Επειδή εγώ αναφέρθηκα σε κουρείς αλλά πουθενά δεν ενέπλεξα το όνομα του Γκαρσία ή του λουτσέσκου,δεν μπορώ να καταλάβω το ποστ σουtrouman έγραψε:Για να καταλάβω κι εγώ, οι κουρείς "κατηγορούνται" ως άσχετοι? Ως παρτάκηδες; Γιατί αναφέρθηκε ο Γκαρσία. Άρα αυτοί τον έφυγαν αλλά και αυτοί έφεραν Λουτσεσκου. Εκεί, μπερδεύομαι εγώ και δυσκολεύομαι να δεχτώ εύκολα τέτοια σενάρια (τα οποία βέβαια πάλι θολά διατυπώνονται κι εδώ μέσα, γιατί μάλλον δεν ξέρουμε αλλά υποθέτουμε). Τα σενάρια τα θρέφουν μάλλον τα διάφορα πισωυ μπρος και οι ανορθογραφίες, αλλά εγώ τις βλέπω σχεδόν παντού αυτές. Δε θέλω να απαλλάξω κάποιον από τυχόν ευθύνες, αλλά εκφράζω τον προβληματισμό μου.
Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙI
Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙI
Καλα κάνουν όμως και όλοι όσοι λένε ότι η διοίκηση μιας ομάδας σε όλα τα επίπεδα (διοικητικά, αγωνιστικά, μεταγραφικά) δεν έχει εγχειρίδιο χρήσης που το ακολουθείς και δουλεύει ρολόι.
Σωστά όλα όσα αναφέρεις αλλά έχουν οδηγήσει την ομάδα που ακριβώς;
Στο να είναι μακράν της 3ης μέσα στις 2 πιο επιτυχημένες ομάδες της δεκαετίας στην Ελλάδα (ο γαύρος προφανώς έχει τα πρωτεία). Και να είναι η ομάδα που σίγουρα δουλεύει πάνω στο πιο ορθολογικό πλάνο.
Οι αστοχίες προφανώς και υπάρχουν. Ποιος διαφωνεί;
Αλλά θεωρώ ότι η διοίκηση μιας ομάδας δεν είναι 1+1=2.
Αν ήταν τόσο απλό τότε όλοι θα έβρισκαν την συνταγή της επιτυχίας.
Και οι άλλες 2 ομάδες του ΠΟΚ μεγιστάνες έχουν στην διοίκηση και το ραβε ξηλωνε την τελευταία 10ετια δεν έχει τελειωμό.
Σωστά όλα όσα αναφέρεις αλλά έχουν οδηγήσει την ομάδα που ακριβώς;
Στο να είναι μακράν της 3ης μέσα στις 2 πιο επιτυχημένες ομάδες της δεκαετίας στην Ελλάδα (ο γαύρος προφανώς έχει τα πρωτεία). Και να είναι η ομάδα που σίγουρα δουλεύει πάνω στο πιο ορθολογικό πλάνο.
Οι αστοχίες προφανώς και υπάρχουν. Ποιος διαφωνεί;
Αλλά θεωρώ ότι η διοίκηση μιας ομάδας δεν είναι 1+1=2.
Αν ήταν τόσο απλό τότε όλοι θα έβρισκαν την συνταγή της επιτυχίας.
Και οι άλλες 2 ομάδες του ΠΟΚ μεγιστάνες έχουν στην διοίκηση και το ραβε ξηλωνε την τελευταία 10ετια δεν έχει τελειωμό.
Αυτό είναι σχετικό. Εγώ που ζω στην Βρετανία, μπορεί να έχει εδώ διάφορα πράγματα που δε μου αρέσουν, όμως στο εργασιακό δεν είδα να γίνεται κάτι τέτοιο. Ακόμη και σε απλές δουλειές το 1ο εξάμηνο θεωρείται 'learning curve', και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον εργαζόμενο. Αν επίσης, έχεις συγκεκριμένα προβλήματα και τα συζητήσεις με τη διοίκηση, σχεδόν πάντα σε βοηθάνε. Το ποδόσφαιρο είναι πιο απαιτητικό στο κομμάτι αυτό, μιας που παίζονται πολλά χρήματα. Ομοίως, μια εταιρία θα έχει πρόβλημα να προσλάβει senior manager που να έχει διάφορα προβλήματα, όταν αυτός μπορεί να έχει 50 υφισταμένους. Υπάρχουν δουλειές που σε παίρνουν ως έτοιμο επαγγελματία φτασμένο και άλλες όπου χρειάζεσαι εκπαίδευση και εξέλιξη. Διαφορετικές οι απαιτήσεις σε κάθε περίπτωση.Dimg4 έγραψε:Εξαμηνο? Φυσικα, μετα απο το πρωτο διμηνο αν δεν εχεις συνηθισει σε μια δουλεια σε εχουν διωξει. Σε ποια δουλεια πηγες και σε αφηναν να σερνεσαι 6 μηνες?
