Igor Tudor II

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
dravinosRa

Re: Igor Tudor II

Δημοσίευση από dravinosRa »

Πολλες απουσιες σημερα και με αντιπαλο μια ομαδα που παιζει πολυ καλα φετος...
δεν περιμενα κατι πολυ καλυτερο,κραταω οτι προκριθηκαμε.
Παντως ειμαι ο μονος που πιστευω οτι μολις γυρισει ροντρικεζ,λεοβατς και χαρισης θα ρολαρει η ομαδα για τα καλα και θα κανουμε σουπερ φιναλε στην σεζον;
Άβαταρ μέλους
stephanos

Δημοσίευση από stephanos »

K_geo έγραψε:
The_Stalker έγραψε:Κακό α' ημ., καλούτσικο β'. Εξαιρετικοί Βίτορ, Χατζηισαίας, Κίτσιου. Θετικοί Βελλίδης, Σκόνδρας, Τσίμιροτ στο β', πολλή δουλειά ο Μπέρμπα, πολλά λάθη ο Πέλκας και με καλά και κακά ο Μακ.
Η μεγάλη ευκαιρία του Πανιώνιου προέρχεται από ατομικό λάθος του Τσίμιροτ.

Δεδομέων των απουσιών και της κούρασης, ο Τούντορ έπρεπε να παρατάξει μια αξιοπρεπή 11αδα που θα έπαιρνε την πρόκριση με το λιγότερο δυνατό κόστος. Το έκανε. Οι αλχημείες ήταν δεδομένες λόγω απουσιών. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι, ο Τούντορ ΚΑΠΟΙΟΝ έπρεπε να βάλει στα εξτρέμ. Οι δυνατότητες ήταν:
1) Πέλκας - Μακ και Κλάους κορφή, όπως στο τηγάνι.
2) Πέλκας - Κλάους και Μακ κορφή, δλδ αυτό που έπαιξε. Θέλησε να εκμεταλλευτεί τον ανακατωσούρα Μακ στο κέντρο των βαριών κορμιών του Νιόνιου και παράλληλα να έχει καλύτερα μαρκαρίσματα στα άκρα με τον Κλάους. Το αμυντικό του βγήκε, το επιθετικό όχι.
3) Γκολάσα στα άκρα. Δεν έχει θέλξει ως εξτρέμ.
4) Κάκκο στα άκρα. Ρίσκο, το οποίο αν κατέληγε στραβά, θα τον σταυρώναμε ακόμα.

Αν βλέπετε κάτι άλλο, να το ακούσω, ή ορθότερα, να το διαβάσω.
απο αλλο τοπικ.
+1
Εγώ συμφωνώ με όλους. Έπρεπε να βάλει Μπέρμπα κορυφή και Κλάους έξω. Οκταροδεκάρι Γκολάσα (εξτρέμ δεν το έχει), στις πτέρυγες Πέλκα και Μακ (δεν έχει και άλλους) και χαφ τα τρεχαντήρια Τσίμιροτ και Κάτσε. Καλό δεν φαίνεται;

Ε, έτσι παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. :mrgreen:

Ακόμη καλύτερο θα ήταν να ξεκινούσαμε έτσι, μπορεί να γλυτώναμε και τον Κλάους, αλλά εκ των υστέρων, όλοι μάγκες γινόμαστε.

ΥΓ: Ο Δώνης είχε προσαρμόσει το σύστημά του στους δύο σέντερ φορ της τότε ομάδας. Τί τον έναν έβαζε μπροστά, τί τον άλλον, τί δίπλα, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: ένα βαρετό παράλληλο ποδόσφαιρο που κατέληγε σε σέντρα του Λίνο ή σουτ εκτός περιοχής. Αυτό που βλέπω τώρα (με τις γρήγορες πάσες και τα τριγωνάκια) μου αρέσει περισσότερο, αλλά γούστα είναι αυτά. Άλλος μπορεί να προτιμά κάτι άλλο. Τουλάχιστον σήμερα αποφύγαμε την αφέλεια στην άμυνα, κάτι είναι κι αυτό.
Άβαταρ μέλους
aisiodoksos

Δημοσίευση από aisiodoksos »

