Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2021 - 2022

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Re: Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2021 - 2022

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Η επαφή μου για το βόλεϊ ξεκίνησε από το 2008 όταν και είδα με τον πατέρα μου το Βραζιλία-Η.Π.Α. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Από εκεί ξεκίνησα να βλέπω όλο και πιο πολύ και να ασχολούμε με τον ΠΑΟΚ και η αγάπη μου φούντωσε για το άθλημα μέσω του κολλητού μου που παίζει βόλεϊ και μετά ξεκίνησα να ασχολούμαι αποκλειστικά με το άθλημα. Έφτασα να βρεθώ και σε πάγκο ομάδας ως "γενικός αρχηγός" στην ομάδα που έπαιζε ο κολλητός μου.

Το παλιό σύστημα το ξέρω γιατί παρακολούθησα και παιχνίδια που είναι στο YouTube (Ιταλία-Κούβα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 1990, και παιχνίδια της Ραβέννα). Όντως το τότε σύστημα ήταν αρκετά κουραστικό γιατί έπρεπε να πάρεις την αλλαγή πρώτα και μετά να πάρεις πόντο. Σκέψου στα ντέρμπι τι γινόταν. Ήταν περισσότερο παιχνίδι τακτικής προκειμένου να έχεις σερί πόντων, αλλά δεν ήταν το ιδανικό για το άθλημα. Ακόμα και όταν στο τάι μπρέικ δεν ίσχυε η αλλαγή, δεν υπήρχε διαφορά. Με το νέο σύστημα το βόλεϊ κέρδισε πολύ περισσότερο σε ενέργεια. Δηλαδή, άρχισες να βλέπεις τρεξίματα, άλματα, γερά καρφιά, άλλες τακτικές και μια νέα θέση όπως αυτή του λίμπερο που έδωσε άλλο νόημα στον όρο υποδοχή και άμυνα.

Μάλιστα είχε ακουστεί για περαιτέρω αλλαγή η καθιέρωση 4 σετ για τη νίκη αλλά να έχουν όριο τους 15 πόντους και όχι τους 25. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα έκανε διαφορά. Σίγουρα η αλλαγή χρωματισμού της αμυντικής και επιθετικής θα κάνει διαφορά όπως κάνουν στην Ιταλία.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

PaokCuba4 έγραψε:Θα φέρω ιδέες και τεχνογνωσία από Ολλανδία! :mrgreen: Εγώ βέβαια να ξέρεις ότι δεν έρχομαι αν δε μείνει Καλμαζίδης και δεν έρθει Παντακίδης να αναλάβει πόστο. ;) Θα αναλάβουμε με τον miburosaito τα πόστα του scouting και του sports director. :mrgreen:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!

Με τετοια ντρημ τιμ εγω ερχομαι τρεχοντας! 8-) :mrgreen:

ΥΓ. Οι Καναδοι νομιζω θα μεινουν εφοσον τους θελουμε για του χρονου, ελπιζω να μεινουν και οι Λευκορωσοι.

Για να ειμαστε δικαιοι, ο Κουκλινσκι εχει ανεβει αρκετα και αξιζει να παιζει.

Παντως θα παμε για 5 ξενους του χρονου στο πρωταθλημα, το ζητανε σχεδον ολες οι ομαδες.....
Άβαταρ μέλους
eorptol1

Δημοσίευση από eorptol1 »

PaokCuba4 έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Η επαφή μου για το βόλεϊ ξεκίνησε από το 2008 όταν και είδα με τον πατέρα μου το Βραζιλία-Η.Π.Α. για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Από εκεί ξεκίνησα να βλέπω όλο και πιο πολύ και να ασχολούμε με τον ΠΑΟΚ και η αγάπη μου φούντωσε για το άθλημα μέσω του κολλητού μου που παίζει βόλεϊ και μετά ξεκίνησα να ασχολούμαι αποκλειστικά με το άθλημα. Έφτασα να βρεθώ και σε πάγκο ομάδας ως "γενικός αρχηγός" στην ομάδα που έπαιζε ο κολλητός μου.

