Σταύρος Κόλκας

Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευση από free4 »

Όταν ο ΠΑΟΚ έγινε μόδα (για κάποιους)

Μέσα στις λίγες ημέρες που είμαι πίσω στη Θεσσαλονίκη, διαπίστωσα πως κάποιοι λίγοι δημιούργησαν κακό κλίμα για τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως για τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η πρόσληψη Γκαγκάτση, έδωσε πάτημα σε αρκετούς να πούνε διάφορα. Ακόμη και ο Μάκης Στάμος, υπάλληλος του Γιάννη Γούμενου στις … χρυσές εποχές του ΠΑΟΚ, έθεσε θέμα ηθικής της σημερινής διοίκησης.
Ο Δημήτρης Μόκας, άνθρωπος που η αλήθεια είναι πως κυνήγησε Μπατατούδη – Γούμενο, χωρίς ωστόσο κάποιο ουσιαστικό κέρδος για τον ΠΑΟΚ, αλλά και υποστήριξε τον μεγαλοπαράγοντα Χοιρίδη για να πάρει την ομάδα, έκανε και αυτός το κομμάτι του.

Υπενθυμίζω, πως τον Ζαγοράκη εμείς τρέξαμε να τον φέρουμε στη Τούμπα, όπως υπενθυμίζω πως ο Βιολίδης ήταν από μικρός στέλεχος της θύρας 4. Ο Μιλιωρίδης, «σκυλί» της Τούμπας, οι Μανδρίνος, Φαρλαλής, Μιχαηλίδης ναι μεν κυριλέ ΠΑΟΚτσήδες, αλλά παντού όπου βρισκόταν η ομάδα και ο Ποικιλίδης, δηλωμένος ΠΑΟΚτσής παρά τον ρόλο του ως αθλητής.

Που θέλω να καταλήξω;
Ξεχνάμε εύκολα και ενώ θα έπρεπε όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι κατά κύριο λόγο γιατί ο ΠΑΟΚ διοικείται από δικά μας παιδιά, αρχίζουμε και λειτουργούμε με έναν τρόπο λες και τους έχουμε απέναντί μας.
Αυτό, σε βάθος χρόνο θα φέρει φθορά – ήδη φέρνει - και να παρακαλάτε όταν θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να είμαστε σε θέση να τους αντικαταστήσουμε επάξια.

Εγώ δεν είμαι λάτρης της λογικής «ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του», γιατί απλούστατα ο καθένας αποκτά δικαιώματα που μπορεί να προσβάλουν και τον σύλλογο, αλλά και τους συνοπαδούς του.

Ναι ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του, γιατί αυτός πληρώνει, αυτός τραβιέται, αυτός στεναχωριέται ή χαίρεται, αλλά όταν το προβάλουμε τόσο έντονα αυτό, ο καθένας αποκτά το δικαίωμα να μιλήσει απαξιωτικά για όλους όσους τρέχουν το καράβι.

Αυτή η υπερβολική δημοκρατία – η και καλά ελευθερία λόγου – δημιουργεί πολύ σοβαρότερο πρόβλημα όταν αυτοί που ελέγχουν την ΠΑΕ δεν έχουν να χάσουν και τίποτα φεύγοντας από αυτή. Και πιστέψτε με, το μόνο που θα χάσουν είναι η ηρεμία τους για τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Νηστικοί, δεν είναι.

Θέλω να καταλήξω σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα.
Το ότι ο ΠΑΟΚ επέστρεψε εκεί όπου ανήκε, δηλαδή στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, το ότι έχει την γκλαμουριά που προσφέρουν απλόχερα οι Ζαγοράκης, Βρύζας και αρκετοί άλλοι, το ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών και έχει ανακτήσει σημαντικό ποσοστό της δυναμικής του, σημαίνει αυτομάτως πως αυτή τη περίοδο όλοι θα ήθελαν να έχουν λόγο σε αυτόν.

