Σταύρος Κόλκας

Άβαταρ μέλους
arostaki

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευση από arostaki »

Τα ρεπορτάζ και τα σχόλια του Σταύρου είναι πάντα εύστοχα.

Είναι και ο λόγος που τα "ακουμπάω" στην Εξέδρα.

:) :) :)
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Steenage έγραψε: ΥΓ Δεν πιστεύω πως η τακτική προσπαθώ για να μη χάσω, αλλά όχι για να κερδίσω είναι θέμα Σάντος. Είναι θέμα νοοτροπίας της ομάδας και πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Αυτό το προσέξατε; Τι σας λέει;
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

DimisK συμφωνω απολυτα..εχω δει ουκ ολιγες φορες τον Σαντος να ουρλιαζει τσαντισμενος γιατι η ομαδα κλεινεται χωρις λογο στο μισο γηπεδο και δεν παιρνει επιθετικες πρωτοβουλιες..δε νομιζω να τους λεει π.χ. στο ημιχρονο κλειστειτε πισω και στο γηπεδο να ουρλιαζει για το αντιθετο..πολυ επιστημονικης φαντασιας σεναριο μου φαινεται..

συγκεκριμενα, στον αγωνα της τεταρτης με την εκδιδομενη της τρουμπας, στο δευτερο ημιχρονο παρατηρησα το εξης κωμικοτραγικο..

Ο Σερτζιο -κι ενω ο Σαντος ουρλιαζει να βγει η ομαδα μπροστα- κανει νοημα για αρκετες συνεχομενες φασεις στους υπολοιπους -μες τη τσαντιλα- να βγει η ομαδα μπροστα και να πιεσει τον αντιπαλο και ο Κοντρερας του κανει ξεκαθαρα νοημα οτι διαφωνει, λεγοντας του να ηρεμησει το παιχνιδι..

την ερμηνεια την αφηνω σε σας..
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Όπως και η φάση του κόρνερ στο 94ο λεπτό που ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που προσπάθησαν να κάνουν.
Ακόμα δεν το κατάλαβα και ψάχνω να δω αν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο με κάποια άλλη ομάδα παγκοσμίως, πάλι πρωτοτυπίσαμε.
Το άλλο που μου την βαράει στον εγκέφαλο είναι η επιστροφή της μπάλας στον τερματοφύλακα μόλις νοιώσει πίεση απο κάποιον επιθετικό.
Τακτική που την έβλεπε κανείς σε αγώνες της δεκαετίας του 1960 και σε ασπρόμαυρη φόντο.
Πολύ ποιο εκνευριστικό είναι όταν και ο επιθετικός είναι απο μικρότερης εμβέλειας ομάδα αντιμέτωπος με αμυντικό μας πολλά level παραπάνω απο τον επιτιθέμενο.
Συν το ότι ουκ ολίγα τσαφ έχει κάνει ο Χαλκιάς σε κάτι τέτοια αγχωτικά γυρίσματα.
Άβαταρ μέλους
Steenage

Δημοσίευση από Steenage »

Θα ρισκάρει όταν δεν θα του κοστίζει

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό πρόσωπο τον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος κατηγορείται από μικρή μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ για την τακτική μηδενικού ρίσκου που ακολουθεί στα περισσότερα παιχνίδια (και κυρίως στα ντέρμπι). Οι επικριτές του 55χρονου τεχνικού θεωρούν ότι ο Δικέφαλος ήταν ικανός να κυνηγήσει με μεγαλύτερο σθένος τη δεύτερη θέση, ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ο Σάντος διατήρησε τον ΠΑΟΚ για σχεδόν 20 αγωνιστικές στη δεύτερη θέση, παίζοντας ουσιαστικά μόνο άμυνα. Γνωρίζει ότι η έλλειψη επιθετικογενών ποδοσφαιριστών, κυρίως στα άκρα, τον αναγκάζει να προσαρμοστεί σε μία άκρως προσεκτική προσέγγιση κάθε αγώνα, κυρίως εκτός Τούμπας. Ο στόχος του ΠΑΟΚ εξαρχής ήταν το UEFA, ουσιαστικά η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τέσσερα χρόνια.

