Μεταγραφές Καλοκαιριού 2022
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2022
Περιμένω από τον μποτο να δείξει την μαγκιά του ως σκάουτερ στην επιλογή του φορ.
Δεν υποτιμώ τίποτα αλλά θέλω ένα ανεπανάληπτο φορ.
Να γελάω με αυτά που θα κάνει...
Εννοώ έμπειρους και ποιοτικούς που θα είναι βασικά εργαλεία...δεν αναφέρομαι σε παίκτες μπαλώματα τύπου Νάσμπεργκ που θα έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο μπακ απ...papwolf έγραψε:Μα αυτό ακριβώς κάνουν, Ράφα Σοάρες και Νάσμπεργκ είναι έμπειροι ποδοσφαιριστές, Κουαλιατά και ο τερματάς πιο νέοι.Ettien26 έγραψε:Υπάρχει και η μέση λύση, δεν είναι ολα άσπρο ή μαύρο.papwolf έγραψε:Μιας μια βλέπω ότι γίνεται μια ωραία κουβέντα για το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας ας γίνω λίγο αιρετικός.
Ας υποθέσουμε ότι είμαστε στη θέση του Ιβάν και βλέπουμε ότι η ομάδα μας έφτασε στο τέλος της με αγωνιστικούς όρους πάντα και χρειάζεται άμεσα ανανέωση. Το τεχνικό τιμ μας πληροφορεί ότι θα χρειαστούν 9-10 μεταγραφές ποδοσφαιριστών για να γίνει η ανανέωση αυτή (όσους βγάζει και τώρα η ΠΑΕ προς τα έξω ότι θα γίνουν). Οι σύμβουλοι μας μας υποδεικνύουν δύο διαφορετικούς δρόμους ως λύση:
α) Να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, να διαθέσουμε 25-30 εκατομμύρια και να φέρουμε 10 παιχταράδες που θα γαμούν και θα δέρνουν. Να τους πάρει ο προπονητής, να τους κάνει ομάδα και να τα σαρώσουν όλα. Να μας αποθεώνουν οι οπαδοί και οι αντίπαλοι να τρώνε τα λυσσακά τους. Κάπου εκεί όμως οι σύμβουλοι μας μας κατεβάζουν από το συννεφάκι υπενθυμίζοντας μας ότι βρισκόμαστε στην ψωροκώσταινα και το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά κυρίως εκτός. Οι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί εξωαγωνιστικά και μια αποτυχία είναι πολύ πιθανή. Αυτό δυστυχώς θα σημαίνει μεγάλο πρόβλημα με το FFP την επόμενη χρονιά που θα μας αναγκάσει να πουλήσουμε τα ασημικά όσο όσο και να ξεφορτωθούμε όσους περισσότερους από τους "παιχταράδες" μπορούμε αντικαθιστώντας τους με Τέιλορ για να βγουν τα κουκιά.
β) Να βρούμε έναν τύπο (Μπότο) που όλη του τη ζωή ψάχνει και βρίσκει ταλέντα που στο μέλλον θα μας προσφέρουν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που διαθέσαμε για να τους αγοράσουμε. Και τη δουλειά αυτή την κάνει πολύ καλά.Του διαθέτουμε εν λευκώ ένα ποσό κοντά στα μισά της πρώτης περίπτωσης και περιμένουμε την έλευση των ταλαντούχων νεαρών χωρίς να μπλέκουμε στα πόδια του. Κάπου εκεί μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα οι σύμβουλοι μας υπενθυμίζοντας μας ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι πάντα ένα μεγάλο στοίχημα κι ελλοχεύει ο κίνδυνος η χρονιά να πάει άπατη και το κράξιμο των οπαδών να είναι απίστευτο. Το μόνο παρήγορο ότι δεν θα υποθηκεύσουμε τις επόμενες χρονιές καθώς έσοδα-έξοδα θα είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά και ίσως να φτιαχτεί κι ένας κορμός για το μέλλον.
