Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
kos

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από kos »

Δεν χρειάζεται παράθεση όταν απαντούμε στο ακριβώς προηγούμενο ποστ!
Thx, Admin Team

περιμενω φιλε μου γιατι υπαρχουν ορισμενα πραγματα που τα βλεπουν και οι πετρες.

-που ειναι ο ιβιτς που αν δεν ηταν σημερα ο σαντος θα επαιζε στην λειβαδια?
-που ειναι ο μαλεζας που τον ανελαβε στα 23 του και τον κρατησε ενω ηταν για να γυρισει στην κατερινη (πιστευε κανεις οτι δεν ηταν μεσα στους 11-12 που εφυγαν το πρωτο καλοκαιρι του σαντος? τοση μεγαλη μπαλα ειχε παιξει?)
-που ειναι ο κονσεισαο που θα ηταν ακομη στην ερημο του καταρ?
-που ειναι ο τσιριλο που θα ηταν τωρα στην γ ιταλιας (και μακρια απο την γκομενα)?

εκτος και αν πιστευουν οτι αυτοι ειναι σωστοι επαγγελματιες και δινουν το 100%. εκτος και αν πιστευουν οτι αυτοι μπορουν να κερδιζουν αλλα τους εμποδιζει ο σαντος.

ρωτανε συνεχεια μερικοι γιατι δεν αναλαμβανει ποτε την ευθυνη ο σαντος. εγω ρωταω ανελαβαν ποτε την ευθυνη οι παικτες?
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

Συμφωνώ 100% μ αυτά που γράφεις , δυστυχώς
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Και λέω τώρα, κάνε γούστο να ρίξουμε 3 τεμάχια στη γριά και απο την άλλη Δευτέρα να αρχίσουμε όλοι τις κολοτούμπες! Βρε ας γίνει αυτό κι εγώ πάω μέχρι και σε τσίρκο!
Μια νίκη ρε γαμώτο να ανασάνουμε! :cry:
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

έλα όμως που δεν έχουμε δει κάτι για να αναθαρρήσουμε... :?

ίδια ομάδα με πριν δύο χρόνια...μεγαλύτερο μπάτζετ,καλύτερη ποιότητα...
Άβαταρ μέλους
arisk

Δημοσίευση από arisk »

fuzztone έγραψε: Τυχόν φυγή του, θα δώσει μια αφορμή στη διοίκηση να κρύψει τους κακούς χειρισμούς του καλοκαιριού, να τα φορτώσει στον προπονητή και να πάρει παράταση το 3ετές πλάνο με τον όποιο νέο προπονητή (που θα χρειάζεται χρόνο, θα παραλάβει καμμένη γη, θα θέλει δικούς του παίκτες κτλ).
Mιά ερώτηση μόνο... Ας υποθέσουμε για την πρόοδο της συζήτησης ότι το τριετές πλάνο έχει αποτύχει (άσχετα με τον άν εκδιωχθεί ο Σάντος και πότε) και για αυτό είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η διοίκηση και οι επιλογές της... Τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση?
Θα παρακαλούσα να μην παρέμβει κάποιος άλλος και κάνει άνω κάτω τη συζήτηση, στην προκειμένη περίπτωση προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω και να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης του fuzztone και τις διαφορές απο τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους...
Άβαταρ μέλους
niko70

Δημοσίευση από niko70 »

