Π.Α.Ο.Κ. - Ηρακλής 5/10 19:00 Novasports1

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος Superleague και όλων των παρελλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Re: Π.Α.Ο.Κ. - Ηρακλής 5/10 19:00 Novasports1

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Γλυκόπικρη γεύση...

Ένα match όπου κατ εμέ , ο μονόφθαλμος νίκησε τον τυφλό.Τουλάχιστον αυτή τη φορα υπήρχε το πάθος.Τα συμπεράσματα πάνω κάτω τα ίδια.Θέλουμε οργανωτή και ένα forward που να "παστελωνει" από κάθε σημείο του big box.

Όσο και να μου την έσπασε αυτός ο παίχτης πέρσι , θα ήμουν τυφλός η ηλίθιος να μην παραδεχτώ ότι είναι η σταθερή αξια της ομάδας.Garcia the barbarian!Ένα style παιχνιδιού έχει-ΝΑΙ , μονοκόμματος είναι-ΝΑΙ , αλλα τουλάχιστον σε κάθε match ξέρει πως να την κάνει τη γα....νη τη δουλειά του.Ειδικά στο πρώτο ημιχρόνιο ήταν ένα κέντρο μονος.Φωτάκης και Sorlin ήταν κάπου αλλου.

Και τώρα το μέλλον του ΠΑΟΚ.Ο ένας στην άμυνα κι ο άλλος στην επίθεση.Mαλεζακος άρχοντας στην άμυνα.Ο Cirillo μπροστά του μοιάζει (η τουλάχιστον έμοιαζε στο χτεσινό παιχνίδι) με παίκτη B' τοπικό.*
Vieirinha:Ούτε στα πιο τρελα μας όνειρα τέτοιος παίχτης στον ΠΑΟΚ.Δεν λέω τίποτα άλλο γιατί η γκαντεμιά παραμονεύει.

Στο δεύτερο , τα λόγια του Santos μάλλον έπιασαν τόπο γιατί και Sorlin και Φωτάκης ανέβηκαν παρα πολύ.Ειδικά η πρώτη ευκαιρία μας στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μετά από συνδυασμό των δυο.

Όσο για τον Παπάζογλου δεν θα είμαι και τόσο κατηγορηματικός μαζί του.Έχει στοιχεια που δεν τα έχει κανένα άλλο for μας.Το μονο που δεν μου άρεσε ήταν αυτά τα μακρινά χλιαρά shots.Για την ευκαιρία που έχασε έχω να πω πως όλα μπαίνουν στο ποδόσφαιρο κι όλα χάνονται.Έχω δει παίχτες που πληρώνονται τα τετραπλάσια απ όσο είναι όλο το budget του ΠΑΟΚ να χάνουν τέτοιες ευκαιρίες.Σίγουρα του λείπει η ηρεμία.

Η ωραιότερη στιγμή του match για μένα όταν μπήκε ο Contreras.Ένιωσα μεγάλη χαρά που ξαναείδα τον άρχοντα με την ασπρόμαυρη.Αν τον είχαμε από την αρχή της σεζον τώρα θα μιλούσαμε για το παιχνίδι μας εναντίον της Sporting.Αχ!

Και πάλι είμαι μπερδεμένος όμως.Μέχρι πριν λίγο καιρό ήμουν πεπεισμένος ότι φταίει ο Santos για την εικόνα της ομάδας.Τώρα σκέφτομαι ότι "τα εργαλεία κάνουν το μάστορα".Θέλω να πω πως , εάν προσπαθήσω να χτίσω ένα τοίχο με χαλασμένο αλφάδι , ε μάλλον ο τοίχος θα μου βγει στραβός.Τι να πω?Μάλλον η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Στο μονο που ποντάρω πλέον είναι ότι εμείς θα πάρουμε τα πάνω μας όταν οι άλλοι θα αρχίσουν να ξεφουσκώνουν.

Καλά για τη γριά τι να πεις.Εάν το πίστευαν λίγο παραπάνω θα μας το έπαιρναν το match από το πρώτο ημίχρονο που ψάχναμε να βρούμε τα πατήματα μας.Αυτοί προτίμησαν να παίξουν το έργο "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο".Πολύ υποκριτική ρε παιδί μου.Τους δασκάλεψε καλά ο γλοιώδης ο Προτάσοφ.

