Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
marley 4

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από marley 4 »

http://www.sport2310.gr/%CE%B7-%CE%B1%C ... %81%CF%8E/

Ο δικηγόρος Μπάμπης Αποστολίδης πήρε μια πρωτοβουλία: κατέθεσε το πόρισμα -φωτιά του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αρμόδιο εισαγγελέα και μαζί υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για φυσική και ηθική αυτουργία. Η πρωτοβουλία του άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Τι περιέχει όμως το περιβόητο αυτό πόρισμα; Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 76 σελίδες του, περικλείει δύο καραμπινάτες περιπτώσεις υπεξαίρεσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το ταμείο της ΠΑΕ, μια επιταγή που πληρώθηκε δύο φορές (!), δάνειο σε υπάλληλο με χρήματα του ΠΑΟΚ, φαγοπότι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους μάνατζερ, ποσά που έφευγαν από το ταμείο με μια μονογραφή και άγνωστο παραλήπτη, αυξημένες δαπάνες για τη φύλαξη της Τούμπας, κακοδιαχείριση σε όλα τα επίπεδα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου της ΠΑΕ που είχε αμοιβή 15.000 ευρώ το μήνα συν το ΦΠΑ!

Η αστρονομική αυτή αμοιβή, για τον απλό μεροκαματιάρη φίλαθλο του ΠΑΟΚ αποτελεί καθαρή πρόκληση και ευθεία προσβολή στον τίμιο αγώνα του να εξυγιανθεί η ΠΑΕ. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ μένει να αναρωτιέται: πως είναι δυνατόν να μοιράζουν τόσο προκλητικά τέτοια ποσά το μήνα, όταν εγώ κόβω από την οικογένεια μου για να πληρώσω ένα εισιτήριο διαρκείας; Προφανώς και δεν θα πάρει ποτέ απάντηση. Οι υπεύθυνοι δεν διαθέτουν το θάρρος να τον κοιτάξουν στα μάτια και να απολογηθούν για το μεγάλο φαγοπότι. Άλλωστε δεν έβγαζαν τα χρήματα από την τσέπη τους. Μοίραζαν χιλιάρικα από το υστέρημα του απλού ΠΑΟΚτσή.

Οι αποκαλύψεις ήρθαν μέσα από τον έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών με μια λεπτομέρεια. Τον έλεγχο τον προκάλεσαν οι οργανωμένοι οπαδοί. Έπιασαν από κοντά τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, τον πίεσαν και πέτυχαν τον διορισμό της Επιτροπής Διαφάνειας. Ήταν η αρχή. Οι ελεγκτές έπιασαν δουλειά και το πόρισμα είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Από το 2007 μέχρι και το 2010.

Όπως οι οργανωμένοι και μη, ήταν εκείνοι που προχώρησαν την «κάθαρση» στην ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα. Το γράφω γιατί τους πυροβολούμε κατά βούληση μόλις δώσουν αφορμή, σε κάθε κακό που συμβαίνει. Δεν είναι όμως έτσι.

Οι οργανωμένοι ήρθαν εδώ να καλύψουν ένα τεράστιο κενό: η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς, ούτε τις ασφαλιστικές δικλείδες για να προλάβει κρούσματα κακοδιαχείρισης. Τελευταίο παράδειγμα η αποκάλυψη της υπεξαίρεσης στα ταμεία από τον Γιάννη Γούμενο. Η μήνυση του δικηγόρου Δημήτρη Μόκκα λειτούργησε σαν καταλύτης. Ακολούθησε η απαγγελία της κατηγορίας σε βάρος του πρώην προέδρου σε βαθμό κακουργήματος.

Το συμπέρασμα είναι ένα: μέχρι η οικογένεια του συλλόγου να θεσμοθετήσει εσωτερικούς ελέγχους, ο ΠΑΟΚ θα είναι ευάλωτος, στις καταγγελίες στον εισαγγελέα με κίνδυνο βαριών προστίμων από το ΣΔΟΕ, θυσία στο βωμό της διαφάνειας.