Ε ναι μια που τα σαρωνουμε ολα τόσα χρόνια , φέτος θα είναι πλήρης αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε.
Πλάνο 3ετιας σημαίνει όντως 3ετίας. Όπως επί θόδωρα. Αν γίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό τότε ο Τούντορ μπαίνει στο ίδιο καζάνι των πειραμάτων που κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αν είναι δυνατόν να κρίνουμε έναν προπονητή από το 6μηνο , με μια ομάδα που δεν έιναι πλήρης στις θέσεις που θέλει ο Ιγκόρ και να έχεις ξεκινήσει προετοιμασία από Ιούνιο και μάλιστα χωρίς τους περισσότερους παίκτες καθώς αποκτήθηκαν μετά. Δεν είναι δηλαδή όλο αυτό άδικο? Λέμε για τους τραυματισμούς. Μα είναι λογικό , χωρίς προετοιμασία που πας? Ο άνθρωπος φτιάχνει ενδεκάδα ανάγκης κάθε εβδομάδα και κάνει 1-2 αναγκαστικές αλλαγές ανά 3 παιχνίδια. Δεν είναι όλα αυτά λίγο του much , για να έχουμε σαφή και εμπεριστατωμένη άποψη πριν καταλήξουμε σε συμπέρασμα? Αυτό λέω. Δεν έγινε προπονηταράς ο Τούντορ , αλλά όχι και τόσο σκίσιμο.
Εμένα πχ μου άρεσε που είδα ρεαλιστή ΠΑΟΚ σήμερα. Μου θύμισε την κυνικότητα του Σάντος για το αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα τον θεωρούσα αφελέστατο προπονητή. Σήμερα μου έδειξε και αυτό το χαρακτηριστικό.
Όλοι γνώμη προσπαθούμε να διαμορφώσουμε. Ας μην αρχίζουμε τους αφορισμούς όμως και ότι δεν κάνει κτλ κτλ. Ας μείνει άλλα 2 χρόνια και το συζητάμε αν κάνει ή όχι.

πχ. Ο βάζελος είχε τον Αναστασίου. Τους πήρε ένα κύπελλο. Τους έβγαλε 1ους στα π.ο. . Τον είχαν θεό τότε. Είχε 3 χρόνια στην διάθεση του και όμως δεν κατάφερε να φτάσει τον βάζελο στο πρωτάθλημα , κρίθηκε ότι έπιασε ταβάνι και αποχώρησε. Αυτό θέλω να γίνει και με Ιγκόρ. Να μείνει , να αποδείξει αν μπορεί και μετά βλέπουμε το τι έχει καταφέρει και τι όχι και συνεχίζουμε με ή χωρίς αυτόν. Απλά είναι τα πράγματα.

υγ.Τον καλύτερο έλληνα προπονητή πήραμε (γιδώνης) , τον διάσημο και έμπειρο πήραμε (Χουμπ) , τον ΠΑΟΚτση προπονητή πήραμε (Άγγελος) , τον υπηρεσιακό πήραμε (γ.χ.) και τώρα τον άπειρο πήραμε (Τούντορ)...άρα τι μένει? Δεν ξέρω. Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί? (για ιγκόρ ακόμα δεν ισχύει) ... Ότι δεν είχαν χρόνο να δείξουν αν μπορούν ή όχι. Κάθε προπονητής πρέπει να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει σε μια ομάδα και να πετύχει. Εμένα με απασχολεί ότι ο οργανισμός ΠΑΟΚ σε μια εποχή οικονομικής ευμάρειας δεν μπορεί να καταστρώσει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο και να το κρατήσει μέχρι τέλους.
Και φυσικά η παντελής έλλειψη υπομονής από την διοίκηση μεταφέρετε και στον λαό του ΠΑΟΚ που με τη σειρά του δεν κάνει υπομονή , επειδή κάποιος δεν βγαίνει να τον βουλώσει και να του πει . Στοπ . Αυτός εδώ για 3 χρόνια και όποιος γουστάρει έρχεται.
Θα γίνει και αυτό το πράγμα κάποια στιγμή. Ο Ιβάν μόνο και μόνο που δεν έδιωξε πριν 10 μέρες τον Ιγκόρ έκανε ένα βήμα μπροστά. Αν τον κρατήσει και του χρόνου θα είναι το ιδανικό. Σιγά σιγά μαθαίνει και αυτός.

υγ2. όλα καλά θα πάνε. Όσο περισσότερη στήριξη και υπομονή γίνεται. Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα...ούτε καν άρχισε....

