Να το πω όσο πιο απλά γίνεται για να γίνει κατανοητό.Andrew R έγραψε:Καταρχάς καλός ήρθες κι πάλι στο φόρουμ. Μόνο που η ανάγνωση σου έχει εμφανή κενά . Το μειωμένο μπάτζετ το οποίο επικαλησε συνεχώς δεν αναιρεί το γεγονός ότι είσαι υποχρεωμένος έστω κι σε συνθήκες οικονομικής στενότητας να βρίσκεις λύσεις. Πόσο πχ στοίχησε στον Άρη ο νταριντα η ο Σάσα παλιότερα; Γιατί στον ΠΑΟΚ μας δεν μπορούμε να βρούμε αξιόλογους κι λειτουργικούς παίκτες σε λογικα χρηματα ; Ο σαχωφ έπαιξε στην ΑΕΚ με μικρότερο συμβόλαιο από ότι σε εμάς. Το να επικεντρώνεται διαρκώς η κουβέντα στα χρήματα αφαιρεί από την συζήτηση της ευθύνες λειτουργίας του κλαμπ σε όλα τα επίπεδα.JohnDag έγραψε:Το θέμα ήταν, είναι και θα είναι οικονομικό. Θα το λέω, όσο τουλάχιστον μου το επιτρέπουν, μπας και γίνει κατανοητό.
4Μ από την πώληση Ινγκι και ένα που γλυτωσες από το συμβόλαιο του 5.
Αποχώρηση Κουρτιτς, Ολιβέιρα, Καντουρι, Μπισε έχεις γλυτώσει αλλά 3.5Μ σε σχέση με πέρσι.
Σύνολο 8.5Μ.
Μέχρι στιγμής έδωσες 2.2Μ για Εκονγκ (συμβόλαιο και αγορά), 800 για Μπαμπά, 900 για Σαματα, 600 για Κεντζιορα.
Σύνολο 4.5Μ.
Ήδη έχεις κόψει 4Μ σε σχέση με πέρσι. Το ταμείο είναι συν (σε σχέση με πέρσι πάντα).
Στην απευκταία (αλλά δυστυχώς και αρκετά πιθανή) περίπτωση αποκλεισμού από Ευρώπη υπάρχουν λύσεις. Μια πωληση Ντουγκλας θα αποφέρει 5-6Μ, θα ξοδέψεις 2-3Μ από αυτά για ενίσχυση και πάλι συν θα είναι το ταμείο.
Και στο πολύ ζόρι πουλάς και τον Κοταρσκι και βγάζεις και κέρδος.
Κουμάντο στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ κάνει η οικονομική διευθύντρια η οποία βεβαίως εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του μεγαλομετόχου και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί από μόνη της.
Αρχίστε πάλι τους αλαλαγμούς, πείτε με μίζερο, τοξικό και ότι θέλω το κακό του ΠΑΟΚ.
Η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει όπως δεν άλλαξε και τα τελευταία 2-3 χρόνια που τα λέω. Γιατί αυτά που λέω δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Ίσως αυτό βέβαια είναι και το πρόβλημα.
Τέλος, και για πολλοστή φορά θα ξεκαθαρίσω ότι για μένα προσωπικά δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα πέρα από τον Ιβαν. Με τον Ιβαν ακόμα και 4ος ο ΠΑΟΚ είναι ανεξάρτητος και δεν χρωστάει πουθενά. Ούτε θέλω να φύγει, ούτε το σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο καν. Και προφανώς κάποιο λόγο θα έχει που έχει τραβήξει ξεκάθαρα χειρόφρενο τα τελευταία χρόνια.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ούτε ότι είναι ιερό τοτέμ στο οποίο απαγορεύεται να ασκείται κριτική, ούτε ότι σαν οπαδός θα σταματήσω να έχω απαιτήσεις και ούτε τέλος ότι θα κάνω ότι δεν βλέπω την πραγματικότητα.
Αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι και επειδή ζήτησε ο Μπαρκαρουτσος να εξηγηθώ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Όταν λέω ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό εννοώ το εξής.
Τα τελευταία τρία χρόνια οι αποφάσεις που παίρνονται και οι οποίες αφορούν το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας έχουν ως βασικό κριτήριο το οικονομικό και όχι το ποδοσφαιρικό.
Νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί αυτό είναι πρόβλημα όταν μιλάμε για ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία και όχι απλά για ανώνυμη εταιρία.
Sent from my iPhone using Tapatalk