Έχοντας ζήσει έντονα την εποχή Βουλινού, εκεί όπου πηγαίναμε εκδρομές 50 – 100 άτομα, είχαν κλείσει την θύρα 4 και μαζευόμασταν στην 7, το πολύ χίλιοι νοματαίοι, νομιμοποιούμαι να πιστεύω πως πολύ από αυτούς που σήμερα το παίζουν ειδήμονες στον ΠΑΟΚ και εκφράζουν μία δήθεν επαναστατική άποψη, απλά δεν γνωρίζουν την ιστορία του.

Δεν έζησαν έντονα το λούκι των δύσκολων εποχών, δε κυνηγήθηκαν από προέδρους, δεν έφαγαν σούτια από την αστυνομία και γενικά δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν σωστά τα όσα βιώνουμε σήμερα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει τις λογικές της δεκαετίας του 80΄, πρέπει να μάθει να κοιτάει μπροστά αξιοποιώντας τα όπλα που έχει και πρέπει να αποβάλει τον κάθε μυστήριο που εμφανίζεται στη ζωή του επειδή ξαφνικά έγινε μόδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόδα και όσοι προσβάλουν με τις συμπεριφορές τους την προσπάθεια που γίνεται πρέπει να χαρακτηριστούν εχθροί. Και το δράμα είναι πως δεν βρίσκονται μόνο εκτός του.

ΥΓ Η πρώτη ανοιχτή προπόνηση που θα γίνει αύριο στις 18.00, είναι μία πρώτη ευκαιρία για απάντηση στην προσπάθεια δημιουργίας μιζέριας από τους ΠΑΟΚτσήδες της μόδας.

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=76#respond
erevos187

Δημοσίευση από erevos187 »

Ήθελα άλλον έναν χαφ με τα τρεξίματα του Φωτάκη, αφού ο Καλαματιανός αν δεν έχει τέτοιο παίκτη δίπλα του, θα κλείσει τη σεζόν με 12 – 13 κίτρινες, νούμερο εύκολο να πιάσει κυνηγώντας τους αντιπάλους που δεν μπορεί ο παρτενέρ του.
Δεν έχω καμία διάθεση να «θεοποιήσω» τον Φωτάκη, παρότι μας έχει βάλει όλους τα γυαλιά στη προετοιμασία.
Απλά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει μεγαλύτερες και πιο ριζικές αλλαγές στη μεσαία του γραμμή, τις οποίες δεν μπορούσε να κάνει λόγω συμβολαίων που είχε φορτωθεί.

Του χρόνου βλέπω να αλλάζουν πολλά. Τώρα θα πάμε με ότι έχουμε, θα προσθέσουμε σταδιακά τους νέους και θα κάνουμε άλλη μία σταθερή πορεία, αναζητώντας την εξιλέωση στο κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ.
ΥΓ Ο Μπαλάφας θα πάει στον ΠΑΣ για να πάρει 30 παιχνίδια και να επιστρέψει όταν

http://www.gazzetta.gr/blogs/kolkas/?p=81

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω παραπανω με τον Κολκα

Σκεφτειτε μονο τα συμβολαια που τελειωνουν του χρονου
Γκαρσια-Σερτζιο-Ιβιτς-Αναστασαου
Και αν οι μικροι φετος αποδειξουν την αξια τους και μπορουμε να στιριχτουμε σε αυτους τοτε φερνουμε και ενα 10αρι με συμβολαιο οσο οι 4 παικτες παραπανω.
Άβαταρ μέλους
LittleJohn

Δημοσίευση από LittleJohn »

Εγω λεω να του πουλησουμε ολους,να παρουμε 5 δεκαρια και να κατεβαζουμε την Β
Άβαταρ μέλους
eleos

Δημοσίευση από eleos »

+10

Να σπάσει κάνα ποδάρι το 10άρι-superman και μετά να βάλουμε εμένα την τζιμινιέρα...
Άβαταρ μέλους
peris

Δημοσίευση από peris »

10αρι ψαχνετε τοσο καιρο ρε?
για δε λετε τιποτα
εχω εγω ενα.
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δημοσίευση από Hideguti »

Το γνωστο κλασικο προβλημα. Εμεινε στην ομαδα, λογω λαικου ερεισματος και μονο, ο διασημος μποξερ που ποτε του δεν παταει περιοχη. Αν αντι για τον μποξερ ειχαμε εναν Φωτακη διπλα στον Φωτακη τοτε οι προοπτικες μας θα ηταν διαφορετικες. Δυστυχως ομως φορτωθηκαμε τον μποξερ, τον οποιον ο Βρυζας και ο Σαντος δεν τον θελουνε, αλλα τον θελει η Θ4.