υγ3. σόρρυ για το σεντόνι. Είχα καιρό να γράψω! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

dravinosRa έγραψε:Πολλες απουσιες σημερα και με αντιπαλο μια ομαδα που παιζει πολυ καλα φετος...
Παντως ειμαι ο μονος που πιστευω οτι μολις γυρισει ροντρικεζ,λεοβατς και χαρισης θα ρολαρει η ομαδα για τα καλα και θα κανουμε σουπερ φιναλε στην σεζον;
Μόλις γίναμε δύο φίλε μου... ;)
Άβαταρ μέλους
dravinosRa

Δημοσίευση από dravinosRa »

goran 64 έγραψε:
dravinosRa έγραψε:Πολλες απουσιες σημερα και με αντιπαλο μια ομαδα που παιζει πολυ καλα φετος...
Μόλις γίναμε δύο φίλε μου... ;)
Μεντιουμ δεν ειμαι αλλα εχω την εντυπωση οσο περναει ο καιρος θα γινομαστε περισσοτεροι...

:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
painkiller4

Δημοσίευση από painkiller4 »

aisiodoksos έγραψε:Ε ναι μια που τα σαρωνουμε ολα τόσα χρόνια , φέτος θα είναι πλήρης αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε.
Πλάνο 3ετιας σημαίνει όντως 3ετίας. Όπως επί θόδωρα. Αν γίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό τότε ο Τούντορ μπαίνει στο ίδιο καζάνι των πειραμάτων που κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αν είναι δυνατόν να κρίνουμε έναν προπονητή από το 6μηνο , με μια ομάδα που δεν έιναι πλήρης στις θέσεις που θέλει ο Ιγκόρ και να έχεις ξεκινήσει προετοιμασία από Ιούνιο και μάλιστα χωρίς τους περισσότερους παίκτες καθώς αποκτήθηκαν μετά. Δεν είναι δηλαδή όλο αυτό άδικο? Λέμε για τους τραυματισμούς. Μα είναι λογικό , χωρίς προετοιμασία που πας? Ο άνθρωπος φτιάχνει ενδεκάδα ανάγκης κάθε εβδομάδα και κάνει 1-2 αναγκαστικές αλλαγές ανά 3 παιχνίδια. Δεν είναι όλα αυτά λίγο του much , για να έχουμε σαφή και εμπεριστατωμένη άποψη πριν καταλήξουμε σε συμπέρασμα? Αυτό λέω. Δεν έγινε προπονηταράς ο Τούντορ , αλλά όχι και τόσο σκίσιμο.
Εμένα πχ μου άρεσε που είδα ρεαλιστή ΠΑΟΚ σήμερα. Μου θύμισε την κυνικότητα του Σάντος για το αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα τον θεωρούσα αφελέστατο προπονητή. Σήμερα μου έδειξε και αυτό το χαρακτηριστικό.
Όλοι γνώμη προσπαθούμε να διαμορφώσουμε. Ας μην αρχίζουμε τους αφορισμούς όμως και ότι δεν κάνει κτλ κτλ. Ας μείνει άλλα 2 χρόνια και το συζητάμε αν κάνει ή όχι.

πχ. Ο βάζελος είχε τον Αναστασίου. Τους πήρε ένα κύπελλο. Τους έβγαλε 1ους στα π.ο. . Τον είχαν θεό τότε. Είχε 3 χρόνια στην διάθεση του και όμως δεν κατάφερε να φτάσει τον βάζελο στο πρωτάθλημα , κρίθηκε ότι έπιασε ταβάνι και αποχώρησε. Αυτό θέλω να γίνει και με Ιγκόρ. Να μείνει , να αποδείξει αν μπορεί και μετά βλέπουμε το τι έχει καταφέρει και τι όχι και συνεχίζουμε με ή χωρίς αυτόν. Απλά είναι τα πράγματα.

υγ.Τον καλύτερο έλληνα προπονητή πήραμε (γιδώνης) , τον διάσημο και έμπειρο πήραμε (Χουμπ) , τον ΠΑΟΚτση προπονητή πήραμε (Άγγελος) , τον υπηρεσιακό πήραμε (γ.χ.) και τώρα τον άπειρο πήραμε (Τούντορ)...άρα τι μένει? Δεν ξέρω. Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί? (για ιγκόρ ακόμα δεν ισχύει) ... Ότι δεν είχαν χρόνο να δείξουν αν μπορούν ή όχι. Κάθε προπονητής πρέπει να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει σε μια ομάδα και να πετύχει. Εμένα με απασχολεί ότι ο οργανισμός ΠΑΟΚ σε μια εποχή οικονομικής ευμάρειας δεν μπορεί να καταστρώσει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο και να το κρατήσει μέχρι τέλους.
Και φυσικά η παντελής έλλειψη υπομονής από την διοίκηση μεταφέρετε και στον λαό του ΠΑΟΚ που με τη σειρά του δεν κάνει υπομονή , επειδή κάποιος δεν βγαίνει να τον βουλώσει και να του πει . Στοπ . Αυτός εδώ για 3 χρόνια και όποιος γουστάρει έρχεται.
Θα γίνει και αυτό το πράγμα κάποια στιγμή. Ο Ιβάν μόνο και μόνο που δεν έδιωξε πριν 10 μέρες τον Ιγκόρ έκανε ένα βήμα μπροστά. Αν τον κρατήσει και του χρόνου θα είναι το ιδανικό. Σιγά σιγά μαθαίνει και αυτός.

