Μεταγραφές καλοκαιριού 2023 ΙΙΙ
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2023 ΙΙΙ
Gika για να επενδύσεις πρέπει να προερχεσαι από μια χρόνια με θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο.
Φέτος βγήκαμε από χρόνια με έλλειμα.
Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.
Κόβουμε φέτος μισθολογικό μπατζετ, κάναμε δυο καλές πωλήσεις και αν χρειαστεί κάνουμε μια ακόμα, περνάμε με το καλό σε όμιλο και η λογική λέει ότι του χρόνου έχοντας πλεόνασμα θα μπορέσουμε να επενδύσουμε από νωρίς και να στήσουμε την ομάδα όπως πρέπει.
Φέτος όντας ήδη μέσα από πέρσι δεν μας έπαιρνε να ρισκάρουμε κι άλλο αρχές Ιούνη πριν κάνουμε πωλήσεις και εξασφαλίσουμε τον όμιλο.
Κάπως έτσι το εξηγώ εγώ χωρίς πάντα να διεκδικώ το αλάθητο. Προς θεού.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Κόβουμε φέτος μισθολογικό μπατζετ, κάναμε δυο καλές πωλήσεις και αν χρειαστεί κάνουμε μια ακόμα, περνάμε με το καλό σε όμιλο και η λογική λέει ότι του χρόνου έχοντας πλεόνασμα θα μπορέσουμε να επενδύσουμε από νωρίς και να στήσουμε την ομάδα όπως πρέπει.
Φέτος όντας ήδη μέσα από πέρσι δεν μας έπαιρνε να ρισκάρουμε κι άλλο αρχές Ιούνη πριν κάνουμε πωλήσεις και εξασφαλίσουμε τον όμιλο.
Όμως τι σημαίνει συμμάζεμα? Τώρα δηλαδή είναι απλωμένη η ομάδα?JohnDag έγραψε:Το καταλαβαίνω αυτό που λες και επίσης καταλαβαίνω ότι κάποιοι θα το εκλαμβάνουν και έτσι.Logistis έγραψε:Αγαπητέ JohnDag παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον τα ποσταρισματα σου τα οποια ειναι σχεδον παντα ψυχραιμα και σοβαρα και τα περισσοτερα κινουνται στα ορια της κοινης λογικης καταδεικνυοντας απλως τα πραγματικα δεδομενα.
Μου δημιουργειται ομως συχνα η αισθηση (μπορει και ψευδαισθηση) ότι πίσω απο τις γραμμες σου κρυβεται μια παρα πολυ λεπτή και αδιορατη ειρωνία η οποία διαχέεται πάντα στην ατμόσφαιρα με έναν απόλυτα διακριτικό και έξυπνο τρόπο. Γενικά είμαι πάντα κατά της ειρωνίας, με όποιο τρόπο κι αν αυτή εκφράζεται, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι ο δικός σου τρόπος είναι πολύ επιτυχημένος γιατί και το μήνυμα που θελεις περνάς αλλά και κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει ότι ειρωνεύεσαι κάποιον ή κάτι.
Ζητώ συγνώμη εαν τα παραπάνω συμπεράσματα είναι εσφαλμένα και δεν έχουν καμια σχέση με την πραγματικότητα.
Ήθελα απλά να μεταφέρω την αίσθηση που μου προκαλουν τα ποστ που κανεις.
Σε κάθε περίπτωση δεν επιβεβαιώνω
Στα σοβαρά τώρα πραγματικά πιστεύω χωρίς καμία δόση ειρωνείας οτι:
- Δεν υπάρχει καμία άλλη προοπτική αυτή την στιγμή για τον ΠΑΟΚ πέρα από τον Ιβαν.
- Ο Ιβαν έχει αποφασίσει για τον έναν ή άλλο λόγο να συμμαζέψει οικονομικά την εταιρία.
Αν έχω παράπονα; Πολλά και τα εδώ εκφράσει πολλάκις.
Θα ήθελα παικταράδες, μεταγραφαρες και τίτλους κάθε χρονο; Προφανώς.
Στην παρούσα φάση όμως προέχουν αλλά και προσπαθώ με τον τρόπο που γράφω να περάσω ναι κάποια μηνύματα. Όχι απαραίτητα με ειρωνεία αλλά με ένα τρόπο χωρίς κραυγές και αλαλαγμούς.
Τις τελευταίες σεζόν έχει κέρδος στα μεταγραφικά, το 2020 είχε ανω των 20εκ κέρδος.
