14. Δημήτρης Μελιόπουλος

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
mbison

Re: 14. Δημήτρης Μελιόπουλος

Δημοσίευση από mbison »

Υπάρχουν κ αλλες περιπτώσεις ανά τον κόσμο που έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή και πλούτισαν κάποιοι με τις μεταγραφές.
https://talentabout.gr/2017/02/oi-megal ... ou-photos/

Ο Πανό είδε που δίνουμε αριστερά κ δεξιά παίκτες σε ανταγωνιστικές ομάδες και μας πούλησε μάπα προϊόν.
Βεβαια ειναι κ τετοια η δουλεια του, να πουλαει, το χει ξανακανει
apple64

Δημοσίευση από apple64 »

Κάποιος που αποφασίζει να σταματήσει τον αθλητισμό επειδή βλέπει πως υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και αβέβαιο μέλλον για να κάνει κάτι άλλο που θεωρεί πιο σίγουρο δεν έχει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα.

Στο μεταπτυχιακό μου πήγαινα μία φορά την εβδομάδα για καφέ με βάση αυστηρό πρόγραμμα. Κάθε Πέμπτη 6-8. Ακόμη το θυμάμαι. Την πόλη στην οποία ήμουν φοιτητής την είδα στο περσινό road trip. Όταν ήμουν φοιτητής εκεί, ελάχιστα πρόλαβα να δω. Πως μπορεί κάποιος να σπουδάζει και να κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορώ να το φανταστώ. Να πάρει πτυχίο ίσως, να πάρει τις αντίστοιχες γνώσεις, αποκλείεται. Οπότε εάν θέλει να σπουδάσει καλώς σταματά.

Θα έπρεπε να το πει εγκαίρως όμως.
mbison

Δημοσίευση από mbison »

apple, πολλοι το εχουν κανει. Ορφανός , Socrates κλπ. ΟΚ δεν μπορουν ομως ολοι.
Η ενσταση μου και πολλων εδω μεσα, ειναι ότι ο παίκτης δεν άξιζε τα 800 παικτικά.
Αν σταματησει σημαινει ότι δεν άξιζε σαν ποδοσφαιριστής.
Τα εβαλε κατω, είπε πχ ότι ειναι μονο για ερασιτεχνικό ποδοσφαιρο κ τωρα που του δοθηκε η ευκαιρια να σπουδασει, διαλεξε τις σπουδες.
Τα δικα μας τα σαϊνια τί είδανε σε αυτό το παλτό να μας πουν.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Μια τα σκέφτομαι έτσι, μια τα σκέφτομαι αλλιώς...
Άκρη δεν βγάζω...Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφ...

[youtube]OxS-dDmcegA[/youtube]
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

riegel έγραψε:Να το θέσω κάπως πιο ωμά γιατί κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε τεχνοκρατικά για ρήτρες κτλ.
Αν αντί να έλεγε ότι θέλει να σταματήσει τη μπαλα πήγαινε στο μπαλκόνι του Μακεδονία Παλλας η όπου άλλου μένει και φουντάριζε τι ρήτρα θα αξίωναμε;
Δηλαδή αν εγώ πάρω δάνειο και αγοράσω σπίτι, και μετά από ένα μήνα πω ότι δεν το ήθελα τελικά και θέλω να μετακομίσω επειδή έχω ψυχολογικά, η τράπεζα θα πει οκ, παιδί είναι δεν ήξερε; Κι αν πήγαινα από ένα μπαλκόνι να φουντάρω θα μου χάριζαν τα χρέη;;

Αν δεν ήθελε να μην υπέγραφε.
ΑποστόληςΑ έγραψε:Θα το πω άλλη μία φορά: Η ζημιά στην ΠΑΕ αν ο Μελιος σταματήσει το ποδόσφαιρο δεν θα είναι από το συμβόλαιό του γιατί θα γίνει καταγγελία και ακύρωσή του. Η ζημιά θα είναι από τα 800 χιλιάρικα που δώσαμε στην Ξάνθη και θα είναι χαμένα χρήματα αν δεν εκμεταλλευθούμε τον παίκτη.
Ο Μελιόπουλος έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του. Όπως είχε και ο Λουτσέσκου.