υγ2. όλα καλά θα πάνε. Όσο περισσότερη στήριξη και υπομονή γίνεται. Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα...ούτε καν άρχισε....

υγ3. σόρρυ για το σεντόνι. Είχα καιρό να γράψω! :mrgreen:
Πολλά μπράβο από μένα
Άβαταρ μέλους
che4

Δημοσίευση από che4 »

τρεις γιατι ειμαι παντα αισιοδοξος και δεν ειδα το 1ο ημιχρονο χθες οοποτε δεν απολαυσα τον μακ κορυφη για να βριζω :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Mapogo

Δημοσίευση από Mapogo »

Δεν θα έβριζες για το Μακ
Άβαταρ μέλους
The_Stalker

Δημοσίευση από The_Stalker »

Μια που μιλάμε περισσότερο εδώ για την τακτική, ας πούμε κανά δυό πράγματα ακόμα.

Πρώτα απ' όλα, ότι ξέρει ο προπονητής δεν το ξέρουμε εμείς και κυρίως ότι έχει στο μυαλό του. Μια σκέψη που κάνει και έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει την α' ή τη β' διάταξη, μπορεί να βγει, μπορεί και όχι. Εξαρτάται φυσικά από τον ποδοσφαιριστή. Αν πχ βλέπαμε τον Γκολάσα του παιχνιδιού με τον ατρόμητο, θα παθαίναμε απανωτά εγκεφαλικά..

Στο ερώτημα τι άλλο θα μπορούσε να παιχθεί, ο φίλος Omar316 αναφέρει τη διάταξη που είχαμε στο β'. Στο τόπικ των παραλειπόμενων του αγώνα, ο φίλος Goran64 προτείνει ένα 4-4-2 με Σάμπο δεξιά όπως στην εθνική του.
Η διάταξη του β' ημ. ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι ήταν εξ ΑΝΑΓΚΗΣ. Για το 4-4-2 έχω διαφωνίες, ειδικά με ομάδες που παίζουν με αντεπιθέσεις και είναι σε καλή φυσική κατάσταση όπως ο Πανιώνιος. Και ο Σάμπο ίσως στη Σλοβακία να ταιριάζει στα δεξιά, σ' εμάς όμως με τίποτα. Στον τρόπο δλδ ανάπτυξης που θέλει ο προπονητής.
Η λέξη "ΑΝΑΓΚΗ" πάει πιο πολύ στον Πέλκα στα αριστερά. Το παιδί χάνεται εκεί, πρέπει να του κάτσει η φάση να μπορέσει να συγκλίνει, αλλιώς δεν το έχει στο άκρο. Αντιθέτως σαν 10αρι, ειδικά στην καλή του μέρα, θα βγάλει γούστα και όλη η επιθετική ανάπτυξη θα έχει τα όμορφα στοιχεία που είδαμε σε κάποια παιχνίδια.

Στο ματς με τη γριά θα λείπει ο Μακ, όμως η επιστροφή Τζαβέλλα δίνει μια επιπλέον δυνατότητα, τον Κίτσιου στα άκρα. Αν παίξει όπως σήμερα θα τις ζαλίσει τις γριές. Στο άλλο άκρο βλέπω - πάλι εξ' ανάγκης - τον Κάτσε, με μονόμπαντη ανάπτυξη από δεξιά και από άξονα, εκτός αν μπορεί να παίξει ο Μυστακίδης. Αν πάει καλά το ματσάκι, ίσως είναι ευκαιρία να δούμε και Κάκκο.
Άβαταρ μέλους
aspromaura ioannina

Δημοσίευση από aspromaura ioannina »

Ο Τουντορ θα πρεπει να προετοιμαστει εν οψει γριων με τους εξης:
Οι τερματοφύλακες, Βελλίδης και Σιαμπάνης.
Οι αμυντικοί Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαίας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας και Σκόνδρας.
Οι χαφ Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Γκολάσα, Πέλκας, Σάμπο.
Ο επιθετικός Μπερμπάτοφ

Τα συμπερασματα δικα σας.
Άβαταρ μέλους
The_Stalker

Δημοσίευση από The_Stalker »

Και κάτι εκτός τακτικής.