Το παλιό σύστημα το ξέρω γιατί παρακολούθησα και παιχνίδια που είναι στο YouTube (Ιταλία-Κούβα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 1990, και παιχνίδια της Ραβέννα). Όντως το τότε σύστημα ήταν αρκετά κουραστικό γιατί έπρεπε να πάρεις την αλλαγή πρώτα και μετά να πάρεις πόντο. Σκέψου στα ντέρμπι τι γινόταν. Ήταν περισσότερο παιχνίδι τακτικής προκειμένου να έχεις σερί πόντων, αλλά δεν ήταν το ιδανικό για το άθλημα. Ακόμα και όταν στο τάι μπρέικ δεν ίσχυε η αλλαγή, δεν υπήρχε διαφορά. Με το νέο σύστημα το βόλεϊ κέρδισε πολύ περισσότερο σε ενέργεια. Δηλαδή, άρχισες να βλέπεις τρεξίματα, άλματα, γερά καρφιά, άλλες τακτικές και μια νέα θέση όπως αυτή του λίμπερο που έδωσε άλλο νόημα στον όρο υποδοχή και άμυνα.

Μάλιστα είχε ακουστεί για περαιτέρω αλλαγή η καθιέρωση 4 σετ για τη νίκη αλλά να έχουν όριο τους 15 πόντους και όχι τους 25. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα έκανε διαφορά. Σίγουρα η αλλαγή χρωματισμού της αμυντικής και επιθετικής θα κάνει διαφορά όπως κάνουν στην Ιταλία.
ευχαριστω για την απαντηση πολυ ενδιαφεροντα αυτα που ειπες
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

miburosaito έγραψε:
ΥΓ. Οι Καναδοι νομιζω θα μεινουν εφοσον τους θελουμε για του χρονου, ελπιζω να μεινουν και οι Λευκορωσοι.

Για να ειμαστε δικαιοι, ο Κουκλινσκι εχει ανεβει αρκετα και αξιζει να παιζει.

Παντως θα παμε για 5 ξενους του χρονου στο πρωταθλημα, το ζητανε σχεδον ολες οι ομαδες.....
Η παραμονή των Καναδών θα είναι μεγάλη υπόθεση. Πόσο μάλλον άμα δείξει τις ικανότητες του και ο Μπαρνς. Θα ξεκινάς από μια πάρα πολύ καλή αφετηρία, έχοντας έναν πάρα πολύ καλό πασαδόρο που θα ξέρει την ομάδα σαν την τσέπη του και δύο ξένους που ο ένας είναι εγγύηση στο μπλοκ και ο άλλος ένας ακραίος κλάσης που θα γνωρίζουν ήδη τον πασαδόρο.

Οι Λευκορωσοι το κόβω πολύ δύσκολα να μένουν. Ο Ούντρις μετά από μια τέτοια χρονιά θεωρώ απίθανο να μην έχει προτάσεις από άλλα Πρωταθλήματα, ενώ για τον Κουκλίνσκι ίσως να ψάξουν το κάτι παραπάνω αν και εφόσον βρεθεί κάτι στο μπάτζετ μας. Διαφορετικά θα ήθελα πάρα πολύ να μείνουν και οι 2.

Ο Κουκλίνσκι έχει αποδειχθεί πολύτιμος παίκτης λόγω της συνεισφοράς του σε όλους τους τομείς. Είναι ένας ακραίος που κάνει πράγματα και πάνω από τις ικανότητες του. Κρατάει υποδοχή, σερβίς φαρμάκι, χαρακτήρα νικητή, βγάζει άμυνες, έχει χημεία. Δεν είναι ο killer επιθετικά αλλά είναι πλέον πολύτιμος. Εγώ μόνο με έναν παίκτη σαν τον Ποχαλγεν ή τον Μάρσαλ θα τον άλλαζα. Θα πρέπει να βρεθεί κάτι πολύ δυνατό.

Εγώ θα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος άμα μείνουν 3 ξένοι στην ομάδα και ειδικά ο πασαδόρος μας. Τώρα άμα δεν τα καταφέρουν οι Λευκορώσοι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε 5 Καναδούς στην ομάδα. Θα ήταν πολύ ωραίο αλλά οι περιπτώσεις διαγωνίων είναι απλησίαστες (Μόνο με Σάρον Έβανς θα άλλαζα τον Ουντρις :lol: ).

