Παράπονα για το φόρουμ

Καταθέστε εδώ απόψεις/ερωτήσεις για το forum...
Άβαταρ μέλους
midenistis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από midenistis »

Τα είπαν όλα trelogiatros & yiankos! 8)
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Δημοσίευση από Lakistuta »

Να ξανανοιξει ψηφοφορια για τον Μπατιστουτα

PS Μιας και λεμε για "κλειδωματα"...μηπως καποια απο τα τοπικ που ανογοταν κατα λαθος ή ηταν τελειως αχρηστα και περνανε την ωρα τους κλειδωμενα,μηπως να διαγραφοταν τελειως?Τζαμπα χωρο δε πιανουν?
Άβαταρ μέλους
trelogiatros

Δημοσίευση από trelogiatros »

Lakistuta έγραψε:μηπως καποια απο τα τοπικ που ανογοταν κατα λαθος ή ηταν τελειως αχρηστα και περνανε την ωρα τους κλειδωμενα,μηπως να διαγραφοταν τελειως?Τζαμπα χωρο δε πιανουν?

Πολύ σωστό, αδερφέ, και όντως έτσι είναι. Υποτίθεται ότι ένα κλειδωμένο τόπικ μετά από λίγο καιρό, αφού δουν οι εμπλεκόμενοι χρήστες ότι κλείδωσε αλλά και γιατί κλείδωσε, σβήνεται. Οι mods θεωρητικά ελέγχουμε το φόρουμ κάθε λίγο για να σβήνουμε παλιά κλειδωμένα τόπικς. Εξαίρεση αποτελούν φυσικά τόπικς που κλειδώνουν προσωρινά. Π.χ. το τόπικ για τον Χαλκιά θα ξανανοίξει μόλις ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του ώστε να συζητήσουμε για τον νέο παίκτη μας, ενώ το άλλο με την ψηφοφορία για την απόκτησή του θα σβηστεί. Αντιστοίχως και το τόπικ για την επιστροφή του κοντού είναι κλειδωμένο προσωρινά και θα ανοιχτεί σε καμιά 8ετία που θα επιχειρήσει να επιστρέψει ο κοντός για να κλείσει καριέρα στον ΠΑΟΚ :wink:
Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator

Δημοσίευση από Yiankos »

trelogiatros έγραψε:Πολύ σωστό, αδερφέ, και όντως έτσι είναι. Υποτίθεται ότι ένα κλειδωμένο τόπικ μετά από λίγο καιρό, αφού δουν οι εμπλεκόμενοι χρήστες ότι κλείδωσε αλλά και γιατί κλείδωσε, σβήνεται. Οι mods θεωρητικά ελέγχουμε το φόρουμ κάθε λίγο για να σβήνουμε παλιά κλειδωμένα τόπικς.

Το ότι κάποια τόπικς έχουν κλειδωθεί, δε σημαίνει ότι πρέπει να σβηστούνε κιόλας. Μερικά τελείως άχρηστα που έχουν ανοιχτεί από λάθος πρέπει σίγουρα να σβηστούνε (προσωπικά τα αφήνω κάποιο διάστημα για να βλέπουμε τα χάλια μας), αλλά τα υπόλοιπα στα οποία έγινε κάποια συζήτηση και αποφασίστηκε να τερματιστεί σε κάποια φάση, γιατί να σβηστούνε; Μένουν ως αποτυπωμένες ιδέες και σκέψεις των μελών του Παοκμάνια.

trelogiatros έγραψε:Π.χ. το τόπικ για τον Χαλκιά θα ξανανοίξει μόλις ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του ώστε να συζητήσουμε για τον νέο παίκτη μας, ενώ το άλλο με την ψηφοφορία για την απόκτησή του θα σβηστεί.

Το άλλο με την ψηφοφορία θα παραμείνει κλειδωμένο και σε καμία περίπτωση δεν θα σβηστεί. Τόσες σελίδες από ποστ να σβηστούν; Είμαστε σοβαροί; Το φόρουμ έχει τη διαφορά, ότι οι ιδέες μας και οι θέσεις μας μπορούν και πρέπει να μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και ανα πάσα στιγμή να διαβάζονται από τον οποιονδήποτε.
Με την λογική ότι μόλις τελειώσει ένα θέμα σβήνεται και το τόπικ, τότε στο φόρουμ θα υπήρχαν καμιά 10 τόπικ μόνο και όλα τα άλλα θα είχαν σβηστεί λόγω παλαιότητας. Ποιά η λογική λοιπόν σε μία τέτοια κίνηση;
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Εγω παιδια αναφερομαι σε τοπικ του στυλ:
"θελετε στον ΠΑΟΚ τον Νουαφορ?"
ποιος θα το διαβασει ποτε στο μελλον?
ή οταν αλλος αντι για μυνημα ανηγει νεο τοπικ..μονο για λογους συμμαζεματος το αναφερω.
Μη ξεχναμε πως υπαρχουν και τοπικς διαχρονικα τα οποια μπορει να μη φαινονται καν λογω υπαρξης καποιου κλειδωμενου ασχετου τοπικ...