Φέτος οι κινήσεις στα μεταγραφικά είναι στα +9εκατομμύρια χωρίς την πώληση Κουλιεράκη.
Νομίζω οτι χωράει μια μεταγραφή σαν του Μαξίμοβιτς, ασχέτως άλλων πωλήσεων, ή τι θα γίνει με την πορεία στην Ευρώπη. Σε διαφορετική περίπτωση υπονομεύεται η εξέλιξη και η πορεία της ομάδας. Αφού υπάρχουν ελλείψεις, τι συζητάμε τώρα.
Νταξει αυτα δεν γινονται, κηλιδα ειναι αυτοLogistis έγραψε:Ένα τρελό σενάριο "αποκάλυψε" μόλις τώρα ο Κόλκας.
Στις συζητησεις για το πως θα ξεπεραστει το θεμα με το ποσοστό 30% της Βαλενθια, προκρίθηκε λεει το σενάριο να αγοράσει ο ΠΑΟΚ τον Μαξι με ενα πολυ χαμηλό ποσό (π.χ. 500.000) έτσι ώστε να πάρει η Βαλένθια μόνο 150.000χιλ.,
και ταυτόχρονα να αγοράσει ο ΠΑΟΚ κι έναν άλλον παίκτη της Χεταφε (καλούτσικου επιπέδου) με 4μύρια για τον οποίο είχε βρεθεί και μια ισπανική ομάδα για να τον πάρει δανεικό για έναν χρόνο και του χρόνου θα τον είχε στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ.
Τελικά λέει ότι το μοτίβο αυτό δεν προχώρησε
- GeorgiosLeeds
Εχω την εντυπωση πως η UEFA δεν θα το επετρεπε αυτο. παλιοτερα μπορει και γινοταν αλλα πλεον τα κυνηγαει αυτα. Γι αυτο και προτειναν το αλλο σεναριο.pagotatzis έγραψε:Καλά ,βρήκε ο Κολκας κάτι να μας μεταφέρει βγαλμένη από το μυαλό του !
Αν είναι έτσι θα μπορούσε να τον πάρει δανεικό με έναν ποσό 3,5 εκτ και να υπογράψει σαν ελεύθερος μετά τον δανεισμό και η Βαλενθια δεν θα έπαιρνε δραχμή !
- sourmenetes
- Moderator
Πραγματικά γιατί προκαλείς;;;Mailman_4 έγραψε:Καλά όλα αυτά, αλλά παραμένει 1,66.
υ.γ. Θα σβηστεί και αυτό ως δήθεν οφ τόπικ?
Με κοροϊδεύεις;
Σου έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα;
Υπάρχει κάποιος λόγος που μετά από 3 συστάσεις βγαίνεις και με κοροϊδεύεις στα μούτρα μου;
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μα φέτος δεν μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της ομάδας ότι νωρίς μόνο Κουαλιάτες και Ρικάρντοι έρχονται στον ΠΑΟΚ και για αυτό θα πρέπει να ψωνίσουμε τον Αύγουστο;
Γνώμη μου είναι ότι αν περιμένουμε τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για να ενισχυθούμε μετά από πλέονασμα, θα είναι πάλι αργά, θα ρισκάρουμε να μείνουμε πάλι εκτός Ευρώπης λόγω ανέτοιμης ομάδας, κάτι που αυτόματα θα δημιουργήσει έλλειμα την μεθεπόμενη χρονιά κοκ.
Ο ΠΑΟΚ έχει δισεκατομμυριούχο πρόεδρο, και το ρίσκο των 7-8 εκατομμυρίων που θα χαθεί αν δεν μπούμε ομίλους μπορεί να το βρει από τουλάχιστον 3 παίκτες του ρόστερ, αν όχι από τον ίδιο τον πρόεδρο.
Πρέπει να παρθεί κάποια στιγμή αυτό το ρίσκο και να πάμε να μπούμε ευρώπη στρωτά και ωραία χωρίς πωλήσεις και χωρίς καθυστερήσεις στην ενίσχυση. Θα ζεσταθεί κι ο κόσμος, θα τσουλήσει το πράγμα, θα ζεσταθεί κι ο Ιβάν και το ένα θα φέρει το άλλο.

Γνώμη μου είναι ότι αν περιμένουμε τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για να ενισχυθούμε μετά από πλέονασμα, θα είναι πάλι αργά, θα ρισκάρουμε να μείνουμε πάλι εκτός Ευρώπης λόγω ανέτοιμης ομάδας, κάτι που αυτόματα θα δημιουργήσει έλλειμα την μεθεπόμενη χρονιά κοκ.