Το ερώτημα είναι τι βάζουμε πάνω από όλα: την διαφάνεια με κάθε κόστος ή τη συσκότιση για να γλιτώσουμε τα βαριά πρόστιμα; Πριν απαντήσουμε ας σκεφθούμε ότι υπάρχει και η τρίτη επιλογή: η πρόληψη! Προληπτικοί έλεγχοι σε βάθος, πέρα απο πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτή είναι η λύση. Εδώ και τώρα, για να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ στο μέλλον από τους κάθε λογής σωτήρες του
Άβαταρ μέλους
slidar

Δημοσίευση από slidar »

Μωρε μπραβο η διοικηση των "δικων" μας παιδιων τετοια πραγματα? Απιστευτο...

ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.. ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ΧΘΕΣ.

ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ.
Άβαταρ μέλους
Photis

Δημοσίευση από Photis »

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λάκης Οικονομίδης, ο οποίος παραμένει και μέτοχος, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», τόνισε ότι έχει στα χέρια του το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας και έκανε λόγο για... σημεία και τέρατα μέσα σε αυτό.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το αν η ομάδα του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχολίασε: «Το ότι η ομάδα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη είναι αλήθεια. Τα τελευταία 15 χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι σε μια συνεχή αδιαφάνεια, με τους Μπατατούδη, Γούμενο και τις διορισμένες διοικήσεις. Από το 2007 και μετά υπήρξε μια τεράστια συσστράτευση του κόσμου. Μόνο κόσμος υπάρχει στην ομάδα. οι μεγαλομέτοχοι μας έφεραν εδώ. Έχει μεγάλη ευθύνη ο ΑΣ για όλο αυτό».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ και για το αν έχει στα χέρια του το πόρισμα: «Πριν από δύο χρόνια εκλέχθηκε μια επιτροπή διαφάνειας και για την ΠΑΕ και για την ΚΑΕ.. Πληροφορήθηκα ότι έχει βγει ένα πόρισμα. Αυτό το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια μου, αλλά δεν θα πω πως. Είμαι μέτοχος στην ΠΑΕ και μέλος 40 χρόνια στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Είχα έννομο δικαίωμα να το έχω και παρότι το ζήτησα δεν μου το έδωσαν, το πήρα από μόνος μου. Είδα σημεία και τέρατα μέσα. Ο ΠΑΟΚ πριν 15 χρόνια δεν ήταν έτσι σε κανένα τμήμα».

Για τα «σημεία και τέρατα» που επισήμανε πως υπάρχουν μέσα στην ΠΑΕ μετά την ανάγνωση του πορίσματος: «Δεν θα πως ποια είναι τα σημεία και τα τέρατα. Θα γίνει μια συνάντηση στις 27 του μηνός και ότι έχω να πω θα το πω εκεί. Πρέπει να σας πω ότι διαβάζοντας ο εισαγγελέας κάποια πράγματα θα μας καλέσει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να ξέρει τι γίνεται. Αυτό διότι αυτός χρηματοδότει τα τελευταία 5 χρόνια την ομάδα».

Συνέχισε αναφερόμενος σε μισθούς που φτάνουν τις 15.000 ευρώ σε στελέχη της ομάδας: «Υπάρχουν όλα αυτά, όπως και ποσοστά σε μάνατζερ από μεταγραφές που φτάνουν από 20-22%, ενώ το όριο είναι στο 10%.Αν κληθώ ως μάρτυρας, που έχω μάθει πως με έθεσαν, θα πω τι ακριβώς γίνεται».

Στον επίλογό του στάθηκε στην άποψη κάποιων ότι τα εν οίκω μη εν δήμω, αναφορικά με το πόρισμα: «Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μικρογραφία της πολιτικοοικονομικής κατάστασης αυτού του τόπου. Δεν θεωρώ το να μη γνωρίζει σήμερα αυτός που χρηματοδοτεί το τι γίνεται ότι είναι σωστό. Αν το πάμε με βάση τη δημόσια εικόνα, θα φτάσουμε σε επίπεδα της ελληνικής πραγματικότητας. Θα φτάσουμε σε κατάσταση διάλυσης αυτού του σωματείου. Αν δεν μαθευτούν αυτά δεν θα έχουμε μέλλον. Θα έπρεπε γιατί το ζητάει ο κόσμος να ξέρει γιατί έχει ματώσει για αυτή την ομάδα. Αυτό το εισπράττω από παντού».

