Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
e8nos
Επικοινωνία:

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από e8nos »

σαντος κανε την δουλεια σου.και ας μας σφαζουν οι διαιτητες ο ζαγορ πρεπει να τηρησει το πλανο!
paok x.m.

Δημοσίευση από paok x.m. »

arisk έγραψε: Η ερώτησή μου είναι η εξής. Πόσο καιρό χρειάζεται ένας προπονητής να δουλέψει σε μια ομάδα (προετοιμασία, προπόνηση, μεταγραφές, αγώνες, κτλπ) ώστε να παρουσιάσει έργο και έπειτα να κριθεί? Ποιό είναι το χρονικό σημείο εκείνο στο οποίο τελειώνει η πίστωση χρόνου που απαιτείται ώστε να φανεί το έργο του? Τρία χρόνια είναι αρκετά ώστε να προλάβει ο όποιος προπονητής να χτίσει την ομάδα και να παρουσιάσει αποτελέσματα (αποτελέσματα=νίκες και ποδόσφαιρο) στο γήπεδο?
Φιλε μου Arisk δεν πιστευω υπαρχει χρονικο οριο ουτε κανενας νομος.Αν δουμε ομως παραδειγματα εχουμε οτι ο sir alex πηρε τιτλο την 4η χρονια του στην αγγλια και εδω και 20 χρονια εχει χασει ελαχιστους(nomizv phre panv apo 10)!!Αντιθετα ο επισης τεραστιος βεγκερ πηρε τιτλο με την πρωτη χρονια οταν τους αποκλεισαμε και μαλιστα τοτε εσπαγε τα συνεχομενα της man. utd αλλα απο τοτε εχει παρει αλλα 2 (νομιζω)!Στη ελλαδα ειχαμε μονο τον γεραλντ-ακη πολλα χρονια και ο οφη ηταν σταθερα καλος με ορισμενες πραγματικα πολυ καλες χρονιες!

Οσο για το δευτερο που ρωτας αν δεν υπαρξει καποια αισθητη βελτιωση ειδικα στο πως παιζει ο ΠΑΟΚ και οχι τοσο στην αγωνιστικη θεση ( δεν εννοω να παιζουμε μπαλαρα να βγουμε 5η με 20 β. διαφορα και να λεμε ολα καλα σαν καποιους αλλους ) τοτε πρεπει να φυγει και μαλλον αυτο προβλεπω να γινεται.
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

arisk έγραψε:
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Πόσο καιρό χρειάζεται ένας προπονητής να δουλέψει σε μια ομάδα (προετοιμασία, προπόνηση, μεταγραφές, αγώνες, κτλπ) ώστε να παρουσιάσει έργο και έπειτα να κριθεί? Ποιό είναι το χρονικό σημείο εκείνο στο οποίο τελειώνει η πίστωση χρόνου που απαιτείται ώστε να φανεί το έργο του? Τρία χρόνια είναι αρκετά ώστε να προλάβει ο όποιος προπονητής να χτίσει την ομάδα και να παρουσιάσει αποτελέσματα (αποτελέσματα=νίκες και ποδόσφαιρο) στο γήπεδο?
1)από τι πρώτη ημερα κρίνεταi , ανάλογα και με το τι παρέλαβε βεβαια
2) 1 χρόνοs
3) Ναι είναι αρκετά αλλα στο ποσα υψηλά είναι τα αποτελέσματα που έχεις οριοθέτησει πρέπει να βάλεις μέσα και το τι παρέλαβε. Δηλαδή δε μπορείς να θες πρωτάθλημα 2 χρονια από τι στιγμή που είχες στο roster σου το μπαϊάνο και το μουμίν και ήσουν εκτος ευρώπης με 30 εκ euro χρέη. μπορείς όμως να περιμένεις μια υπέρβαση η τουλάχιστον χτίσιμο ομάδας.