- Μπαρκαρούτσος
Dimg4 έγραψε:Εξαμηνο? Φυσικα, μετα απο το πρωτο διμηνο αν δεν εχεις συνηθισει σε μια δουλεια σε εχουν διωξει. Σε ποια δουλεια πηγες και σε αφηναν να σερνεσαι 6 μηνες?
Ναυτικός σε ελληνική ναυτιλιακή
Πολιτικός (σε Ελλάδα και όχι μόνο)
Ποδοσφαιριστής σε ελληνική ομάδα
αυτά θυμήθηκα στα πρώτα 10''.
Μπραβο. Καλα, το πολιτικος δεν το σχολιαζω (οχι για σενα, γενικα σαν θεση).
Παντως βοηθος αρχισυντακτη, υπευθυνος scouting ταλεντων και καλλιτεχνων της μεγαλυτερης δισκογραφικης ειναι 2 δουλειες που εκανα και αν απεδιδες μετα τον πρωτο μηνα προσαρμογης ειχες προβλημα.
Παντως βοηθος αρχισυντακτη, υπευθυνος scouting ταλεντων και καλλιτεχνων της μεγαλυτερης δισκογραφικης ειναι 2 δουλειες που εκανα και αν απεδιδες μετα τον πρωτο μηνα προσαρμογης ειχες προβλημα.
Θα συμφωνήσω σε προηγούμενο ποστ του renegade, όπου λέει ότι για να κάνεις κριτική, θα πρέπει να επισυνάψεις όλα τα καλά του Ιβάν ή της διοίκησης μέχρι τώρα. Γενικά σε όλα βλέπω μια απίστευτη πολιτικοκορεκτίλα εκτός από αυτό.
Όσον αφορά τις γνώσεις που χρειάζονται για να ασκήσει κάποιος κριτική στη διοίκηση ενός ποδοσφαιρικού σωματείου, διαφωνώ κάθετα. Το ποδόσφαιρο, ως industry, δεν είναι Ιατρική ούτε πυρινική φυσική. Δε χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στη διοίκηση. Είναι μια πολύ απλή μορφή εταιρίας, με λίγους υπαλλήλους, και η κοινή λογική έχει εφαρμογή στις περισσότερες διοικητικές αποφάσεις. Εξειδικευμένες γνώσεις χρειάζεται να έχει ο φυσιοθεραπευτής, γυμναστής κλπ.
Από την άλλη δε βοηθάει η τοξικότητα και η συνεχής γκρίνια.
Η δική μου άποψη είναι ότι υπάρχει αναποτελεσματική διοίκηση στο σύνολο των ετών που μεγαλομέτοχος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, που καλύπτεται από τα υπέρογκα ποσά που έβαλε για να καλυφθούν αυτές οι τρύπες. Ήρθαν επιτυχίες, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστικό μπάτζετ 30εκ, ενώ απέδιδε για 22εκ. Λίγο πολύ αυτή είναι η ιστορία του ΠΑΟΚ επί Σαββίδη. Πληρώνει κάτι, κατά Μ.Ο 25% (χοντρικά) πιο ακριβά. Επίσης, όταν χρειάζεσαι 8 μεταγραφές, και τις 2 τις κάνουν κάποιοι εκτός ΠΑΟΚ (εν προκειμένω ΤΔ και προπονητή), είναι διοικητικό πρόβλημα. Από αυτό το ποσοστό διαχωρίζεται ο πρωταθλητής από αυτόν που απλά πορεύεται. Φυσικά λάθη κάνουν και οι ανταγωνιστές σου.
Εγώ την πιο σκληρή κριτική έκανα όταν ο ΠΑΟΚ είχε προσλάβει τον Άρνεσεν. Το θεωρώ παγκόσμια προτοτυπία αποτυχημένης διοίκησης: Μιλάει ο Ιβάν Σαββίδης για το οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ, συγκεκριμένα τι θέλει από τον ΠΑΟΚ για την ερχόμενη σεζόν αλλά και για τις επόμενες σεζόν. Μετά μιλάει ο Άρνεσεν, ξεκάθαρα, στην 1η συνέντευξη τύπου, και λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είπε ο μεγαλομέτοχος. Στην πορεία οι 2 φιλοσοφίες συγκρούονται, με καθυστέρηση 6 μηνών και ως αποτέλεσμα φυσικά απομακρύνθηκε ο Άρνεσεν. Γιατί όμως προσλήφθηκε; Είναι σαν να λέω ότι μου αρέσουν οι αδύνατες κοπέλες, να τα φτιάχνω με μια υπερβολικά υπέρβαρη, και μετά να την κατηγορώ που τελικά είναι υπέρβαρη και ότι δεν προσαρμόζεται στα δικά μου θέλω.