Στην πιο πετυχημένη χρονιά του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, υπήρχε γκρίνια για τον προπονητή. Θες γιατί η ομάδα δεν κέρδισε κανένα ντέρμπυ με ΠΟΚ θες γιατί δεν έπαιξε ποδόσφαιρο της προκοπής, υπήρχε γκρίνια. Βέβαια, η ομάδα απέκτησε μια καλή νοοτροπία (δε χάνω βαθμούς από υποδεέστερες ομάδες) που είναι το πρώτο βήμα για να χτίσεις μια καλή ομάδα. Μετά από τις μεταγραφικές κινήσεις που όλοι μας δεχτήκαμε ότι ήταν κινήσεις ουσίας, θεωρήσαμε ότι η ομάδα θα κάνει ένα βήμα πιο μπροστά. Δυστυχώς η χρονιά ξεκίνησε άσχημα με τον αποκλεισμό από το ΕL και συνεχίζεται και στο πρωτάθλημα. Οι πολέμιοι του Σάντος έχουν βγει μπροστά και ζητούν το κεφάλι του στο πιάτο. Μαζί τους βέβαια και κάποιοι από τα αποδυτήρια που βλέπουν ότι η ομάδα πάει μπροστά και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Νομίζω ότι το γυαλί ράγισε με τα παιχνίδια για το EL, όπου ο Σάντος στηρίχτηκε στους παλιούς και έμπειρους για να προκριθεί και όλοι είδαμε την απόδοσή τους. Για μένα, αυτό που είπε ο Ζαγοράκης για τους φιλάθλους, ισχύει και για τους παίχτες (και θα πρέπει ο ίδιος να αναλάβει δράση, ώστε αυτοί που αμφισβητούν τον προπονητή να βλέπουν την ομάδα από την τηλεόραση). Ο Σάντος, να βάλει στην άκρη αυτούς που αδιαφορούν και να δουλέψει με τους υπόλοιπους. Αν δεν του φτάνουν (τραυματισμοί, κάρτες), υπάρχει και η ομάδα νέων και εδώ είμαστε εμείς. Αν βιαστεί κάποιος να μου πει ότι υποστηρίζω τόσο φανατικά έναν προπονητή θα του πω τα εξής:
Δεν ανέχομαι στην ομάδα μου να βλέπω καραγκιοζιλίκια του στυλ :
1. με αλλάζει ο προπονητής, βρίζω και πάω στη φισούνα.
2. με αλλάζει ο προπονητής, βρίζω και δε χαιρετάω ούτε τους συμπαίχτες μου.
3. δε με χρησιμοποιεί βασικό ο προπονητής, αδιαφορώ και όταν με βάζει αλλαγή δεν κάνω τίποτα.

Έχουμε έναν προπονητή που μπορεί να μας φτάσει κάπου. Έναν προπονητή που Ζαγοράκης και Βρύζας στηρίζουν. Δε λέω ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα ή θα βγούμε CL. Μέσα μου νιώθω ότι η περσινή χρονιά δεν είναι το ταβάνι μας. Πάνω από όλα θα ήθελα να είμαστε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να αλλάξει νοοτροπία και να κρίνει κάποιον όταν τελειώσει το έργο του. Ο επόμενος που θα πάρουμε, αν δε θέλουμε κάποιον από τους γνωσούς-άγνωστους της ελληνικής αγοράς, θα το κρίνει θετικά αυτό.
kos

Δημοσίευση από kos »

σε αυτη την περιπτωση επρεπε να στειλεις πμ.
ασε που δεν νομιζω οτι τυχον παρεμβασεις θα αλλαξουν την σκεψη του fuzztone.
δεν εχει δειξει τετοια δειγματα.
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Αν η διοίκηση (πρόωρα) θεωρεί ότι απέτυχε το τριετές πλάνο τότε:
α) Θα πρέπει να ψάξει να βρει τα αίτια και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις (αν είναι ο προπονητής τότε να τον διώξει, ή ο γυμναστής, ο μασέρ, ο εκπρόσωπος τύπου, κτλ)
β) Να το ανακοινώσει στον κόσμο
γ) Να παρουσιάσει το νέο της πλάνο, περισσότερο υπολογισμένο και προγραμματισμένο απ' ότι το προηγούμενο
δ) Να ζητήσει εκ νέου από τον κόσμο στήριξη

Δεν εννοώ ότι πρέπει να φύγει αν κατάλαβες αυτό arisk.