Οι Θεσσαλονικείς σύντομα θα γνωρίζουν αν θα τα καταφέρουν. Οποιος και να περάσει από το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης, ενώ το πιθανότερο ζευγάρι του άλλου ημιτελικού θα είναι το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. Αρα, πολύ δύσκολα θα πάει στον τελικό ομάδα εκτός της πρώτης πεντάδας του πρωταθλήματος ώστε να χάσει ο ΠΑΟΚ το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με λίγα λόγια: αν ο Δικέφαλος μπει στα πλέι οφ, βγαίνει στην Ευρώπη.

Ο Σάντος μπορεί να ρισκάρει πλέον παραπάνω στους αγώνες. Δεν μπορούσε να το κάνει μέχρι τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά η προσθήκη των Λίνο, Σορλέν και Χούτου τού δίνει σίγουρα μεγαλύτερη ευχέρεια ρίσκου. Ο Πορτογάλος όμως δεν πρόκειται να ρισκάρει στην πλάτη του ΠΑΟΚ. Θα περιμένει να μπει η ομάδα στα πλέι οφ ώστε να έχει εξασφαλισμένη την έξοδο στο UEFA και τότε, μην έχοντας κάτι να χάσει, θα τα παίξει όλα για όλα.

Είναι εύκολο γι' αυτούς που είναι έξω από τον χορό να κατηγορούν επειδή κάτι δεν τους αρέσει, αλλά το πιο σημαντικό για μία ομάδα είναι οι διακηρύξεις να γίνονται πράξη. Εστω και αν αυτές αφορούν μια έξοδο στην Ευρώπη που κάποτε για τον ΠΑΟΚ ήταν δεδομένη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι;

http://www.exedrasports.gr/default.asp? ... &catid=105
Άβαταρ μέλους
scouser4

Δημοσίευση από scouser4 »

+1 απο μένα.

:?
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

απλα πραγματα λεει ο Κολκας και ετσι ειναι..μπες στα playoff και μετα παιξε και 4-2-4..

θεωρω οτι ο ΠΑΟΚ θα μπει στα playoff -αρα θα κερδισει και την εξοδο στο UEFA που ειναι ο στοχος της ομαδας -εκμεταλλευομενος μονο τα παιχνιδια στην Τουμπα..οποτε σιγα σιγα θα δουμε τον Σαντος να δοκιμαζει πιο επιθετικογενη σχηματα, δεδομενων και των προσθηκων που εγιναν την περιοδο του Γεναρη..εχω την εντυπωση οτι πλεον η ομαδα πηγαινει με αυτοματο πιλοτο..
Άβαταρ μέλους
scouser4

Δημοσίευση από scouser4 »

συμφωνώ jibbie.

φαντάζεσαι όμως, λέμε τώρα, να αλλάξει σχήμα στα playoff με αρκετά επιθετικούς προσανατολισμούς και η ομάδα να πετάει ? και άς πούμε ότι βγαίνουμε 2οι champions league δηλαδή με αυτό το σχήμα ?

τότε θα πέσουν πάνω του όλοι αυτοί που περιμένουν μια γκέλα για να βρουν πάτημα να τον κράξουν και θα λένε αφου μπορεί η ομάδα με αυτό το σχήμα και βγαίνει άνετα 2η γιατί δεν έπαιζες έτσι όλη τη χρονιά να παίρναμε πρωτάθλημα!
Άβαταρ μέλους
eleos

Δημοσίευση από eleos »

Ότι και να κάνει θα τον κράξουν φίλε,όπως τα λές.
Και για ότι και να κάνει λάθος θα κάνουν όσοι κράξουν.
Παραπάνω απο τουσ στόχουσ κατ εμε σε έχει, αν του χρονου ακόμα παίζουμε έτσι,τότε κράξτε κ εγώ μαζί σας!
Άβαταρ μέλους
Steenage

