Π.Α.Ο.Κ.!!!ΟΧΙ Παοκ ουτε παοκ

Καταθέστε εδώ απόψεις/ερωτήσεις για το forum...
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Re: Π.Α.Ο.Κ.!!!ΟΧΙ Παοκ ουτε παοκ

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Εγω λεω κολλαμε στους τυπους και χανουμε την ουσια.Τι σημασια εχει αν γραφω Π.Α.Ο.Κ. και δε παταω στο γηπεδο που ναι 30 μετρα απ το σπιτι μου.Τι σημασια εχει αν γραφω ΠΑΟΚι που λεει και ο Απο αλλα κανω 500 χιλ. για να ερθω να δω τη καψουρα μου.Αλλοι μονο απο καφετέρια.
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Μην πέφτεις σε παγίδες μπερδεύοντας οπαδούς και φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. καρντάση μου. ΟΛΟΙ, είτε από την καφετερία, είτε μέσα στο γήπεδο υποχρεούνται να ξέρουν και να σέβονται το μεγαλείο των 4 αρχικών γραμμάτων της ομάδας μας, με όποιο τρόπο κι αν δείχνουν την αγάπη τους γι αυτήν!!!

Προσωπικά δεν αισθάνομαι περισσότερο Π.Α.Ο.Κ. όταν είμαι στην Τούμπα ή όταν είμαι μέσα στο "Γεντί Κουλέ" του Ηρακλείου ή στο ΧάΪμπουρι του Λονδίνου βλέποντας έναν αγώνα, απ όταν τον βλέπω στο σπίτι, στην καφετερία ή στο σπορτς καφέ!!!

:pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
Kostomanolis

Δημοσίευση από Kostomanolis »

Και για μενα δεν παιζει τοαο ρολο αυτο, αν και δεν μας ειπα ποτε ΠΑΟΚια, γιατι μου ακουγεται κατι ξενο, αλλα δεν μπορω να ανεχτω τον ΠΑΟΚ με μικρα η τον λεκτικο ειρωνικο "μ" μπροστα που το λενε κατα κορον εδω στην Χαμουτζια...
Θα αρχισω και εγω να λεω μπαο και ολυμπιλαγος αν δεν συμμορφωνοντε. Για την αεκ καμια ιδεα;

Εν αρχη ην ο ΠΑΟΚ...
Ἐν ὰρχή ὴν ὸ ΠΑΟΚ...
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευση από fossa »

goran 64 έγραψε:Π.Α.Ο.Κ. (πάντα με τελεία μετά το Κ.) , Π.Α.Ο.Κ.άρα, Π.Α.Ο.Κ.τσής (κι όχι Π.Α.Ο.Κ.τζής :oops: ή ακόμα χειρότερα Π.Α.Ο.Κ.ατζής :mrgreen: που μας λένε οι Πελοποννήσιοι :redcard: ), Π.Α.Ο.Κ.τσάκια για τα μικρά παιδιά μας (κι όχι Π.Α.Ο.Κ.ια :oops: ή ακόμα χειρότερα Παόκια :evil: που μας και τα αποκαλούν οι χαμουτζήδες :redcard: για συντομία αλλά και υποτίμηση :evil: :mrgreen: :twisted: )

:pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok: :pano: :nairepaok:

Λάθος φίλε.
Το ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται τελείες αλλά δεν είναι λάθος φυσικά για ΠΑΟΚτσής κλπ δεν το συζητώ.
Τελείες χρειάζονται όταν είναι πχ ΕΛ.ΑΣ, ΠΑ.ΣΟ.Κ
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

Νομίζω ότι το "αεκάκι" θα κάνει περισσότερο "γκελ" από το "κούλα" και το "χανούμι". :lol:
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που τα παίρνουν από τον ΠΑΟΚ και αυτοί που τα δίνουν στον ΠΑΟΚ.
Να μετονομαστεί η Θύρα 5 σε Θύρα Pablo Garcia.
Άβαταρ μέλους
goran 64

fossa έγραψε:
goran 64 έγραψε:Π.Α.Ο.Κ. (πάντα με τελεία μετά το Κ.) , Π.Α.Ο.Κ.άρα, Π.Α.Ο.Κ.τσής (κι όχι Π.Α.Ο.Κ.τζής :oops: ή ακόμα χειρότερα Π.Α.Ο.Κ.ατζής :mrgreen: που μας λένε οι Πελοποννήσιοι :redcard: ), Π.Α.Ο.Κ.τσάκια για τα μικρά παιδιά μας (κι όχι Π.Α.Ο.Κ.ια :oops: ή ακόμα χειρότερα Παόκια :evil: που μας και τα αποκαλούν οι χαμουτζήδες :redcard: για συντομία αλλά και υποτίμηση :evil: :mrgreen: :twisted: )

