Μαζί σου.revolution1976 έγραψε:Φίλε sick, αυτό είναι το απαραίτητο τίμημα που πρέπει να πληρώσεις ώστε να μεγαλώσει η ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά. Πρέπει όμως να γίνει συγκροτημένα και με σχέδιο.Sick Bastard έγραψε:revolution1976 έγραψε:Έχουμε κι ένα τοπ-20 να μπούμε κι από χθες ρωτάω και δεν έχει απαντήσει ένας. [/color]
Κι εμένα δεν με νοιάζει η φυγή του Γκάρι με νοιάζει η αντικατάστασή του.
Βλέπεις εσύ κανα σχέδιο για την ώρα;
Γιατί εγώ θυμάμαι τον Ίβιτς να λέει ότι θέλει 2 παίχτες έτοιμους να κάνουν τη διαφορά στις αρχές Γενάρη.
Αρχές Γενάρη για μένα, είναι οι πρώτες 10 μέρες. Έχει ακόμα λίγο, περιμένω να δω.
Απ τα πρότερα δείγματα λειτουργίας της ΠΑΕ δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Και στο μέτωπο του ποιός θα έρθει και στο ποιός κι αν θα φύγει.
Στο τοπ-20 πάντως και στις πωλήσεις 10-15 μύρια δεν πας αν δεν παράγεις ποδόσφαιρο και δεν πάρεις τίτλους.
Δεν παράγεις ποδόσφαιρο και δεν παίρνεις τίτλους αν αλλάζεις κάθε χρόνο 10 παίχτες. Ή αν ας πούμε, πουλάς καλώς, τον πρώτο σου σκόρερ με 10πλασια αξία, αλλά στη θέση του φέρνεις έναν παίχτη που τα γκολ που έχασες
δεν τα έχει βάλει ποτέ και πουθενά. Παραδείγματα λέω κι εγώ όπως καταλαβαίνεις.[/quote]
Να κρίνουμε τους παίκτες σε σχέση με το τακτικό πλάνο που κλήθηκαν να υπηρετήσουν.
Ο Κάμπος δεν ήταν κακός. Ο Κάμπος έπαιξε για την ομάδα και υπηρέτησε σωστά την ομαδική τακτική που τον ήθελε να συγκλίνει μόνιμα για να αφήνει ελεύθερο χώρο στον Μάτος. Αναγκαστικά λοιπόν έπαιζε συνεχώς με ανάποδο πόδι. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι τακτικά μέσα στις 15 καλύτερες της Ευρώπης και με παίκτες που όλοι είδαμε τι επιπέδου είναι, νομίζω ότι τα πήγε όχι απλώς καλά αλλά πάρα πολύ καλά. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέλκα. Υπηρέτησε κι αυτός την ομαδική τακτική σε ένα χώρο όπου μόνιμα βρίσκονταν τρεις με τέσεερις παίκτες γύρω του και πολύ κοντά του. Έκανε αυτό που του ζήτησε ο προπονητής του να κάνει. Είναι φανερά βελτιωμένος σε σχεση με περσι.
Ο ΠΑΟΚ φέτος πάει να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι πάνω και πρώτα από όλα ομάδα με τακτική. Ο ΠΑΟΚ φέτος πάει να χτίσει μια ομάδα που σε δυό χρόνια θα είναι (σε τακτικό επίπεδο) μέσα στις 20 καλύτερες της Ευρώπης. Τακτικά πλάνα τέτοιας μορφής απαιτούν παίκτες που θα υπακούουν πρωτίστως στο προπονητικό σχέδιο και όχι στις εκλάμψεις και στο ατομικό ταλέντο κάθε ποδοσφαιριστή. Εάν βέβαια έχεις και σούπερ παικτες (λεφτά δηλ. αλλά και γνωριμίες στους διαδρόμους της ΟΥΕΦΑ) τότε φτιάχνεις ομάδα στο ΤΟΠ 5. Αν όμως δεν έχεις σούπερ παίκτες (ατομικά) αλλά έχεις πολύ καλούς τακτικά τότε το κατώφλι σου είναι η 20ή θέση στην Ευρωπαίκή κατάταξη. Εμένα δε με χαλάει καθόλου ένα τέτοιο σχέδιο.
Αυτό που ο ΠΑΟΚ πάει να κάνει φέτος (και ξεκίνησε πέρσι αλλά δεν μας έκατσε για διάφορους λόγους), δεν το έχει ξανακάνει καμμιά ελληνική ομάδα, ΠΟΤΕ. Αποτελεί πρωτοπορία για τα ελληνικά δεδομένα και κάποια στιγμή θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι και να το υποστηρίξουμε. Πρέπει να υποστηρίζουμε θερμά τους παίκτες και τον προπονητή. Την μουρμούρα και την γκρίνια ας την μειώσουμε. Δεν λέω να την σβήσουμε, ας την μειώσουμε όμως σε αποδεκτό πλαίσιο και ας μην στοχοποιούμε παίκτες. Στο δε γήπεδο πρέπει να χειροκροτάμε τον παίκτη ακόμη κι όταν κάνει λάθος για να τον εμψυχώσουμε.
Το έχω ξαναγράψει. Αυτό που χτίζεται στον ΠΑΟΚ θα μας κάνει να ξεχάσουμε την φοβερή ομάδα του 70. Δεν είναι θέμα υπομονής. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και αγάπης στην ομάδα μας.[/quote]
Χίλια ΜΠΡΑΒΟ