arisk έγραψε:
Και μια δεύτερη τελευταία. Την πρώτη χρονιά ο Σάντος πήγε χάλια αφού και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα απολύτως στην ομάδα και να την βελτιώσει έστω και λίγο. Την δεύτερη χρονιά όμως (άσχετα με το τι λένε πολλοί) ο Σάντος πήγε πολύ καλά. Αν και φέτος πάει καλά τελικά, τότε για μένα δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, θα δικαιούται και 4η σεζόν και 5η... Όμως αν την τρίτη χρονιά (δηλαδή φέτος) η ομάδα δεν κατορθώσει να πετύχει τους στοχους που τέθηκαν (πρωταθλητισμός=να είσαι βαθμολογικά κοντά στον πρωταθλητή, κύπελλο, ευρώπη), ο προπονητής θα πρέπει να παραμείνει και τέταρτη χρονιά στην ομάδα παρότι θα είναι αποτυχημένος τις 2 απο τις 3 χρονιές (αν ειχε μια κακη σεζον θα ήταν ατυχια, αλλά δύο στις τρεις κακες σεζον...) ή θα πρέπει να απομακρυνθεί?
Αν ήμουν πρόεδρος θα τον έδιωχνα , εκτος εάν έβλεπα χτίσιμο ομάδας.
δηλαδή για παράδειγμα δε θα έδιωχνα το Μπάγεβιτς το 2002 επειδή τh 3i χρονια του (θεωρώ το πρώτο μισό χρόνο σα full χρονια όπως και με το santos) πήραμε σε πρωτάθλημα-κύπελλο-ευρώπη το τρίτο το μακρύτερο
Άβαταρ μέλους
the_Briton

Δημοσίευση από the_Briton »

Λοιπον πρωτα απο ολα θα πω οτι το κτισημο της ομαδας σημαινει , αυξηση της ποιοτητας του ροστερ , και καθηιερωση αγωνιστικης φιλοσοφιας.. πχ επιθετικο ποδοσφαιρο με αριστη κυκλοφορια.κατενατσιο , ασφικτικο πρεσινγκ κλπ, αν υπαρχουν διαθεσημα χρηματα τοτε εξασφαλιζεις το ποιοτικο ροστερ αμεσως διαφορετικα θα πρεπει να γινει σε 2-3 περιοδους ,σεαζον!Αφου εχει φτιαξει ενα ροστερ που χρειαζεσαι εκει αρχιζει να κτιζεται η ομαδα.. Δηλαδη η αγωνιστικη φιλοσοφια που θα εχει ο συλλογος..!
Τωρα στα δικα μας... το ροστερ του Παοκ δεν εχει ολοκληρωθει ... διοτι την προηγουμενη σεαζον εγιναν 10 μεταγραφες κ την πιο προηγουμενη αλλα τοσες...επισης και φετος το καλοκαιρι αναμενονται αρκετες αποδεσμευσεις...
ομως οι Παικτες που αποκτηθηκαν υπεγραψαν 3ετες -4ετες συμβολαια... Απο τα συμβολαια λοιπον φαινετε σε ποσα χρονια ο Παοκ θα εχει την ποιοτιτα , την αγωνιστικη φιλοσοφια ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ για να παρει το πρωταθλημα!!!!
εφοσον συνεχισουμε ετσι ... διαφορετικα θα πρεπει να ξανα ξεκινησουμε απο την αρχη ...
και εγω λοιπον ρωταω εχουμε την υπομονη να φτιαξουμε μια δυνατη ομαδα ????
η θα βλεπουμε το δεντρο και θα ξεχναμε το δασος!
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

εξαρτάται πως οριοθετείς την υπομονή.