Εμείς αφού ακούσαμε τους συμβούλους μας αποφασίζουμε να διαθέσουμε ένα ποσό που δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στο μέλλον, στον τύπο που είπαμε πιο πάνω, για να βρει και να φέρει τα νεαρά ταλέντα που λέγαμε. Μόνη προϋπόθεση που του θέτουμε, να συνεργαστεί με τον προπονητή της ομάδας ο οποίος είναι γνωστός για τη συμπάθεια του στους έμπειρους παίκτες, προσδοκόντας ότι από την συνεργασία αυτή θα προκύψει ένα αμάλγαμα νιάτων, εμπειρίας, ταλέντου και ποιότητας.
Εσείς λοιπόν αν βρισκόμασταν στην ανάλογη θέση τι θα κάνατε...???
Να φέρεις δηλαδή κάποιους νεαρούς αλλά να τους πλαισιώσεις και από 4-5 πιο έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που ηλικιακά θα κυμαίνονται μεταξύ 27-30.
Πολύ μου άρεσε αυτή η ιστορία καλέ μου φίλε papwolf. Το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι.
Το διάβασα το σχόλιο σου σα να διάβαζα ένα μικρό διήγημα.
Αλλά ρε παιδάκι μου και συ διλλήματα???!!!
Ή αυτό ή το άλλο?
Έχω τους δύο αξιωματούχους εμπρός μου. Αναλύουν, επιχειρηματολογούν και με πείθουν και οι δύο. Πράγματι έχω δίλλημα. Αλλά βάζω το χέρι στην τσέπη και λέω.
Οκ, 25-30 μύρια για 10 παίκτες? Πάρε λοιπόν τα 10 και φέρε μου τους τρείς παιχταράδες.
Μετά δίνω και στον άλλον ότι περισσεύει και του λέω.
Φέρε μου και συ 5 παικτρονια.
Ουφ... έσκασα μέχρι να βρω την άκρη!!
Ή αυτό ή το άλλο?
Έχω τους δύο αξιωματούχους εμπρός μου. Αναλύουν, επιχειρηματολογούν και με πείθουν και οι δύο. Πράγματι έχω δίλλημα. Αλλά βάζω το χέρι στην τσέπη και λέω.
Οκ, 25-30 μύρια για 10 παίκτες? Πάρε λοιπόν τα 10 και φέρε μου τους τρείς παιχταράδες.
Φίλε @Ettien26 καταρχήν δεν ξέρουνε ακόμα το ρόλο που θα ανατεθεί στο Νορβηγό αμυντικό. Και αν κατάλαβα καλά μιλάς για ποιοτικούς παίκτες 27-30 ετών από το πάνω ράφι και φυσικά ακριβούς. Τέτοιοι παίκτες δε νομίζω ότι θα έρθουν, όχι φέτος τουλάχιστον κι όχι κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για το συγκεκριμένο είδος ποδοσφαιριστών που ακούγονται μέχρι στιγμής, γι'αυτό έφεραν το Μπότο.
Γύρω στα 10 με 12 εκ.πιστεύω θα φτάσει το φετινό μπάτζετ. Αν τα δώσεις όλα για τρεις παίκτες πάει η ανανέωση.Maxpaok έγραψε:Πολύ μου άρεσε αυτή η ιστορία καλέ μου φίλε papwolf. Το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι.
Ή αυτό ή το άλλο?
Φέρε το δεκάρι που θέλει Ο Λουτσε, φέρε του κι έναν καλό ακραίο και τα άλλα για τους υπόλοιπους.
Τώρα νομίζω φθάνουν, δεν σου χρωστώ, μην μου ζητήσεις παραπάνω
Τώρα νομίζω φθάνουν, δεν σου χρωστώ, μην μου ζητήσεις παραπάνω
@papwolf
Ναι από το πάνω ράφι για τα δεδομένα της ομάδας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως γράφεις.
Δεν τρέφω αυταπάτες αλλά δεν μπορείς να βασιστείς μόνο σε παίκτες στοιχήματα. Συγχρόνως δεν πιστεύω ότι είναι αδύνατον να βρούμε ελεύθερους για συμβόλαιο από 700 μέχρι ένα μύριο.
Κάποια συμβόλαια θα λυθούν και θα υπάρχει επαρκές μπάτζετ για να έρθουν τέτοιοι παίκτες. Θεωρώ ότι από την ποιότητά τους θα εξαρτηθεί η επόμενη χρονιά.
Ναι από το πάνω ράφι για τα δεδομένα της ομάδας αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως γράφεις.