Θεωρητικο παραδειγμα (και μονο): το τοπικ για το γηπεδο του ΠΑΟΚ...μπορει να μην ειναι συνεχεια επικαιρο και να ειναι δυσκολο να το βρει κανεις οταν και αν μεινει στον πατο της σελιδας,ενω θα υπαρχουν λαποια κλειδωμενα απο πανω..τουλαχιστον τα κλειδωμενα να πηγαινουν στο τελος...
Ισως ο yankos να απαντησει στο μυνημα μου αυτο,οποτε θα ειμαι η αιτια για το 1000στο του μυνημα :) (ειναι στα 999).Να τα 100.000 χιλιασεις αδερφε :)
Άβαταρ μέλους
midenistis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από midenistis »

Τα περισσότερα ηλίθια, κλειδωμένα topics.. διαγράφονται αμέσως.
Όταν κάνουμε "ανανέωση" θα διαγραφούν κι άλλα που έχουν χαθεί σε πίσω σελίδες.
Άβαταρ μέλους
trelogiatros

Λίγο-πολύ είναι και θέμα αντίληψης. Η δική μου είναι κοντά σε αυτό που λέει ο Lakistuta για το παράδειγμα του Νουαφόρ, και στον τρόπο που το θέτει ο Μηδενιστής. Δηλαδή θεωρώ ότι τα περισσότερα κλειδωμένα τόπικ είναι καλό να σβήνονται, αλλά το πότε είναι ένα ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ένα άκυρο ή διπλό τόπικ σβήνεται μετά από 1-2 μέρες, αφού θα έχουν δει οι εμπλεκόμενοι ότι και γιατί έχει κλειδωθεί. Ένας τόπικ σοβαρό που απλά μετά από μία φάση καθίσταται άτοπο, όπως αυτό για τον Νουαφόρ ή αυτό για το αν θέλουμε ή όχι τον Χαλκιά που ανέφερα εγώ ως παράδειγμα, κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να σβήνεται μετά από ένα διάστημα που προσεγγίζει το εξάμηνο ή το έτος, π.χ. στην επόμενη μεταγραφική ή αγωνιστική περίοδο.

Εδώ δεν νομίζω να υπάρχει κάποια πάγια γραμμή του admin team και είναι μάλλον θέμα προσωπικής κρίσης.
Άβαταρ μέλους
trelogiatros

Seon, φίλε μου, έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και δεν θέλουμε να περιορίσουμε ή να καταπιέσουμε κανέναν δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να μπαίνουν νέοι χρήστες, να μην μπαίνουν καν στον κόπο να κοιτάνε τους ΚΑΝΟΝΕΣ του φόρουμ και μέσα στον ενθουσιασμό και την άγνοιά τους να ποστάρουν άκυρα τόπικς, τόπικς που υπάρχουν ήδη, τόπικς σε λάθος μέρο ή τόπικς με λάθος τίτλο με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι άλλοι χρήστες και να τρέχουν οι mods και οι admins να τα συμμαζέψουν...

Σε κάποια forum υπάρχει ο περιορισμός ένας χρήστης να μην μπορεί να φτιάξει νέο τόπικ αν δεν ποστάρει πρώτα σε ήδη υπάρχον. Ίσως κάτι τέτοιο να βοηθούμε αλλά νομίζω ότι πρέπει να υποστηρίζει το forum μια τέτοια δυνατότητα οπότε προς το παρόν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο.