Ο Λουτσέσκου για παράδειγμα ήθελε να παραιτηθεί και να φύγει γιατί δεν τα έβρισκε με την οικογένεια. Αλλά επειδή δεν μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιο με χρήματα από την τσέπη του, πήγε στους Άραβες που του πλήρωσαν τη ρήτρα.

Ο Μελιο, είτε θέλει να κάτσει να αφοσιωθεί στις σπουδές του, είτε να τον παίζει όλη μέρα, είτε να παίξει σε άλλη ομάδα, θα πρέπει να καταβάλει αυτή τη ρήτρα. Μέχρι τότε έχει συγκεκριμένες ευθύνες απέναντι στην ομάδα που ορίζονται ρητά στο συμβόλαιο που ο ίδιος υπέγραψε. Και όσο δεν τηρεί το δικό του μέρος της συμφωνίας, ο Ιβάν μπορεί να τον κυνηγήσει για όλο το ποσό της ρήτρας που προφανώς είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 800Κ που τον αγοράσαμε.

Η ομάδα είναι "νομικά κατοχυρωμένη". Η ανθρωπιά του Ιβάν είναι το μόνο που μπορεί να σώσει τον μικρό.

Γενικά, οι ρήτρες που μπαίνουν στα συμβόλαια, είναι τα χρήματα που απαιτούνται για να σπάσεις ένα συμβόλαιο. Είναι συνηθισμένο αυτά να πληρώνονται από άλλες ομάδες, αλλά τυπικά είναι χρήματα που δίνει ένας παίκτης στην ομάδα του για να μείνει ελεύθερος από αυτή. Αν ο Μελιόπουλος θέλει να γυρίσει στο χωριό του, αυτό είναι το τίμημα.
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

Πολύ ενδιαφέρον το ότι η πλειοψηφία εδώ μέσα θέλει να εξαντλήσει η ομάδα την αυστηρότητα της πάνω σε ένα 19χρονο παιδί που περνάει μια περίεργη φάση της ζωής του. Εγώ λέω να πληρώσουμε και το Πανεπιστήμιο να τον διαγράψει και τον θυρωρό του να τον κλειδώσει απ'έξω. Δηλαδή αν η ομάδα δώσει 5 εκατομμύρια στον εργοδότη μου για να με αποκτήσει για ποδοσφαιριστή, θα φταίω εγώ ή ο ηλίθιος που με απέκτησε?
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Το αν ειναι παλτο η οχι που ακριβως το διακρινατε ρε προπονητες? Το οτι τον θεωρουν το next big thing δε σας λεει κατι?
Άβαταρ μέλους
constadine

Δημοσίευση από constadine »

Έψαξα για να δω τι γράφτηκε όταν ήρθε για τα πόσα θα έπαιρνε το χρόνο ,δεν το βρήκα .
Έλεγε όμως για τη ρήτρα ότι είναι 5 εκατ .
Άβαταρ μέλους
riegel

Δημοσίευση από riegel »

gika έγραψε:
riegel έγραψε:Να το θέσω κάπως πιο ωμά γιατί κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε τεχνοκρατικά για ρήτρες κτλ.
Αν αντί να έλεγε ότι θέλει να σταματήσει τη μπαλα πήγαινε στο μπαλκόνι του Μακεδονία Παλλας η όπου άλλου μένει και φουντάριζε τι ρήτρα θα αξίωναμε;
Δηλαδή αν εγώ πάρω δάνειο και αγοράσω σπίτι, και μετά από ένα μήνα πω ότι δεν το ήθελα τελικά και θέλω να μετακομίσω επειδή έχω ψυχολογικά, η τράπεζα θα πει οκ, παιδί είναι δεν ήξερε; Κι αν πήγαινα από ένα μπαλκόνι να φουντάρω θα μου χάριζαν τα χρέη;;