αν εννοείς υπομονή ότι θα πάρw πρωτάθλημα μετά από 4 χρονια (σύνολο 7) ναι έχω υπομονή.
Αν εννοείς υπομονή ότι θα κάνω αλλα 4 χρονια (σύνολο7) για να πάρw ντέρμπι τότε όχι δεν έχω υπομονή. στο θέμα αυτό η υπομονή μου τελειωσε πριν 5 μέρες
Άβαταρ μέλους
the_Briton

Δεν ειμαι υποστηρικτης του Σαντος ,αλλα σεβομαι τον θεσμο του προπονητη , περισσοτερο σεβομαι τον ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ και εφοσον ο προπονητης του Παοκ ειναι ο ΣΑΝΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ... ΕΠΙΣΗΣ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ..!!!! και σε περιπτωση που κρινει ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ οτι δεν κανει για τον ΠΑΟΚ και τον διωξη τοτε θα πω και εγω , να φυγει ..! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΘΧΩ ΑΠΟ 3ους ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ .......(γιατι με τον να βλεπεις θεατρο δεν σημαινει οτι μπορεις να γινεις υποκριτης ,αλλα ουτε και σεναριογραφος η σκηνοθετης) να διωχνουν και να φερνουν προπονητες παικτες επιχειρματιες κλπ !!!ΕΛΕΟΣ , ΦΤΑΝΕΙ στηριξτε την ομαδα !!!!!!
Άβαταρ μέλους
the_Briton

Petm έγραψε:εξαρτάται πως οριοθετείς την υπομονή.

αν εννοείς υπομονή ότι θα πάρw πρωτάθλημα μετά από 4 χρονια (σύνολο 7) ναι έχω υπομονή.
Αν εννοείς υπομονή ότι θα κάνω αλλα 4 χρονια (σύνολο7) για να πάρw ντέρμπι τότε όχι δεν έχω υπομονή. στο θέμα αυτό η υπομονή μου τελειωσε πριν 5 μέρες
Ποσα ντερμπι πηρε ο Bajevic περσυ? κανενα και με ποιοτικοτερο ροστερ απο του Παοκ οποτε μην τρωμε προλογο ... οταν θα εχεις την ποιοτιτα που εχει ο Γκει και ο Βαζελος θα παρεις ντερμπι....!!!

Δες απο τους παικτες που εφυγαν απο τον Παοκ σε ποιες ομαδες παιζουν ... αν παιζουν... ενω οταν ηταν στον Παοκ ολοι γρινιαζαμε πχ γιατι δεν βαζει τον ηλιαδη .. και ο Στελλαρας καθαριζει τον παγκο στην γρια
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

που κολλάει ο μπάγεβιτς?

για το δεύτερο που γραφεις τι να πω...
Άβαταρ μέλους
the_Briton

o bajevic κολαει στο οτι θεωρειτε ενας απο τους κορυφαιους προπονητες αν οχι ο κορυφαιος στην ελλαδα....
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Το ''αεκακι'' του μπαγιεβιτς περσι στα πλει οφ δεν μπορεσες να το νικησεις ουτε οταν επαιζαν με 9 παιχτες...
Άβαταρ μέλους
trelopaoki444

Δημοσίευση από trelopaoki444 »

arisk έγραψε: Δεν θα σου πω ότι διαφωνώ ούτε σε ρωτάω για να σε ειρωνευτώ, απλά θέλω να ακούσω την άποψή σου (και άλλων παιδιών) ώστε να διαμορφώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και πληρέστερα και τη δική μου άποψη.