Υ.Γ. Παρουσίαση νέου πλάνου χωρίς την ύπαρξη νέου σοβαρού και αξιόλογου προπονητή δεν νοείται.
Άβαταρ μέλους
the_Briton

Δημοσίευση από the_Briton »

Εμενα μου αρεσει η στηριξη και το εργο του Ζαγορακη οπως και η νοοτροποια του... Μονο οι μεγαλες ομαδες στην Ευρωπη...κρατουν τον προπονητη τους χρονια...
Επισης θελω να πω οτι ... ακομα και σε συλλογους που υπηρχαν πολλα λεφτα το πρωταθλημα ηρθε μετα απο 2-3 χρονια η και καθολου..
σκεφτιτε την Chelsea.. Man city .. Vazelos...
Δυστηχως εμεις δεν εχουμε την οικονομικη ανεση ... γιαυτο θα πρεπει να περιμενουμε... ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ... ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ.. αλλα δυστηχως δεν παιζουμε μονοι μας... αντιθετα εχουμε και παραπανω αντιπαλους απο εναν σε καθε παιχνιδι...και ουτε το ροστερ μας μπορει να συγκριθει με αυτο του Γαυρου και του Βαζελου... Αυτος που μας ενδιαφερει ειναι η καθιερωση στις πρωτες θεσεις του πρωταθληματος ... αυτος σημαινει . πρωταθλητισμος... οχι νικαω σε ολα τα παιχνιδια με 3 γκολ διαφορα...κατι που ειναι αδυνατον...
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

10000000000000000000000000000+ :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Briton βγάζοντας έξω το πρωτάθλημα το οποίο και ουτοπία είναι να το συζητάμε αλλά και κανένας δεν θυμάμαι να το απαίτησε,βλέπεις σε κάτι άλλο απ' αυτά που λές να πλησιάζουμε, να είμαστε κοντά???
Ιντερ,Μπαρτσελόνα,Ρεάλ,Τσέλσυ είναι μάλλον μικρές ομάδες......
Άβαταρ μέλους
geoavr

Δημοσίευση από geoavr »

niko70 έγραψε:Στην πιο πετυχημένη χρονιά του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, υπήρχε γκρίνια για τον προπονητή. Θες γιατί η ομάδα δεν κέρδισε κανένα ντέρμπυ με ΠΟΚ θες γιατί δεν έπαιξε ποδόσφαιρο της προκοπής, υπήρχε γκρίνια. Βέβαια, η ομάδα απέκτησε μια καλή νοοτροπία (δε χάνω βαθμούς από υποδεέστερες ομάδες) που είναι το πρώτο βήμα για να χτίσεις μια καλή ομάδα. Μετά από τις μεταγραφικές κινήσεις που όλοι μας δεχτήκαμε ότι ήταν κινήσεις ουσίας, θεωρήσαμε ότι η ομάδα θα κάνει ένα βήμα πιο μπροστά. Δυστυχώς η χρονιά ξεκίνησε άσχημα με τον αποκλεισμό από το ΕL και συνεχίζεται και στο πρωτάθλημα. Οι πολέμιοι του Σάντος έχουν βγει μπροστά και ζητούν το κεφάλι του στο πιάτο. Μαζί τους βέβαια και κάποιοι από τα αποδυτήρια που βλέπουν ότι η ομάδα πάει μπροστά και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Νομίζω ότι το γυαλί ράγισε με τα παιχνίδια για το EL, όπου ο Σάντος στηρίχτηκε στους παλιούς και έμπειρους για να προκριθεί και όλοι είδαμε την απόδοσή τους. Για μένα, αυτό που είπε ο Ζαγοράκης για τους φιλάθλους, ισχύει και για τους παίχτες (και θα πρέπει ο ίδιος να αναλάβει δράση, ώστε αυτοί που αμφισβητούν τον προπονητή να βλέπουν την ομάδα από την τηλεόραση). Ο Σάντος, να βάλει στην άκρη αυτούς που αδιαφορούν και να δουλέψει με τους υπόλοιπους. Αν δεν του φτάνουν (τραυματισμοί, κάρτες), υπάρχει και η ομάδα νέων και εδώ είμαστε εμείς. Αν βιαστεί κάποιος να μου πει ότι υποστηρίζω τόσο φανατικά έναν προπονητή θα του πω τα εξής:
Δεν ανέχομαι στην ομάδα μου να βλέπω καραγκιοζιλίκια του στυλ :
1. με αλλάζει ο προπονητής, βρίζω και πάω στη φισούνα.
2. με αλλάζει ο προπονητής, βρίζω και δε χαιρετάω ούτε τους συμπαίχτες μου.
3. δε με χρησιμοποιεί βασικό ο προπονητής, αδιαφορώ και όταν με βάζει αλλαγή δεν κάνω τίποτα.

