Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙΙ
- Μπαρκαρούτσος
Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙΙ
Φαΐ αν πας Amsterdam, έχει στο καράκεντρο (στην οδό Damstraat, δίπλα στη Dam Square) πολλά αργεντίνικα που με έχουν πει ότι γαμάνε, αλλά δεν έχω προφτάσει. Πάντα προτιμούσα τις εύκολες λύσεις για junk food στο πόδι που έχει στον ίδιο δρόμο.PAOKevolution έγραψε:Καλημέρα σας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Άιντε να ξυπνάμε!
Ρε σεις. Για ματζούνια θα πάω; Φαί θέλω βρε και να δω κάνα ωραίο μέρος βρε.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ δίνω link για το ένα εκ των μαγαζιών: https://maps.app.goo.gl/2Ly213vZwRbcJdjHA
- Μπαρκαρούτσος
- PAOKevolution
Καλημέρα στο λαό της ΠΑΟΚαρας!
Μπάρκα TripAdvisor είσαι ρε άτιμε. Ευχαριστώ!
- ΑποστόληςΑ
- Μπαρκαρούτσος
Α! Κάτι ακόμα:PAOKevolution έγραψε:Καλημέρα στο λαό της ΠΑΟΚαρας!
Πολλά μαγαζιά στο Amsterdam θα πλασάρονται σαν Cannabis Museums. Ένα μόνο είναι το αυθεντικό (και δεν σε γεμίζει και πολύ το μάτι για μουσείο). Δεν ξέρω ποιο είναι, δεν έχω ασχοληθεί, αλλά αν σε ενδιαφέρει, έχε το νου σου!
Επίσης, ξέχασα να αναφέρω το Kinderdijk, κοντά στο Rotterdam.
https://maps.app.goo.gl/FrJVcb6tC7kqVBRf8
Μνημείο κληρονομιάς της UNESCO, είναι κάτι ανεμόμυλοι. Έχει boat trip (δεν θυμάμαι τιμή, αλλά το τικέτο είναι στάνταρ) αν θέλεις, αλλιώς απλά περπατάς. Νομίζω είναι 7 ανεμόμυλοι, εκ των οποίων οι 2 (ή 3) είναι επισκέψιμοι. Το μέρος κάποτε χρησιμοποιούνταν για τη διαχείρηση της στάθμης του νερού και τη διοχέτευσή του στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τριγύρω. Στους ανεμόμυλους μένουν ακόμα οικογένειες κανονικά, έχει και κατάστημα με σουβενίρια κτλ. Πήγα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν θυμάμαι πολλά.
Τώρα αντί για ανεμόμυλους, χρησιμοποιούν μηχανές κανονικά, με υπερπολλαπλάσιο capacity.
Αν σ'αρέσει το Kinderdijk, έχει και app για το κινητό

Για πιο κοντά στο Amsterdam (ένα ένα τα θυμάμαι!):
1. Keukenhof https://maps.app.goo.gl/m2gB82X5Wd5kkDnQ8
Πάρκο με τουλίπες, τις γνωστές που πάνε και βγάζουν όλοι φωτογραφίες. Θέλει εισιτήριο. Δεν έχω πάει ποτέ, αλλά πρέπει να είναι must-visit. Το χειμώνα είναι κλειστό φυσικά. Όμορφο μέρος, αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Διασχίζεται με τα πόδια ή με ποδήλατο.
2. Zaanse Schans https://maps.app.goo.gl/4iNdH7n2nKHpU3eD7
Στο Zaandam, πολύ κοντά στο Amsterdam, αντίστοιχη φάση με το Kinderdijk που ανέφερα παραπάνω, αλλά δεν είναι μνημείο UNESCO. Ανεμόμυλοι, νερό, φωτογραφίες, ομορφιά κτλ. Δεν έχω πάει ούτε εκεί