Δεν τρέφω αυταπάτες αλλά δεν μπορείς να βασιστείς μόνο σε παίκτες στοιχήματα. Συγχρόνως δεν πιστεύω ότι είναι αδύνατον να βρούμε ελεύθερους για συμβόλαιο από 700 μέχρι ένα μύριο.
Κάποια συμβόλαια θα λυθούν και θα υπάρχει επαρκές μπάτζετ για να έρθουν τέτοιοι παίκτες. Θεωρώ ότι από την ποιότητά τους θα εξαρτηθεί η επόμενη χρονιά.
- Metagrafakias
Αν πωληθει ο Αουγκουστο παντως πιστευω θα κινηθει ο Μποτο για τον Νταντας σιγουρα απο τον Ιανουαριο τον ηθελε!!!Πορτογαλλικη παροικια δεν με χαλαει καθολου!!!
Πρώτα θα γίνουν οι μεταγραφές νεαρών με αγορά και μικρότερα συμβόλαια και ελεύθερων που έχουν κλείσει από το χειμώνα. Να χτιστεί ένας σκελετός ώστε η ομάδα να παίξει προκριματικά Κόνφερενς. Στο τέλος των μεταγραφών θα γίνει ίσως κίνηση για 1-2 άντε τρεις παίκτες από το πάνω ράφι που θα εξαντλήσουν τα περιθώρια για καλύτερα πρωταθλήματα που θα το πάρουν απόφαση να υπογράψουν ΠΑΟΚ. Πρώτα θα πρέπει να γίνουν πωλήσεις παικτών που έχουν συμβόλαιο στυλ Μουργκ, Ζαμπά και Καντουρί.
κατσε ρε συ, δε γελουσες δλδ με τις ανεπαναληπτες ζειμπεκιες του Τσολακ;kos έγραψε:Περιμένω από τον μποτο να δείξει την μαγκιά του ως σκάουτερ στην επιλογή του φορ.

- john4serres
Το paokcommunity καλούτσικο είναι. Τουλάχιστον ασχολούνται, γράφουν δύο τρεις σειρές παραπάνω και φτιάχνουν και videos.
- ΑποστόληςΑ
Πορτογαλική ενίσχυση με «μηδενικό κόστος»
ινπαοκ
Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να ενισχυθεί αρκετά μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.
Δύο νέοι παίκτες αναμένεται να μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς χθες (2/6) έγινε γνωστό πως τόσο ο Ράφα Σοάρες (δείτε εδώ), όσο και ο Αντρέ Ρικάρντο (δείτε εδώ) έκλεισαν στον Δικέφαλο.
Αμφότεροι έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες και θα συνεχίσουν την καριέρα τους στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου. Η αποχώρηση του Σίντκλεϊ από το ρόστερ των «ασπρόμαυρων» άφησε… κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να είναι σημαντικό να βρεθεί άμεσα παίκτης για εκείνη τη θέση.
Ο Ράφα Σοάρες ήταν εξαρχής ο πρώτος στόχος του Ζοσέ Μπότο και τελικά κατάφερε να τον «κλείσει», καθώς ο αριστεροπόδαρος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Γκιμαράες.
Παράλληλα, η περίπτωση του Αντρέ Ρικάρντο είναι διαφορετική, διότι είναι ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ, που μπορεί να εξελιχθεί αρκετά. Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ πιστεύει στην εξέλιξη του Ρικάρντο και αποφάσισε να «φέρει» στη Θεσσαλονίκη ως ελεύθερο. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν βρήκε χώρο για να αγωνιστεί στην Φαμαλικάο και αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον προτογαλικό σύλλογο.
Πάντως, όπως διαβάσατε χθες στο INPAOK (δείτε εδώ) ο Ρικάρντο είναι πιθανό να βρεθεί στην προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία, καθώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πιστεύουν αρκετά σε αυτόν.
ινπαοκ
Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να ενισχυθεί αρκετά μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.
Δύο νέοι παίκτες αναμένεται να μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς χθες (2/6) έγινε γνωστό πως τόσο ο Ράφα Σοάρες (δείτε εδώ), όσο και ο Αντρέ Ρικάρντο (δείτε εδώ) έκλεισαν στον Δικέφαλο.