Η σειρά του Γκαρσία να … πυροβολήσει

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι μία περίπτωση ανθρώπου – ποδοσφαιριστή, που λες και η μοίρα το ήθελε, έπρεπε να περάσει από τον ΠΑΟΚ σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Ποδοσφαιρικά, δεν έχει πετύχει πολλά ακόμη και ούτε μπορώ να πω με σιγουριά πως θα πετύχει. Ένα κλασικό αμυντικό χαφ, εξαιρετικός κόφτης, αλλά σε μία ηλικία που δεν έχει τα τρεξίματα της Οσασούνα, ούτε το κορμί του τον βοηθάει να βρίσκεται παντού.
Είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που χρειάζεται, αλλά όχι πάντα.
Πολλές φορές, γίνεται ουσιαστικά ο τρίτος στόπερ, μπροστά από τους δύο και ίσως να είναι ένας εκ των λόγων που πολλές φορές μένουμε πίσω. Η προσφορά του μέχρι σήμερα, δεν είναι αγωνιστική.
Ο Γκαρσία, λειτουργεί ως … αφύπνιση στο κινητό. Μας θυμίζει πως ήταν ο ΠΑΟΚ.
Ο Ουρουγουανός μίλησε σήμερα το μεσημέρι και είπε πολλά για … έλληνας ποδοσφαιριστής. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που δεν είναι.
Ο Γκαρσία μίλησε για τον τρόπο που έζησε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, χωρίς ουσιαστικά να του γίνει ερώτηση.
Η ερώτηση αφορούσε την ελληνική διαιτησία και του φάνηκε παράξενο το ότι σε κάθε επαφή με παίκτη του Ολυμπιακού ο διαιτητής σφύριζε φάουλ.
Του φάνηκε επίσης παράξενος, ο ντόρος που έγινε όταν χτύπησε τον Ντιόγκο και χωρίς να λέει πως είχε δίκαιο, έφερε ως παράδειγμα το τάκλιν του Ντούντου στον Σορλέν. Ούτε κάρτα δεν είδε ο βραζιλιάνος του Ολυμπιακού, ούτε ντόρος έγινε.
Τα λεγόμενα του Γκαρσία μπορούν να κριθούν από τον καθένα.
Ο μέσος ΠΑΟΚτσής θα τον αποθεώσει, ο μέσος Ολυμπιακός θα τον γιουχάρει. Αυτό που όμως θα μείνει, είναι το εξής απλό.
Ο Γκαρσία αισθάνθηκε πως μετά το επεισόδιο με τον Ντιόγκο, στοχοποιήθηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου, ενώ τρελάθηκε όταν έμαθε πως ο Ζουράφσκι που έδωσε εκτός από μπουνιά και κλωτσιά, δεν τιμωρήθηκε με βάση το βίντεο. Αφού τον στοχοποίησαν, αισθάνθηκε την ανάγκη και αυτός να στοχοποιήσει.
Και ο στόχος του είναι ο Ολυμπιακός.
Η συμπεριφορά του αυτή, δείχνει αν μη τι άλλο, πως δεν έφαγε το παραμύθι και το έμμεσο τραμπούκο πρώτον του αθλητικού δικαστή και δεύτερον των φίλα προσκείμενων εντύπων του Ολυμπιακού που τον ξέσκιζαν και συνεχίζουν να τον ξεσκίζουν.
Ο Ουρουγουανός, έδειξε μέσα στο Καραϊσκάκη πως δεν μασάει.
Έγινε τόσο κατανοητός, ώστε να μείνει ο Ντιόγκο στο Λεκανοπέδιο και να μην αγωνιστεί στον αγώνα κυπέλλου της Τούμπας. «Είναι επένδυση και θέλουμε να τον προστατέψουμε» έλεγε άνθρωπος του Ολυμπιακού, που κατάλαβε πως ο Ουρουγουανός δεν το έφαγε το παραμύθι.
Ο μέσος ΠΑΟΚτσής τον λατρεύει. Βλέπει σε αυτόν τον άνθρωπο που πάντα ήθελε να έχει στην ομάδα. Και ξέρετε ποια είναι η τραγική ειρωνεία;
Πιστεύω πως θα τον ήθελαν στην ομάδα τους και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και σίγουρα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Όμως ο ΠΑΟΚ πρόλαβε.
Θέλω να αντιστρέψω όμως και λίγο το πράγμα.
Η λατρεία της κερκίδας είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί. Τι θέλω να πω με αυτό.
Ο Γκαρσία, που έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις και είναι μπαρουτοκαπνισμένος, μπορεί να μην την ψωνίσει από την λατρεία των οπαδών. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες, που ζούνε το όνειρό τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεφύγουν.
Έχω έτοιμο το παράδειγμα, αλλά θα ήταν κρίμα να το αναφέρω.
Πρέπει η κερκίδα, να πάψει να είναι προσωποκεντρική. Να φωνάζει ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο. Η προσωπολατρία, σε καλό δεν μας βγήκε ποτέ, άρα πρέπει να φροντίσουμε να την αποβάλουμε.
Καταλαβαίνω πως ο κόσμος έχει ανάγκη από είδωλα μετά από ένα διάστημα ποδοσφαιρικής ανομβρίας που πέρασε, όμως από εδώ και στο εξής, η ομάδα πρέπει να προστατευτεί και αυτοί που την απαρτίζουν να μην αισθάνονται άνθρωποι του απυρόβλητου.