Τέλοσπάντων, έχει βελτιωθεί πολύ από τότε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, και κρατάω ότι έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, σταθερό προσωπικό (και προπονητή) και φυσικά τις αγωνιστικές μας επιτυχίες.
Όσον αφορά τις γνώσεις που χρειάζονται για να ασκήσει κάποιος κριτική στη διοίκηση ενός ποδοσφαιρικού σωματείου, διαφωνώ κάθετα. Το ποδόσφαιρο, ως industry, δεν είναι Ιατρική ούτε πυρινική φυσική. Δε χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στη διοίκηση. Είναι μια πολύ απλή μορφή εταιρίας, με λίγους υπαλλήλους, και η κοινή λογική έχει εφαρμογή στις περισσότερες διοικητικές αποφάσεις. Εξειδικευμένες γνώσεις χρειάζεται να έχει ο φυσιοθεραπευτής, γυμναστής κλπ.
Από την άλλη δε βοηθάει η τοξικότητα και η συνεχής γκρίνια.
Η δική μου άποψη είναι ότι υπάρχει αναποτελεσματική διοίκηση στο σύνολο των ετών που μεγαλομέτοχος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, που καλύπτεται από τα υπέρογκα ποσά που έβαλε για να καλυφθούν αυτές οι τρύπες. Ήρθαν επιτυχίες, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστικό μπάτζετ 30εκ, ενώ απέδιδε για 22εκ. Λίγο πολύ αυτή είναι η ιστορία του ΠΑΟΚ επί Σαββίδη. Πληρώνει κάτι, κατά Μ.Ο 25% (χοντρικά) πιο ακριβά. Επίσης, όταν χρειάζεσαι 8 μεταγραφές, και τις 2 τις κάνουν κάποιοι εκτός ΠΑΟΚ (εν προκειμένω ΤΔ και προπονητή), είναι διοικητικό πρόβλημα. Από αυτό το ποσοστό διαχωρίζεται ο πρωταθλητής από αυτόν που απλά πορεύεται. Φυσικά λάθη κάνουν και οι ανταγωνιστές σου.
Εγώ την πιο σκληρή κριτική έκανα όταν ο ΠΑΟΚ είχε προσλάβει τον Άρνεσεν. Το θεωρώ παγκόσμια προτοτυπία αποτυχημένης διοίκησης: Μιλάει ο Ιβάν Σαββίδης για το οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ, συγκεκριμένα τι θέλει από τον ΠΑΟΚ για την ερχόμενη σεζόν αλλά και για τις επόμενες σεζόν. Μετά μιλάει ο Άρνεσεν, ξεκάθαρα, στην 1η συνέντευξη τύπου, και λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είπε ο μεγαλομέτοχος. Στην πορεία οι 2 φιλοσοφίες συγκρούονται, με καθυστέρηση 6 μηνών και ως αποτέλεσμα φυσικά απομακρύνθηκε ο Άρνεσεν. Γιατί όμως προσλήφθηκε; Είναι σαν να λέω ότι μου αρέσουν οι αδύνατες κοπέλες, να τα φτιάχνω με μια υπερβολικά υπέρβαρη, και μετά να την κατηγορώ που τελικά είναι υπέρβαρη και ότι δεν προσαρμόζεται στα δικά μου θέλω.
Τέλοσπάντων, έχει βελτιωθεί πολύ από τότε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, και κρατάω ότι έχουμε τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, σταθερό προσωπικό (και προπονητή) και φυσικά τις αγωνιστικές μας επιτυχίες.
Να σε πω την αλήθεια, τώρα δεν μπορώ να γυρίσω να διαβάσω ποιος είπε τι, οπότε δεν πειράζει.renegade έγραψε:Επειδή εγώ αναφέρθηκα σε κουρείς αλλά πουθενά δεν ενέπλεξα το όνομα του Γκαρσία ή του λουτσέσκου,δεν μπορώ να καταλάβω το ποστ σουtrouman έγραψε:Για να καταλάβω κι εγώ, οι κουρείς "κατηγορούνται" ως άσχετοι? Ως παρτάκηδες; Γιατί αναφέρθηκε ο Γκαρσία. Άρα αυτοί τον έφυγαν αλλά και αυτοί έφεραν Λουτσεσκου. Εκεί, μπερδεύομαι εγώ και δυσκολεύομαι να δεχτώ εύκολα τέτοια σενάρια (τα οποία βέβαια πάλι θολά διατυπώνονται κι εδώ μέσα, γιατί μάλλον δεν ξέρουμε αλλά υποθέτουμε). Τα σενάρια τα θρέφουν μάλλον τα διάφορα πισωυ μπρος και οι ανορθογραφίες, αλλά εγώ τις βλέπω σχεδόν παντού αυτές. Δε θέλω να απαλλάξω κάποιον από τυχόν ευθύνες, αλλά εκφράζω τον προβληματισμό μου.