Αμφότεροι έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες και θα συνεχίσουν την καριέρα τους στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου. Η αποχώρηση του Σίντκλεϊ από το ρόστερ των «ασπρόμαυρων» άφησε… κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να είναι σημαντικό να βρεθεί άμεσα παίκτης για εκείνη τη θέση.
Ο Ράφα Σοάρες ήταν εξαρχής ο πρώτος στόχος του Ζοσέ Μπότο και τελικά κατάφερε να τον «κλείσει», καθώς ο αριστεροπόδαρος αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τη Γκιμαράες.
Παράλληλα, η περίπτωση του Αντρέ Ρικάρντο είναι διαφορετική, διότι είναι ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ, που μπορεί να εξελιχθεί αρκετά. Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ πιστεύει στην εξέλιξη του Ρικάρντο και αποφάσισε να «φέρει» στη Θεσσαλονίκη ως ελεύθερο. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν βρήκε χώρο για να αγωνιστεί στην Φαμαλικάο και αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον προτογαλικό σύλλογο.
Πάντως, όπως διαβάσατε χθες στο INPAOK (δείτε εδώ) ο Ρικάρντο είναι πιθανό να βρεθεί στην προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία, καθώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πιστεύουν αρκετά σε αυτόν.
- ΑποστόληςΑ
Νομιζω εχει γινει πλεον καθαρο στο πως θα κινηθει η ομαδα. Πραγμα που επιβεβαιωνει και τα παιδια που δινουν τα inside info.
Σε μεγαλο βαθμο λοιπον αυτο που θα παιξει ρολο ειναι το "ματι" του Μποτο και το ποσοστο επιτυχιας σε αυτες τις κινησεις.
Τον γαυρο ετσι και αλλιως στα συμβολαια δεν θα μπορεσουμε να τον ανταγωνιστουμε. Οταν πχ προτεινει στο 35αρη Αραμπι 2εκ το χρονο η οταν ακουγεται οτι θα προσεγγισει Λιβαγια με το ιδιο ποσο καταλαβαινουμε την διαφορα στα μπατζετ.
Οποτε....in Boto we trust και αισιοδοξια...
Σε μεγαλο βαθμο λοιπον αυτο που θα παιξει ρολο ειναι το "ματι" του Μποτο και το ποσοστο επιτυχιας σε αυτες τις κινησεις.
Τον γαυρο ετσι και αλλιως στα συμβολαια δεν θα μπορεσουμε να τον ανταγωνιστουμε. Οταν πχ προτεινει στο 35αρη Αραμπι 2εκ το χρονο η οταν ακουγεται οτι θα προσεγγισει Λιβαγια με το ιδιο ποσο καταλαβαινουμε την διαφορα στα μπατζετ.
Οποτε....in Boto we trust και αισιοδοξια...
- ΑποστόληςΑ
O André Miguel Lapa Ricardo, δεν γίνεται να έρχεται για την β΄ ομάδα. Είναι παίκτης της γενιάς των Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, του 2000 δηλαδή και σε λίγο συμπληρώνει τα 22 έτη του (23.08.2000). Δεν παίρνεις παίκτη γεννηθέντα το 2000 για να τον "ψήσεις" στην β' ομάδα. Μπορεί, αν δεν μπαίνει στην αποστολή, να παίζει και με την β΄, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν αγοράστηκε γι αυτήν.
Στη β΄ ομάδα, σ' αυτή τη θέση υπάρχουν:
1. Παναγιώτης Τζίμας (12.03.2001)
2. Γεώργιος Βρακάς (28.04.2001) επιστρέφει από τον δανεισμό του στον Λεβαδειακό.
3. Ιωάννης Κωνσταντέλιας (10.05.2003), για τον οποίο δεν ξέρουμε αν θα παίζει στην β΄, ή και στις δύο ομάδες.
Στη β΄ ομάδα, σ' αυτή τη θέση υπάρχουν:
1. Παναγιώτης Τζίμας (12.03.2001)
2. Γεώργιος Βρακάς (28.04.2001) επιστρέφει από τον δανεισμό του στον Λεβαδειακό.
3. Ιωάννης Κωνσταντέλιας (10.05.2003), για τον οποίο δεν ξέρουμε αν θα παίζει στην β΄, ή και στις δύο ομάδες.