Έχουμε έναν προπονητή που μπορεί να μας φτάσει κάπου. Έναν προπονητή που Ζαγοράκης και Βρύζας στηρίζουν. Δε λέω ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα ή θα βγούμε CL. Μέσα μου νιώθω ότι η περσινή χρονιά δεν είναι το ταβάνι μας. Πάνω από όλα θα ήθελα να είμαστε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να αλλάξει νοοτροπία και να κρίνει κάποιον όταν τελειώσει το έργο του. Ο επόμενος που θα πάρουμε, αν δε θέλουμε κάποιον από τους γνωσούς-άγνωστους της ελληνικής αγοράς, θα το κρίνει θετικά αυτό.
Συμφωνώ σε όλα φίλε Νίκο εκτός από τα τονισμένα αν και με την αμέσως παρακάτω σου φράση''Δε λέω ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα ή θα βγούμε CL '' τα αναιρείς.Εκτός αν το κάπου που εννοείς είναι η 4-5η θέση.
Ποτέ δεν ήμουν λάτρης του ποδοσφαίρου του Σάντος και αν ήταν στο χέρι μου το προηγούμενο διάστημα θα τον σούταρα με μεγάλη ευχαρίστηση αλλά τις τελευταίες μέρες κατάλαβα ότι δεν φταίει μόνο ο Σάντος.Υπάρχει καρκίνος στην ομάδα και προσπαθούμε με ασπιρίνες να τον γιατρέψουμε.Θέλει άμεσο ξεκαθάρισμα από μερικούς μισθοφόρους εκεί μέσα ώστε να μην χάσουμε γιά πάντα και τους υπόλοιπους.Δεν ξέρω τι θα κάνει η διοίκηση(χωριστά προπονήσεις-αποζημίωση και σπίτι τους),πάντως κάτι πρέπει να κάνει γιά να αντιστρέψει το κλίμα.Η εύκολη λύση είναι να διώξει τον προπονητή αλλά δεν νομίζω να είναι η σωστή την δεδομένη χρονική στιγμή.
Σάντος μέχρι το καλοκαίρι με τις σωστές συνθήκες να δουλέψει, γιά να μην έχει καμμιά δικαιολογία και τότε θα κανουμε ταμείο.Κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στο θέμα προπονητή με ένα νέο άνθρωπο με φρέσκιες ιδέες που να μην πνίγει το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές με την πειθαρχία και τα αυστηρά συστήματα.
Εγώ θα σταθώ τώρα πλέον κοντά στην ομάδα ασχέτως προσώπων για να δούμε τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα.
Η χρονιά είναι χαμένη αλλά τουλάχιστον να μάθουμε από τα λάθη μας.Και να στηρίξουμε τα νέα παιδιά που θα είναι και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα.
Και πάντα να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι το τριετές πλάνο του Ζαγοράκη το καλοκαίρι τελειώνει,όπως και το προπονητικό.Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιά όλα και εκείνη την δεδομένη στιγμή να είμαστε όλοι ενωμένοι γιά την επόμενη μέρα.
Άβαταρ μέλους
vanroy

Δημοσίευση από vanroy »

the_Briton έγραψε:Εμενα μου αρεσει η στηριξη και το εργο του Ζαγορακη οπως και η νοοτροποια του... Μονο οι μεγαλες ομαδες στην Ευρωπη...κρατουν τον προπονητη τους χρονια...
the_Briton έγραψε:Briton βγάζοντας έξω το πρωτάθλημα το οποίο και ουτοπία είναι να το συζητάμε αλλά και κανένας δεν θυμάμαι να το απαίτησε,βλέπεις σε κάτι άλλο απ' αυτά που λές να πλησιάζουμε, να είμαστε κοντά???
Ναι Orwell, ο ΠΑΟΚ για πρωτη φορά έχει αρχίσει να δουλεύει στα πρότυπα των ευρωπαικων ομάδων και προς τούτο σε αυτό το project έχει πάρει ένα προπονητη με ευρωπαική κουλτούρα. Σε πάρα πολλά μοιάζουμε πλέον με ευρωπαικό σοβαρό σύλλογο και μεγάλη συνεισφορά έχει ο Σαντος:

1) Η ομάδα διαθέτει μέρος του μπατζετ για να χτίζει ιδιόκτητες προπονητικές εγκαταστάσεις.