Για τον Αλβανο ειχαμε θεωρητικα ενδιαφερθει πριν 3 χρονια,με αλλο προπονητη και ΤΔ βεβαια...Δεν εκανε κατι το ιδιαιτερο στη συνεχεια αλλα πραγματικα εγω πλεον τείνω να πιστεψω πως δεν ενδιαφερθηκαμε ποτε σοβαρα με την αποκτηδη επιθετικου. Ισως καποιες διερευνητικες προτασεις αλλα μεχρι εκει.
Ακριβως. Μονο εμεις εδω μεσα ασχολουμαστε ακομα 

- Metagrafakias
joshua έγραψε:Για τον Αλβανο ειχαμε θεωρητικα ενδιαφερθει πριν 3 χρονια,με αλλο προπονητη και ΤΔ βεβαια...Δεν εκανε κατι το ιδιαιτερο στη συνεχεια αλλα πραγματικα εγω πλεον τείνω να πιστεψω πως δεν ενδιαφερθηκαμε ποτε σοβαρα με την αποκτηδη επιθετικου. Ισως καποιες διερευνητικες προτασεις αλλα μεχρι εκει.
Ειναι περιπτωση παικτη που θελει να κανει βηματα πισω στην καριερα του για να παρει ψυχολογια και φορα....δεν θεωρω τυχαια οτι σε πολυ μικρη ηλικια εχει παρει μεταγραφες τυπου Ιντερ,Μπαρτσελονα,Γουτφορντ...Αλλα κι εγω θεωρω οτι ποτε δεν κινηθηκαμε σοβαρα για φορ...Ακουστηκαν καποια ποσα τυπου 1εκ για φορ αλλα θεωρω οτι αν διναμε τετοιο συμβολαιο καποιον θα φερναμε...Ισως βγηκαμε με ψιχουλα και πηγαμε σε περιπτωσεις που ηταν σχεδον απιθανο να δεχτουν οι παικτες...Το αισιοδοξο σεναριο ειναι οτι πιστευουν παρα πολυ σε Τζιμα και Κουτσια οποτε δεν θελανε να φορτωσουν ακομα ενα φορ στην ομαδα αν υποθεςσουμε οτι ο Ολιβειρα θα ανανεωσει...Υπαρχει και το σεναριο απλα να κινηθηκαμε αλλη μια φορα ερασιτεχνικα και να καναμε μια τρυπα στο νερο...
Ο Λουτσεσκου παντως για 4η συνεχομενη φορά περιμενε κατα δική του δηλωση παικτη.
Σύμφωνα με τα παιδιά που μας έδωσαν πληροφορίες, ενδιαφερθήκαμε και μάλιστα προσφέροντας συμβόλαιο πολύ πάνω από το ταβάνι που υποθέτουν πολλοί ότι υπάρχει.
- ΑποστόληςΑ
Ρε παλικάρι είναι πολύ απλό αυτό που λέει ο Josh. Η κοινή λογική λέει ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει φορ. Δεν βγαίνει η σεζόν με ένα μόνο φορ. Αν τώρα σταθούμε υπερβολικά τυχεροί και ο Oliveira δεν τραυματιστεί, ούτε κουραστεί στους 19 αγώνες που απομένουν, αλλά αντίθετα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα και πάρουμε κούπα ή κούπες, σαφώς και θα είναι ευχαριστημένος, αλλά αυτό ΔΕΝ θα οφείλεται στο - ανύπαρκτο ούτως ή άλλως - σχεδιασμό, αλλά καθαρά στην τύχη.trouman έγραψε:Άμα στο τέλος κατακτήσουμε πρωτάθλημα θα είσαι τουλάχιστον ευχαριστημένος ή θα αναρωτιέσαι γιατί δεν ήρθε φορ κλπ;
Ειναι απιστευτο να μην δινεις ενα καλο συμβολαιο στο μοναδικο εργαλειο που λειπει για να τους χτυπησεις σαν φαβορι. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟjoshua έγραψε:Ο Λουτσεσκου παντως για 4η συνεχομενη φορά περιμενε κατα δική του δηλωση παικτη.
Μιας και αναφερθηκες στα παιδια που εδωσαν πληροφορίες,τα ιδια παιδια ειπαν και καποια πραγματα για τη λειτουργια της ΠΑΕ...trouman έγραψε:Σύμφωνα με τα παιδιά που μας έδωσαν πληροφορίες, ενδιαφερθήκαμε και μάλιστα προσφέροντας συμβόλαιο πολύ πάνω από το ταβάνι που υποθέτουν πολλοί ότι υπάρχει.