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=20
Άβαταρ μέλους
agave

Δημοσίευση από agave »

Έτσι βλέπω εγώ το θέμα Σάλπι!!!!

Μου ζητήσατε να γράψω για Σάλπι. Ένας – δύο, στα ίσια, οι υπόλοιποι με την συζήτηση που αναπτύξατε. Εγώ έχω ξεκάθαρη θέση πάνω σε αυτό το θέμα.

Θέλω ο ΠΑΟΚ να καλύπτει τις φιλοδοξίες όλων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που έχει στις τάξεις του. Όποιος έφυγε, γιατί οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ δεν τον κάλυπταν, υπεύθυνος είναι πρώτα ο ΠΑΟΚ και μετά ο ίδιος.
Η περίπτωση Σαλπιγγίδη, ήταν ακόμη πιο περίπλοκη. Δεν είναι μόνο το ότι ο ΠΑΟΚ δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του. Αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ξεπερνούσαμε.
Το πρόβλημα ήταν πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τότε, είπε στον παίκτη «αν δε φύγεις να πάρουμε τα λεφτά, εσύ και οι συμπαίκτες σου θα μένατε απλήρωτοι μέχρι το τέλος της σεζόν».
Εκεί λοιπόν ο παίκτης είχε δύο επιλογές. Ή να πάει σε μία ομάδα με μεγαλύτερες προοπτικές από τη δική του εκείνη την εποχή ή να μείνει επειδή τον ήθελε ο κόσμος (που του έριχνε και κάτι χοντρά μπινελίκια μετά το σσσσσσσσσςςςςςς με τη Ξάνθη) αλλά κανένας άλλος.
Όταν κρίνω κάποιον, πάντα προσπαθώ να μπαίνω στη θέση του. Αυτό συμβαίνει, επειδή πολλές φορές θεωρώ πως αδικήθηκα από τρίτους.
Όταν έβαλα λοιπόν τον εαυτό μου στη θέση του Σαλπιγγίδη, σκέφτηκα πως θα ήταν η ζωή με 25 συναδέλφους μου που θα γνώριζαν κάθε μέρα πως δεν είναι πληρωμένοι εξαιτίας μου. Το πόρισμα, βγήκε εύκολα από εμένα. Η απόφασή του ήταν λογική.
Γνωρίζω πως όλοι θα ανατρέξετε στα χρήματα που μαζεύτηκαν, στη προσπάθεια που έγινε από τον κόσμο και σε πολλά άλλα. Πρέπει όμως να καταλάβουμε πως και το περιβάλλον του τον πίεζε να φύγει. Ο ατζέντης του πχ, σκεπτόμενος επαγγελματικά ήθελε να τον απομακρύνει από το άρρωστο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Λογικό και αυτό.
Αντιλαμβάνεστε, πως σε μεγάλο βαθμό, αν όχι τον απόλυτο, εγώ πάντοτε δικαιολογούσα την κίνηση του Σαλπιγγίδη να πάει στον Παναθηναϊκό. Και αισθάνθηκα ότι δικαιώθηκα, βλέποντάς τον να δηλώνει ευθαρσώς οπαδός του ΠΑΟΚ στη πρώτη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι – εκπομπή ουσιαστικά – του Παναθηναϊκού.
Τώρα, το τι μέλλει γενέσθαι. Εγώ πιστεύω πως σήμερα ο ΠΑΟΚ καλύπτει τις φιλοδοξίες του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Είμαι σίγουρος πως δεν θα τον χαλούσε να παίζει στην ομάδα. Ίσα – ίσα το αντίθετο.
Αν όμως δούμε το ρεπορτάζ, αυτό λέει πως έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Επίσης, πως ο Παναθηναϊκός που αισθάνεται πως τον πιάσαμε Κώτσο με τις πωλήσεις Μελίσση – Χριστοδολόπουλο, δεν πρόκειται ποτέ να μας ανοίξει τον δρόμο και να έρθει στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι που έρχεται.
Εγώ, θέλω να γυρίσει στον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης. Το θέμα όμως δεν είναι τι θέλω εγώ ή τι δεν θέλει μία μερίδα του κόσμου. Το θέμα είναι αν η παρουσία του στον ΠΑΟΚ είναι αυτή που θα λύσει αγωνιστικά προβλήματα και θα μας ανεβάσει ένα κλικ πάνω.
Παρότι μπήκαμε στον Άγιο Βαλεντίνο, δεν μπορώ να δω μια μεταγραφή συναισθηματικά. Με απασχολούν μόνο οι αγωνιστικοί λόγοι. Ίσως φταίει το ότι έφτασα τα 34 και υποτίθεται υπάρχει ένα ψήγμα ωριμότητας μέσα μου. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον.
ΥΓ Στη Λειβαδιά ήρεμα γιατί κινδυνεύουμε με τιμωρία στον εντός έδρας με τον Ολυμπιακό. Και άλλο είναι να παίζεις κύπελλο με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και να γνωρίζει ο αντίπαλός σου πως σε τέσσερις μέρες θα έρθει στη γεμάτη Τούμπα και άλλο πως θα έρθει στην άδεια.

