Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από free4 »

Από μικρός έμαθες το "ποιον" του προδότη! :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

palok έγραψε:γίνεται μία φάση (τεχνική ποινή, εσκεμμένο κάτι τέτοιο), βάζει καλάθι νομίζω ο γηραιός και τέλος πάντων σταματάνε το ματς οι διαιτητές (μετά από ένσταση δική μας κάτι τέτοιο) και γυρνάνε το χρόνο και το σκορ πίσω.
Πίσω το σκορ? Ούτε που το θυμάμαι. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

ναι, ήταν μία τρελή απόφαση!!! αν θυμάται κανείς περισσότερες λεπτομέρειες, ας τις ποστάρει
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

GORDON έγραψε:Μου θυμίσατε έναν αγώνα play-off με τον Ηρακλή, σεζόν 1989-90. Ο Μπάνε είχε 10/14 τρίποντα και τελικό σκορ 124-106 υπέρ μας... the eye of the tiger...
Από Αυτο το ματς είναι το ρεκορ στην Ελληνική Α1...και μάλιστα ξεκίνησε κρύος με το πρώτο σουτ απο τη γωνία airball!
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

Trikaliotis έγραψε:Λοιπόν εγώ θυμάμαι τον αγώνα με τον Πανιώνιο στον οποίο ήμουν και μέσα στο Παλέ τη σεζόν 1990-91 και τελικό σκορ 139-96 !!! Νομίζω και σε εκείνο τον αγώνα αν θυμάμαι καλά είχε βάλει 10 τρίποντα ο Μπάνε ή είχε 10/10 ο Κόρφας..Επίσης ένας άλλος που είχα παρακολουθήσει και μου είχε κάνει εντύπωση την προηγούμενη σεζόν (1989-90) με ξένο τον Κουκ ήταν με τον Απόλλων Πατρών και τελικό σκορ 111-61 !!! Τεράστια εντύπωση σε εκείνο τον αγώνα μου είχε κάνει μια φάση την οποία παρ'όλο που τότε ήμουν 8 χρονών τη θυμάμαι χαρακτηριστικά μέχρι και σήμερα:

Ο καταραμένος ο αγνωστος φάτσα με το καλάθι, σηκώνεται να καρφώσει όμως του φεύγει η μπάλα και κρεμιέται μόνος του απ'τη στεφάνη..Οπότε όλο το γήπεδο ρυθμικά φωνάζει: "Είσαι μαλααααακας, ντουμ ντουμ ντουμ ντουμ ντουμ, είσαι μαλάααααακας"!!! Κι εγώ μια σταλιά παιδάκι να κοιτάω με απορία τον πατέρα μου και να τον ρωτάω "μα καλά ρε μπαμπά τον δικό μας παίχτη βρίζουνε?", ε και μου λέει κι ο πατέρας μου "ε τι να κάνουνε παιδί μου, αφού είναι μ@λ@κ@ς!!!"

Gordon νομίζω ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση με σχετικό αφιέρωμα στα μεγάλα ρεκόρ του Μπάσκετ στο σχετικό ρετρό topic! Από τον αγώνα με τα περισσότερα 3ποντα, τη μεγαλύτερη διαφορά, σε ποιον αγώνα έβαλε το πρώτο 3ποντο ο Μάτζικ κτλ κτλ..Άντε κάνε τα μαγικά σου!
Σε αυτό το παιχνίδι δεν έβαλε 10 ο μπάνε αλλά περίπου 7, ο δε Κόρφας είχε 8/12 είμαι σχεδόν σίγουρος είχα δει το ματς σε βιντεο πολλές φορές...πολλά τρίποντα είχε και ο Σταυρόπουλος.
Έξαλλοι οι Πανιώνιοι στις δηλώσεις τους μετά την τσόντα...ο Τζούροβιτς είχε ονομάσει το Μπάνε Τρέλεβιτς, ειπε αυτός όταν μπαίνει στο γήπεδο νομίζει ότι είναι ο Τζόρνταν...επίσης είχαμε χάσει στον πόντο από τα σκουλίκια και είπε ο Τζούρο "που είναι ο Σταυρόπουλος, που είναι όλοι αυτοί που βλέπαν το καλάθι σαν βαρέλι με μας όταν παίζαν με αντίπαλο το Γκάλη..."
Ο δε Χρήστος Χριστοδούλου, ο αντιπαθητικότερος παίκτης όλων των εποχών δήλωσε: γράψτε το όπως σας το λέω, στη Ν,Σμύρνη θα τους γαμήσω...
ε στο δεύτερο γύρο τους πηραμε κι εκεί με πάνω από 20 πόντους...