Η παραμονη αυτη του μποξερ ριχνει τον πηχυ των προσδοκιων. Πρεπει να περιμενουμε να δουμε τι θα γινει του χρονου, οταν ο μποξερ θα μας αδειασει την γωνια και θα ελευθερωθουν κονδυλια για να παρουμε 2,3 ακομα σαν τον Φωτακη. Τοτε θα μπορουμε με ανεση να παιξουμε οποιο συστημα θελουμε. Να μην ξεχασω και την προσμονη της επιστροφης του Μπαλαφα που θα παρει 30 παιχνιδια στον ΠΑΣ και θα επιστρεψει φρεσκος και λαχταριστος.
Άβαταρ μέλους
D.A.A.T.

Δημοσίευση από D.A.A.T. »

Πες τα ρε φιλε...Καποιοι ρεπορτερ εχουν τοσο κολλημα αλλα θα το ξαναπω πως το χειροτερο ειναι πως ειναι σιγουροι οτι εχουν δικιο...
Εγω προσωπικα θεωρω πως αυτο που εκανε ο Κυριακος στους Γερμανους δημοσιογραφους θα το κανει στους δικους μας και ο Παυλαρας αλλα με πιο απολαυστικο τροπο..Και να ξερει ακομα και οταν θα φυγει για να ζησει την υπολοιπη ζωη του οπου αυτος γουσταρει και οχι οπου του το επιβαλλει το σταρ συστεμ του τιποτα θα εχει κερδισει την θεση στην καρδια μου σαν ο πιο αυθεντικος και ρομαντικος ποδοσφαιριστης που ειδα ζωντανα στην Τουμπα.
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Βασικό το κέρδος ψυχολογίας

Η νίκη έστω σε φιλικό παιχνίδι, στη φάση που είναι ο ΠΑΟΚ, ήταν επιβεβλημένη για δύο λόγους. Πρώτον για την ψυχολογία των παικτών και δεύτερον για να σταματήσει η μουρμούρα όλων όσοι δεν έχουν υπομονή. Και η αλήθεια είναι ότι χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε 2-0 της Βίλεμ, με τον Φερνάντο Σάντος να αλλάζει σύστημα, όπως είχε προαναγγείλει στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σαφές ότι βολεύει τον ΠΑΟΚ περισσότερο, κυρίως γιατί μειώνονται οι χώροι στον άξονα της μεσαίας γραμμής για τους αντιπάλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να εκτεθεί ο Γκαρσία και από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό λιγότερες πιθανότητες να δεχτεί πίεση η εστία του Χαλκιά.

Ο ΠΑΟΚ για ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε στο γήπεδο, όμως στη συνέχεια ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, πίεσε πολύ ψηλά την αντίπαλη άμυνα και ανάγκασε τους Ολλανδούς να υποπέσουν σε πολλά λάθη. Ο μοναδικός προβληματισμός που υπάρχει για το συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι αντί του βαριού και έξω από τα νερά του Λούσιο Φιλομένο πρέπει να τοποθετηθεί ένας πιο γρήγορος και διεισδυτικός ποδοσφαιριστής.

Από την ώρα που στο γήπεδο μπήκε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης το επιθετικό τέμπο του ΠΑΟΚ άλλαξε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη του δεύτερου τέρματος. Βέβαια, ο Κουτσιανικούλης για να γίνει αποδοτικός στο σύνολο πρέπει να καταφέρει να τιθασεύει το αγωνιστικό του θράσος, να γίνει πιο ομαδικός, άρα και πιο λειτουργικός. Κανείς δεν τον έχει υποχρεώσει να δείξει κάτι άμεσα. Στον ΠΑΟΚ ξέρουν πολύ καλά γιατί τον απέκτησαν και σύντομα θα καταλάβει τι ακριβώς ζητούν από αυτόν, το οποίο, βέβαια, απέχει πολύ από αυτά που έκανε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Στα θετικά της ομάδας, η απόδοση του Μουσλίμοβιτς, το γκολ που πέτυχε και το ομαδικό του πνεύμα.

