 εισητηρια. χλωμο το βλεπω εαν π.χ στην 5 το πανε απο 350 στα 440. πολυ χλωμο.
Άβαταρ μέλους
paok nafplio

Δημοσίευση από paok nafplio »

brigate4 καλα μας κοροιδευεις εσυ??αερα αγοραζει περνοντας μετοχες του ΠΑΟΚ??τι θες κ ανταλαγμα??επιχειρηση ειναι ο ΠΑΟΚ να επενδυσεις τα λεφτα σου??οταν αγαπας κατι δεν το αγαπας για να παρεις ανταλαγμα..μετα εμεις περιμενουμε να παμε μπροστα....καημενε ΠΑΟΚ...
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

κος δεν ειπαμε απο 8 να παμε στα 10 αλλα και 600000 παραπανω θα ηταν σημαντικη ενισχυση...σε συνδιασμο με καποια αυξηση τηλεοπτικων χορηγιων και αν περασουμε και ομιλους ευρωπη που εκει θα ειναι το αποκορυφωμα..
Άβαταρ μέλους
brigate4

ΝΑΥΠΛΙΟ Εννοώ πως δεν αγοράζεις κάτι όπως εισιτήριο,φανέλες κλπ απλά δίνεις τα λεφτά σου και γίνεσαι κομμάτι του ΠΑΟΚ.
Μη μου τη λες έτσι.Κομμάτι του ΠΑΟΚ είμαι απ το 2005 που είμαι ΜΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣ ΠΑΟΚ.Φέτος έχω διαρκείας σε ποδόσφαιρο,μπάσκετ,χάντμπολ έχω δώσει άλλα τόσα σε μπουτίκ,εκδρομές κλπ.
Άβαταρ μέλους
arisk

Δημοσίευση από arisk »

Παίδες την εφορία των συμβολαίων των παικτών την πληρώνουν οι ομάδες δυστυχώς... :?
Άβαταρ μέλους
teod1980

Δημοσίευση από teod1980 »

brigate4 δε σε αμφισβητει
paok nafplio μην τον αμφισβητεις...
ολα καλα μαγκες :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”