2. μη λέτε άντονι κουκ. συγκινούμαι./// ο ιστός της αράχνης. <Μαζί με τον αγνωστος το καλύτερο αμυντικό δίδυμο της 20ετίας ψηλά στον αέρα...το τι τάπα έπεφτε δεν λέγεται...
είχε δημοσιεύσει επιστολή μου τότε το Τρίποντο του Συρίγου πριν το ντέρμπυ, που ανέλυα γιατί Μισούνοφ Λιπυρίδης ούτε σουτ δεν θα μπορούσαν να σταυρώσουν μπροστά τους...και ο Κουκ με αντάμειψε με κείνο το μεγαλοπρεπές κόψιμο στον Γκάλη,,, κερδίσαμε και το ματς...ήρωας ένοιωθα...δεν έχανα προπόνηση της ομάδας...στο ζέσταμα τους χάζευα στο βοηθητικό του παλαί, ήθελα να μπω να παίξουμε μονό με τον Μάτζικ...
Άβαταρ μέλους
kostasff

πράγματι. Τεράστια άκρα, τρομερό άλμα. Δεν περνούσε κουνούπι. Επιθετικά όμως δεν πρόσφερε αυτά που πρόσφεραν οι Αμερικάνοι της εποχής (πολλούς πόντους) κι έτσι έφυγε. Πρόλαβε στον τελευταίο του αγώνα κι ενώ όλα είχαν κριθεί (τελικός κυπέλλου με ρούλα) να κάνει κάτι τρελά καρφώματα.
Υ.Γ. Θυμάμαι έκοψε τρίποντο του Πίξι από την γωνία (που αλλού) στο μέγιστο ύψος της μπάλας.....
Άβαταρ μέλους
kostasff

GORDON έγραψε:Ναι, αν δεν κάνω λάθος ήταν τη σεζόν του πρωταθλήματός μας (1991-92) στο Ιβανώφειο. Ήταν επεισοδειακό παιχνίδι και είχαμε κερδίσει 80-70.

Πάντως εκείνες τις χρονιές τα σκορ που κάναμε με τον Ηρακλή ήταν αστρονομικά μέσα - έξω (1988-89: 125-71, 1989-90: 129-91, 124-106, 132-90...)
Κανένα βίντεο παίζει?
Αν υπάρχει και με τον Ιγκραμ!!!
Άβαταρ μέλους
kostasff

Μιας και γράφω από το κινητό μου και δεν εχω την δυνατότητα να ποσταρω βίντεο, ας βάλει κάποιος μερικά με θέμα επισόδεια και διακοπές αγώνων. Έτσι για να θυμηθούμε ανάλογες περιπτώσεις αλλά και τιμωρίες.
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Δημοσίευση από georgedoulk »

Βροχερό απογευμα Κυριακής. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Π.Α.Ο.Κ. σε όλα τα τμήματα έχουν τελειώσει εδώ και καμιά βδομάδα. Το Μουντιάλ απέχει κάνα πενθήμερο ακόμα. Η μόνη αγωνιστική δράση αυτή την εποχή είναι οι Τελικοί Μπάσκετ ΠΑΟ-Ολυμπιακός.