paok24.com

Πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και φοβάμαι. Έτσι λέει το άσμα...
:pano:
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Υπάρχουν όλα αυτά, όπως και ποσοστά σε μάνατζερ από μεταγραφές που φτάνουν από 20-22%, ενώ το όριο είναι στο 10%.
:shock: :shock: :evil: :evil:
slidar έγραψε:
ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.. ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ ΧΘΕΣ.
Ποια ψειρού..ΠΞΣ χθές .
Άβαταρ μέλους
eorptol

Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από eorptol »

φυσικά να τιμωρηθει αν έβαλε οποίος έβαλε χέρι στο ταμείο ο ΛΑΚΗΣ είναι αυτός που ήθελε να δειρει τον βεζυρτζη όταν αναλάβανε πριν ζαγορ για λίγο την διοίκηση ;
Άβαταρ μέλους
Emprostisghsoitrelamenoi

Δημοσίευση από Emprostisghsoitrelamenoi »

Ώ τι κόσμος μπαμπά...
Έπεσα απ' τα σύννεφα.
Άβαταρ μέλους
Karelias

Δημοσίευση από Karelias »

Παιδιά. Παιδιά μου μη τρελελε.
Θα κάτοσυμε να κουβεντιάσουμε με τον Ζήση στο Παλατάκι, θα πιούμε τα τσιπουράκια μας κι όλα καλά θα πάνε.
Αχαχαχαχαχα, μπα σε καλό μας.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα! Είναι δυνατόν να έχει ο ΠΑΟΚ;
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Κι αυτό που είμαστε τώρα τι είναι Αποστόλη?
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Πλάκα κανω βρε...
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Και να πεις ότι κάποιοι δεν τα λέγανε. Τα λέγανε.
Και εμείς τους κράζαμε γιατί "δεν είχανε στοιχεία".
Κι όμως είχαν δίκιο και εμείς δεν θέλαμε να το δεχτούμε.

Ένα συγγνώμη από μένα σε όποιον αδίκησα, είτε όσο ήμουν mod (υπήρξαν ban για τέτοιους λόγους) είτε όσο ήμουν μέλος και συζητούσαμε εδώ. Αν και είναι αργά τώρα, γιατί αυτοί που τότε "μας τα λεγαν", δεν κάτσανε εδώ να μας παρακαλάνε, αλλά φύγανε.

Αυτή τη στιγμή πρώτα από όλα θέλω να βγουν όλα στη φόρα, να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να πληρώσουν (είτε σύμφωνα με τον νόμο, είτε ανεξαρτήτως νόμου). Ναι, θα ζημιωθεί ο ΠΑΟΚ, αυτό είναι σίγουρο. Είτε μιλάμε για την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω, είτε μιλάμε για πιθανά πρόστιμα από τον ΣΔΟΕ. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζει. Αυτοί είχαν στήσει φαγοπότι στις πλάτες μας και εμείς πληρώναμε σαν μ@λάκες. Ε αυτά, τέλος. Και είμαι πολύ περίεργος να μάθω τη θέση του Βρύζα σε όλα αυτά. 25 μέρες μείνανε, άντε να δούμε.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Όταν δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι του κατέβει! Μπορεί να έχει δίκιο, αλλά πώς το ξέρουμε; Θα δεχθούμε και τον κάθε φαντασιόπληκτο που θέλει να πει την λακαμία του;
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Όπως αποδείχτηκε, μόνο φαντασιόπληκτοι δεν ήταν.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Ακόμα δεν αποδείχτηκε κάτι.Καταγγελίες έγιναν.Ας περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς ισχύει.
Άβαταρ μέλους
Emprostisghsoitrelamenoi

Δημοσίευση από Emprostisghsoitrelamenoi »

Karelias έγραψε:Παιδιά. Παιδιά μου μη τρελελε.
Θα κάτοσυμε να κουβεντιάσουμε με τον Ζήση στο Παλατάκι, θα πιούμε τα τσιπουράκια μας κι όλα καλά θα πάνε.
Αχαχαχαχαχα, μπα σε καλό μας.

Να φέρω ένα καραφάκι ;
Θα ξηγηθείς τα μεζεκλίκια ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”