2) Θετικοί ισολογισμοί κάθε χρόνο (με κάθε αγωνιστικό τίμημα), τακτοποίηση όλων των οφειλών στους ιδιώτες, πληρωμή όλων των ποδοσφαιριστών στην ώρα τους.

3) Προσπάθεια να γίνει πάντρεμα ταλαντούχων, νέων ποδοσφαιριστών (Βιερινια, Κουτσιανικουλης, Παπαζογλου αλλά και Βιτολο, Αμπουμπακάρι) με έμπειρους ώστε και να προοδεύουμε αγωνιστικά κάθε χρόνο αλλά και να προσδοκούμε σε ακριβές πωλήσεις στα πρότυπα της Αρσεναλ, Σεβιλlης, Πόρτο κτλ.

4)Διαχείριση κάθε νίκης και ήττας από τον προπονητή με απόλυτη ψυχραιμία και απόλυτη συνέπεια. Όταν όλοι πανηγυρίζουμε και λέμε πάμε για CL (πέρσι) αυτός νηφάλια και ψύχραιμα, όπως είναι ένας σοβαρός προπονητής που γνωρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του, λέει πάμε για να βγούμε Ευρώπη και όταν όλοι μας άλλοτε ζητάμε πρωταθλητισμό ή φέρνουμε την καταστροφή αυτός παραμένει ψύχραιμος και προσηλωμένος στις διακηρύξεις του που είναι η καθιέρωση στο τοπ 4 (είτε 2ος, είτε 3ος είτε 4ος) με μικρή διαφορά πόντων. Ούτε θάνατος, ούτε το μαη θα μαστε καλα, ούτε οδύρεται και κραυγάζει για τους διαιτητες ακόμη και όταν όλοι εμείς κραζουμε για τον Κακο και τον Κουκουλακη. Τίποτα, καμιά γραφικότητα στις δηλώσεις του. Λέει αυτό που πιστευει ακόμη και όταν δεν αρέσει, χωρίς λαικισμούς και θεατρινισμούς. Όπως στις ευρωπαικές σοβαρές ομάδες.

ΥΓ. Δεν είναι μόνο θέμα ότι στηρίζω την επιλογή Ζαγορακη, είναι ότι πραγματικά πιστεύω ότι ο Σαντος είναι εξαιρετικός προπονητής (και μάλιστα με την ευρεία έννοια του manager ) με προσφορά όχι μόνο στο χορτάρι αλλά και στην αλλαγή της νοοτροπίας των ελληνικών συλλόγων που πάντα θέλουν να χτίσουν πύργους σε ξύλινα πόδια.
Και βέβαια σε μια πορεία 3 (ελπίζω 5) χρόνων η ομάδα θα έχει και κρίσεις και αγωνιστικά πισωγυρίσματα και θα χάσει και στόχους σημαντικούς, αλλά για μένα η πρόοδος από την πρώτη μέρα που έχει έρθει ο Σάντος (με μια ευρύτερη οπτική ματιά που αφορά στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ συνολικά και που την αναφέρω παραπάνω) είναι συνεχής και εμφανής. Μακάρι το τρίπτυχο Ζαγορακης-Βρυζας-Σαντος να παραμείνει ως έχει ενωμενο τώρα ειδικά στις κρισεις, γιατί εγώ βλέπω ορατά αποτελέσματα και πρωτοφανή σοβαρότητα στον ΠΑΟΚ.