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=21
Άβαταρ μέλους
agave

Δημοσίευση από agave »

Νίκη … εγωισμού

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σήμερα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Όταν καταφέρνεις να μη δεχτείς γκολ και με επιβλητικό τρόπο να πετύχεις τρία, βγάζοντας φάσεις βγαλμένες από πλέι στέισον, είναι ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Ο αντίπαλος δεν ήταν καλός σίγουρα, αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ τον ανάγκασε να είναι κακός. Με την επιβολή της ανωτερότητάς του από το πρώτο λεπτό.
Εγώ θέλω να σταθώ σε κάποια πράγματα.
Πρώτον: Η ομάδα δέχτηκε σκληρή κριτική – δικαιολογημένα – μετά την ήττα του ΟΑΚΑ, γεγονός που της έβγαλε εγωισμό μέσα στο παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα μου έδωσε να καταλάβω, πως η απόδοσή της είναι σε τεράστιο βαθμό θέμα παικτών. Και όχι προπονητή.
Ο Κονσεϊσάο, θύμιζε … Σορλέν με την απλότητά του. Ούτε μισή περιττή ενέργεια μέσα στο παιχνίδι ο αρχηγός. Έπαιζε συνεχώς με τον Ίβιτς, σαν να τον θυμήθηκε ξαφνικά. Οι δυο τους τέτοια συνεργασία δεν είχαν ποτέ άλλοτε μέσα στη σεζόν.
Καμία περιττή ενέργεια από Βερόν – Γκαρσία, εξαιρετικός ο Σορλέν – κορυφαίος του ΠΑΟΚ κατ εμέ – και αν ο Μουσλίμοβιτς ήταν σε καλύτερη μέρα και ο αγωνιστικός χώρος καλύτερος, το κοντέρ είναι άγνωστο που θα σταματούσε.
Είναι άλλο ένα παιχνίδι, που ο Ίβιτς σας δίνει την ευκαιρία να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι. Τώρα που θα λείψει για δύο παιχνίδια – μάλλον με Ηρακλή, Πανιώνιο – ελπίζω να μην φανεί τόσο η απουσία του.
Ο Κονσεϊσάο παίρνει ανάσες και από τον Αραμπατζή που τον βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη. Πάντα έχει μία πάσα ελεύθερη και ο μικρός επέστρεψε. Είναι οριστικό.
Σε κάποια φάση, πρόσφατη μάλιστα, είχα φοβηθεί πως το χάσαμε. Ο Αραμπατζής είναι εδώ και συνεχίζουμε.
Ο ΠΑΟΚ πήρε από τα μπακ του, τα πέντε – έξι ανεβάσματα που θέλει ένας προπονητής να έχει από την συγκεκριμένη θέση. Μέτρησε πολύ το ότι συνέβη αυτό στη δημιουργικότητα της ομάδας.
Ο Λίνο βέβαια, αμυντικά εκτέθηκε, αλλά μετά το 0-3, όπου η ομάδα χαλάρωσε λίγο.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο και έδειξε χαρακτήρα μετά από μία σκληρή ήττα. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι παίκτες του να αντιδρούν με αυτή τη λογική σε όλα τα παιχνίδια. Να μπαίνουν στο γήπεδο και να καταλαβαίνει ο αντίπαλος ποιος είναι το αφεντικό.