Περί 5 ξένων δεν ξέρω άμα θα έχουμε το μπάτζετ για να το στηρίξουμε. Για αυτό και είμαι επιφυλακτικός. Γιατί και με 4 ξένους έχεις τη δυνατότητα να δελεασεις νεαρούς παίκτες όπως ο Χανδρινός και ο Κωτσάκης και να γίνεις ένα καλό όνομα στην Ελλάδα στηριζοντας τον Έλληνα αθλητή.
Άβαταρ μέλους
CCCP

Δημοσίευση από CCCP »

Με κανετε να νιωθω πολυ μεγαλο χαχαχα. Ακου λεει τα ειδε στο youtube, ρε εμεις τα ζησαμε αυτα :mrgreen:

Θυμαμε απο την δεκαετια του 80 ακομα, τις μαχες γαυρου-βαζελου καθε χρονο για το πρωταθλημα και τη καλη εθνικη που πηρε το χαλκινο στο ευρωπαικο με μουστακιδη, αμαριανακη, καζαζη, τετζερη και φυσικα τον τεραστιο Γωντικα.

δεκατια 90 επαιξα βολλευ πριν ολες τις αλλαγες κανονισμων. Οταν το σκεφτεσε εγιναν αρκετες αλλαγες. Το συστημα με αλλαγες και απο 15 σε 25 ποντους, σερβις απο οπουδηποτε και οχι μονο απο τα δεξια , δε μπορουσες να βρεις τη μπαλα με το ποδι, δεν υπηρχε λιμπερο...

Δεκαετια 90 επισης παγκοσμιο στην ελλαδα...Θυμαμε οταν επαιζε η Ελλαδα world league ειχαν γινει καποια ματς και στο αλεξανδριο. Θυμαμε μας ειχε κανει παρτυ ο Γκανεφ με τη Βουλγαρια.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Και είσαι πολύ τυχερός που τα έζησες και έπαιξες βόλεϊ εκείνες τις εποχές. :D

Εκείνη η Εθνική δεν υπήρχε. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Στέλιο Καζάζη μέσω του κολλητού μου. Μεγάλη προσωπικότητα. Μιλούσε για εκείνες τις εποχές και συγκινούταν.

Τι μου θύμισες με το πόδι. Είχα έναν επικό γυμναστή στο γυμνάσιο που ήταν αρνητής των αλλαγών και μας έλεγε ότι απαγορεύεται να βρεις τη μπάλα με το πόδι. :lol: Και όλα αυτά εν έτει 2006.

Έζησες μεγάλες αλλαγές και τώρα θα ζήσουμε και άλλες που έρχονται στα επόμενα χρόνια όπως η κατάργηση των εποπτών γραμμής, η αλλαγή χρώματος στην επιθετική ζώνη (κάτι που κάνει η Ιταλία) κ.α.
Άβαταρ μέλους
CCCP

Δημοσίευση από CCCP »

Oι εποπτες πρεπει να καταργηθουν σιγουρα. Μπορει και να ειναι οι χειρωτεροι διαιτητες/βοηθοι σε οποιδηποτε αθλημα. Κανουν τοσα πολλα λαθη, ειδικα στα χαμηλωτερα επιπεδα οπως ελλαδα, που ειλικρινα δεν υπαρχει νοημα να υπαρχουν.
Άβαταρ μέλους
Descartes

Δημοσίευση από Descartes »

CCCP έγραψε:Θυμαμε απο την δεκαετια του 80 ακομα, τις μαχες γαυρου-βαζελου καθε χρονο για το πρωταθλημα και τη καλη εθνικη που πηρε το χαλκινο στο ευρωπαικο με μουστακιδη, αμαριανακη, καζαζη, τετζερη και φυσικα τον τεραστιο Γωντικα.
Εκείνη η Εθνική με έκανε να φίλαθλο του βόλει απο παιδί. Μεγάλη συμπάθεια ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δε ξέρω για εσάς, αλλά μετά από πολλά χρόνια από την αρχή της χρονιάς όχι απλά ανυπομονώ για κάθε παιχνίδι, αλλά μετράω και ώρες. Ακόμα και στις ήττες του Α' Γύρου η ομάδα με έχει κερδίσει και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής ομάδας. Η σοβαρότητα που εκπέμπει σε παρακινεί να βλέπεις, να αναλύεις παιχνίδια και να διψάς για το επόμενο παιχνίδι. Πραγματικά ήταν ένα αίσθημα που είχε φύγει τα προηγούμενα χρόνια.