Απλά τι γινεται; Ο ανθρωπος δεν είναι σοουμαν. Δημοσιογραφικά οτι είχε να δώσει το έδωσε. Τα ΜΜΕ θέλουν συχνες αλλαγες προπονητη γιατί κάθε προπονητης φερνει νεους παικτες, νέες συνεντευξεις, νέα θεματα. Ο ΠΑΟΚ όμως όχι! Δεν τους κατηγορω ούτε αυτούς, ούτε οσα αδερφια έχουν σκυλοβαρεθει το ποδοσφαιρο του και τη λογική του. Απλά επιχειρηματολογω για τα θετικά του Σαντος και respect στον nikos55 που έχει βαρεθεί να τα βρωντοφωναζει όλα αυτά εδώ και καιρό και γω του έλεγα οτι υπερβάλλει. Οπως βέβαια και στον Outsider (βλέπε και αρθρο με τη Γουεστ Μπρομ)και σε όσους έχουν λένε για τυφλή στηριξη στο project και παρεξηγηθηκαν ενώ ήταν απλα διορατικοί.
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

το σχόλιο μου δεν είχε σχέση με τις υποδομές και την προσπάθεια για νοικοκύρεμα του Συλλόγου, όπως μάλλον λάθος κατάλαβες άρα τα 1,2 και 3 που ανέφερες πηγαίνουν αλλού,στην διοίκηση και εκεί συμφωνώ ότι γίνιονται πολύ θετικά πράγματα.
Αναφέρθηκα στο ποδόσφαιρο και στην νοοτροπία που χτίζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο άρα μόνο το 4 είναι προς συζήτηση...
Και φυσικά το κριτήριο για κάποιον προπονητή δεν είναι το πως μιλάει στις συνεντεύξεις...δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό....και ο Αγγελος παρά τα "θάνατος" κ.λ.π. γραφικά που έλεγε και έκανε δεν αναφερόταν στην διαιτησία και ο Μπάγεβιτς εικόνα σοβαρού έβγαζε.
Αφήνοντας κατά μέρος τις πολλές ενστάσεις για τον Σάντος θα σταθώ στο ότι είναι 3ο χρόνο στην ομάδα και εκτός του Μαλεζά -τον οποίο είχε ως 5η επιλογή προς στιγμή- παίκτη από τα σπλάχνα του Συλλόγου δεν βλέπω να βγάζει....
Χαρακτηριστικό το περυσινό 3-0 με τη Λειβαδιά που ούτε ο Κλάους ούτε ο Γεωργίου πήραν έστω δεκάλεπτο συμμετοχής...παίκτες τέτοιας ηλικίας για τον Σάντος είναι "φύγε βάρος από πάνω μου" και ξαποστάλθηκαν δανεικοί....και μιλάω ειδικότερα για τον Κλάους που έδωσε πολλά δείγματα αλλά βλέπεις είναι αδύνατος και δεν έχει το κορμί για επιθετικό.... έστω και αν συγκρινόμενος με την μεταγραφή του 1,5 εκ. που κάναμε φέτος ο Κλάους μοιάζει με Σβαρτσενέγκερ.
Τα υπόλοιπα με τα συστήματα την νοοτροπία και τις αλλαγές θέσεων σε παίκτες έχουν αναλυθεί πολλές φορές και καλύτερο είναι να τα αφήσουμε.......
Άβαταρ μέλους
milhouse777

Δημοσίευση από milhouse777 »

vanroy έγραψε: Ο ΠΑΟΚ για πρωτη φορά έχει αρχίσει να δουλεύει στα πρότυπα των ευρωπαικων ομάδων και προς τούτο σε αυτό το project έχει πάρει ένα προπονητη με ευρωπαική κουλτούρα. Σε πάρα πολλά μοιάζουμε πλέον με ευρωπαικό σοβαρό σύλλογο και μεγάλη συνεισφορά έχει ο Σαντος:

1) Η ομάδα διαθέτει μέρος του μπατζετ για να χτίζει ιδιόκτητες προπονητικές εγκαταστάσεις.

2) Θετικοί ισολογισμοί κάθε χρόνο (με κάθε αγωνιστικό τίμημα), τακτοποίηση όλων των οφειλών στους ιδιώτες, πληρωμή όλων των ποδοσφαιριστών στην ώρα τους.