Ο ΠΑΟΚ έχει δισεκατομμυριούχο πρόεδρο, και το ρίσκο των 7-8 εκατομμυρίων που θα χαθεί αν δεν μπούμε ομίλους μπορεί να το βρει από τουλάχιστον 3 παίκτες του ρόστερ, αν όχι από τον ίδιο τον πρόεδρο.
Πρέπει να παρθεί κάποια στιγμή αυτό το ρίσκο και να πάμε να μπούμε ευρώπη στρωτά και ωραία χωρίς πωλήσεις και χωρίς καθυστερήσεις στην ενίσχυση. Θα ζεσταθεί κι ο κόσμος, θα τσουλήσει το πράγμα, θα ζεσταθεί κι ο Ιβάν και το ένα θα φέρει το άλλο.
Δεν έχει καμία λογική βάση όλο αυτό κρίνοντας πάντα από τις κινήσεις στο παρελθόν.JohnDag έγραψε:Gika για να επενδύσεις πρέπει να προερχεσαι από μια χρόνια με θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο.
Κανείς δεν έχει καταλάβει πως το καλοκαίρι που πουλήθηκε ο Τζόλης με 11 εκατομμύρια, η ομάδα πήρε τρεις ελεύθερους και τρεις δανεικούς, μπήκε στους ομίλους του Κόνφερενς, έφτασε στους 8(!) της διοργάνωσης και το επόμενο καλοκαίρι το κόστος των μεταγραφών ήταν ακριβώς όσο οι εισπράξεις των πωλήσεων.
Γι' αυτό λέω απορώ πραγματικά με όσους συνεχίζουν να ελπίζουν σε θαύματα.
Πουλάς, εισπράττεις άντερα, δεν τα δίνεις για παίκτες, μπαίνεις σε όμιλο, φτάνεις στους 8 και το ερχόμενο καλοκαίρι δίνεις για ενίσχυση όσα έβγαλες από τις ΕΠΌΜΕΝΕΣ πωλήσεις.
Μία απάντηση έχω εγώ ο βλ@κας σε όλα αυτά. Ο Ιβάν έχει αποφασίσει να φύγει, δρομολογεί τις εξελίξεις για να φτάσει στο τέλος όσο γίνεται πιο αναίμακτα γιατί χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και τέλος.
Άποψη μου αυτό, ΔΕΝ έχω αποδείξεις. Μη μου ζητήσει κανείς να αποδείξω τίποτα.
Και ποιος διασφαλίζει τον ΠΑΟΚ και μετά την λήξη του δανεισμού ότι ο παίκτης θα υπογράψει στον ΠΑΟΚ?pagotatzis έγραψε:Καλά ,βρήκε ο Κολκας κάτι να μας μεταφέρει βγαλμένη από το μυαλό του !
Αν είναι έτσι θα μπορούσε να τον πάρει δανεικό με έναν ποσό 3,5 εκτ και να υπογράψει σαν ελεύθερος μετά τον δανεισμό και η Βαλενθια δεν θα έπαιρνε δραχμή !
Την ίδια στιγμή τέτοια τεράστια ποσά για δανεισμους μπαίνουν στο στόχαστρο ελέγχων... και τα πρόστιμα Είναι τεράστια
Τις όποιες "πουστιές" κάνεις στα ποσοστά μεταπώλησης,θα τις πληρώσεις μελλοντικά είς διπλούν.
Πλέον οι ομάδες δεν αφήνουν στην τύχη καμία τους επένδυση-αγορά, θέλουν να παίρνουν όσο μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης που έχουν κάνει,πίσω.
Γι'αυτό βλέπουμε όλο και λιγότερους ελεύθερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, γιατί προβληματικοί, τουρίστες και πρώην ποδοσφαιριστές, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι στην αγορά.
Τον Μαξιμοβιτς όπως είχα γράψει να μην ενθουσιάζεστε γιατί είναι δύσκολη περίπτωση, τώρα θα γράψω να τον ξεχάσετε.
Τον παίχτη φαίνεται ότι τον χρειάζεται η ομάδα του και να μη σας κάνει εντύπωση, αν μέχρι τον Γενάρη έχει ανανεώσει, για να πουληθεί με τους όρους της Χετάφε ή και να μείνει στην ομάδα.
Πλέον οι ομάδες δεν αφήνουν στην τύχη καμία τους επένδυση-αγορά, θέλουν να παίρνουν όσο μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης που έχουν κάνει,πίσω.