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=22
Άβαταρ μέλους
Steenage

ΠΑΟΚ και διαιτησία

Θα αναγκαστώ να γράψω για το συγκεκριμένο κεφάλαιο, γιατί μέσα στον γενικότερο πανικό που επικρατεί με τη διαιτησία, πολλές είναι οι ομάδες που επιδιώκουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Πιθανότατα γιατί δεν μπορούν να κερδίσουν στον αγωνιστικό χώρο.
Πολλές φορές ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απολογούμενος, γιατί ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει κουμπαριά με τον Βασίλη Γκαγκάτση και προσέλαβε τον γιο του Χρυσόστομο στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ως υπάλληλο και εν δυνάμει στέλεχος της ΠΑΕ στο μέλλον.
Το γεγονός αυτό έδωσε πάτημα στον κάθε άσχετο να σχολιάζει αρνητικά τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, τη σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Τσάρτας και πρόσφατα αρκετοί συνάδελφοι εξαιτίας μιας διαρροής, που προήλθε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τον Παναθηναϊκό.
Ο ΠΑΟΚ κατηγορήθηκε, πως υπέγραψε έγγραφο που ζητάει μαζί με τους Εργοτέλη και Ξάνθη την παραμονή του Γιώργου Ψυχομάνη στην ΚΕΔ.
Ο γνωστός ΠΑΟΚ, με γραφεία στην Μικράς Ασίας ουδέποτε υπέγραψε κάποιο τέτοιο έγγραφο.
Δεν είναι αυτή η τακτική του. Όμως αυτή η διαρροή, η ψεύτικη, παίχτηκε δυνατά από εφημερίδες και τηλεοράσεις και από τη λάσπη κάτι θα έμεινε ακόμη.
Παρότι οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, φωνάζουμε από την περασμένη Παρασκευή, πως ο ΠΑΟΚ δεν έστειλε ποτέ τέτοιο έγγραφο.
Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης που θέλει να επιτεθεί στον επόπτη Γενναίο, επικαλείται ένα οφσάιντ που έγινε σχεδόν στο κέντρο στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.
Σύμφωνα με τα όσα λένε γενικά στον Άρη, ο Γενναίος τους έχει σφάξει καμιά πεντακόσιες φορές, αλλά αυτό που τους έμεινε είναι το οφσάιντ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που είχε πρωταγωνιστή τον Κόκε τον οποίο όλο και κάποιος θα προλάβαινε.
Θέλω να καταλήξω, πως η επιλογή του Άρη να θυμίζει τον Γενναίο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν είναι τυχαία.
Συμβάλει στη δημιουργία κλίματος κατά του ΠΑΟΚ.
Σε έναν αγώνα μάλιστα, που όποιος τρίτος και να είδε, κατάλαβε πως ο Παμπορίδης έπαιζε Άρη μέσα από τα υπερδιπλάσια φάουλ που έδωσε υπέρ των γηπεδούχων και τις χαρισμένες κόκκινες σε Ρεγκέιρο και Γκαρσία. .
Οι κίτρινοι, ποντάρουν πολύ στο κομμάτι των εντυπώσεων που αφήνουν οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ.
Σε βαθμό τέτοιο που να αναρωτιόμαστε αν είδαμε το ίδιο παιχνίδι.
Χαρακτηριστικά, σε μία νέα τοπική εφημερίδα που κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, υπάρχει θέμα με την καταγραφή των βαθμών που έχασε ο Άρης από τη διαιτησία και μέσα σε αυτούς είναι και οι δύο της νίκης του ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Για όσους δεν είδαν το παιχνίδι, μπορεί και να νομίζουν πως ο Άρης σφάχτηκε εκείνη τη μέρα.