3) Προσπάθεια να γίνει πάντρεμα ταλαντούχων, νέων ποδοσφαιριστών (Βιερινια, Κουτσιανικουλης, Παπαζογλου αλλά και Βιτολο, Αμπουμπακάρι) με έμπειρους ώστε και να προοδεύουμε αγωνιστικά κάθε χρόνο αλλά και να προσδοκούμε σε ακριβές πωλήσεις στα πρότυπα της Αρσεναλ, Σεβιλlης, Πόρτο κτλ.

4)Διαχείριση κάθε νίκης και ήττας από τον προπονητή με απόλυτη ψυχραιμία και απόλυτη συνέπεια. Όταν όλοι πανηγυρίζουμε και λέμε πάμε για CL (πέρσι) αυτός νηφάλια και ψύχραιμα, όπως είναι ένας σοβαρός προπονητής που γνωρίζει τις δυνατότητες της ομάδας του, λέει πάμε για να βγούμε Ευρώπη και όταν όλοι μας άλλοτε ζητάμε πρωταθλητισμό ή φέρνουμε την καταστροφή αυτός παραμένει ψύχραιμος και προσηλωμένος στις διακηρύξεις του που είναι η καθιέρωση στο τοπ 4 (είτε 2ος, είτε 3ος είτε 4ος) με μικρή διαφορά πόντων. Ούτε θάνατος, ούτε το μαη θα μαστε καλα, ούτε οδύρεται και κραυγάζει για τους διαιτητες ακόμη και όταν όλοι εμείς κραζουμε για τον Κακο και τον Κουκουλακη. Τίποτα, καμιά γραφικότητα στις δηλώσεις του. Λέει αυτό που πιστευει ακόμη και όταν δεν αρέσει, χωρίς λαικισμούς και θεατρινισμούς. Όπως στις ευρωπαικές σοβαρές ομάδες.

ΥΓ. Δεν είναι μόνο θέμα ότι στηρίζω την επιλογή Ζαγορακη, είναι ότι πραγματικά πιστεύω ότι ο Σαντος είναι εξαιρετικός προπονητής (και μάλιστα με την ευρεία έννοια του manager ) με προσφορά όχι μόνο στο χορτάρι αλλά και στην αλλαγή της νοοτροπίας των ελληνικών συλλόγων που πάντα θέλουν να χτίσουν πύργους σε ξύλινα πόδια.
Και βέβαια σε μια πορεία 3 (ελπίζω 5) χρόνων η ομάδα θα έχει και κρίσεις και αγωνιστικά πισωγυρίσματα και θα χάσει και στόχους σημαντικούς, αλλά για μένα η πρόοδος από την πρώτη μέρα που έχει έρθει ο Σάντος (με μια ευρύτερη οπτική ματιά που αφορά στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ συνολικά και που την αναφέρω παραπάνω) είναι συνεχής και εμφανής. Μακάρι το τρίπτυχο Ζαγορακης-Βρυζας-Σαντος να παραμείνει ως έχει ενωμενο τώρα ειδικά στις κρισεις, γιατί εγώ βλέπω ορατά αποτελέσματα και πρωτοφανή σοβαρότητα στον ΠΑΟΚ.

Απλά τι γινεται; Ο ανθρωπος δεν είναι σοουμαν. Δημοσιογραφικά οτι είχε να δώσει το έδωσε. Τα ΜΜΕ θέλουν συχνες αλλαγες προπονητη γιατί κάθε προπονητης φερνει νεους παικτες, νέες συνεντευξεις, νέα θεματα. Ο ΠΑΟΚ όμως όχι! Δεν τους κατηγορω ούτε αυτούς, ούτε οσα αδερφια έχουν σκυλοβαρεθει το ποδοσφαιρο του και τη λογική του. Απλά επιχειρηματολογω για τα θετικά του Σαντος και respect στον nikos55 που έχει βαρεθεί να τα βρωντοφωναζει όλα αυτά εδώ και καιρό και γω του έλεγα οτι υπερβάλλει. Οπως βέβαια και στον Outsider (βλέπε και αρθρο με τη Γουεστ Μπρομ)και σε όσους έχουν λένε για τυφλή στηριξη στο project και παρεξηγηθηκαν ενώ ήταν απλα διορατικοί.
+1
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”