Συνοπαδε μας σε κόβω κομματάκι ανενημερωτο. Η μελετητικη έχει επιλεγεί και είναι η populous. Εταιρεία παγκοσμίως γνωστή και με εξειδίκευση σε γήπεδα. Το σχέδιο ή μάλλον τα σχέδια έχουν γίνει απλώς δεν έχουν διαρρευσει και λογικό αφού μόλις χθες υπογράφηκε το ΠΔ. Αυτό που μένει να γίνει είναι η άδεια και η επιλογή της εταιρείας που θα τρέξει το project management. Αυτή έπειτα θα επιλέξει και την κατασκευαστικη.gmet έγραψε:Από το λίγο ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ καταλαβαίνω ότι είναι σχεδόν απίθανο το γήπεδο να είναι έτοιμο για τα 100 χρόνια της ομάδος και εξηγώ. Από την στιγμή που θα επιλεγεί, γιατί ακόμα δεν έχει γίνει αυτό, κάποια εταιρεία για την μελέτη κατασκευής, αυτή θα χρειαστεί το λιγότερο 1 με 1,5 χρόνο για να την ολοκληρώσει. Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών για την αδειοδότηση του έργου. Φυσικά θα πρέπει να έχει ήδη γίνει η επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας. Από την στιγμή λοιπόν που θα έχουν βγεί οι άδειες και μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια για την την ολοκλήρωση τους και με την προυπόθεση ότι δεν θα έχουν προκύψει καθυστερήσεις με την αρχαιολογική υπιηρεσία. Άρα μιλάμε για ένα διάστημα και υπό ιδανικές συνθήκες, το λιγότερο 5 έτων. Βέβαια για μένα προσωπικά αυτό λίγη σημασία έχει, εντάξει το ιδανικό θα ήταν στην επέτειο της ομάδος να εγκαινιάσεις την νέα Τούμπα, αλλά εντάξει δεν θα πεθάνουμε εάν αυτό γίνει αργότερα. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος που να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα αυτό και μπορεί να μας διαφωτήσει καλύτερα.
ΥΓ. Είμαι του επαγγέλματος και μάλιστα έχω δουλέψει σε έργο της populous. Αυτά που διαβάζουμε σε άρθρα είναι τουλάχιστον τραγελαφικα μην πω παραπλανητικα. Βγάζουν την populous άλλοι κατασκευαστικη άλλοι ως την εταιρεία που θα τρέξει το project management. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για το τι λένε.