Καλό θα ήταν όμως να μείνει στα υπ' όψιν για το μέλλον!
Άβαταρ μέλους
PAOKGATE4

Re: Θέμα ¨κλειδωμένο

Δημοσίευση από PAOKGATE4 »

:P :twisted: :?: :!: :evil: :evil: :x :shock: :? :D
Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator

Δημοσίευση από Yiankos »

Φίλτατε Lakistuta, το τόπικ "Πιστεύετε πως ο Νουαφόρ, θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ?", όπως και τα περισσότερα παλαιότερα μεταγραφικά τόπικς είναι άχρηστα. Από τη στιγμή που ο παίχτης δεν έρχεται στο 99% από αυτά .. Όμως δεν γίνεται να σβήνονται έτσι αβέρτα τα τόπικ .. το συγκεκριμένο πχ έχει 7 σελίδες και 100 ποστ. Δεν γίνεται να σβηστεί. Κάποια άλλα τα οποία έχουν ένα-δυο ποστ, ανοίχτηκαν από λάθος κλπ πρέπει να σβηστούν. Όμως σε τόπικ στα οποία έχει γίνει κάποια συζήτηση, θα ήταν αμαρτία και λάθος χρήση του φόρουμ αν διαγράφονταν.
Όσο για το τόπικ για το γηπεδικό, έχεις δίκιο. Τέτοια τόπικ πρέπει να γίνονται "Ανακοινώσεις" ώστε να μένουν πάντα στην κορυφή της σελίδας. Όμως για να μην έχουμε πολλά τέτοια τόπικ και χάσει το νόημά της η "Ανακοίνωση", γίνεται περιορισμένη χρήση τέτοιων τόπικ όποτε είναι απολύτως αναγκαία.
Η λύση στο θέμα είναι πριν ανοίγουμε νέο τόπικ, χωρίς να κοιτάμε και στις πίσω σελίδες τι παίζει .. Ακόμα το συγκεκριμένο φόρουμ έχει λίγα τόπικ και ποστ, οπότε μπορεί κάποιος σχετικά εύκολα και γρήγορα να το διαβάσει όλο.

Υγ: Το έκανα το 1.000 ποστ μου .. Ελπίζω όμως να μην φτάσω στον αριθμό που μου εύχεσαι! :shock:
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Μαζι σου yanko...Σωστος
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Παντως,να παραδειγμα που μολις ειδα...
το τοπικ που κλειδωσες για τον Χαριστεα,και καλα εκανες...
Δε λεει να υπαρχει,ασχετα αν γραφτηκαν και 10 μυνηματα για αυτο..(προσωπικη μου αποψη)...
Για καθε εναν και ενα τοπικ...Θα αρχισω να ανοιγω τοπικ για διαφορους παικτες κι εγω...Μπασινα,σειταριδη,...μονο τους διεθνεις του εξωτερικου να βαλεις φτανει..μη καταληξουμε topicmaniacs :)
Φιλικα παντα,συν του οτι μπαινει καλοκαιρι και δεν εχουμε τι να κανουμε...:)
Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator

Δημοσίευση από Yiankos »

Βασικά κάποια τόπικ ορισμένων παιχτών τα αφήνουμε κλειδωμένα, ώστε να βλέπουν οι users ότι έχουν κλειδωθεί και να μην συνεχίζουν να τα ανοίγουν.
Πχ τόπικ για Κωνσταντίνου (έχουν ανοιχτεί τουλάχιστον 5-6 τόπικ στο φόρουμ), Οκκά, Ογκουνσότο και άλλων παρόμοιων παιχτών οι οποίοι παίζουν ως μεταγραφολογία (ή καλύτερα τους κάνουμε εμείς να παίζουν επειδή γουστάρουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας) σε κάθε μεταγραφική περίοδο, θα βλέπει ο χ user που σκέφτεται να ανοίξει αντίστοιχο θέμα, ότι το προηγούμενο που είχε ανοιχτεί κλειδώθηκε από τους moderators, οπότε λογικά θα καταλαβαίνεις ποιά είναι η τακτική με τα τόπικ και δεν θα το ξαναανοίγει! Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω ..

Κάποια άλλα τόπικ όπως σωστά λέτε θα πρέπει να σβήνονται, αφού έχει δει αυτός που το άνοιξε ότι το κλειδώσαμε, ώστε να μην μας κυνηγάει ότι έχουμε χούντα κλπ!

:D
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Παρατηρω οτι συνηθως τα αχρειαστα τοπικ ή τοπικ που ηδη υπαρχουν και ξανανοιγοντε,ανοιγοντε απο νεους χρηστες που μαλλον δεν ξερουν πως λειτουργει το συστημα :)
Αυτοι οι νεοι φταινε για ολα :)
Άβαταρ μέλους
trelogiatros

Οι νέοι χρήστες χρειάζονται, αλλά το κακό είναι ότι στην πλειοψηφία τους ούτε κοιτάνε λίγο το φόρουμ για να καταλάβουν την λογική και την λειτουργία του, αλλά ούτε μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τις οδηγίες προς τους νέους χρήστες...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προτάσεις και Σχόλια για το Forum”