Anyway , αφιερωμένη η νίκη στα παιδιά που χάθηκαν και συνεχίζουμε παρακάτω.

*Μα τι περίπτωση αυτός ο Cirillo.Ο καλύτερος στα ευρωπαϊκά και γενικά στην αρχή.Καίγεται ο σκληρός και ξαναέρχομαι σε επαφή με τον κόσμο μετά από 2 βδομάδες...Πατάτα ο Cirillo!ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Τι έγινε όσο δεν ήμουν στο internet?Ραδιενεργά μαρούλια έφαγε?Τι αλλαγή ήταν αυτή? :o
Άβαταρ μέλους
GREATANASTASIOS

Δημοσίευση από GREATANASTASIOS »

Παιρνουμε μονο την νικη η διαφορα κλασης του κοντρερας φανηκε για τον παπαζογλου τι να πω εχω εκφρασει την αποψη μου ασ ελπισουμε σε καλλιτερη συνεχεια θελουμε ΔΕΚΑΡΙ οπωσδηποτε αντε καλη συνεχεια.
Άβαταρ μέλους
Olorin

Δημοσίευση από Olorin »

Ευχαριστημενος απο το πως παιξαμε στο 2ο ημιχρονο. Γκαρσια φοβερος, Βιειρινια επισης, Ιβιτς για το γκολ του υποψηφιος για mvp, Κοντρερας. Το σκατο με ποδια (Παμποριδης) μας εδωσε τα κουκουτσια, ειδικα στις καρτες, αλλα μας εκοψαν και ενα τετατετ με οφσαιντ (Κουτσιανικουλης).
Άβαταρ μέλους
ioanmits

Δημοσίευση από ioanmits »

Μια από τα ίδια στο α ημίχρονο, μέτριοι εώς κακοί θα έλεγα... βελτιωμένοι στην επανάληψη (ίσως κάναμε το καλύτερο μας ημίχρονο) λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκήσαμε στο κέντρο... Καλύτεροι φυσικά οι δύο πιο σταθεροί μας παίκτες από την αρχή του πρωταθλήματος (Βιερίνια και Γκαρσία), ο αδικημένος από τον προπονητή Μαλεζάς και ο Σορλέν στο β ημίχρονο (είναι παίκτης κλειδί και με το καλό του ημίχρονο ανέβηκε και η ομάδα).
Προσωπικά όταν επιστρέψει ο Κοντρέρας 100% (από την άλλη αγωνιστική), δεν θέλω να ξαναδώ τον άμπαλο Ιταλό στην ενδεκάδα. Νομίζω ότι ο Στέλιος με την προσπάθειά του έχει κερδίσει πλέον άξια τη θέση του παρτενερ του Πάμπλο στην άμυνα.
Παρά τη νίκη δεν είδα πολλά σημάδια βελτίωσης και η ομάδα θέλει δουλειά ακόμη (σκεφτείτε τι θα έγραφαν οι περισσότεροι αν η μπάλα στο σουτ του Ίβιτς πήγαινε στο δοκάρι και όχι στο πλεκτό). Αν και το θετικό είναι ότι στο β πιέσαμε, παίξαμε με πάθος και επιτέλους κάναμε όσες ευκαιρίες κάναμε συνολικά στα ματς με Πανιώνιο και Ατρόμητο.

Ο κακός διαιτητής Παμπορίδης ελέγχεται για το πειθαρχικό μέρος γιατί έπρεπε να μας αφήσει με 10 στη φάση που αντί να δείξει κόκκινη στον άμπαλο και άμυαλο Ιταλό τη δείχνει στο Μαλεζά...
Άβαταρ μέλους
arisk

Δημοσίευση από arisk »