Λάθος φίλε.
Το ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται τελείες αλλά δεν είναι λάθος φυσικά για ΠΑΟΚτσής κλπ δεν το συζητώ.
Τελείες χρειάζονται όταν είναι πχ ΕΛ.ΑΣ, ΠΑ.ΣΟ.Κ

Μήπως μπερδεύεσαι φίλε μου fossa; :? Το Π.Α.Ο.Κ. χρειάζεται πάντα και παντού τελείες, όποια κατάληξη κι αν έχει στη συνέχεια, αφού τα 4 γράμματα είναι αρχικά και σημαίνουν πάντα το ίδιο... ;) Τώρα αν η κατάληξη μπαίνει για να εκφράσει είτε συγκριτικό βαθμό π.χ. Π.Α.Ο.Κ.άρα, είτε ιδιότητα π.χ. Π.Α.Ο.Κ.τσής, αυτό είναι αδιάφορο αφού η έννοια των τεσσάρων αρχικών δεν αλλάζει ποτέ!!! :o

Πάντως δεν θα μαλώσουμε :mrgreen: και γι αυτό αν και την έχουμε αυτήν την ιδιομορφία να "τσακωνόμαστε" για τα πάντα... :) :D :P :lol:

Π.Α.Ο.Κ είμαστε...αφού... :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:

Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Σημασία έχει να γράφουμε το ΠΑΟΚ με κεφαλαία και να ξέρουμε τι συμβολίζει.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Ειρηνοποιέ!!!

Άβαταρ μέλους
goran 64

DC έγραψε:Νομίζω ότι το "αεκάκι" θα κάνει περισσότερο "γκελ" από το "κούλα" και το "χανούμι". :lol:

Προσωπικά τους αποκαλώ "η ξεφτίλα της Πόλης" από τότε που "έχασε τον δρόμο και πήγε σε λάθος όροφο του δικαστηρίου" εκείνος ο δημόσιος υπάλληλος που έπρεπε να βεβαιώσει τα χρέη τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και αθωώθηκαν!!! Η ξεφτίλα και βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο ήταν τότε αλλά κι όταν αργότερα την "έριξαν" κάποιοι υποκινούμενοι "οπαδοί" μπαίνοντας στο γήπεδο όπως και τον ρούλη της πόλης μας!!!
Άβαταρ μέλους
PAOKpanta

Δημοσίευση από PAOKpanta »

να προσθεσω στο τοπικ:

ΠΑΟΚσης, ΠΑΟΚτσης, ΠΑΟΚαρας και οχι ΠΑΟΚι, ΠΑΟΚια

τα δυο τελευταια ειναι υποτιμητικες αθηναικες βερσιόν τελευταιας δεκαετιας (πιο πριν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ) οπότε ας τις βγαλουν απ το λεξιλογιο τους οσοι τις χρησιμοποιηθούν
τα δυο τελευταια διαπιστωνω ότι χρησιμοποιούνται ειτε απο νεότερους ΠΑΟΚτσηδες, ειτε απο ΠΑΟΚτσηδες που δυστυχως δεν μπορουν να ειναι στον ΠΑΟΚ οσο θα ηθελαν και επηρρεάζονται απο πανελληνιας εμβελειας ΜΜΕ και ειδικοτερα απο τα σχόλια αλλοθρησκων που μας αποκαλουν ετσι. Νομιζουμε και μεις οτι ετσι πρεπει να αυτοαποκαλουμαστε και πλεον ΔΕΝ κοβεται
μεγαλε ΠΑΟΚ η δυναμη σου ειμαστε εμεις οι οπαδοι σου
Άβαταρ μέλους
goran 64

Συμφωνώ α-πό-λυ-τα όπως έγραψα και παραπάνω :!: :!: :!: Μην μασάτε από κωλ@αρδ :mrgreen: :twisted: Π.Α.Ο.Κ.τσάκια μου, αυτοί θέλουν τον Π.Α.Ο.Κ. μας και τον τεράστιο λαό του μικρούλη και κακόμοιρο :mrgreen: :evil: :twisted:

teacher

Δημοσίευση από teacher »

Η λέξη ΠΑΟΚ είναι αρκτικόλεξο, αλλά τελείες ΔΕΝ μπαίνουν γιατί κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε ΜΙΑ λέξη (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΥΘ κτλ). Τελείες μπαίνουν μόνο αν η κάθε λέξη (ή κάποια από αυτές) εκπροσωπούνται από δύο ή περισσότερα γράμματα (ΠΡΟ.ΠΟ, ΕΛ.ΑΣ, ΕΛ.ΤΑ κτλ)