Αν πας προς καλοκαίρι κι έχεις όρεξη να δεις θάλασσα (αν θέλεις να βουτήξεις, μην περιμένεις να πας στα βαθιά κτλ, εδώ όλοι κολυμπάνε μαξ 10 μέτρα μέσα, έχει κύματα), τότε αξίζει μια επίσκεψη στο Scheveningen, προς Χάγη μεριά. https://maps.app.goo.gl/7WBRQe3vxBRDaWJ56
Εμποροπαραλία, έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι, θυμίζει (τηρουμένων αναλογιών) το Venice Beach στο Los Angeles. Θα δεις πάρα πολλούς να παίρνουν καρέκλες, σκηνές, μπάλες and whatnot και κυρίως να αράζουν στην άμμο. Γενικά έχουν πολλή θάλασσα εδώ (και απέραντες παραλίες, όχι τραπεζοκαθίσματα στο 1μ από εκεί που σκάει το κύμα...), αλλά υπάρχει λόγος που σκάνε χιλιάρικα για να κατέβουν Ελλάδα. Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο για να πας, θα ξεπαραδιαστείς για το parking.
Αν θέλεις να δεις θάλασσα, αλλά δεν θέλεις να τραβιέσαι προς Χάγη, παίζει και το Zandvoort (https://maps.app.goo.gl/pAQ49iSJGXX5smhx5), αλλά δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. Εκεί έχω πάει μόνο μια φορά να κολυμπήσω και μάλιστα βράδυ. Έχει και εκεί μαγαζάκια να αράξεις να πιεις κάτι μετά.
Ωστόσο, επειδή είμαστε πολύ βροχερή χώρα εδώ, αν έρθεις και βρέχει, ίσως να μην αξίζει να κινηθείς σε καμιά από τις παραλίες.
Αυτά. Άμα θυμηθώ κι άλλα, θα τα πω

Α, γενική συμβουλή. Εδώ όταν πάμε σε μαγαζί εστίασης, όταν το ποτήρι πάει να αδειάσει, έρχονται και ρωτάνε "Είμαστε εντάξει; Θέλετε κάτι άλλο;". Αν αδειάσουν τα ποτήρια/πιάτα κτλ, έρχονται ανά 5-10 λεπτά να ρωτήσουν. Είναι ο ολλανδικός τρόπος να σε πουν "Πάρε κάτι άλλο, ή στρίβε!". Μόνο σε μισοάδεια μαγαζιά (ή σε ελληνικά) θα δεις το ελληνικό φαινόμενο να αράζεις 5 ώρες με έναν φραπέ 3€.
- john4serres
- Μπαρκαρούτσος
- PAOKevolution
Καλημέρα Ευρωπαίοι μου!!! Σιδερώστε τα κοστούμια σας κύριοι!
Μπάρκα, σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες και για τον κόπο σου παλίκαρε. Ειλικρινά ευχαριστώ!
Μπάρκα, σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες και για τον κόπο σου παλίκαρε. Ειλικρινά ευχαριστώ!
Καλημερα μ ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια και φουσκωμενο το στηθος απο περηφανεια.

- Kabamaru11
- ΑποστόληςΑ
- Μπαρκαρούτσος
Μην με ευχαριστείς ακόμα...σκέφτηκα κι άλλα να πω!PAOKevolution έγραψε:Καλημέρα Ευρωπαίοι μου!!! Σιδερώστε τα κοστούμια σας κύριοι!

Το νεράκι έξω είναι ακριβό. Στις βρύσες είναι πολύ ποιοτικό και πόσιμο, οπότε πάρε μπουκαλάκια από το αεροδρόμιο και μετά γέμιζέ τα, αν σε πιάσουν γυφτιές. Αν πάρεις νερό έξω, έχε το νου σου μην είναι τίποτα ανθρακούχο και τέτοια.
Επίσης, στο WC τα χαρτιά τα πετάμε μέσα. Δεν χρειάζεται να τα πετάς στον κάδο. Αλλά ΜΟΝΟ τα χαρτιά!

Και τώρα που είπα για χαρτιά...εδώ δεν πολυκυκλοφορούμε με μετρητά, οπότε μην αγχωθείς να σηκώσεις λεφτά. Πιστεύω μέχρι 100€ ρευστό θα είσαι υπερκομπλέ, κυρίως για έξοδα σαν του ξεναγού που ανέφερα προχθές και άλλες τέτοιες χρεώσεις.
Αυτά...να 'σαι καλά!
Μέχρι να πας, μπορεί να αναλύσω κανένα γενεαλογικό δέντρο της βασιλικής οικογένειας