Συγχωρέστε μου μια μικρή παρένθεση. Ανήκω ηλικιακά στη γενιά των Παοκτσήδων που δεν πρόλαβαν τον Κούδα, τον Σαράφη και την μεγάλη ομάδα των 70'ς ουτε καν την τρελή ατμόσφαιρα της Τούμπας των 80'ς. Εγώ έγινα Παοκτσής απο τον Σταυρόπουλο, τον Κόρφα και τον Μπάνε. Απο τους τελικούς στο Παλέ και τους επικους Ευρωπαϊκους αγώνες των 90'ς. Η πρώτη μου ισχυρή ανάμνηση απο αθλητισμό γενικότερα ηταν ο Τελικός του Ευρωπαϊκού το 1987 στο ΣΕΦ. Γιαυτό πιτσιρικά οταν με ρωτούσαν τι ομάδα είμαι έλεγα "Π.Α.Ο.Κ. και Γκάλης". Όλα τα παιδιά της γειτονιάς μου μεγαλώσαμε μέσα στα μπασκετικά "κλουβιά" της Τούμπας και της Μαλακοπής.

Οπως λένε λοιπόν η πρώτη αγάπη, δεν ξεπερνιέται ποτέ. Ακόμη και σήμερα αν δεν παίζει ο Π.Α.Ο.Κ. δύσκολα θα καθίσω να παρακολουθήσω ολόκληρο αγώνα ποδοσφαίρου. Αντίθετα ακόμα και αδιάφορο μπασκετάκι να πετύχω στην τηλεόραση θα κάτσω να το δώ απο περιέργεια.

Στρώνομαι λοιπόν κατά της 10 παρά να παρακολουθήσω τον τελικό του πρωταθληματος αναμεσα σε δυο απο τις καλλίτερες ομάδες που αγωνίζονται εκτός ΝΒΑ. Για την ιστορία μόνο να αναφέρω οτι οι Αμερικάνοι ειδικοί του μπάσκετ εκτός απο τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Μακάμπι, την ΤΣΣΚΑ και την Μπαρτσελόνα δεν γνωρίζουν καμιά αλλη ομάδα απο την Γηραιά Ηπειρο.

Αργεί λίγο να ξεκινήσει ο αγώνας λόγω "μικροεπεισοδίων". Στην γκρις έτσι ονομάζουμε το καφριλίκι και τα μπάχαλα όταν δεν υπάρχουν νεκροί. Τελικά ξεκινάει με καμια ώρα καθυστέρηση και τις δυο ομάδες επηρρεασμένες,-ειδικά τον παο. Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με μπάσκετ υψηλότατου επιπέδου και απο τους δυο (αχχχχ που εισαι ρε Π.Α.Ο.Κ.;;;) και με τις διαφορές να μην ξεφεύγουν. Το πιο εκνευριστικό είναι οτι σε κάθε σφυριγμα οι παίκτες και των δυο ομάδων διαμαρτύρονται λες και τους έσφαξες τη μάνα!

Επειδή τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ πολύ αμερικάνικο μπάσκετ (η ανυπαρξία του μπασκετικού Π.Α.Ο.Κ. βοήθησε σε αυτό) πέφτω απο τα σύννεφα οταν βλέπω διαιτητές να πιάνουν κουβεντούλες με τους προκλητικούς παίκτες. Στο Αμέρικα αν τολμήσει κάποιος υπερακριβοπληρωμένος σούπερ-σταρ να κοιτάξει ειρωνικά διαιτητή έχει χρεωθεί αυτόματα με τεχνική ποινή. Εξαιρεσεις δεν γίνονται ποτέ! Αν μαλιστα καποιος έχει την φαεινή ιδέα να πάει μπροστά στον διαιτητή και να διαμαρτυρηθεί ακόμα και για την πιο απίστευτα λάθος απόφαση, φωνάζοντας και χειρονομωντας είναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα δει τον υπόλοιπο αγώνα απο την τηλεόραση στα αποδυτήρια.

