Μεταγραφές μπάσκετ 2017 - 2018

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις καλαθοσφαιριστών στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Chuck Norris

Re: Μεταγραφές μπάσκετ 2017 - 2018

Δημοσίευση από Chuck Norris »

dtown έγραψε:O Λουερι εκλεισε στη Β Τουρκιας..Ο Ρεντικ που υποτιθεται οτι και αυτον τον κοιτουσαμε στο Βελγιο

Ο Χαραλαμποπουλος ειναι 20 χρονων και 6 μηνων.Οι πιθανοτητες να γινει ντραφτ σε καλη θεση ειναι απειροελαχιστες.Νουμερο 60 ξερω εγω και να μην οπαιξει ποτε δεν αποκλειεται,εδω εγιναι ο Αγραβανης.Αλλα επαναλαμβανω το παιδι οσο ταλεντο και μπασκετικη οξυδερκεια και να εχει δεν εxει καθολου μα καθολου αθλητικα προσοντα.Δεν εχει εκρηξη,δεν εχει αλμα,ειναι αργος.Αυτα δεν βελτιωνονται.Η τα εχεις η οχι.
Δεν γίνεται να βελτιώσεις τα αθλητικά προσόντα;;;;
Δεν λέω πως μπορεί να γίνει Michael Jordan αλλά έχει πολυ μεγάλο περιθώριο για βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

KalamarGiannis έγραψε:στο θέμα των ξένων τα είπαμε, ότι πει ο προπονητής (κι εγώ λέω 4 ακριβοί καλὐτερα απο 6 φτηνούς)

γενικά δεν κάναν την ομάδα ελκυστική να έρθει κάποιος, όπως σε όλες τις άλλες ομάδες. Θέλουν να τη δώσουν σε άλλους; προσπαθούν να βρουν κάποιον;; μήπως δεν είναι καλοί σε αυτό (δεν ήταν κι από χθες managers) και πρέπει να βρουν βοήθεια προς μια άλλη κατεύθυνση;

Γιατί καλύτερα 4 καλοί παρά 6 μέτριοι; Αν τραυματιστεί ο ένας, τη γάμησες, πέφτεις επίπεδο αρκετά με τον αναπληρωματικό (πχ τραυματίζεται ο Τσόχλας και μένεις με......Dillard!!), ενώ με τους 6, ακόμα κι αν χάσεις τον έναν για λίγο ή για πολύ (Sibert) κάνεις μπαλώματα και σώζεις τη κατάσταση με κανέναν ρολίστα.

Όσον αφορά το δεύτερο... Οι ομάδες των κατώτερων θέσεων, τι πιο ελκυστικό έχουν; Φανέλα; Γκόμενες στη κερκίδα;;

Όσον αφορά τον πρωταθλητισμό και το τι θέση θα τερματίσουμε... Είναι κατ'αρχήν θέμα πρεστίζ.. Άλλο να λες "πάω στον τρίτο της Ελλάδας", διότι ξέρει όλη η Ευρώπη ποιοι είναι οι δύο από πάνω..και άλλο να πεις "Πάω στον 6ο της Ελλάδας", γιατί έτσι υπάρχουν 5 καλύτερες ομάδες.
Επίσης, πλέον παίζει ρόλο σε ποιον προκριματικό θα πάμε στο CL, γιατί αν τερματίσουμε 6οι και γίνει μαλακία και χάσουμε στον προκριματικό και δεν μπούμε ομίλους, κάποιοι θα κράζουν για το τι έγινε και δεν μπήκαμε καν ομίλους!
Θυμίζω, το CL φέρνει λεφτά.
Άβαταρ μέλους
BlackMagicPAOK

Δημοσίευση από BlackMagicPAOK »

Εχω ακούσει περιγραφή του Γ. Συριγου για την ομάδα μας. Τον Κονιαρη τον είχε σαν δευτεροκλασατο. Με την εθνική νέων τον έκανε ΘΕΟ!!
Αν ο Χαραλαμποπουλος μας βοηθήσει να φθασουμε στους 8 του cl + ο θόρυβος για το όνομά του θα ανεβάσουν αρκετά το πρεστίζ της ομάδας.
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

Τα αθλητικα προσοντα σαφως και βελτιωνοντσι...αλλα λιγο.