Αυτά ορίζει η γραμματική, το έχω ψάξει όσο δεν φαντάζεστε. Τώρα αν κάποιοι από εμάς θέλουν τις τελείες δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση! Σίγουρα δίνουν οπτική βαρύτητα στη λέξη!
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευση από fossa »

Ναι αυτό έγραψα παραπάνω ιδίως το Π.Α.Ο.Κ.άρα κλπ δεν υπάρχει πουθενά μη τα γράφετε αυτά παιδιά αρκετός βιασμός υπάρχει στη γλώσσα μας.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Αν το να βάζεις τελείες μετά από κεφαλαία γράμματα που από πίσω τους "κρύβονται" λέξεις που φανερώνουν ολόκληρο το νόημα τους είναι βιασμός, τότε προτιμώ να παραμείνω "βιαστής" της ελληνικής γλώσσας μέχρι να πεθάνω!!!

:pano: :nairepaok: Π.Α.Ο.Κ.άρα... :pano: :nairepaok: Π.Α.Ο.Κ.άρα... :pano: :nairepaok: Π/Α.Ο.Κ.άρα...
Άβαταρ μέλους
Othin

Δημοσίευση από Othin »

teacher έγραψε:Η λέξη ΠΑΟΚ είναι αρκτικόλεξο, αλλά τελείες ΔΕΝ μπαίνουν γιατί κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε ΜΙΑ λέξη (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΥΘ κτλ). Τελείες μπαίνουν μόνο αν η κάθε λέξη (ή κάποια από αυτές) εκπροσωπούνται από δύο ή περισσότερα γράμματα (ΠΡΟ.ΠΟ, ΕΛ.ΑΣ, ΕΛ.ΤΑ κτλ)

Αυτά ορίζει η γραμματική, το έχω ψάξει όσο δεν φαντάζεστε. Τώρα αν κάποιοι από εμάς θέλουν τις τελείες δεν νομίζω να έχει κάποιος αντίρρηση! Σίγουρα δίνουν οπτική βαρύτητα στη λέξη!

Σωστός ο δάσκαλος εκτός ίσως από μια μικρή λεπτομέρεια. Νομίζω πως η λέξη ΠΑΟΚ είναι για την ακρίβεια ακρώνυμο και όχι αρκτικόλεξο. Η διαφορά είναι ότι το αρκτικόλεξο προφέρεται γράμμα προς γράμμα, ενώ το ακρώνυμο προφέρεται ως λέξη. Πχ: ΙΧ προφέρεται "γιώτα χι" ως αρκτικόλεξο, ενώ ΟΤΕ προφέρεται "οτέ" ως ακρώνυμο και όχι "όμικρον ταυ έψιλον" ).

Υπάρχει μάλιστα και ο κανόνας της... ήσσονος προσπάθειας στον χαρακτηρισμό μιας λέξης ως ακρώνυμο ή αρκτικόλεξο. Συγκεκριμένα, αν η λέξη ΠΑΟΚ είναι αρκτικόλεξο, θα πρέπει να την διαβάσουμε "πι άλ-φα ό-μι-κρον κά-πα" (όπως στο παλιό σύνθημα για τον Παντελάκη φίλε goran64 :( ;) :) ), δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε οκτώ συλλαβές. Αντιθέτως, αν η λέξη ΠΑΟΚ είναι ακρώνυμο θα την διαβάσουμε "πά-οκ", θα χρησιμοποιήσουμε δηλαδή δύο συλλαβές αντί για οκτώ. Αφού λοιπόν η λέξη "ΠΑΟΚ" ως ακρώνυμο προφέρεται πιο σύντομα, θα πρέπει να θεωρηθεί ακρώνυμο και όχι αρκτικόλεξο.

Ακόμα όμως και για τα ονόματα ΠΑΟΚτσής κτλ υπάρχει αντίλογος στην νεοελληνική γλώσσα. Υπάρχει λόγου χάρη ο τύπος "γιωταχής", που έχει καθιερωθεί αντί του "ΙΧής" που θα ήταν ορθότερο. Η αισθητική μου υποφέρει βέβαια με τον νέο τύπο, όπως και με μερικούς άλλους της "νεοελληνικής κοινής", αλλά φίλε Goran64 μάλλον είμαστε μειοψηφία. :)
Caer esta permitido, levantarse es obligatorio.
Weil alle Menschen verschieden sind, haben die gleichen Rechte.
Επειδή μόνον εμείς, αντίθετα προς τους βαρβάρους, ποτέ δεν μετρήσαμε τον εχθρό στη μάχη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προτάσεις και Σχόλια για το Forum”