Στην τρίτη περίοδο τα "μικροεπεισόδια" ξαναρχίζουν. Οι Επιστήμονες φίλαθλοι του Δαφνοστεφανομένου αποφασίζουν να πάρουν το ματς πάνω τους. Το εμετικό πανό κατά του εχθρού Διαμαντίδη και το εν χορώ παίνεμα των μαναδων της μισητής αντιπάλης φυλής δεν αρκεί. Ουτε τα λέιζερ και τα καπνογόνα. Αρχίζουν τα μπουκαλάκια για τους διψασμένους, τα καθισματάκια για τους κουρασμένους ενώ οι πέτρες, οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και οι φωτοβολίδες δίνουν στον αγώνα μια άγρια ομορφιά!!! Οι διαιτητές απλά διακόπτουν για λίγο, ζητούν ψυχραιμία και αρχίζουν να τη λένε σε αυστηρό ύφος στους παίκτες του παο (!) επειδή κάνουν σαν μωρά παιδιά και δεν πηγαίνουν στον πάγκο να φάνε τις φωτοβολίδες σαν ανδρες!!! :!: Οι συνάδερφοί τους του γαυρου αρχικά προσπαθούν να πιασούν στο φιλότιμο τον κόσμο της ομάδας τους και στη συνέχεια απλά παρακολουθούν αδιαφοροι λες και δεν συμβαίνει τιποτα.

Μεταμεσονύκτια πλέον και αφού ανακαλύπτουν τον τετραγωνισμό του κύκλου, αδειαζοντας τις κεντρικές κερκίδες αλλά όχι και τα πέταλα (αφού ως γνωστό στα πέταλα κάθονται λουλούδια) το μάτς ξαναρχίζει. Η απορία μου σε αυτό το σημείο είναι πώς γίνεται επαγγελματίες και μάλιστα ακριβοπληρωμένοι μεγάλης αξίας αθλητές με πολλές διακρίσεις να ξαναμπαίνουν στο γήπεδο μετά απο όλο αυτό το μπάχαλο και χωρίς καμια εγγύηση για την ακεραιότητά τους. Ξαναλέω: στο Αμέρικα αν ποτέ γινόταν κατι τέτοιο οι ίδιοι οι παίκτες και των δυο ομάδων θα έφευγαν καρφί στα αποδυτήρια και δεν θα βγαίναν ο κόσμος να χαλάσει. Φέτος οι παίκτες των Λέϊκερς αποφάσισαν να μην φέρουν τις γυναίκες τους στη Βοστόνη για τους Τελικούς, επειδή οι χούλιγκαν φίλαθλοι των Σέλτικς βρίζουν μεσα στο γήπεδο!(τα παλιοπαιδα).
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Δημοσίευση από georgedoulk »

Τελικά οταν στραβώνει το ματσάκι και οι ηρωικοί φίλαθοι του Δαφνοστεφανωμένου καταλαβαίνουν οτι όλα τελειώσαν, κανα λεπτό πριν την επίσημη λήξη και μάλλον επειδή βαρέθηκαν και πήγε και αργά, αποφασίζουν να λήξουν το ματς ρίχνοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο οτι είχε περισέψει. Τελικά μετά απο τρεις ώρες ασκοπου αγώνα το πρωτάθλημα το πήρε ο παο στα χαρτιά.

Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο λόγος αυτού του κουραστικού κειμένου. Δεν θέλω να πώ το προφανές. Οτι δηλαδή αν η αστυνομια ήθελε δεν θα κουνιοταν πούστης. Οτι η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο και μλκιες. Οτι αν στη θέση του γαυρου είμασταν εμείς θα είχαν μπεί μέσα τα ΕΚΑΜ και δεν θα ξαναπαίζαμε μπάσκετ ουτε σε κλουβι.

