Jean Valjean έγραψε:Δε ζηλεύω καμιά μεταγραφή κανενός. Ξέρω ποιοί είμαστε εμείς ως ΠΑΟΚ, ποιόν προπονητή έχουμε, τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα απέναντι σε θεούς και δαίμονες. Ξέρω και ποιοί είναι οι άλλοι. Ξέρω πως είναι η επιτομή της βρωμιάς και της αλητείας και πως διαχρονικά δεν ενδιαφέρονταν για το ποδόσφαιρο αλλά μόνον για τον έλεγχο των εξωαγωνιστικών θεσμών (διαιτησίες κλπ.).
Δεν με απασχολεί τι κάνουν. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι οι μεταγραφές και ο τρόπος παιχνιδιού τους απασχολεί το προπονητικό μας τημ. Στο καθαρά εξωαγωνιστικό κομμάτι τα τερτίπια και τα κόλπα τους απασχολούν τη διοίκησή μας.
ΕΜΑΣ ως οπαδούς, ως ΠΑΟΚτσήδες αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να ξεμπροστιάζουμε συνεχώς σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της χώρας ΚΑΙ του εξωτερικού την σαπίλα και την βρωμιά τους. Και να το κάνουμε οργανωμένα, συγκροτημένα και συστηματικά.
Το αγωνιστικό τμήμα κάνει τη δουλειά του, το διοικητικό επίσης κι εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά.
Αντ'αυτού ο μέσος ΠΑΟΚτσής ασχολείται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την δική του δουλειά και ευθύνη. Ασχολείται με προπονητική, με συστήματα, επιλέγει και προτείνει παίκτες, "διατάζει" τον Ιβάν και τον Λουτσέσκου (πάρε εκείνον και η ομάδα θα πετάει, κόψε τον άλλον και η ομάδα θα σκίζει, δώσε τόσα χιλιάρικα εδώ, κόψε άλλα τόσα από κει κλπ.)
Την πραγματική δουλειά του όμως, το να ξεσκεπάζει δηλαδή την βρωμιά των τρικολόρε γαύρων και να τους στήνει στον τοίχο όπου σταθεί κι όπου βρεθεί (σε ΜΜΕ, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.) την αφήνει στην άκρη. Γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι σήμερα. Κι η δουλειά αυτή του οπαδού (η υποστήριξη της ομάδας) είναι καθημερινή, όπως καθημερινή είναι και η δουλειά του προπονητή και της διοίκησης. Δεν ανατρέπεται αλλιώς η συστηματική προπαγάνδα των χάρτινων, των πέτσινων και των σάπιων που αλωνίζουν δεξιά κι αριστερά. Η υποστήριξη της ομάδας δεν αφορά μόνο το δίωρο του αγώνα στο γήπεδο.
Ποιός είναι ο ρόλος των συνδέσμων αυτήν την εποχή; είναι ο ίδιος με τον ρόλο που είχαν πριν από 50 χρόνια; Όχι δεν είναι. Και τί κάνουν οι ΣΦ για να αντιμετωπίσουν αυτήν την νέα κατάσταση; Τίποτε. Τι κάνει ο μέσος οπαδός; Πέρα από το να κοιτάζει προς τα μέσα (εσωστρέφεια) για να βρει λάθη και να κράζει για το παραμικρό προβάλλοντας το "εγώ" του και την "άποψή" του, δεν κάνει τίποτε άλλο. Δεν κοιτάζει προς τα έξω (εξωστρέφεια) όπου η ναζιστικού τύπου προπαγάνδα των ποκιτών έχει χτυπήσει κόκκινο. Κι αν κοιτάξει το προσπερνάει.
Είναι καιρός να αναρωτηθούμε για κάποια πραγματικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ομάδα που υποστηρίζουμε και τι κάνουμε εμείς γι αυτήν.
Ν αγιάσει το πληκτρολόγιο σου. Έχω διαβάσει τερατώδη σχόλια από χάρτινους που ζητάνε κόκκινη στον μυγα στη φάση με τον πιερο του ημιχρόνου, αλλά και το επιθετικό φάουλ στο 1 0 τους χθες ως τζαρτζαρισμα!! Και αναμασανε συνεχώς υποτιθέμενη ευνοια δική μας με σερρες και Ατρόμητο.
Θα μου πεις λογικό είναι, ο κ@λος έτσουξε από τα τρία συνεχόμενα κύπελλα, τώρα τσούζει και από το περσινό τσ@μπουκι στο πρωτάθλημα.
Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε σαν αυτούς, αλλά τουλάχιστον να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο μπορούμε. Συσπείρωση γύρω από την ομάδα χρειάζεται και ασπίδα. Αυτοί το κάνουν χωρίς να εχουν δίκιο, κι εμείς που έχουμε όλα τα δικια είμαστε ανώτεροι και κοιτάμε μόνο τα δικά μας σαν χαιβανια.