Γι'αυτό βλέπουμε όλο και λιγότερους ελεύθερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, γιατί προβληματικοί, τουρίστες και πρώην ποδοσφαιριστές, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι στην αγορά.
Τον Μαξιμοβιτς όπως είχα γράψει να μην ενθουσιάζεστε γιατί είναι δύσκολη περίπτωση, τώρα θα γράψω να τον ξεχάσετε.
Τον παίχτη φαίνεται ότι τον χρειάζεται η ομάδα του και να μη σας κάνει εντύπωση, αν μέχρι τον Γενάρη έχει ανανεώσει, για να πουληθεί με τους όρους της Χετάφε ή και να μείνει στην ομάδα.
θα ηθελαν αυτο να το κανει πχ ο αγιαξ με ακπομ πχ;;;;μαλ@κιες αν ισχύουν και πρεπει η παε που ΚΟΙΜΑΤΕ να σταματήσει τον κολκα να την δυσφημει συνεχως!aivas19 έγραψε:Νταξει αυτα δεν γινονται, κηλιδα ειναι αυτοLogistis έγραψε:Ένα τρελό σενάριο "αποκάλυψε" μόλις τώρα ο Κόλκας.
Στις συζητησεις για το πως θα ξεπεραστει το θεμα με το ποσοστό 30% της Βαλενθια, προκρίθηκε λεει το σενάριο να αγοράσει ο ΠΑΟΚ τον Μαξι με ενα πολυ χαμηλό ποσό (π.χ. 500.000) έτσι ώστε να πάρει η Βαλένθια μόνο 150.000χιλ.,
και ταυτόχρονα να αγοράσει ο ΠΑΟΚ κι έναν άλλον παίκτη της Χεταφε (καλούτσικου επιπέδου) με 4μύρια για τον οποίο είχε βρεθεί και μια ισπανική ομάδα για να τον πάρει δανεικό για έναν χρόνο και του χρόνου θα τον είχε στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ.
Τελικά λέει ότι το μοτίβο αυτό δεν προχώρησε

1,66 o Μαρκος Αντόνιο, δεν τον θέλουμε για μπασκετ. Με έναν Μαξίμοβιτς δίπλα του μια χαρά ειναι. Στο μπάσκετ που πήραμε 4 ξένους από 1,90 και κάτω δεν αγχωθήκατε τόσο 

Πάντως, από ό,τι βλέπω το γυρίσαμε πάλι στα λογιστικά στα ελείμματα κλπ.. Ό,τι κάναμε δηλαδή και όταν είχαμε Ζαγοράκη και Γούμενο και όχι κάποιον δισεκατομμυριούχο για μεγαλομέτοχο.
Ελείμματα, συζήτηση για λογιστικά κλπ.
Επιστρέψαμε στις εποχές του Γούμενου.
Επιστρέψαμε στις εποχές του Γούμενου.
-
Εγω γιατί πιστεύω πως είναι η πρώτη χρονιά που κάνουν κουμάντο οι μικροί Γιώργος και Νίκος και τα βήματα
είναι προσεκτικά. Μέχρι τώρα οι μεταγραφές μου αρέσουν .Υπάρχουν δείγματα καθυστέρησης αλλα το αποτέλεσμα
είναι το καλύτερο. Παραδειγμα η καθυστέρηση στην παρουσιάση των καινούργιων εμφανίσεων . Πραγματικά δεν εχω δει πιο ωραίες εμφανίσεις.. Ετσι πιστεύω θα γίνει και με τις μεταγραφές. Το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει.
είναι προσεκτικά. Μέχρι τώρα οι μεταγραφές μου αρέσουν .Υπάρχουν δείγματα καθυστέρησης αλλα το αποτέλεσμα
είναι το καλύτερο. Παραδειγμα η καθυστέρηση στην παρουσιάση των καινούργιων εμφανίσεων . Πραγματικά δεν εχω δει πιο ωραίες εμφανίσεις.. Ετσι πιστεύω θα γίνει και με τις μεταγραφές. Το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει.