Απομένει ακόμα ένα τεστ για τον ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους, το οποίο θα αποτελέσει πρόβα μεθαύριο στο Ρότερνταμ εναντίον της Σπάρτα και στο οποίο θα πρέπει να εμφανιστεί ακόμα πιο βελτιωμένος σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι. Ο χρόνος δεν είναι πολύς, αλλά έστω και στο τέλος οι παίκτες του Σάντος έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν.

http://www.exedrasports.gr/default.asp? ... &catId=105

Η παρουσια του Γκαρσια πνιγει τον ΠΑΟΚ. Φερτε πισω τον Μπαλαφα ΤΩΡΑ.
Άβαταρ μέλους
trel@menos

Δημοσίευση από trel@menos »

Hideguti έγραψε: Να μην ξεχασω και την προσμονη της επιστροφης του Μπαλαφα που θα παρει 30 παιχνιδια στον ΠΑΣ και θα επιστρεψει φρεσκος και λαχταριστος.
εξαλλου στον ΠΑΣ θα παρει και σημαντικες εμπειριες παιζοντας διπλα σε τοσο μεγαλους παιχτες.
παντως καλη χρονια να χει κι αυτος, μακρια απο τραυματισμους. αν δεν αλαξει κατι δραματικα δυσκολα θα βρει θεση στον ΠΑΟΚ ξανα.
Άβαταρ μέλους
Steenage

Δημοσίευση από Steenage »

Hideguti έγραψε:Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να εκτεθεί ο Γκαρσία
Αυτο ακριβως παρατηρησα οταν το πρωτοδιαβασα
Πρεπει να εχει μεγαλο προβλημα με τον Γκαρσια και τον Βερον ο τυπος
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

εγω συμφωνω με τον κολκα παντως για την συγκεκριμενη ποδοσφαιρικη του αποψη....απο οτι βλεπω και ο σαντος συμφωνει εξου και δεν παιζει με 2 κεντρικα χαφ οπως δηλωσε....
Άβαταρ μέλους
Olorin

Δημοσίευση από Olorin »

Αυτο που κανει ο Κολκας με τον Γκαρσια παυει να λεγεται αποψη, πλησιαζει πλεον στα ορια της εμμονης ιδεας.
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Πες μου diniko. Αν ειχαμε τον Γκαρσια και διπλα του ας πουμε τον Φωτακη, μπροστα τους και πισω απο τον Μουσλιμοβιτς εναν γρηγορο τριπλερ και πλαγια χαφ τον Βιερινια και τον Κουτσιανικουλη θα μπορουσαμε να παιξουμε 4-4-2? Ναι ή οχι?

Ναι, απανταω εγω απο μερους μου.

Δεν ειναι μονο θεμα Γκαρσια, το οτι δεν μπορουμε να παιξουμε 4-4-2. Ειναι ομως η προσωπικη και εντονη αντιπαθεια του Κολκα απεναντι στον Γκαρσια, που αναγει τον τελευταιο ως τον υπευθυνο για τις περιορισμενες επιλογες της ομαδας σε οτι αφορα το δουλεμα συστηματων.
Άβαταρ μέλους
D.A.A.T.

Δημοσίευση από D.A.A.T. »

Το να θεωρεις καποιος οτι ο Γκαρσια αποδιδει καλυτερα στο 4-3-3 ειναι λογικο...Το να θεωρει καποιος ομως οτι σε αυτον τον ΠΑΟΚ αν αντι του Γκαρσια επαιζει ο διδυμος αδερφος του Φωτακη ο ΠΑΟΚ θα επαιζε καλυτερα 4-4-2 ειναι αστειο
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Δημοσιογράφοι”