Αν δεν ήθελε να μην υπέγραφε.
Τι σχέση έχει η σύμβαση εργασίας μεταξύ ενός ποδοσφαιριστή και μιας ΠΑΕ με τους τραπεζικούς δανεισμούς;
Δεν ήρθε να μας ζητήσει δάνειο. Τον πήραμε για να κάνει μια δουλειά που για τους xyz λόγους δε μπορεί τελικά να την κάνει. Το έγραψα και νωρίτερα, αν την πρώτη μέρα πάθαινε χιαστούς και δεν ξανάεπαιζε ποτέ μπαλα θα του ζήταγες ρήτρες και απόζημιωση; αν είχε ένα τροχαίο ;
Περα απ αυτό είναι λυπηρό να βλέπεις νέους ανθρώπους να έχουν ως παράδειγμα ορθολογισμού και δικαιοσύνης τις τακτικές των τραπεζών που εχουν φτάσει συνανθρωπους μας μέχρι και τα όρια της αυτοκτονίας.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Μερικούς εδώ δεν θα σας ήθελα για αφεντικά μου. Θα έπεφταν άσχημα σούτια αν ήμουν στις μαύρες μου...
renegade

Δημοσίευση από renegade »

apple64 έγραψε:Κάποιος που αποφασίζει να σταματήσει τον αθλητισμό επειδή βλέπει πως υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και αβέβαιο μέλλον για να κάνει κάτι άλλο που θεωρεί πιο σίγουρο δεν έχει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα.

Στο μεταπτυχιακό μου πήγαινα μία φορά την εβδομάδα για καφέ με βάση αυστηρό πρόγραμμα. Κάθε Πέμπτη 6-8. Ακόμη το θυμάμαι. Την πόλη στην οποία ήμουν φοιτητής την είδα στο περσινό road trip. Όταν ήμουν φοιτητής εκεί, ελάχιστα πρόλαβα να δω. Πως μπορεί κάποιος να σπουδάζει και να κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορώ να το φανταστώ. Να πάρει πτυχίο ίσως, να πάρει τις αντίστοιχες γνώσεις, αποκλείεται. Οπότε εάν θέλει να σπουδάσει καλώς σταματά.

Θα έπρεπε να το πει εγκαίρως όμως.
Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι από το ποδόσφαιρο έχει εξασφαλισμένα πάνω από μισό εκατομμύριο σε βάθος τετραετίας τα οποία και πετάει στα σκουπίδια?

Όσο για τις σπουδές ας μην το δένουμε κόμπο.
Φυσικά και από την ΠΑΕ ακόμα και off the record δεν θα μπορούσαν να πουν όλη την αλήθεια

Υγ αντί να ψάξετε ευθύνες από τον τεχνικό διευθυντή και από τον προπονητή για τα δέκα εκατομμύρια χαμένα έσοδα, έχετε αναγάγει μείζον ζήτημα τα οχτώ κατοστάρικα που έδωσε ο ΠΑΟΚ για να αγοράσει ένα ταλέντο, το οποίο για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να ξανά ακουμπήσω η μπάλα επαγγελματικά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Πέμ 05 Σεπ 2019, 14:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

@riegel δεν υπέγραψε μια σύμβαση αορίστου. Μιλάμε για ένα κλειστό τετραετές συμβόλαιο το οποίο έχει συγκεκριμένες ρήτρες και για τις δύο πλευρές. Όπως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να λήξει το συμβόλαιο αν ο ποδοσφαιριστής βγει μάπα χωρίς να τον πληρώσει στο ακέραιο και για τα 4 χρόνια, έτσι και ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να φύγει από τον ΠΑΟΚ, αν δεν πληρώσει την ρήτρα αποδέσμευσης.

Αν είχε πάθει χιαστούς στην πρώτη προπόνηση, θα έλειπε έξι μήνες και θα γυρνούσε πίσω, όπως τόσοι και τόσοι. Αν είχε πάθει κάποιο τροχαίο (χτύπα ξύλο) υπάρχει ασφάλεια που εξασφαλίζει και τον παίκτη και την ομάδα.

Ο παίκτης υπέγραψε ότι θα παίζει στον ΠΑΟΚ για τέσσερα χρόνια και ότι σε περίπτωση που ήθελε να φύγει νωρίτερα θα έπρεπε να καταβληθεί στην ομάδα ένα συγκεκριμένο ποσό (νομίζω 5 εκατομμύρια). Εφ' όσον υπέγραψε με τα χεράκια του δυο μήνες πριν, το θέμα έχει τελειώσει.

