Οσο αφορα αγωνες/βιβλια/σαιτς κλπ θα σου προτεινω ελαχιστα(αφου ζουμε την εποχη του διαδυκτιου...)
spartathlon.gr (ο μεγαλυτερος αγωνα του πλανητη,το "ιερο δισκοποτηρο" των δρομεων μεγαλων αποστασεων,η "Αρχη Των Παντων",ο "αγωνας που αν δεν τον τελειωσεις ΔΕΝ εισαι δρομεας μεγαλων αποστασεων",ο "μονος αγωνας που ΑΝ τον τερματισεις καταλαβαινεις οτι μολις ξεκινας....",ο αγωνας που ολοι εχουν για ονειρο,ο αγωνας που "οι νικητες ειναι απλα το who's who"του αθληματος κλπ κλπ)Δεν υπαρχει δρομεας παγκοσμιως που να μη θελει να "κατεβει" στο Σπαρταθλον.Μια απλη αναζητηση(ειδικα τα race reports και τα αφιερωματα σε reuters,times,new york times,wall street journal,cnn.telegraph,espn,cina news,japan tv κλπ με αποκορυφωμα το κυριο χριστουγεννιατικο αρθρο στο διπλο economist που αφιερωθηκε σ αυτο!!!!! κλπ κλπ) θα σε πεισουν.Ο Αγωνας ξεκιναει καθε τελευταια Παρασκευη του Σεπτεμβρη απ την Ακροπολη και τελειωνει,246χλμ πιο μακρυα με οριο τις 36h, μπροστα απ το αγαλμα του Λεωνιδα στη Σπαρτη το Σαββατο το απογευμα.Η διαρκεια του event ομως ειναι απο Τεταρτη βραδυ πριν τον αγωνα μεχρι τη Δευτερα το βραδυ μετα τον αγωνα.(δηλ σε λιγοτερο απο ενα μηνα,αρα δεν προλαβαινουμε να κατεβουμε

Badwater-135 μιλια(220 περιπου χλμ) μεσα στο "φουρνο" στη Death valley στις ΗΠΑ
UTMB-160 χλμ στις Αλπεις
Και μερικα ακομα Hardrock 100miles,Western state 100 m endurance,JOGLE,Milano-sanremo,Antarctica κλπ
Advendure.gr -Ελληνικο(με παγκοσμια αναγνωριση) σαιτ
Βιβλια στα Ελληνικα δεν υπαρχουν-δεν ξερω-δεν ψαχνω( αλλα μπορεις να βρεις απειρα race reports αθλητων για τους αγωνες στο διαδυκτιο)καθοτι το αθλημα δεν ειναι "επαγγελματικο"(και γι αυτο ειναι καθαρο)-αν και σιγα σιγα προς τα εκει παει πραγμα καθοτι αποτελει το αθλημα με την μεγαλυτερη αυξηση αθλητων-μαζι με τις μεικτες πολεμικες τεχνες-στον πλανητη με μ.ο αυξησης εγγεγραμμενων αθλητων πανω απο 9% τα τελευταια 7 χρονια,καθε χρονο-παει,ο κοσμος τρελλαθηκε και πηρε τους δρομους και τα βουνα

Μερικα ονοματα-Κουρος Ιωαννης,Ρεππος Κων/νος,Scott Jurek,Ivan Coudin,James Zarei,Rune Larsson,Valdimir Nunes, ο "δικος μου" ο Τεραστιος Dr Markus Talmann κλπ.Γυναικες Sumi Inagaki,Silvia Lubics,Lizzy Hawker και η γυναικα του Larsson....
(*)-Τη διαδρομη Αθηνα- Σπαρτη-Αθηνα την εχει κανει -εκτος διαγωνισμου φυσικα- ο "Τhere r world class runners,then the very elite runners and then,alone,Yiannis" Κουρος....Και την εχει κανει αλλος ενας...Ενας ανθρωπος τον οποιο ειδα-και σεβομαι πλεον απεριοριστα- να τερματιζει την πρωτη φορα που ετρεξε το Σπαρταθλον δευτερολεπτα πριν τις 36 ωρες και μετα να πεφτει οχι μονο αναισθητος-εχω δω πααααρα πολους ετσι στα 33 χρονια του αγωνα...-αλλα σε κωμα(και τετοιους εχω δει και τα παντα ολα της ανθρωπινης ψυχης εχω δει...)αλλα να ερχεται φορωντας τη φανελλα της αγαπημενης ομαδας(που εχω δει πολλλλους να το κανουν....),της ....αεκ.ΖΗΛΕΨΑ, ΝΑΙ ΖΗΛΕΨΑ!Και ειδικα οταν ειδα τον Ηρωα αυτο να ειναι πρωτοσελιδο σε σαιτ της αεκ σκεφτηκα "Εμεις δεν μπορουμε να εχουμε κατι τετοιο?".......Και, μετα απο πολυ σκεψη,ανοιξα ενα τοπικ εδω ...............Δεν τρεφω αυταπατες αλλα ισως καποτε ,καποιος ΠΑΟΚτσης που ασχολειται και εχει ονειρο μπει εδω...Προφανως δε θα συμβει αλλα αν συμβει θα ξερει οτι το ονειρο δεν το εχει μονο αυτος.Κατι που στο αγωνισμα αυτο μετραει οσο δεν παει αλλο(γιατι τρεχεις σαν τρελλος?....)Και θα ξερει οτι υπαρχουν αδερφια εδω(οπως ο αεκτζης) που οχι απλα θα τον βοηθησουν-αν χρειαστει- στη διαδρομη ως σταφ αλλα και τον κανουν να αισθανθει "τον τερματισμο * 2"..........................................................................................
ΥΓ Με τοσα πολλα που εγραψα μαλλον δεν τιμω το nick μου.....