Το μόνο γενικό συμπέρασμα που βγάζω, οχι μόνο για το μπάσκετ που πραγματικά το πονάω, αλλά για όλη την κατάσταση που επικρατεί είναι οτι αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία πρόβλημα ηθικής. Έχουμε ολοί συσωρευμένο θυμό και δεν αντέχουμε πια. Δεν μας νοιάζει αν θα προσβάλουμε ή θα τραυματίσουμε καποιον άλλο, αρκεί να εκτωνοθούμε εμείς. Δεν ενδιαφερόμαστε για το μπάσκετ, την μπάλα ή το χαντμπολ. Αρκεί που θα κερδίσουμε κάπου. Αρκεί να κερδίσουμε ρε αδερφέ, έστω και στο τάβλι. Ετσι για να μας πεί κάποιος μπράβο! "Μπράβο ρε μεγάλε, είσαι ο καλλίτερος, είσαι και ο πρώτος μάγκας!". Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια δεν ενδιαφέρονται για τη νίκη της ομάδας τους, αλλά για την πάρτη τους. Για να μπορούν να νιώθουν κάπου πρώτοι. Αααα και για να μην μπορεί ο γείτονας να τους πεί "Πρωτος είμαι έγω, εσύ είσαι ο ίδιος μ@λ@κ@ς που ήσουν και χτές"..

Συγγνώμη ρε αδέρφια για το σεντόνι. Ηθελα καπου να πώ τον πόνο μου. Π.Α.Ο.Κ. είσαι! :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

ωραίος ωραίος!!!! keep posting!!!

PS1: Π.Α.Ο.Κ. και Γκ&^%*@$#%άλης????? κύπελλο κύπελλο ευρωπαϊκό και συ μαλάκα γκάλη το γάλα το αγνό. και όχι γιατί δεν ήταν απίστευτος παίκτης (και μαζί του πανηγυρίσαμε ως έλληνες το ευρωπαικό και τη 2η θέση το 89). αλλά γιατί τόλμησε να αγγίξει το ειδωλό μας. απλά.

PS2: άντε ρίξε κανα λαβράκι και στον σχεδιασμό (κυρίως στον άσσο). η πρότασή σου για Lester hudson νομίζω χάθηκε. θα ήθελα τη γνώμη σου (αν τους έχεις δει ποτέ να παίζουν για τους εξής (σε έχω ξαναρωτήσει για τον taurean green και συμφωνούμε απόλυτα αλλά εδώ μέσα δεν θα βρούμε άκρη!!! :mrgreen: ). λοιπόν τους ρίχνω (εμένα μου αρέσουνε πολύ) και μου απαντάς αν ξέρεις κάποιον στο τόπικ του σχεδιασμού των μεταγραφών (many thanx!!!!):

1. Curtis Jellers (Baylor)
2. Patrick Mills (St Mary's)
3. Anthony Roberson (Loyola)
4. Andre Collins (Florida)
5. Derrick Low (Washington State)

oli αν διαβάζεις και σε ενδιαφέρει κανένας από δαύτους, πες μου να τους επισυνάψω στο σχετικό τόπικ με σχόλια κλπ.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Εγώ τον γκάλη δεν τον άντεχα ούτε με τα χρώματα της εθνικής (την οποία παράτησε γρήγορα). Αηδιαστικό άτομο.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

έτσι έτσι πές τα ρε bane, ωχ σορρυ κώστα. αφού σε κάθε καλάθι του τριχωτού μποξέρ το 87 φώναζες "ελα ρε παικταρά μάτζικ!!!" χαχαχα
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Χέμοφαρμ και Μπούντουτσνοστ στα προκριματικά της Ευρωλίγκας

Χέμοφαρμ και Μπούντουτσνοστ θα βρίσκονται στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Γιόσιπ Μπίλιτς.
http://www.basketnet.gr/main/2/euroleag ... a-bud.html

ΠΑΟΚΣήδικο στοιχείο και στη φετινή ευρωλίγκα λοιπόν με την παρουσία του αγαπημένου μου Lukajic... :mrgreen: :nairepaok:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”