Δεν υπάρχουν ούτε λογικές τράπεζας, ούτε τίποτα. Για άλλους, ο λόγος τους είναι συμβόλαιο. Για άλλους αναξιόπιστους, υπάρχουν τα έγγραφα συμβόλαια με νομικές ευθύνες. Ο τύπος είναι ενήλικας και έβαλε την υπογραφή του, πέρα από τον λόγο που έδωσε σε αυτόν που τον έφερε.

Δεν δέχομαι κανένα να παίζει παιχνίδια στην πλάτη του ΠΑΟΚ και να τον ζημιώνει οικονομικά επειδή είναι αναποφάσιστος και με ψυχολογικά. Είτε τον λένε Μελιόπουλο, είτε είναι ο τελευταίος οπαδός.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Ζαντός έγραψε:Μερικούς εδώ δεν θα σας ήθελα για αφεντικά μου. Θα έπεφταν άσχημα σούτια αν ήμουν στις μαύρες μου...
Θα υπέγραφες χαρτί ότι θα δουλεύεις για την Χ ναυτιλιακή εταιρία έναντι 100 χιλιάδων τον χρόνο για 4 χρόνια, που θα έλεγε ότι αν θέλεις να φύγεις νωρίτερα θα πρέπει να τους πληρώσεις 500 χιλιάρικα; Και αν το υπέγραφες και το μετάνιωνες σε 2 μήνες, θα έφταιγε η ναυτιλιακή που θα διεκδικούσε τα 500; Η οποία ναυτιλιακή πχ μπορεί να είχε πληρώσει ήδη για τις σπουδές σου.
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Ρε μάγκες, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ που έχει θέμα με τον Μελιοπουλο να σταματάει το ποδόσφαιρο. Και τον οποιοδήποτε Μελιοπουλο, Πέλκα κλπ.

Το θέμα είναι πως το σταματάει όντας μόλις 3 βδομάδες στην ομάδα, μετά από μια μεταγραφή που κόστισε στο σύλλογο 800Κ.

Δεν είναι ένα παιδί από τις ακαδημίες που παίρνει αυτήν την απόφαση, δεν είναι ένας ελεύθερος παίκτης που κόστισε τίποτα παρά ένα μηνιάτικο, δεν είναι καν παίκτης που αγοράστηκε με 800Κ και είχε έναν σοβαρο τραυματισμό.

Μιλάμε για κοροϊδία στους ανθρώπους της ομάδας, και όλους εμάς που δίνουμε τα λεφτά μας μέσω εισιτηρίων, paoktv κλπ.

Τα παραδείγματα που έχουν ειπωθεί δε λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα της κατάστασης. Για μένα προσωπικά, μπορείτε να δείτε τα posts μου στο νήμα του Βερνμπλουμ, που διαφωνώ κάθετα με λύση του συμβολαίου σε αθλητή που περνάει σοβαρό τραυματισμό. Αν ήθελε ο Βερνμπλουμ να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά από ρήξη αχιλλειου πάλι θα το καταλάβαινα. Αν ήθελε ο Εσιτι (που ξοδέψαμε 3,5Μ) να σταματήσει το ποδοσφαιρο μετά από σοβαρό τραυματισμο, πάλι δε θα είχα θέμα. Αλλά αν ερχόταν ο Εσιτι και έλεγε τώρα σταματάω την μπάλα θα είχα πρόβλημα! Καταλαβαίνετε τη διαφορα;;

Και μπορώ να δεχτώ πως άνθρωποι της ομάδας έχουν επίσης ευθύνη, αλλά τη σοβαρότερη την έχει ο Μελιοπουλος.

Αν δεχτηκε πιέσεις να γίνει η μεταγραφή, ενώ ήδη είχε πάρει τις αποφάσεις του, να βγει να το πει για να κινηθεί αναλόγως η ομάδα.
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Ίσως να πρέπει να κλείσει το θέμα. Αλλιώς ας πάει στο thread Κοινωνία Ώρα Μηδέν, να τελειώνουμε.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”