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Πόσο καιρό χρειάζεται ένας προπονητής να δουλέψει σε μια ομάδα (προετοιμασία, προπόνηση, μεταγραφές, αγώνες, κτλπ) ώστε να παρουσιάσει έργο και έπειτα να κριθεί? Ποιό είναι το χρονικό σημείο εκείνο στο οποίο τελειώνει η πίστωση χρόνου που απαιτείται ώστε να φανεί το έργο του? Τρία χρόνια είναι αρκετά ώστε να προλάβει ο όποιος προπονητής να χτίσει την ομάδα και να παρουσιάσει αποτελέσματα (αποτελέσματα=νίκες και ποδόσφαιρο) στο γήπεδο?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εξαρταται τι μεσα του προσφερει η ομαδα που ανηκει. Δηλαδη οταν αυτη η ομαδα εχει οικονομικα προβληματα και θελει να κανει πρωταθλητισμο πρεπει να του δωσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ τρια χρονια διορια ωστε να μπορεσει να φτιαξει το ροστερ που αυτος θελει και η διοικηση μπορει να του προσφερει ωστε να αρχισει να σου αποδιδει εργο.
Εννοειται οτι σε αυτο το διαστημα αρχιζεις να βλεπεις τη φιλοσοφια του αλλα και αρχιζεις να καταλαβαινεις ποιος ο λογος που αλλαζει ποδοσφαιριστες που εσυ θεωρουσες καλους ή δε χρησιμοποιει αυτους που εσυ εσκιζες τα ρουχα σου οτι ηταν παιχταραδες...

Ναι τα τρια χρονια ειναι ενα καλο διαστημα για να μπορεσεις να τον κρινεις αντικειμενικα αν σου κανει τη δουλεια ή οχι. Σε αυτα τα τρια χρονια λογικα θα καταφερει να αποκτησει η διοικηση σχεδον ολους τους παιχτες με τα χαρακτηριστικα που ζηταει ο προπονητης ωστε να εφαρμοσει το πλανο του. Τρανο παραδειγμα η περιπτωση Βιτολο για να καταλαβουμε οτι οι μεταγραφες που ζηταει ο Σαντος ειναι παιχτες με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.
Τωρα εσυ και ο καθε ενας μας ας αναλογιστει τι εχει προσφερει μεχρι στιγμης ο Σαντος. Μολις στη δευτερη χρονια του η οποια ομως ηταν η πρωτη που ειχε διαλεξει το υλικο που μπορουσε η διοικηση να του προσφερει τοτε με τα πενιχρα μεσα που διεθετε και στην οποια εκανε ο ιδιος προετοιμασια, σε εφερε δευτερο στην κανονικη διαρκεια και τεταρτο στα πλαιη οφ. Σε εκανε την πιο σταθερη ομαδα της κανονικης περιοδου αλλα δε μπορεσε να παρει κανενα ντερμπι.

Φετος στην αρχη της τριτης χρονιας, αλλα της δευτερης στην οποια ο Σαντος ξεκιναει απο την προετοιμασια, τις μεταγραφες κλπ, αποκλειεται απο την Ευρωπη και ξεκιναει με ηττα απο τον Ολυμπιακο μεσα στην Τουμπα, ενω η ομαδα δεν παιζει μπαλα οπως λενε οι ειδημονες... Δυστυχως ομως ο Σαντος ειναι στην ουσια στη δευτερη χρονια του και δεν εχει προλαβει να μας δειξει ακομα αυτα που θελει. Συν το οτι η χρονια ειναι εξ αρχης δυσκολη γιατι πρεπει να κανει προετοιμασια λογω Ευρωπης και αρα εχει λιγοτερο χρονο (θυμησου περσι οτι η προετοιμασια διηρκησε 2 μηνες!!!). Μηπως, λεω μηπως η ανυπομονησια μας μας παει πισω αλλα τρια χρονια , οσα θα χρειαστει ο νεος μας προπονητης?

ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗΗ... ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ να ειστε σιγουροι και να εχετε πιστη σε αυτους που διοικουν. Σιγουρα ξερουν και βλεπουν καλυτερα απο ολους εμας
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Φιλε Arisk εχθες δεν προλαβα να σου απαντησω γιατι ειχα δουλεια και σου ζητω συγγνωμη . Θα σου πω λοιπον την αποψη μου.
Πιστευω , λοιπον , οπως ειπα και εχθες οτι μια ομαδα με σταθερη διοικηση και τεχνικη ηγεσια θα παει μπροστα σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και θα εχει πολλαπλα οφελη. Δεν θα αναφερω παραδειγματα απο την Αγγλια γιατι πλεον ειναι χιλιοειπωμενα και τετριμμενα. Θα σου αναφερω 2-3 απο Ελλαδα.(1) Ο οφη του Ευγενιου, οσα χρονια εμεινε ο ανθρωπος, ηταν μια καλη ομαδα , αρκετα εως πολυ ανταγωνιστικη, με δυσκολη εδρα, εβγαινε Ευρωπη ( ειχε μαλιστα και επιτυχιες ) ενω ταυτοχρονα βγηκαν και αρκετοι παιχτες που στην πορεια μοσχοπουληθηκαν. Απο την ημερα που εφυγε μπορουμε ολοι να δουμε την καταντια του.
(2) Το αιγαλεω του χατζαρα . Ξεκινησαν απο τις μικρες κατηγοριες και εφτασαν να παιξουν μεχρι ΕΥΡΩΠΗ, ενω ισχυουν και τα παραπανω ( για ανταγωνιστικη ομαδα, παιχτες κλπ ). Ο εν λογω προπονητης εμεινε για χρονια, ενω φευγοντας βλεπουμε που εφτασε η ομαδα.
(3) Ο γνωστος σε ολους Γκμοχ οσο καθησε στον βαζελο( περιπου 3 χρονια ) εδειξε εργο ενω ταυτοχρονα ο βαζελος επαιξε καλη μπαλα τοσο σε Ελλαδα οσο και στην Ευρωπη. Φαντασου οτι για πολλους βαζελους παραμενει εκ των κορυφαιων προπονητων
(4) Τελευταιο αφησα το πιο προσφατο παραδειγμα, τον πανιωνιο του Λινεν. Εμεινε περιπου 3 χρονια και η ομαδα επαιξε ωραια μπαλα, βγηκε Ευρωπη , ηρθαν εγνωσμενης αξιας ποδοσφαιριστες ενω παραλληλα ο Τσακιρης κονομησε τρελα απο Μακο- τζιμπουρ- Σπυροπουλο. Φευγοντας (?) βλεπουμε τι γινεται εκει κατω και που εχουν φτασει.
Για να μην κουραζω . Ειμαι γενικα υπερ της παραμονης προπονητων ( οχι για παραδειγμα να μου φερεις τον Γκουλη η' τον Αναστοπουλο η' τον Αλεφαντο ) σε μια ομαδα. Ακομα και αν το θελεις ειναι λαθος που εδιωξαν την 1η φορα τον Αγγελο και γιατι τον " καις " και γιατι δεν του δινεις χρονο να ολοκληρωσει ενα πλανο που μπορει να ειχε.
Το θεμα ειναι κατ' εμε τι ομαδα θελουμε. Θελουμε να κερδιζουμε τα ντερμπυ για να καμαρωνουμε την υπολοιπη χρονια ? Θελουμε απευθειας τιτλους απο την 2η-3η χρονια ? Θελουμε να βγαινουμε Ευρωπη καθε χρονο για να λεμε οτι απλως βγηκαμε ? Τι επιτελους θελουμε ? Και επειδη συχνα-πυκνα αναφερομαστε στο παρελθον. Με ποια ομαδα πρεπει να συγκριθουμε. Με αυτη του' 70 , του ' 85 , του ' 97 , του 2001 , του 2003 με ποια ? Η γνωμη μου ειναι οτι κοιταω το παρελθον , το τιμω αλλα δεν μενω εκει. Θα προσπαθησω να τους "μοιασω " αλλα ΠΟΤΕ δεν θα καταφερω να γινω ιδιος. Αλλα μετρα , αλλα σταθμα.
Αν τωρα με ρωτησεις τι θελω προσωπικα, θα σου απαντησω μια ΥΓΙΗ οικονομικα ομαδα, με ΥΠΟΔΟΜΕΣ ανταξιες της ιστοριας της και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ σε ολα τα επιπεδα. Αυτα με την σειρα προτεραιοτητας που τα εγραψα. Για μενα ολα αυτα θελουν χρονο ( γιατι χρημα λογω των αμαρτωλων διοικησεων δεν υπαρχει ) και μονο με σταθεροτητα επιτυγχανονται.
Υ.Γ. Μην μου πει κανεις για τα παραπανω παραδειγματα οτι συγκρινω τον ΠΑΟΚ με αυτες τις ομαδες γιατι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. Απλως τα αναφερα φερνοντας παραδειγματα απο ομαδες διαφορου βεληνεκους.
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Δημοσίευση από Lakistuta »