Τη
Αν τα λες σε μενα αυτα για την τριτη θεση, δεν διαφωνησα ποτε. Πρεπει να κανεις το καλυτερο που μπορεις. Και να περνας το συμπολιτη
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Duke_Rolson έγραψε:Γιάννη συμφωνώ ότι ο Κόνιαρης πρέπει να παίζει βασικός..
Έχεις όμως κάποια εξήγηση γιατί από τα τόσα παιδιά της ακαδημίας μας, δεν έχει παίξει ποτέ κανένα (μετά την φουρνιά μ/κεφαλίδη, βασ/αδη, βασ/πουλου;
κάποτε πήγε ένας Γιάννης (δε θυμάμαι το επωνυμο) να πάρει τις ακαδημίες , βάζοντας και λεφτά (πλήρωνε την Ε/Ε).
Ο Σταυρόπουλος μετά από ανηλεή πόλεμο τον έδιωξε από τα κοινά της ομάδας.
το παιδί το ήξερα ως αντίπαλο στο Ποσειδώνιο, είχε πάθος με το μπάσκετ και την ομάδα μας.
Τα δικά μου συμπεράσματα;;
Δεν μπορώ να ξέρω ποιος είναι ο καλός και ο κακός σε μια αντιπαλότητα, όμως αν είναι αδύνατο να αλλάξουν τα κόζια, προσωπικά συμπεραίνω ότι το έχουν κάνει προσωπικό μαγαζάκι τους κάποιοι. Και το χειρότερο: χωρίς να βάζουν λεφτά...( από αυτά που βγάζαν με το τσουβάλι κάποτε από την ίδια την ομάδα).
αυτά δεν ξέρω αν απαντάν στο ερώτημά σου, πάντως ασυσχέτιστο τίποτα δεν είναι...

(επίσης κάποτε ήξερα ένα παικταρά από το εφηβικό μας που του έφαγε τη θέση ο γιος του Αμοιρίδης-Σαββίδης, ένα παιδάκι που φυσικά δεν είχε καμιά εξέλιξη...)
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Εχουν βγει παίκτες από τις ακαδημίες αλλά δεν αξιοποιηθηκαν ή δεν ήταν αρκετά καλοί. Αναφέρω χρονολογικά όσους θυμάμαι που έπαιξαν Α1. Δεμερτζής, Βεργίνης, Μανωλόπουλος, Αράπης, Πασαλίδης, Γιαννόπουλος, Βαρυτιμιάδης, Σπυρόπουλος, Ψυχίδης (έφυγε για κολέγιο και αγνοούνται τα ίχνη του), Λιάπης, Κώττας. Κατα τη γνώμη μου η ακαδημία αναλογικά με τους άλλους βγάζει αρκετούς παίκτες και στην ομαδα η ευθύνη για τη μη αξιοποιησή τους είναι σχετικά μικρη.
Το θέμα είναι οτι οι δύο της Αθήνας αγοράζουν ότι καλό υπάρχει για παραδειγμα ο Βεργίνης και ο Γιαννόπουλος αν δεν είχαν πάει τόσο μικροί σε βαζελογαυρο και έμεναν στον ΠΑΟΚ σίγουρα θα είχαν άλλη εξέλιξη, το ίδιο και ο Μανωλόπουλος.
Υπάρχουν και θέματα με τη νομοθεσία που κάνουν τις ομάδες αιχμάλωτες των παικτών π.χ. υποθέσεις Κόνιαρη και Σπυρόπουλου που οι παίκτες δεν υπόγραφαν επαγγελματικά συμβόλαια ή ο Γιαννόπουλος που επέβαλε ρήτρα 1000 ευρώ.
Το σημαντικότερο όμως είναι οτι οι μανατζερς τους φουσκώνουν τα μυαλά, τους κάνουν να πιστεύουν οτι αξίζουν εκατομμύρια χωρίς να έχουν παίξει και τους κ'άνουν να υποβλέπουν αυτά που ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους προσφέρει που δεν είναι λίγα, π.χ. ας φανταστεί κάποιος τον Μπόγρη να έρχεται στα δεκαεννιά στον ΠΑΟΚ από τον Ηλυσιακό αντι για 14ος παικτης του βαζελου, τι καριερα θα είχε κάνει τώρα.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

RoMaN έγραψε:Νομίζω πως τελικά προτιμώ 200 άτομα στο Παλατάκι που θα χειροκροτάνε τον Χαραλαμπόπουλο, παρά 2000 που οι 1000 θα του βρίζουν τη μάνα.