Η αλήθεια είναι πως έπρεπε να παίζει για ένα ημίχρονο με δέκα, αλλά ο Βιτόλο έμεινε στο γήπεδο μετά το δολοφονικό τάκλιν στον Βιείρίνια.
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πως υπάρχουν ομάδες που δημιουργούν κλίμα εναντίον του. Είναι ο Άρης, είναι και ο Παναθηναϊκός που θέλει προφανώς να χτίσει τις βάσεις του παρασκηνίου της επόμενης σεζόν και να διασφαλίσει τη φετινή 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα παιχνίδι χάρις σε μία ευνοϊκή διαιτησία και αυτό ήταν με τον Πανιώνιο στη Τούμπα.
Από εκεί και πέρα δεν πήρε νίκη στο Καυτανζόγλειο ελέω Παπασταμάτη, ο Κύρκος δεν του έδωσε πέναλτι και αποβολή στο 22΄του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν αποβλήθηκε ο Βιτόλο και ο Λόπεζ σε αγώνες που τελικά κέρδισε και γενικά δεν είναι στα συν λόγω κάποιας ευνοϊκής μεταχείρισης.
Τις κόκκινές του, τις έφαγε, ο Γκαρσία τιμωρήθηκε από βίντεο σε αντίθεση με τον Ζουράφσκι και το μόνο που έχει να περηφανεύεται παρασκηνιακά είναι η πενηνταρίσια διαιτησία του Καραϊσκάκη από τον Κάκο.
Οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τη Σούπερ Λίγκα ήταν κάκιστες και τώρα αρχίζουν να βαδίζουν σε μία λογική σειρά.
Ο πρόεδρος της Λίγκας, Κώστας Πηλαδάκης, προκάλεσε τον ΠΑΟΚ στέλνοντας επιστολή στον Ψυχομάνη τον οποίο κατηγορούσε για ευνοϊκή μεταχείριση του ΠΑΟΚ (!!!!!), ενώ έκανε και δεύτερο ατόπημα, όταν έδωσε στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον Άρη, κάτι το οποίο μόνο κάποιος αφελής θα μπορούσε να δεχτεί.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, είναι πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί απλά να διασφαλίσει το 50 – 50.
Επειδή πολλοί ΠΑΟΚτσήδες κατηγορούν τον Μάκη Γκαγκάτσης για όλα τα δεινά του σύμπαντος, εγώ αυτό που έχω να σημειώσω πως αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος στα γραφεία της ΠΑΕ, οι καλοθελητές θα έβρισκαν κάτι το μεμπτό στην κουμπαριά του Ζαγοράκη ή στο ότι ο Βιολίδης έχει κεράσει κανά σφηνάκι ή ότι ο Μανδρίνος φιλοξενεί διαιτητές στο ξενοδοχείο του.
Κάτι θα είχαν βρει, αφού η φαντασία τους η πλανεύτρα είναι η πιο μεγάλη ψεύτρα – που λέει και το γνωστό άσμα.
ΥΓ Ότι σχόλιο και να κάνετε, δεν θέλω να είναι υβριστικό. Θα αναγκαστώ να τα σβήσω και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
ΥΓ Ο ΠΑΟΚ δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον Ψυχομάνη. Ούτε τον υποστήριξε, ούτε τον έκραξε. Πολιτική στις πλάτες των διαιτητών δεν κάνει και ελπίζει πως οι διαιτητές θα το σεβαστούν αυτό.

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=23
Άβαταρ μέλους
LittleJohn

Δημοσίευση από LittleJohn »

Ο Δαυίδ μεγάλωσε

Είναι να διασκεδάζει κανείς με τον Ολυμπιακό και την πλάκα που σπάει με τους υπόλοιπους. Πάρτι κάνει και δημιουργεί την αίσθηση πως διώχνει δύναμη από πάνω του για να τη μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος!

Ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη, δε χαρίζει τίποτα. Δημιουργεί απλά τις βάσεις για την επόμενη κατάκτηση και το τραγικό της υπόθεσης είναι πως κάποιοι «μεγάλοι» βολεύονται με τα ψίχουλα και μάλιστα πανηγυρίζουν όταν τα έχουν.
Είχαμε αλλαγή στη ΚΕΔ. Ο Ψυχομάνης έφυγε και ήρθε κάποιος Γιαννόπουλος.
Ο τελευταίος μάλιστα γνωρίζει πως είναι προσωρινός, αφού από την ΕΠΟ βγαίνει πως το καλοκαίρι αναλαμβάνει ο Κύρος Βασσάρας.
Ο ίδιος ο Βασσάρας δεν έχει τοποθετηθεί, παρά μόνο ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος.
Το γέλιο είναι πως όλοι νομίζουν πως διασφάλισαν τα συμφέροντά τους.
Αυτό που σε πρώτη φάση σίγουρα φαίνεται, είναι μία «νίκη» του Παναθηναϊκού εκτός και αν αλλάξει ο Ολυμπιακός ρότα και δεν του δώσει ούτε τα ψίχουλα.
Η ΑΕΚ, που είχε σφυρίγματα φέτος και μάλιστα πολλά, σφυρίγματα μπόνους της αποχώρησης Νικολαϊδη, άρχισε να σφίγγει γιατί δεν γνωρίζει τι έρχεται.
Εμείς, είναι προφανές πως δεν θέλαμε την αλλαγή, όχι λόγω προσώπου, αλλά λόγω της φασαρίας που έκανε ο Παναθηναϊκός και λόγω του ότι ο Γιαννόπουλος είναι αναλώσιμος.
Κανένας – όχι μόνο μέσα από τον ΠΑΟΚ – δεν γνωρίζει τι είναι διατεθειμένος να κάνει.
Εμένα είναι η αλήθεια, πως μου αρέσει λίγο αυτό το στόρι που εξελίσσεται στη διαιτησία, πρώτον γιατί είναι προφανές πως δεν εμπλέκεται ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην διαδικασία και δεύτερον γιατί είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα αντεπεξέλθει όπως και να έχει.
Τον βαθμό που θα τα καταφέρει, δεν μπορώ να προβλέψω, αλλά θα τα καταφέρει.
Επίσης με κάνει περήφανο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός των 40εκατ. ευρώ, έκανε τόσο μεγάλο ντόρο για να μπορέσει να ελέγξει την υπόθεση 2η θέση.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον ο Δαυίδ. Ψηλώνει, μεγαλώνει, αναπτύσσεται, φοβίζει και σίγουρα δεν κρατάει στα χέρια του μόνο μία σφεντόνα. Υπάρχει οπλοστάσιο.
Εκτός από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρον έχει και η συμπεριφορά των υπολοίπων.
Ο Εργοτέλης και ο Λεβαδιακός έσφιξαν, ο ΟΦΗ πανηγυρίζει, τον ίδιο και η ΑΕΛ με τον Άρη που παραδόξως έχουν τον ίδιο στόχο.
Μυστήρια πράγματα.
Την ίδια στιγμή διαδίδεται εντέχνως πως οι διαιτητές θα αλλάξουν σύντομα, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στους μη ελεγχόμενους από το νέο καθεστώς.
Μία ερώτηση αρκεί για να καταλάβει κανείς ποια είναι αλήθεια. Και ποιος θα σφυρίζει;
Οι διαιτητές Β΄εθνικής που έχουν σφυρίξει το πολύ δύο παιχνίδια έκαστος στη φετινή σεζόν; Έλα ντε…
Πάντως, γελάω πολύ με την κατάσταση και ειλικρινά θέλω να δω ποιος θα είναι ο μάγκας που θα μας παίξει ανάποδα και θα προσπαθήσει να μας τρυπήσει. Το μόνο παιχνίδι που φοβάμαι, είναι τον επαναληπτικό του κυπέλλου και θα θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να δούμε τόσο καλή διαιτησία όσο αυτή του Κάκου στο πρωτάθλημα.
Πάντως συνιστώ ψυχραιμία και να μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που καφενειακά ή εντέχνως διαδίδονται.
Από τον αυριανό ορισμό θα πάρουμε κλίμα, αλλά κυρίως από τις διαιτησίες της αγωνιστικής που έρχεται.

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=24
Άβαταρ μέλους
Steenage

...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Steenage την Πέμ 19 Φεβ 2009, 17:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Δημοσιογράφοι”