the_Briton έγραψε:Δεν ειμαι υποστηρικτης του Σαντος ,αλλα σεβομαι τον θεσμο του προπονητη , περισσοτερο σεβομαι τον ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ και εφοσον ο προπονητης του Παοκ ειναι ο ΣΑΝΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ... ΕΠΙΣΗΣ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ..!!!! και σε περιπτωση που κρινει ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ οτι δεν κανει για τον ΠΑΟΚ και τον διωξη τοτε θα πω και εγω , να φυγει ..! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΘΧΩ ΑΠΟ 3ους ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ .......(γιατι με τον να βλεπεις θεατρο δεν σημαινει οτι μπορεις να γινεις υποκριτης ,αλλα ουτε και σεναριογραφος η σκηνοθετης) να διωχνουν και να φερνουν προπονητες παικτες επιχειρματιες κλπ !!!ΕΛΕΟΣ , ΦΤΑΝΕΙ στηριξτε την ομαδα !!!!!!
+Λακιστουτα
Άβαταρ μέλους
Lakistuta

Δημοσίευση από Lakistuta »

Διαβαστε ολοι το αρθρο του outsider στην κεντρικη σελιδα..ειτε συμφωνειτε ειτε διαφωνειτε..
Απο τη στιγμη που δεν χασαμε την οραση μας προπερσι με αυτα που βλεπαμε,ας κανουμε υπομονη...
η αεκ του Μπαγεβιτς με πιο πληρες ροστερ και μή ασχολουμενη με τα χρεη της,εχει χασει και αυτη απο το γαυρο και εχει φερει ισοπαλια στα Γιαννενα με μεσαια ομαδα...δε βλεπω να τρεμει η καρεκλα του Μπαγεβιτς,ουτε βλεπουμε και φοβερη μπαλα...
Καποιοι λενε να μη μας νοιαζει τι κανουν οι αλλοι και σωστα το λενε,αλλα μη νομιζουμε οτι παιζουμε μονοι μας σε ενα ωραιο πρωταθλημα..δε βλεπουμε και καμια αλλη ομαδα να παιζει μπαλαρα.δεν αναφερομαι και στη διαιτησια που αμεσως αμεσως σε ριχνει βαθμολογικη και κατα συνεπεια ψυχολογικα...
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Δεν ξέρω, αλλά όσο παιρνάνε τα χρόνια καταλήγω στην άποψη ότι σε ένα προπονητή μεγαλύτερη αξία έχει η υπόστασή του ως προσωπικότητα, παρά οι γνώσεις του και η φιλοσοφία του. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Γιατί τι να κάνεις τις γνώσεις και τη φιλοσοφία αν δεν έχεις το βάρος να τις περάσεις. Ο δικός μας έχει γνώσεις, ίσως περισσότερες από κάθε άλλο που πέρασε από την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια. Αλλά, όπως δείχνει και η εικόνα των αποδυτηρίων και της πειθαρχίας, δεν έχει την ισχυρή προσωπικότητα για τις περάσει στους παίκτες. Αυτό είναι το πρόβλημα.
Τελικά τι έχει περισσότερη αξία; Ιδανικά ένας προπονητής πρέπει να έχει και τα δύο. Αν όμως δεν τα έχει, τι είναι καλύτερα να υπερτερεί, η προσωπικότητα ή οι γνώσεις και η φιλοσοφία; Προσωπικά θα επέλεγα το πρώτο, με ότι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”