To μυστικό της νίκης ήταν ένα... Το καφέ δερμάτινο...!! Επιτέλους το ξαναφορεσε...!! :lol:
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Maximus έγραψε:ΥΓ.
Αποστολη...εσυ εισαι ο γκαντεμης τελικα! Παλι καλα που δεν βρεθηκαμε
Δεν βρεθήκαμε διότι έτσι το σχεδιάσαμε. Τελικά μάλλον εγώ είμαι ο καντέμης. Παρ' όλα αυτά φιλοδοξώ να πάω στην Κομοτινή να δω το ματς με τον Πανθρακικό.
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Ειλικρινά θα κατέρρεα αν δεν κερδίζαμε.
Απαραίτητη η νίκη, δεν πήγαινε άλλο.
Πολλά και σημαντικά τα σημεία βελτίωσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε επιτέλους ρυθμό, καλή κυκλοφορία, ανάπτυξη και 4 κλασικές ευκαιρίες πλην του γκολ.
Δείξαμε επίσης σημάδια βελτίωσης στη φυσική κατάσταση, η οποία ως τώρα κυμαινόταν σε οικτρά επίπεδα.
Ψυχολογικά, αν και με την πλάτη στον τοίχο, το παλέψαμε ως το τέλος, δίχως πανικό.
Η κερκίδα ήταν η καλύτερη φετινή με διαφορά από τη δεύτερη.

Η έλλειψη ενος φορ που θα σκοτώνει όταν του δοθεί η ευκαιρία και εν γένει του εύκολου γκολ μας κοστίζει πάρα πολύ.
Ο Κοντρέρας έχει λείψει πάρα πολύ φέτος, άντε με το καλό βασικός και αναντικατάστατος.
Ελπίζω να δω δίπλα του τον αδίκως παραγκωνισμένο ως τώρα Μαλεζά.
Ο Τσιρίλο με κάνει να νιώθω μικρή ομάδα, μου προκαλεί τεράστιο εκνευρισμό.
Το ότι δεν έχει τεχνική και τη διαολοστέλνει, με μηδενική βοήθεια στην ανάπτυξη είναι αδιαμφισβήτητο.
Το ότι χάρισε δυο βαθμούς στον Αστέρα επίσης.
Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι ο τάχα μου τσαμπουκάς, αυτή η βλαχομαγκιά που αρμόζει σε Προοδευτική και όχι στον ΠΑΟΚ.
Από την έναρξη κάθε αγώνα, λογομαχεί με όλους τους παίκτες, είναι στο μπίρι μπίρι με το διαιτητή, φλερτάρει συνεχώς με την κόκκινη. Δε νομίζω ότι η απόκτηση και η μετέπειτα μόνιμη φανέλα βασικού συνάδει με την υποτιθέμενη προσπάθεια να επιβληθεί η ΑΝΑΓΚΑΙΑ πειθαρχία στην ομάδα.
Περιμένω επίσης με ανυπομονησία τον Μουν από δεξιά...

Ο Ηρακλής απέδειξε πλήρως γιατί δε θα γίνει ποτέ το μεταξύ μας παιχνίδι τοπικό ντέρμπι.
Έξι (!!!) διακοπές για το βλακώδες fair play στο πρώτο (!!!) ημίχρονο, από τις οποίες μόνο σε μία ο παίκτης τους έμεινε εν τέλει στο έδαφος.

Πάμε γερά για αντεπίθεση. Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας με την ως τώτρα βαθμολογική συγκομιδή.
Σε ένα ματς είμασταν καλύτεροι και χαρίσαμε δύο βαθμούς (Αστέρας)
Σε ένα άλλο μας έκοψαν δύο βαθμούς (Πανιώνιος)
Σε ένα τρίτο, τον ορισμό του Χ, καταφέραμε να χάσουμε (ΟΣΦΠ)
Με Ατρόμητο είμασταν τέτοιο χάλι που δε θα ναφερθώ στο ακυρωθέν γκολ.
Πάμε για άλλα.
ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Photis έγραψε:Λοιπό θα πω 2 πράγματα που νομίζω ισχύουν...1ο:Η νίκη ήταν δικαιότατη και το σκόρ μας αδικεί...2ο:Η διαιτησία μας "έσπρωξε" όταν ήταν στα κουλούρια το σκόρ με κάτι φάουλ που έδινε σε μας και στον Ηρακλή τίποτα...δεν είναι μόνο η κάρτα του βιερίνια και του τσιρίλλο..αυτές δεν είναι τίποτα σοβαρό καθώς και ο ηρακλής είχε κάτι τέτοια με εκείνον τον ανυπόθετο τον ντιέ...Όμως αυτά τα φάουλ που σπρώχνουν την ομάδα μπροστά είναι σπρώξιμο της διαιτησίας..ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΒΑΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...

:pano:
+1

Κάτι μου λέει ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη. ΄Εχουμε διακοπή, κάποιοι τραυματίες θα επιστρέψουν, η ψυχολογία θα είναι καλύτερη, το επομενο ματς στην Τούμπα.
Μακάρι να περάσαμε τα χειρότερα...
Άβαταρ μέλους
ContrerasPablo

Δημοσίευση από ContrerasPablo »

Isaak the Greek έγραψε:Γλυκόπικρη γεύση...

*Μα τι περίπτωση αυτός ο Cirillo.Ο καλύτερος στα ευρωπαϊκά και γενικά στην αρχή.Καίγεται ο σκληρός και ξαναέρχομαι σε επαφή με τον κόσμο μετά από 2 βδομάδες...Πατάτα ο Cirillo!ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Τι έγινε όσο δεν ήμουν στο internet?Ραδιενεργά μαρούλια έφαγε?Τι αλλαγή ήταν αυτή? :o
:opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Peja 4

Δημοσίευση από Peja 4 »

Αρχικά αξίζαμε τη νίκη σίγουρα και όποιο άλλο αποτέλεσμα θα μας αδικούσε ακόμα και αν δεν παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. ΑΛΛΑ το πιο βασικό στο χτεσινό ματς είναι το καφέ δερμάτινο του Santos που επιτέλους ξαναεμφανίστηκε και πήραμε νίκη αλλά και πέρα από την πλάκα είχε έμπνευση. Έβλεπα το ματσάκι σε καφέ στη γειτονιά με 2 άλλα ΠΑΟΚτσάκια και όταν έκανε τις αλλαγές Ivic & Pablo τραβάγαμε τα μαλλιά μας αλλά τελικά του βγήκε, ασίστ ο ένας και γκολ ο άλλος άσχετα από το αν ήταν οι αναμενόμενες αλλαγές το θέμα είναι ότι έκατσαν σωστά και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Βασική διαφορά της ομάδας σε σχέση με τα άλλα ματς είναι το πάθος και ο τσαμπουκάς και αυτό μας έδωσε τη νίκη γιατί τόσα παιχνίδια που παίζαμε σαν κυρίες δεν κάναμε τίποτα, επανήλθε ο τσαμπουκάς και κάναμε νίκη. Θέλει η ομάδα και λίγο μανούρα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει μπρος και να σκυλιάσει και αυτό μου άρεσε εμένα πολύ χτες σε όλους γυάλιζε το μάτι και θελαν να σκίσουν τη γριά. Δυστυχώς δεν έχουμε την τρομερή ποιότητα και για να μπορέσουμε να έχουμε τα περσινά αποτελέσματα έπρεπε να επανέλθει ο τσαμπουκάς λίγο ο Sergio λίγο o Pablo που πια τον φοβούνται νάτο το 3ποντο.

Για τους παίχτες ivic & Contreras θετικοί γιατί έκαναν ότι δεν μπορούσαν οι άλλοι άσχετα αν δεν μπορώ εγώ προσωπικά να βλέπω το Μαραντόνα της Σερβίας. Για τους υπόλοιπους Garcia, Sergio & Sorlen, που επιτέλους βρίσκει τα πατήματα του, ήταν από τους πρωταγωνιστές μαζί με τον καλό Μαλεζά και τους συμπαθητικούς χτες Lino και Φωτάκη. Κακός για άλλη μια φορά ο Αραμπατζής που παρά της ευκαιρίες που παίρνει φέτος δείχνει ότι δεν μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και με αυτά κλείνει ο κύκλος των μικρών του Κωστίκου με απολογισμό ένα δανικό Μπαλάφα και το αναφέρω γιατί και εγώ είχα φάει το παραμύθι ότι αυτά τα παιδιά θα ήταν το μέλλον του ΠΑΟΚ (παπάρια μάντολες)!! Ο Παπάζογλου χτες ήταν χαμένος, πολύ αγχωμένος και πιστεύω ότι θέλει χρόνο για να δείξει το ταλέντο του, αν και το χτεσινό θα το βλέπει στον ύπνο του για πολλά χρόνια!!

Για το τέλος άφησα τον Βιερίνια γιατί το παιδί είναι μία όαση για τα μάτια και τα μυαλά μας ιδικά φέτος που το έχει πάρει προσωπικά το θέμα και κουβαλάει την ομάδα στην πλάτη του ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και από θέαμα και από ουσία. Φαίνεται ότι θέλει να κάνει μεγάλη καριέρα και ούτε κρύβετε ούτε φοβάται απλά θέλει μια χρονιά γεμάτη (φέτος) για να αποκτήσει την εμπειρία και να μην κάνει κάποια επιπόλαια λάθη (όπως στη φάση στο Β από δεξιά που σακουλιάζει τον αμυντικό και το αριστερό του σουτ πάει άουτ και αυτός τραβάει από τα νεύρα του τις ψω@@τριχές του). Θεωρώ ότι αν καυλ@@με τώρα με τον παιχταρά του χρόνου θα έχουμε ομαδικές εκσπερματώσεις με αυτά που θα κάνει, μπράβο στην ΠΑΕ που αγόρασε ένα τέτοιο ταλέντο, αναπροσαρμογή και μεγαλύτερη ρήτρα ΧΤΕΣ!!!

Είμαι χαρούμενος για τη νίκη κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας αν και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα μας ξαφνικά αλλά είναι μια αρχή, πάμε γερά για αντεπίθεση έχουμε χρόνο και εύχομαι να πάμε καλά. Θέλω Contreras στην άμυνα γιατί απλά είναι ο καλύτερος και με τις επιστροφές Vitolo και υπολοίπων θα ανέβει η απόδοση μας κατά πολύ!!!
Πάμε και για μία εύκολη νίκη με τα Γιάννενα και συνεχίζουμε!!!

:nairepaok: :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
thrix

Δημοσίευση από thrix »

Μόνο εγώ είδα ότι η ομάδα ξεκλείδωσε όταν πέρασε μέσα ο Κουτσιανικούλης?

Για πείτε κι εσείς που ξέρετε περισσότερα από τόπι.

Επίσης είδα ότι του έκαναν ένα πολύ σκληρό φάουλ στο κεφάλι (που είναι για κάρτα) και τον σταμάτησαν με (ανύπαρκτο) οφ σάιντ ενώ έβγαινε΄μόνος του και ο αντίπαλος δεν θα τον προλάβενε ούτε με τουρμπίνα στον κώλο.

Κατά τη γνώμη μου αυτός γύρισε το παιχνίδι (με βάση και τι του είπε ο προπονητής του να κάνει)
Επίσης είδα ότι την πρώτη πάσα στη φάση του γκολ τη δίνει ο μικρός και βγάζει Ίβιτς και Κοντρέρας μπροστά.
Άβαταρ μέλους
PAOK_NORTH_ARMY

Δημοσίευση από PAOK_NORTH_ARMY »

1)Χαλκιάς: Θεατής

2)Αραμπατζής: Τον έκανε πουτάν@ μέχρι και ο Τούμα, Τούμπα πως στο διάλο τον λένε.

3)Μαλεζάς: Πολύ καλή εμφάνιση.

4)Τσιρίλο: Οι γνωστές γιόμες στο πουθενά. Το μόνο που δε μπορώ να του καταλογίσω είναι η έλλειψξ πάθους

5)Λίνο: Δε θα μπορούσε να είναι χειρότερος από τις προηγούμενες εμφανίσεις γιατί δεν υπάρχει χειρότερο. Σχετικά καλή εμφάνιση

6)Γκαρσία: Ο γνωστός καλός Γκαρσία, με τη διαφορά ότι είχε κάποιες παραπάνω λανθασμένες μεταβιβάσεις. Αρνητική εντύπωση το μαρκάρισμα στον Ντιέ. Μάλλον του τα χρωστούσε από πέρσι.

7)Φωτάκης: Μέτρια εμφάνιση, αλλά αν έμπαινε η κεφαλιά που έπιασε ο απίστευτος Κοβαλέφσκι θα κέρδιζε πόντους.

8)Σορλέν: Μέτρια εμφάνιση και ο Γάλλος. Μακάρι να ξαναβρεί τον περσινό εαυτό του.

9)Βιειρίνια: Για μια ακόμη φορά φέτος, ο καλύτερος του ΠΑΟΚ. MVP με διαφορά.

10)Κονσεισάο: Πολύ μέτρια εμφάνιση. Τα πιο πολλά που επιχείρησε δε του βγήκαν. Αν και δε μάρεσε η αντίδραση του στη φάση με τον Γιαννούλη, εν τούτοις το προτιμώ από την απάθεια ορισμένων.

11)Παπάζογλου: ........ 0+0=0

12)Ίβιτς: Έβαλε το ΓΚΟΛ. Δε με νοιάζει τίποτα άλλο. Μεγάλη τόνωση ηθικού

13)Κουτσιανικούλης: Από τη στιγμή που μπήκε, αλλάξανε οι ισορροπίες.

14)Κοντρέρας: "Άιντε ανεβείτε ψηλά ρε μ@λ@κες. 0-0 με τη γριά είμαστε." Ηγέτης.

Υ.ΓΡέμο, γ@μιέται ο ά-ντρας σου!
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

DimisK έγραψε:
+1

Κάτι μου λέει ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη. ΄Εχουμε διακοπή, κάποιοι τραυματίες θα επιστρέψουν, η ψυχολογία θα είναι καλύτερη, το επομενο ματς στην Τούμπα.
Μακάρι να περάσαμε τα χειρότερα...
κάποιοι θα τραυματιστούν ακόμη.... :opaokara: :opaokara: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Φτου - φτου! :lol:

Στα όρη στα άγρια βουνά...

Στα βάθη της θάλασσας που δεν φτάνει ο ήλιος...

Φτου-φτου... :lol:
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δημοσίευση από Hideguti »

Περί απόδοσης παικτών

Χαλκιάς : Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Σταθερός όποτε χρειάστηκε.

Αραμπατζής : Σχετικά καλύτερη η εμφάνιση από την εκνευριστική μετριότητα των περασμένων αγώνων, αλλά φυσικά όχι και ικανοποιητική. Είχε και πάλι προβλήματα στο ατομικό μαρκάρισμα, ενώ και στην επιθετική λειτουργία, που υποτίθεται ότι είναι το προσόν του, έκανε μόνο τα απολύτως αναγκαία.

Λίνο : Σίγουρα ανήκει στους διακριθέντες. Τα αμυντικά προβλήματα έλειψαν αυτήν την φορά, αλλά μην βιαστεί κανείς να βγάλει κρίση από αυτό, μια και η επιθετική απειλή από την πλευρά του ήταν ανύπαρκτη. Μπροστά ήταν ώρες-ώρες εντυπωσιακός με τον Ηρακλή να μην διαθέτει αντίδοτο απέναντι του. Πάλι έμεινε χωρίς ασίστ ο άνθρωπος. Φρόντισε για αυτό ο Θανάσης.

Μαλεζάς : Ελάχιστα πιέστηκε και σε ότι αφορά τον τυπικό χώρο ευθύνης του η εμφάνιση του χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Δεν διαθέτει βέβαια την ικανότητα του Κοντρέρας για να ξεκινάει ορθολογικά το παιχνίδι από την αμυντική γραμμή, πράγμα που στοιχίζει στην ομάδα.

Τσιρίλο : Ας πετάει την φανέλα στον κόσμο μετά το ματς, όταν έχει πραγματοποιήσει επιτέλους μια αξιοπρεπή παρουσία. Ας σταματήσει, επίσης, να ξεχύνεται μπροστά, σαν τρελό παιδί χαρά γεμάτο, στην εξέλιξη μιας φάσης, γιατί είναι δώρον άδωρον. Ο τρόπος με τον οποίον πηγαίνει πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο είναι για σύλληψη από την ποδοσφαιρική αστυνομία, χώρια τα προβλήματα που έχει στις εναέριες διεκδικήσεις. Τα διωξίματα του, ή μάλλον καλύτερα οι οβίδες-καμινάδες που εκσφενδονίζει, είναι ιλαρά ακατανοήτες και προιόν της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το άθλημα, για να μην πω τίποτε άλλο χειρότερο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όλοι όσοι μπορούν να αγωνιστούν σαν στόπερ στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα ανώτεροι του.

Γκαρσία : Σε γενικές γραμμές είναι μαζί με τον συνονόματο του οι ποιοτικότεροι και σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα (έχω υπόψιν και τον Βιερίνια, αλλά περιμένω να τον δω και σε μεγαλύτερη ποσότητα αγώνων). Χθες τα έκανε όλα, κόψιμο, ράψιμο και πλέξιμο μαζί. Κεφαλαιώδης η συνεισφορά του στην δημιουργία παιχνιδιού της ομάδας και εκπληκτική ειδικότερα μια πολλών μέτρων κάθετη μπαλιά του στο Α' μέρος όταν και έβγαλε τον Βιερίνια τετ-α-τετ. Αν υπάρξει περισσότερη κίνηση στον χώρο μπροστά στην επίθεση θα βγάλει και άλλες τέτοιες μπαλιές στο μέλλον. Δυστυχώς πήγε να τα χαλάσει όλα με μια ανόητη ενέργεια στο τέλος απέναντι στον (προκλητικότατο) Ντιέ.

Σορλέν : Πέρα από κάποια καλά περάσματα της μπάλας στην περιοχή τους (βλέπε ειδικότερα την έξοχη σέντρα στον Φωτάκη στο 47) κινήθηκε σε ρηχά νερά, με βάση τις προσδοκίες που έχουμε από αυτόν. Πλην του ματς στην Νορβηγία, ακόμα περιμένουμε να δούμε τον περυσινό Σορλέν. Η ομάδα προσδοκά από αυτόν περισσότερες πρωτοβούλίες στην δημιουργία, μπούκες από τον άξονα και σουτ. Μου φαίνεται αρκετά στατικός και τολμώ να πω και ολίγον τι ευθυνόφοβος μέχρι στιγμής. Μπορεί πολλά πολλά περισσότερα. Μας το έχει δείξει άλλωστε.

Φωτάκης : Καλό πνευμόνι, τρεχαλατζής, η ποιότητα του σουτ του είναι γνωστή, θετικότατο και το γεγονός ότι σε κρίσιμες φάσεις γεμίζεις την περιοχή με έναν ακόμα παίκτη (αν και βέβαια στο 47 θα έπρεπε να είχε σκοράρει). Το πρόβλημα είναι όμως ότι στον δημιουργικό τομέα η συμμετοχή του είναι ελάχιστη. Γενικά με δεδομένους τους τραυματισμούς από τους οποίους υποφέρει η ομάδα και με δεδομένη την προσέγγιση του Σάντος απέναντι στο ποδόσφαιρο, θα έλεγα πως το βασικότερο ίσως πρόβλημα (πλην του Τσιρίλο) που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής είναι η μέτρια, δημιουργικά, κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό τα 2 οχτάρια του, ο Φωτάκης και ο Σορλέν.

Κονσεισάο : Ο αρχηγός προσπάθησε μεν, έκανε τις γνωστές σέντρες του μες στην περιοχή τους, εμφάνισε όμως τα επίσης γνωστά προβλήματα στο ένας με έναν (που έγιναν χειρότερα ακόμα γιατί ο Αραμπατζής αδυνατεί να τον συνδράμει σοβαρά), όπως επίσης και τα γνώριμα πλέον νεύρα που αναπόφευκτα του έρχονται, όταν δεν του πηγαίνει το ματς.

Βιερίνια : Είχε στιγμές έκρηξης, κατά τις οποίες ως γνωστόν δεν αντιμετωπίζεται, αλλά και κάποια λανθασμένα κοντρόλ στο πρώτο μέρος σε περιπτώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για την εστία τους. Αχρείαστα ατομιστής στην φάση του 21 όπου επιλέγει να τελειώσει την φάση μόνος του, ενώ με μια απλή (για την κλάση του) ασίστ στον Σορλέν, ο Γάλλος θα έμπαινε με την μπάλα στα δίχτυα. Γενικά μιλώντας, είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ στην επιθετική γραμμή, και αυτό που πιθανώς του λείπει ακόμα είναι μια κάποια μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.

Παπάζογλου : Απογοητευτικός. Δυο μέτρα παλικάρι και ηττήθηκε κατά κράτος στον αέρα. Απέτυχε πλήρως στο να κοντρολάρει την μπάλα με πλάτη τον στόπερ και να την “σπάσει” στα πλάγια. Ακόμα, και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό ίσως, τον διέκρινε νωχελικότητα, πράγμα ακατανόητο για νεαρό παιδί που παίζει το πρώτο 90λεπτο του και γνωρίζει πως πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Σε ότι αφορά δε το γκολ που έχασε, και που λίγο έλειψε να μας στερήσει τους 3 βαθμούς αν δεν ερχόταν ο από μηχανής Σέρβος, το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι καλός φορ για να το βάλεις, δεν χρειάζεται να είσαι καν φορ, χρειάζεται να έχεις απλώς δελτίο σε ομάδα ( τώρα που το σκέφτομαι, ίσως ούτε καν αυτό).