Διαβάζω πολύ συχνά από πολλούς "ο ΠΑΟΚ που ήξερα εγώ δεν ήταν έτσι κλπ κλπ κλπ". Και τουλάχιστον αναρωτιέμαι ποιόν ακριβώς ΠΑΟΚ εννοούν τα παιδιά που το γράφουν.
Ένας ΠΑΟΚ υπήρχε όπως αυτός που εννοούν, ο ΠΑΟΚ του 1972-78. Από κει και πέρα έχουμε μια συνεχόμενη καλή δουλειά από Χέερ - Τσερνάι - Σκότσικ που καταλήγει στο πρωτάθλημα του 85. Την επόμενη χρονιά καλύτερα να μην τη θυμόμαστε. Μετά υπάρχουν μόνο αναλαμπές, λίγο με Χάαν, λίγο με Μπάγεβιτς και ΑΑ. Και μετά ο ΠΑΟΚ ξαναμπαίνει ως ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ στον ποδοσφαιρικό χάρτη, με Ζαγόρ - Βρύζα - Σάντος. Δηλαδή άσχημες εμφανίσεις και άσχημα αποτελέσματα είχαμε στην μεγαλύτερη περίοδο μετά το 85. Άρα ποιός είναι ο ΠΑΟΚ που ξέρατε;

Εν ολίγοις, ας μην κάνουν κάποιοι σαν γκόμενες που βρήκαν πλούσιο γαμπρό και τα θέλουν όλα, χρυσάφια και παλάτια και λεφτά εδώ και τώρα. Και ας σημειωθεί ότι στα δύο πρωταθλήματα, είχαμε διάρκεια στον πάγκο, δλδ κάποιος είχε μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια. Και ο Τσερνάι που έμεινε ένα έκανε δουλειά για δύο.
Άβαταρ μέλους
Παλαιολόγος

Δημοσίευση από Παλαιολόγος »

ο ζαγορακης μανι μανι εκανε ομαδαρα παντως
ο σαββιδης τοσα λεφτα ριχνει στον πατο πανε
με γκολ εκτος εδρας αποκλειει τον πανιωνιο

αν διωξει και αρνεσεν ,οπως φημολογειται κλαφτα χαραλαμπε
Άβαταρ μέλους
Mapogo

Δημοσίευση από Mapogo »

Δεν είναι απλα θέμα τακτικής αδερφέ.

Είναι ότι είμαστε "ότινάναι με λίγο από καθόλου".

Εντάξει οι απουσίες , εντάξει όλα. Εμεις είμαστε ντιπ για ντιπ ακίνδυνοι.
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

stephanos έγραψε: Έπρεπε να βάλει Μπέρμπα κορυφή και Κλάους έξω. Οκταροδεκάρι Γκολάσα (εξτρέμ δεν το έχει), στις πτέρυγες Πέλκα και Μακ (δεν έχει και άλλους) και χαφ τα τρεχαντήρια Τσίμιροτ και Κάτσε. Καλό δεν φαίνεται;

Ε, έτσι παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. :mrgreen:

Ακόμη καλύτερο θα ήταν να ξεκινούσαμε έτσι, μπορεί να γλυτώναμε και τον Κλάους, αλλά εκ των υστέρων, όλοι μάγκες γινόμαστε.
Δηλαδη εγω που ελεγα αυτο το λογικο σχημα (με μονη διαφορα, τζιολη απο αρχη κ σαμπο στη θεση του οταν κουραστει) απο Δευτερα και οχι εκ των υστερων, ειμαι μαγκας? :mrgreen:
Οχι στεφανε, λογικη λεγεται κ σωστη διαχειριση των διαθεσιμων παικτων..
Άβαταρ μέλους
Mapogo

Δημοσίευση από Mapogo »

simba έγραψε: ............
Δηλαδη εγω που ελεγα αυτο το λογικο σχημα (με μονη διαφορα, τζιολη απο αρχη κ σαμπο στη θεση του οταν κουραστει) απο Δευτερα και οχι εκ των υστερων, ειμαι μαγκας? :mrgreen:
Οχι στεφανε, λογικη λεγεται κ σωστη διαχειριση των διαθεσιμων παικτων..
Αστο , δεν του περνάνε τέτοια απ το νου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”