Sera4 έγραψε:θα απαντησει ο ζουρνατζιδης παλοκ που τα λεει και ωραια...
RoMaN έγραψε:Με 1€ εισιτήριο 1500 άτομα, αυτή τη μαύρη σελίδα δε θα τη γράψει κανείς σε κανένα βιβλίο της Θ4...
μα αυτο που λες ρομαν μου δεν ειναι ξεφτιλα, αυτο ειναι ολο το ζουμι...γιατι ο κοσμος του ΠΑΟΚ γυρισε την πλατη στο τμημα και δε δεχεται να παει ουτε τζαμπα στο γηπεδο??οχι απλα τζαμπα ουτε και αμα τον πληρωναν σου προσθετω εγω...γιατι ο κοσμος δε μπορει να δεθει με τον μπασκετικο ΠΑΟΚ??

Για τον ίδιο λόγο που δεν δένεται με τον χαντμπολικό των 6 (ή 5, δεν θυμάμαι) τίτλων, ή τον βολλεϊκό των παγκοσμίου φήμης παιχτών και των 3 σερί πρωταθλημάτων που πάει να σπάσει την αυτοκρατορία του γαύρου.
Στο βόλλεϋ κάθε Μάιο φωνάζουν για διαρκείας και καταλήγει το τμήμα να παίζει μπροστά σε 300 άτομα.

Ο λόγος είναι ότι είναι όλοι γαλουχημένοι ΠΑΕΠΑΟΚτσήδες.

Το να γυρνάς πλάτη στη Κ.Α.Ε., δεν είναι σαν να γυρνάς τη πλάτη στον Τσαλόπουλο του volley ή τον Πετρίδη του handball. Γυρνάς τη πλάτη στον Bane Prelevic.
δεν σε καταλαβαινω πραγματικα, τα εισιτηρια των συγκεκριμενων τμηματων δεν τα βλεπουν καθε μερα οι αντιπαλοι...βασικα δεν τα βλεπουν ποτε για να ακριβολογουμε...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό που λές. Βασικά έχει να κάνει με την παιδεία όλων αυτών που ασχολούνται με όλα αυτά, π.χ. πώς γίνεται ο εκπαιδευτικός (άριστος λέω εγώ), διαιτητής (ο καλύτερος του κόσμου λέω εγώ) να γίνει τεχνικός διευθυντής σε μία ομάδα όπως η Σαχτάρ ή ο ΠΑΟΚ? τί έχουν σπουδάσει ο παπαδάκης, ο κοκκορόγιαννης, ο ρασνάτοβιτς κλπ κλπ για να γίνουν μάνατζερς παικτών? το οτι είναι πετυχημένοι, οι παίκτες τους και αυτοί βγάλαν λεφτά, είναι μια άποψη. Η άλλη είναι το αποτύπωμα που αφήνει πίσω του ένας παίκτης και το κουάν που έλεγε και ο show me the money. Οι παίκτες τελικά τί καριέρα θα κάνουν προφανώς εξαρτάται από αυτούς και το ΙQ τους. Δλδ ο σπανούλης, ο 3d, o παπαλουκάς πόσο ΛΑΘΟΣ μάνατζερς μπορέι να είχαν? στα παπάκια τους, κατανοούν το άθλημα πολύ καλύτερα από αυτούς! Αλλά όλα τα άλλα τα παιδάκια? Αν θυμάστε είχα γράψει για τον Λιάπη οτι είναι καλύτερο να φύγει από τον ΠΑΟΚ και να κάτσει σπίτι του και να καταλάβει τί θέλει να κάνει στη ζωή του: αν μπορεί να ζήσει από το μπάσκετ και σε τί επίπεδο μπορεί να το κάνει αυτό. Μπορεί να το διαβάζει κάποιος αυτό και να λέει μα καλά είναι αυτονόητο, μπορώ όμως να σας πώ από την εμπειρία μου oti η αυτοαξιολόγηση είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο task ακόμα και για παιδιά με υψηλή εκπαίδευση.

σπουδαίο (αρνητικό) ρόλο σε όλο αυτό που λές παίζουν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι μέρος του συστήματος (ειδικά στο ελληνικό μπάσκετ). Διάβαζα παλαιότερα (πλέον απο δημοσιογράφους μάλλον μόνο τον Κλείτο) ό,τι δημοσιευόταν και αφορούσε το μπάσκετ: δε θυμάμαι ποτέ ένα άρθρο από τους μεγάλους να λένε ξερω γω Μπόγρη πήγαινε στον ΠΑΟΚ ή στον Άρη. Ακόμα και τώρα θα διαβάσεις άρθρα Κόνιαρη γίνε παίκτης στον ΠΑΟΚ για ν αγυρίσεις σε 2 χρόνια στον μεγάλο ΠΑΝαθηναικό. Δε θυμάμαι ποτέ ένα αρθρο για το πώς δουλεύουν στο NBA οι παίκτες, για το πώς φτάνει ο Duncan στα 40 του (όπως έλεγε και ο συγχωρεμένος ο olivares) Να σκρινάρει ψηλά για ένα midrange ενός αμούστακου αυστραλού (patty mills). ένα άρθρο για το τί πρέπει να βελτιώσει ο Χ Κόνιαρης. ένα άρθρο για το οτι ο σπανούλης ΟΦΕΙΛΕΙ να δίνει διαλέξεις σε όλα αυτά τα παιδιά και να τους εξηγήσει πώς έφτασε και έγινε αυτό που έγινε. Εδώ οι τύποι γράψανε (σαν συνεννοημένοι θαρρείς) οτι ο Μίσσας (με όλο το σεβασμό στον Στρατηγό!) είναι η ενδεδειγμένη λύση για προπονητής της εθνικής...

Και γυρίζω στην πρώτη μου πρόταση που έλεγα οτι έχω σκεφτεί πολλές φορές πώς διάολο ο Χ ΡΙσβάνης ας πούμε πάει στον γαύρο γνωρίζοντας οτι ακόμα και ο Σιόβας (εν ενεργεία διεθνής) εστάλη δανεικός για να παίζουν βασικοί στόπερ οι ξένοι. Τα πράγματα είναι απλά (και ισχύουν φυσικά 100% και στο μπάσκετ): έλα Ρισβάνη, πού είσαι? πλατεία? σε 15 λεπτά να είσαι στα γραφεία, υπογράφεις στον ΟΣΦΠ. Ποιό το συμβόλαιο? Μην ανησυχείς, τα χουμε συμφωνήσει ήδη με τον μανατζέρ σου, εσύ θα έρθεις απλά να βάλεις τη τζίφρα σου.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Palok στο τελευταίο σου ερώτημα ή απάντηση είναι μια...η ανασφάλεια του αθλητή.
Ο επαγγελματίας αθλητής είναι ο μόνος εργαζόμενος που όση αξία και να έχει την επόμενη μέρα μπορεί να είναι στο μηδέν.
Είσαι το μεγαλύτερο ταλέντο όλο το μέλλον είναι δικό σου αλλά ένα λάθος πάτημα,ένα διαλυμένο γόνατα και χιλιάδες όνειρα χάνονται από μια στιγμή στην άλλη.

Αυτή είναι η σκέψη σε όλους τους επαγγελματίες αθλητές για αυτό πρωτα θα κοιτάξουν την οικονομική εξασφάλιση ( τις περισσότερες φορές εις βάρος μιας σωστότερα επιλογής) και μετά οταν αυτή έρθει τότε θα αλλάξουν τα κριτήρια επιλογής αποφάσεων
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

Πικρές αλήθειες
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Απλά να σχολιάσω στη συζήτηση ότι στην εποχή μας υπάρχει μια αλλαγή που τα επόμενα χρόνια θα γίνει πολυ φανερή και στη νοοτροπία των νεων αθλητών και ειναι τα λεφτα που μπορούν να παρουν στο nba. Βλέπεις πχ τον μπογκντανοβιτς της φενερ παικταράς αλλα οχι μοναδικός θα παρει νομίζω 12 εκατομμύρια δολάρια συμβόλαιο χωρις διαφημίσεις που υπάρχουν μονο στις ΗΠΑ για δύο χρόνια και ξέρει ο καθένας πως αυτά τα λεφτά δεν θα τα έβρισκε ποτε Ευρώπη. Ο νέος αθλητής θα σκέφτεται τον αντετοκουμπο απο Α2 nba και σιγά σιγά θα απομυθοποιεί ευρωλίγκα, α1 κλπ, πιστευω στο μέλλον οι νέοι θα ξαναρχίσουν να προτιμούν κολέγια απο μεγάλες ομάδες και το επίπεδο των 2 αλλά και των υπολοιπων θα πεσει....
Κακό πολύ έχουν κανει και ο υπερβολικός αριθμός ξενων παικτών τι νοημα έχει να εχει η Λευκάδα 6 ξένους του κιλού. Ίσως το 4 ξένοι να ανέβαζε την ποιότητα γιατι ουτως η άλλως σιγα τους ξένους που φέρνουμε και θα άλλαζε και τη νοοτροπία τωνοομ;δων και των οπαδών. Σκεφτείτε ας πούμε πόσο εύκολα δεχόμαστε πλεον οτι ο κονιαρης θα ειναι βασικός και πόσο αντιδρούσαμε πριν ή ποσο δύσκολα θα δεχομασταν τωρα προγραμματισμό με βασικό τεσσάρι τον χρυσικοπουλο οταν δικαιούμαστε 6 ξενους και ποια η σταση μας με 4.
Αυτό που εμένα μου λείπει πολύ τα τελευταία χρονια σαν οπαδό του ΠΑΟΚ ειναι να βλεπω νεους Έλληνες παίκτες να εξελίσσονται όχι λογω εθνικότητας αλλά γιατί απο ενα σημείο και μετά οταν είσαι ως σύλλογος άφραγκος χωρις οπαδούς και χωρίς κανέναν απολύτως στόχο που να κινητοποιήσει κόσμο αρχίζεις να νιώθεις πως δεν υπαρχει λόγος ύπαρξης της ομάδας. Προτιμώ δλδ τον κωττα απο το γλυνιαδακη ακομα και αν ο δεύτερος ειναι πιο χρήσιμος για τον προπονητή
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Sera4 έγραψε:δεν σε καταλαβαινω πραγματικα, τα εισιτηρια των συγκεκριμενων τμηματων δεν τα βλεπουν καθε μερα οι αντιπαλοι...βασικα δεν τα βλεπουν ποτε για να ακριβολογουμε...

Δεν θέλω να συγκρίνω τον Π.Α.Ο.Κ. με ομάδες ανύπαρκτες οπαδικά.

Εχθρός του καλού, το καλύτερο. Θέλω να συγκρίνω τον Π.Α.Ο.Κ. με τον καλό Π.Α.Ο.Κ., με αυτόν που έχω εγώ στο μυαλό μου..τον Π.Α.Ο.Κ. των γεμάτων γηπέδων και της καύλας να ξεχειλίζει από το στόμα μας και να γίνεται σύνθημα στα αυτιά των παιχτών...
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

τι θα γίνει θα ανακοινωθεί κάνας μαύρος ρε παιδιά; ἐχουμε και τις αγωνίες μας να πουμε...

PS κρέμασε ο Payne τα παπούτσια του στα 29, για να γίνει financial advisor! :?
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Το είδα, γάμησέ τα! Καλύτερα να ερχόταν εδώ...

Τώρα που γύρισε ο κόουτς Θεσσαλονίκη (και πήρε επετειακή φανέλα με στάμπα Κόνιαρη για το γιο του), θα έχουμε ανακοινώσεις. Εικάζω ότι θα πάρουμε και Μουράτο..
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Ψιλοπεριμένουμε, λέει, τον Κρουμπάλι..

29 χρονώ! Επιτέλους, όλο κάτι τυραννόσαυρους Ρεξ είχαμε στο 5...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”