Για άλλη μία φορά μπράβο στα παιδιά και στον προπονητή για την προσπάθεια που κάνουν! Εύχομαι τα καλύτερα!
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Δημοσίευση από theo-drama »

CCCP έγραψε:Oι εποπτες πρεπει να καταργηθουν σιγουρα. Μπορει και να ειναι οι χειρωτεροι διαιτητες/βοηθοι σε οποιδηποτε αθλημα. Κανουν τοσα πολλα λαθη, ειδικα στα χαμηλωτερα επιπεδα οπως ελλαδα, που ειλικρινα δεν υπαρχει νοημα να υπαρχουν.

Σε αυτό που λετε έχετε δίκιο.

Τι να πουν και στο τένις, που το μπαλάκι είναι 10 φορές μικρότερο και η ταχύτητα που φεύγει, διπλάσια τουλάχιστον.

Ευτυχώς έχει μπει η τεχνολογία γενικώς και δύσκολα ξεφεύγουν φάσεις.

ΥΓ.
Ευρώπη στην τελευταία τη τάξει διοργάνωση, γιατί δεν έχει βίντεο τσεκ. Είναι όπως το Κονφερενς λιγκ, που κι εκεί δεν έχει ΒΑΡ.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Oρίστηκαν τα παιχνίδια της 13ης και 14ης αγωνιστικής της Volleyleague με τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ να καλύπτονται από την ΕΣΑΠ.

Αναλυτικά:
13η αγωνιστική
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 18:00 (Live Streaming ESAP TV): Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η.

14η αγωνιστική
Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας, Bέροια, 20:00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας - Π.Α.Ο.Κ.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Descartes έγραψε:
CCCP έγραψε:Θυμαμε απο την δεκαετια του 80 ακομα, τις μαχες γαυρου-βαζελου καθε χρονο για το πρωταθλημα και τη καλη εθνικη που πηρε το χαλκινο στο ευρωπαικο με μουστακιδη, αμαριανακη, καζαζη, τετζερη και φυσικα τον τεραστιο Γωντικα.
Εκείνη η Εθνική με έκανε να φίλαθλο του βόλει απο παιδί. Μεγάλη συμπάθεια ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Κουβανε, με τι μπουμερς εχουμε μπλεξει ρε συ? :mrgreen: :lol:

PaokCuba4 έγραψε: Έζησες μεγάλες αλλαγές και τώρα θα ζήσουμε και άλλες που έρχονται στα επόμενα χρόνια όπως η κατάργηση των εποπτών γραμμής, η αλλαγή χρώματος στην επιθετική ζώνη (κάτι που κάνει η Ιταλία) κ.α.

Περιμενω πως και πως να ερθει και στην Ελλαδα, αλλα οσο σκεφτομαι τα κοτετσια-γηπεδα που υπαρχουν στην Α1 (ειδικα στο γυναικειο), δεν νομιζω να γινει...
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΩΝ 80's και 90's θα ονομάσουμε το φόρουμ.

miburosaito έγραψε: Περιμενω πως και πως να ερθει και στην Ελλαδα, αλλα οσο σκεφτομαι τα κοτετσια-γηπεδα που υπαρχουν στην Α1 (ειδικα στο γυναικειο), δεν νομιζω να γινει...
Μας έχω ικανούς να βάφουμε τα παρκέ με Βερνιλάκ.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Στο gazzetta υπάρχει ένα podcast με συνέντευξη του Γιώργου Πετρέα. Ο Καρακούσης δίνει ρεσιτάλ διακοπών. Απλά γελάει ο κόσμος. Ο Πετρέας έκανε σοβαρές και μετρημένες δηλώσεις όσο δεν τον διέκοπτε ο Φώτης. Μπράβο του και μακάρι να αποτελούν οι καλές του κουβέντες και προάγγελος για μια παραμονή του.
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Δημοσίευση από theo-drama »

Βίντεο τσεκ, γιατί δεν έχει στη 3η τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης, στο βόλεϊ.
Λόγω κόστους.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα”