Διακοπές
Re: Καλοκαιρινές διακοπές ...
Xωρις σκουληκι για φαγωμα οι τεκιλες του Ακαπούλκο και φετος.
Τι να πω. Απογοητευτηκα.
Τι να πω. Απογοητευτηκα.
Σωστα Aureliano Buendia. Το ξεχασα. Διπλα απο το μαγαζι με τα περιοδικα και τις εφημεριδες ειναι το συγκεκριμενο ζαχαροπλαστειο.Aureliano Buendia έγραψε:
Γενικά, να δοκιμάσεις την κουζίνα του νησιού.
Αν θες να αγοράσεις τα τοπικά προϊόντα φέυγοντας συνιστώ τον Συνεταιρισμό Γυναικών Αλοννήσου.
Ασύγκριτα πιο φτηνά, αλλά και για λόγους στήριξης σε κάτι πιο υγιές ως επιχείρηση.
Αυτά. Enjoy.
Θα βρεις τοπικα γλυκα, εδεσματα απο το γυναικειο συνεταιρισμο οπως επισης και τοπικο τσιπουρο και κρασι.
Αν εισαι τυχερος μπορει να δεις και φωκια στο λιμανι αναμεσα στα καικια.Ειναι συχνο φαινομενο. Κ αν επιλεξεις να κανεις μπανιο στην παραλια διπλα(δεξια) απο το λιμανι προσοχη στους αχινους.Παρεπιπτοντως ειναι πεντακαθαρα τα νερα ακομα κ εκει.
Οντως πρωτη φορα το πετυχα αυτο,τα νερα στο λιμανι να ειναι τοσο καθαρα και να κανουν μπανιο..
Αν είναι να πας από Ελούντα μέχρι Μπαλί, μάλλον είναι καλύτερα να πας Μάταλα. Πιο ωραίο μέρος και θάλασσα + το ότι έχει την ιστορία του. Πρέπει να είναι κανένα 2ωρο πάντως από Ελούντα, ενώ το Μπαλί πρέπει να είναι 1μιση ώρα (ρώτα κανένα ντόπιο για πιο σίγουρα).slidar έγραψε:Κανενα αλανι απο κρητη η που να εχει παει και να ξερει.. να μου πει ποιες παραλιες πρεπει να παω MUST. Θα ειμαι εκει 7 μερες απο 20 μεχρι 27. Ελουντα θα μενω. Εχω ξεχωρισει μεχρι στιγμης χρυση βαι μπαλι. Οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει ας το κανει , διοτι η κρητη εχει εκατονταδες παραλιες και φοβαμαι μην χαθω.
Θυμάμαι ακόμα ότι αρκετός κόσμος έκανε μπάνιο στον κόλπο κάτω από Άγιο Νικόλαο (Αμμουδάρα, Ίστρο, Παχειά Άμμος), αλλά δεν μου έχει μείνει ως κάτι εντυπωσιακό.
Όσον αφορά το Γαϊδουρονήσι, ή αλλιώς νήσο Χρυσή, πιστεύω ότι αξίζει (και παραξίζει) τον κόπο. Μπορείς να πας είτε αυθημερόν είτε για ελεύθερο κάμπινγκ. Όταν κατεβείς από το καράβι στην νότια πλευρά του νησιού ακολούθα τον κόσμο που πηγαίνει στη βόρεια πλευρά (με τα πόδια, είναι κοντά).
Το καράβι φεύγει από Ιεράπετρα. Φρόντισε να πας λίγο νωρίς στην Ιεράπετρα, ώστε να έχεις το χρόνο να προσανατολιστείς. Όταν πήγα εγώ, υπήρχε ελεύθερο πάρκινγκ πολύ κοντά στο σημείο που αναχωρεί το καράβι και μπορούσες να βγάλεις εισιτήριο (φτηνό ή ακριβό) κατά την επιβίβαση. Ωστόσο, συνάντησα διάφορες παραπλανητικές ταμπέλες και ντόπιους ταξιδιωτικούς πράκτορες που προσπαθούσαν να σε στείλουν σε πάρκινγκ επί πληρωμή (μακριά από το καράβι) και να σου πουλήσουν ακριβό εισιτήριο λέγοντας ότι τα φτηνά τελείωσαν και ότι στο καράβι δεν βγάζουν εισιτήρια... Εγώ δεν πλήρωσα πάρκινγκ, αλλά πλήρωσα ακριβό εισιτήριο χωρίς να καταλάβω κάποια διαφορά από όσους είχαν φτηνό...
Αν πας Κρητη, μην παραλειψεις να επισκεφτεις τον τεραστιο Αλεκακιους!
Τελικά μάλλον κλείνω προς.. Αμμουλιανή μεριά!
Τελικά μάλλον κλείνω προς.. Αμμουλιανή μεριά!
Παιδιά έκλεισα στη Θάσο, συγκεκριμένα στη Ποταμιά για 4 μερούλες..όποιος ξέρει να μου πει 5 πράγματα για το σε ποιες παραλίες να πάμε, τι αξίζει να επισκεφτούμε, καμιά καλή φτηνή ταβέρνα και καλά γυράδικα θα το εκτιμήσω πάρα πολύ..μόνο μη μου πείτε ταβέρνες με μακαρονάδα 30 ευρω ας πούμε αλα λιμάνι Σκιάθου, διαρκείας κατάφερα κ πήρα τελευταία μέρα με τα 1000 ζόρια, κοινώς οικονομικά πράγματα αλλιώς είμαι για φυλακή
Πήγαν αρκετά φιλαράκια μου πρόσφατα.. Πολύ καλή θάλασσα αλλά δεν έχει και τα ξεφαντώματα και τη διασκέδαση της Καλλιθέας.. Περισσότερο είναι για διακοπές με αμόρε. Κατά τα άλλα, το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείς και να ασχοληθείς με πράγματα που θα σε ηρεμήσουν και θα σε γεμίσουν! Από μαγαζιά περιμένω αυτές τις μέρες να μάθω περισσότερα.. Από διαμονή υπάρχει πολύ πράγμα όπως βλέπω και σε σάιτ! Δες παρακάτω: http://www.gohalkidiki.com/gr/accommoda ... MAGE2.y=10ABOLEYTOI έγραψε:για λέγε για Αμμουλιανή...
εννοειται ρε μαν, στελνεις πμ και κανονιζουμεfree4 έγραψε:Gika θα σε τηλ γιατί ακόμη του του γιοκ!
Timo, αν τυχει και σκασω μυτη προς τα εκει, εξυπακουεται οτι θα παίξει συνάντηση κι.. αφιέρωση!![]()
Πάντως ψήνομαι για Ποτίδαια, 4-5 μερούλες στο http://www.nikishouse.gr/gr/index.html
- kataramenos5
Στην Αμμο -λιανή λοιπόν θα χρειαστείτε οπωσδήποτε μεταφορικό μέσο (καλύτερα μηχανή λογω κακού οδ. δικτύου) μιας και οι καλές παραλίες απέχουν απο τον οικισμό 2-3 χλμ.Για μένα απο τις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής (Αλικιές, Αη Γιώργης,Μεγ. Αμμος).Απο κόσμο περισσότερο οικογένειες και ζευγαράκια που συνεπάγεται σχετική φασαρία στην παραλία το πρωί(Αλικές) και αρκετή ησυχία το βράδυ.Το χωριό δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο 4-5 μπαράκια και μερικά φαγάδικα.Για μένα η καλύτερη μουσική στην "Άλλη μπάντα" (latin,cuban,παλιά ροκάκια) οπου το εσωτερικό του μαγαζιού κοσμεί ένας ευμεγέθης Δικέφαλος.Αν δεν ηταν και ο μπάρμαν σκώλικας...Αλλα το συγχωρώ γιατί κάνει το καλύτερο Μοχίτο. Για φαγητό(κυρίως μαγειρευτά) στου Τζανή, για φτηνό ψάρι στο Σαράντη στη παραλία του Αη Γιώργη.Απο διαμονή ενοικιαζόμενα (40-80 ευρώ) η και κάμπινγκ .free4 έγραψε:Πήγαν αρκετά φιλαράκια μου πρόσφατα.. Πολύ καλή θάλασσα αλλά δεν έχει και τα ξεφαντώματα και τη διασκέδαση της Καλλιθέας.. Περισσότερο είναι για διακοπές με αμόρε. Κατά τα άλλα, το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείς και να ασχοληθείς με πράγματα που θα σε ηρεμήσουν και θα σε γεμίσουν! Από μαγαζιά περιμένω αυτές τις μέρες να μάθω περισσότερα.. Από διαμονή υπάρχει πολύ πράγμα όπως βλέπω και σε σάιτ! Δες παρακάτω: http://www.gohalkidiki.com/gr/accommoda ... MAGE2.y=10ABOLEYTOI έγραψε:για λέγε για Αμμουλιανή...
Για περισσότερες πληροφοριες δείτε κι εδώ
http://www.visitammouliani.com/kentriki-selida/
ΥΓ Πολύ φορέθηκε φέτος το στύλ Φλωρίδης.Βαρέθηκα να μετράω τατού δικέφαλους στη παραλία.
- maikopoulos
Έχεις π.μ.xristos14 έγραψε:Παιδιά έκλεισα στη Θάσο, συγκεκριμένα στη Ποταμιά για 4 μερούλες..όποιος ξέρει να μου πει 5 πράγματα για το σε ποιες παραλίες να πάμε, τι αξίζει να επισκεφτούμε, καμιά καλή φτηνή ταβέρνα και καλά γυράδικα θα το εκτιμήσω πάρα πολύ..μόνο μη μου πείτε ταβέρνες με μακαρονάδα 30 ευρω ας πούμε αλα λιμάνι Σκιάθου, διαρκείας κατάφερα κ πήρα τελευταία μέρα με τα 1000 ζόρια, κοινώς οικονομικά πράγματα αλλιώς είμαι για φυλακή
καποιος αδερφος να με ενημερωσει για ελουντα κρητη...
Κανενα αλανι απο κρητη η που να εχει παει και να ξερει.. να μου πει ποιες παραλιες πρεπει να παω MUST. Θα ειμαι εκει 7 μερες απο 20 μεχρι 27. Ελουντα θα μενω. Εχω ξεχωρισει μεχρι στιγμης χρυση βαι μπαλι. Οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει ας το κανει , διοτι η κρητη εχει εκατονταδες παραλιες και φοβαμαι μην χαθω.
Στη Χρυσή να πας να μείνεις κανα δύο βράδια... Αξίζει! Οχι όμως όταν έχει βοριά.... Νότια στο Λασίθι αξιζει το Μύρτος για μπάνιο και καλό φαί... Μέτρια παραλία καθαρή θάλασσα,πελαγίσια και καλό (καί σε τιμες φαί)! Τσούτσουρας, Μακργιαλος, ψαρή φοράδα και άγιος Πάυλος από νοτιο Λασίθι σύνορα με Ηράκλειο... Μονή Πρέβελη και Πλακιάς στο νότιο ρέθυμνο. Από βορά οι εμπορικές του Ηρακλείου (μάλια κλπ....) και φυσικά βάι στο λασίθι και μπαλί στο ρέθυμνο....κλπ Για τα Χανιά θα χρειαζόμουνα και άλλο μνμ αλά μάλλον δεν θα προλάβεις (ελαφόνισσος φαλάσσαρνα όλη η βόρεια παραλία των Χανίων αγιά μαρίνα κλπ, κλπ, κλπ) Καλές διακοπέςslidar έγραψε:καποιος αδερφος να με ενημερωσει για ελουντα κρητη...
Κανενα αλανι απο κρητη η που να εχει παει και να ξερει.. να μου πει ποιες παραλιες πρεπει να παω MUST. Θα ειμαι εκει 7 μερες απο 20 μεχρι 27. Ελουντα θα μενω. Εχω ξεχωρισει μεχρι στιγμης χρυση βαι μπαλι. Οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει ας το κανει , διοτι η κρητη εχει εκατονταδες παραλιες και φοβαμαι μην χαθω.

Κλείδωσετο το γ@μημένο!
Αλληλεγγύη στους εργαζομενους (πρώην αδειούχους!).
Καλο χειμώνα ρε!!
Αλληλεγγύη στους εργαζομενους (πρώην αδειούχους!).

Καλο χειμώνα ρε!!

45 χιλ εξω απο την χαβουζα προς σουνιο μερια εκανα το λαθος του καλοκαιριου. εβαλα το κεφαλι στον νερο.
10 λεπτα αργοτερα με προειδοποιησε φιλος τηλεφωνικα αλλα ηταν ηδη αργα.
αμεσα συμπτωματα? τσουξιμο στα ματια, αναγουλα στο στομαχι, αηδια στο στομα. ποτε ξανα.
στο γυρισμο εβλεπα απο το αμαξι κατι τυπου να κανουν μπανιο μεσα στην χαβουζα. γλυφαδα, αλιμο κτλ. οταν ειδα και στο μικρολιμανο τα ειδα ολα.
10 λεπτα αργοτερα με προειδοποιησε φιλος τηλεφωνικα αλλα ηταν ηδη αργα.
αμεσα συμπτωματα? τσουξιμο στα ματια, αναγουλα στο στομαχι, αηδια στο στομα. ποτε ξανα.
στο γυρισμο εβλεπα απο το αμαξι κατι τυπου να κανουν μπανιο μεσα στην χαβουζα. γλυφαδα, αλιμο κτλ. οταν ειδα και στο μικρολιμανο τα ειδα ολα.