Κουτσιανικούλης : Δυστυχώς, ούτε και αυτήν την φορά. Και πάλι, έφευγε μπροστά και τράκαρε πάνω στους αντιπάλους. Δεν αμφισβητώ το ταλέντο του. Απλά θα πρέπει και να προσπαθήσει περισσότερο, αλλά και ο προπονητής του να επιμείνει στην κατεργασία του ταλέντου του με σχετικά γρήγορα αποτελέσματα ελπίζω.

Ίβιτς : Αναγραμματιζόμενο το “Ίβιτς” διαβάζεται και “Τσιβί”. Οι μελετητές του Ivic Peripatetic School, μπορούν να πανηγυρίσουν ελεύθερα, μέχρι την επόμενη φορά που θα επανέλθουν στο γνώριμο υβρεολόγιο. Χάρηκα ιδιαίτερα για τον Βλάνταν, για τον οποίο ήρεμα και προκλητικά θα πω ότι ήταν ο κορυφαίος σε προσφορά κεντρικός χαφ της ομάδας κατά την περυσινή χρονιά, αλλά φέτος (στο πρωτάθλημα) ήταν μέχρι στιγμής τραγικός. Δεν θα σταθώ στο ότι ήταν σίγουρα ανώτερος του Φωτάκη στο δημιουργικό κομμάτι, κατά το τέταρτο που αγωνίστηκε. Αυτό που μένει είναι ότι πήρε την πρωτοβουλία, σφήνωσε το τεμάχιο στην γωνία του φουκαρά σαμπουανομάχου, έδωσε τους 3 βαθμούς στον ΠΑΟΚ και εξασφάλισε απρόσκοπτο και γαλήνιο ύπνο για πολύ κόσμο για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Κοντρέρας : Ο Αντρέ Μπρετόν είχε δώσει τον ακόλουθο ορισμό για τον σουρεαλισμό :
“Ο σουρεαλισμός στηρίζεται στην πίστη στην ανώτερη πραγματικότητα ορισμένων τύπων συσχετισμών αγνοημένων ως τώρα, στην παντοδυναμία του ονείρου, στο αποστασιοποιημένο παιχνίδι της σκέψης. Τείνει να καταλύσει όλους τους άλλους ψυχικούς μηχανισμούς και να τους υποκαταστήσει στη λύση των κυριότερων προβλημάτων της ζωής.”
O άγγελος λοιπόν αυτού του ευλογημένου κινήματος, επέλεξε ως προστατευόμενο του της ημέρας, έναν άνθρωπο που λίγοι θα πόνταραν ότι θα έπαιρνε το χρίσμα, τον Φερνάντο Σάντος. Ο τεράστιος Πάμπλο Κοντρέρας σέντερ φορ. Ο ηγέτης Πάμπλο Κοντρέρας να εισέρχεται στην κορυφή της επίθεσης και να λέει στου υπόλοιπους “Πάμε να το πάρουμε, γ*μω τον Αντίχριστο μου”. Δεν θέλω να κλέψω τίποτα από την δόξα του (ν)Τάβλαν Τσιβί, αλλά ένα τμήμα του γκολ ανήκει και στην ενέργεια του Πάμπλο, ενέργεια που ο απερχόμενος σεντερ φορ δεν νομίζω να κατάφερνε να κάνει, χθες τουλάχιστον. Στην συνέχεια όλοι ένα κουβάρι, και ο Σάντος σε, πιθανώς πρωτόγνωρη για αυτόν, Διονυσιακή κατάσταση. Ευτυχώς δεν πήδηξε στο κάγκελο της Δύο να αρχίσει να κυνηγάει. Αφού τα κατάφερε, μπράβο του. Τώρα με την διακοπή και με τους τραυματίες να επανέρχονται, οφείλει αρχής γενομένης από το ματς με ΠΑΣ να παρουσιάσει ένα συμπαθητικό δημιουργικά σύνολο (χωρίς τον Τσιρίλο, αν γίνεται). Έχει το υλικό για να το κάνει.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα SuperLeague 09-10”