- navigator11
Να ξεσπάσει ο κόσμος. Πρακτικά αυτό αποτέλεσμα θα φέρει; Εσύ και όσοι, προς ώρας τουλάχιστον, επιθυμείτε να ... συνετιστεί η ιδιοκτησία και να αφουγκραστεί τον κόσμο, προβαίνοντας στις αναγκαίες κινήσεις, εφόσον όσα γίνονται και δε γίνονται δεν σας ικανοποιούν, σας τανοσαΐζουν κοκ, τι έχετε να αντιπροτείνετε; Δε σας γεμίζει η ... αυτάρκεια. Πολύ ωραία. Κι εγώ θέλω Μαξίμοβιτς. Το βράδυ στις 11 μμ το αργότερο, προκριθούμε δεν προκριθούμε. Θα χαλαστώ αν δεν έρθει. Η πρακτική αντιπρόταση, πέρα από την ξεχειλωμένη καταγραφή τακτικών, πρακτικών, αδυναμιών, αστοχιών κλπ, που για να μην μπούμε σε ανούσιες και κουραστικές διαφωνίες εγώ να τη χαρακτηρίσω απόλυτα ακριβή και δίκαιη (που δεν είναι αυτή η άποψή μου αλλά ας πω ότι είναι), ποιά είναι; Δεν είναι υποχρέωσή σου να προτείνεις, θα απαντήσεις το πιο πιθανό. Επί όλων των θεμάτων έχεις-έχετε άποψη και εκτίμηση. Ε δε γίνεται επί του συγκεκριμένου ερωτήματος να μην έχετε γνώμη. Ποιό πρέπει να είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ; Με τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν είναι η απάντηση να είναι "Θέλω Σαββίδη των 2 νταμπλ", χαίρω πολύ.Blackgr4 έγραψε:Η συμπεριφορά, δηλαδή η ανοχή του κόσμου, που δεν ξεπερνάει σχεδόν ποτέ τις απλές γκρίνιες σε forum και ίντερνετ γενικά, είναι άξια συγχαρητηρίων και όχι κραξίματος.
Εγώ που κλείνω τα 40, δεν έχω ξαναζήσει ΠΑΟΚ (υποτίθεται οικονομικά δυνατό) να πουλάει ότι καλύτερο έχει, να βγάζει θετικό πρόσημο σε αγορές - πωλήσεις/αποδεσμεύσεις, να ΜΗΝ τα δίνει αυτά για να ενισχυθεί όπως πρέπει και ταυτόχρονα ο κόσμος να κάθεται όλη μέρα και να βρίσκει δικαιολογίες για αυτές τις κινήσεις.
Κάποτε αν διαβάζαμε πως πουλήθηκαν οι 2 από τους 4 βασικότερους παίκτες της ομάδας μας, στις θέσεις τους ήρθε ο κανένας και ο Έκονγκ και η πρόθεση είναι το πολύ να αποκτηθεί ένας δανεικός, ακόμα και να ήμασταν οικονομικά σκ@τά, θα γινόταν Βιετνάμ.
Δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος. Τη πραγματικότητα καταγράφω και όποιος θέλει ας πει το αντίθετο για προηγούμενες δεκαετίες.
Τώρα φτάσαμε στο σημείο να αναλύουμε για χρόνια το τι κάνει η Ρωσική κεντρική τράπεζα, τι συμβαίνει με τον Covid, πως εξελίσσεται ο πόλεμος, τι καιρό κάνει στο Ροστόφ, και αν τολμήσει κανείς να θέσει 100% εύλογα ερωτήματα όπως "γιατί ρε φίλε βγάζεις υπάλληλο σου να μου λέει για μεταγραφές 2-4 εκατομμυρίων και μετά από πωλήσεις(!!) δεν έχεις φέρει κανέναν;" θα φάει και πέσιμο.
Ο καθένας σε αυτή τη ζωή επιλέγει τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Το σέβομαι.
Άποψη μου; Πιστεύω πως όταν η ίδια η διοίκηση εισπράττει αυτή τη νοοτροπία "δικαιολογίας" από τον κόσμο, μην περιμένετε να δούμε άσπρη μέρα.
Εγώ βλέπω "10 να γκρινιάζουν και 10 να δικαιολογούν".
Βλέπω "10 να κράζουν και 10 να χειροκροτούν".
Όταν θα έπρεπε το 100% του κόσμου να απαιτεί (ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΟΥ ΠΑΟΚ προφανώς) να ενισχυθεί η ομάδα.
12.12.14
"Αν θέλουμε να εστιάσουμε κάπου στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό σαφώς και πρέπει να είναι το μήνυμα των οπαδών μετά το 1-2 (ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ). Από τη θύρα 4 ακούστηκε εν χορώ το σύνθημα «κάντε καμιά μεταγραφή» που αποτυπώνει και τη σκέψη της πλειονότητας του κόσμου της ομάδας."